To subwoofer or not to subwoofer


Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
copy paste λέγεται ;)
για την ελλειπση σοβαροφανειας οπου δε χρειαζεται λεω... :thumbsup:
Καπου η προσωπικοτητα και το πνευμα του καθενα (μας) φενεται απο την οποια συμμετοχη του και στο υπολοιπο φορουμ.
 
Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.152
Reaction score
93.263
Κάτσε βρε , υπάρχουν και τα άλλα των 100 και 200, των 500 έχουν αποσυρθεί. :roflmao:
Sorry για το off-topic, αλλά το 500ευρω δεν έχει αποσυρθεί. Σταμάτησε να τυπώνεται το τέλος του 2018, αλλά " το τραπεζογραμμάτιο των 500 ευρώ, όπως και οι άλλες ονομαστικές αξίες των τραπεζογραμματίων ευρώ, θα διατηρούν πάντα την αξία τους και μπορούν να ανταλλάσσονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος για απεριόριστο χρονικό διάστημα ".

Συνεχίστε το μαλλιοτράβηγμα ελεύθερα. :tongue:
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
εγώ θα σταθώ σε αυτό

και αυτό


και ότι άρα ότι έγραφες πέρυσι ήταν λίγο πολύ μπαρουφίτσες
και άρα να μην παίρνουμε σοβαρά τις ακουστικές σου εντυπώσεις
κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται και σήμερα δηλαδή αλλά από την άλλη σχολή

ραντεβού σε 12 μήνες από τώρα λοιπόν :biggrin:

καλές ηχητικές απολαύσεις από εμένα και υγεία:drinks:
Είσαι μια εσύ :lolsign:
Σοβαρά να τα βλέπεις αυτά που λέει..
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Είσαι μια εσύ :lolsign:
Σοβαρά να τα βλέπεις αυτά που λέει..
σοβαρότατα τα βλέπω
τουλάχιστον απομακρύνθηκε ενδεχόμενο του ακαταλόγιστου στα μάτια μου :biggrin:
 


P

PMC

Guest
και ότι άρα ότι έγραφες πέρυσι ήταν λίγο πολύ μπαρουφίτσες
Το να σου αρέσει η δημιουργία ίντριγκας το καταλαβαίνω αλλά δεν συνάδει με το καινούργιο σου ρόλο σε παρακαλώ πολύ προσαρμόσου.



και άρα να μην παίρνουμε σοβαρά τις ακουστικές σου εντυπώσεις
Εσύ προσωπικά να μην τις παίρνεις στα σοβαρά όπως και εγώ δε έχω πάρει εσένα ποτέ στα σοβαρά....
 


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Το να σου αρέσει η δημιουργία ίντριγκας το καταλαβαίνω αλλά δεν συνάδει με το καινούργιο σου ρόλο σε παρακαλώ πολύ προσαρμόσου.
συγκριτικά με τους χαρακτηρισμούς που έχεις χρησιμοποιήσει (ατιμώρητα) σου το είπα πολύ κομψά...
δεν θέλεις να σε πάρω τοις μετρητοίς πίστεψέ με....οπότε προσαρμόσου;)

Εσύ προσωπικά να μην τις παίρνεις στα σοβαρά όπως και εγώ δε έχω πάρει εσένα ποτέ στα σοβαρά....
με πληγώνεις
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.101
Reaction score
124.656
Θέλω λίγο να σταθώ στο πόσο διαφορετικά παίζουν τα διάφορα σεταπ.

Είναι πραγματικά πολύ περίεργο να θεωρείται δεδομένο πως ένα γνωστό τραγούδι, ας πούμε των dire straits μια επιτυχία που όλοι την γνωρίζουν, θα ακούγεται εντελώς διαφορετικά ανάμεσα σε διαφορετικά ηχειακα σεταπ!

Μα, ένα τραγούδι είναι, με 5 ρημαδια όργανα. Πόσο πια διαφορετικά μπορεί να ακουστεί;

Βεβαίως, αν βάλεις ένα κινητό να το παίζει, από το ενσωματωμένο ηχείο του κινητού, και το συγκρίνεις με ένα αξιοπρεπές σεταπ ηχείων, εντάξει, θα ακούγεται πολύ διαφορετικά.

Η δραματική διαφορά του δυναμικού εύρους, θα επικρατήσει (όπως έχω ξαναπεί) χωρίς καμία άλλη παράμετρο να μπορεί να απασχολήσει το ανθρώπινο αυτί.

Όλα είναι δυναμικό εύρος..

Επίσης, ακόμα και μικροδιαφορές στάθμης, θα οδηγήσουν στο συμπέρασμα πως παίζει καλύτερα αυτό που παίζει πιο δυνατά, τυπικό εύρημα του σφάλματος σε συσχετίσεις πηγών.

Αν όμως το ακούσεις υπό ελεγχόμενες συνθήκες, σε ίδια μέση στάθμη, από ηχειακα σεταπ που έχουν επαρκές δυναμικό εύρος για τις απαιτούμενες αυτές στάθμες, χωρίς εμφανείς χρωματισμούς, σε χώρους που έχουν φροντίσει την ηχητική τους οι κάτοχοι, με ορθά ενσωματωμένα σαμπ που αποδεδειγμένα και μετρήσιμα καλύπτουν με όμοιο τρόπο τις πρώτες οκτάβες, και με ισοστάθμιση για κοινό ταργκετ κερβ και για σωστή απόκριση στο πεδίο του χρόνου, και πάντα με χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις, πόση διαφορά νομίζετε ότι μένει για να την ακούσετε;

Δηλαδή, θα ήθελα να επικεντρωθούμε στην νοοτροπία της παραπάνω τακτικής, η οποία εν ολίγοις προσπαθεί να καταρρίψει κάθε μετρήσιμη παράμετρο στο οντιο, και γενικεύοντας, κάθε επιστημονικά αποδεδειγμένη γνώση, οδηγώντας το σκεπτικό σε τυπικές τακτικές του παρελθόντος, περί μαύρης μαγείας και δεξερωγωτι άλλης χαιεντιάς, πείτε Πρατ πείτε κόκκο το μικροσκοπικό, πείτε το χρυσό αυτί του μουσικόφιλου, όλα στο ίδιο καζάνι βράζουν, αυτό της ανοησίας.

Καλώς ή κακώς, το τι ακούμε είναι μετρήσιμο.
Και το γκρουπ ντιλεϊ, και το στεπ ρισπονς, και η απόκριση πλάτους, και οι χρόνοι αντήχησης, και το δυναμικό εύρος και οι ολικές αρμονικές παραμορφώσεις και το οτιδήποτε, όλα είναι μετρήσιμα.

Όσο πλησιάζουν τα μετρήσιμα χαρακτηριστικά ενός σεταπ σε αυτά ενός άλλου, τόσο πιο όμοια θα παίζουν αυτά τα διαφορετικά σεταπ το γνωστό μας τραγούδι των dire straits, και από ένα σημείο και μετά θα είναι ανούσια και δύσκολα αντιληπτή η όποια διαφορά μεταξύ τους.

Το πόσο πιο όμοια θα παίζουν τα εκάστοτε ηχεία το τραγούδι σε σχέση με καλά ακουστικά, είναι μια ασφαλής οδός σύγκρισης, διότι τα ακουστικά μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη βάση σύγκρισης, καθώς η ακουστική μας μνήμη είναι χρυσόψαρου.

Ένα ρημαδι τραγούδι είναι, σούλτανς οφ σουίνγκ, μάνεϊ φορ ναθινγκ εντ δε τσικς φορ φρι, σιγά τα ωα, τι πια να χάσεις; Πόσο δύσκολο είναι μωρέ να ακούσεις τι έχει αυτή η ηχογράφηση; Μη πνιγεστε σε μια κουταλιά νερό αδίκως, δεν είναι τίποτα τρομερό...
Μεθοδολογία θέλει, γνώση, υπομονή, και εφαρμογή των κανόνων της φυσικής.

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας, αντάξιες της επίπεδης γης, μας πάνε πίσω στις τακτικές του '70, κάνουν κακό στο χόμπι μας.
Να τα φτύνετε.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Μάλλον οφείλονται σε παρανοήσεις. Ή σε συζητήσεις με ψεκασμένους. Ή κομπλεξικούς.
Απο ολα εχει ο μπαξές.

Εγώ οπως είπα από χτες εχω χαλαστεί, και δεν πρόκειται να βοηθήσω ποτέ, και κανέναν σε προσωπικό επίπεδο. Δεν αξίζει τον κόπο.

Χαίρομαι που πλέον είσαι ευχαριστημένος απο αυτό που ακούς.
Σ' αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως τον @Dimifoot , για τη βοήθεια που πράγματι έδωσε και σε μένα βοηθώντας με το να πάρω τις μετρήσεις με σωστή μεθοδολογία, αλλά και να κατανοήσω τα διαγράμματα αυτών και να προσπαθήσω να βελτιώσω με απλές μεθόδους χωρίς ισοστάθμιση το χώρο μου.
Έχει αφιερώσει αρκετές ώρες απ' τον προσωπικό του χρόνο για μένα εννοείται ανιδιοτελώς, κι ας είμαι..ψεκασμένος δικάναλος:p και γι' αυτό έστω και καθυστερημένα τον ευχαριστώ!.
 
Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
το θεμα ειναι να μην προλαβει κανεις τα ηχεια-με-τα-παρελκομενα του EAR (οπου και ειναι στο δρομο για την πραγματικη αντιληπση του ηχου) μεχρι να καταφερω να μαντρωσω το απαιτουμενο αντιτιμο εγω...(και εχει αυριο record store day) 🐒
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.101
Reaction score
124.656
Αναφέρθηκε απ'τον φαλάκρα ο Κοτσίδης.

Θα'θελα να σταθώ σ'αυτό το παιδί, γιατί είναι υπόδειγμα σε πολλά σημεία και επίπεδα.

Καταρχήν, με τον Κοτσίδη είχα εξ'αρχής τερατώδεις διαφωνίες στο σετάπ του.
Του'χα πάει με το ζόρι ένα κλας ντε να βγάλει λίγο τις λάμπες ν'ακουσω τι δγιάλο παίζανε, και Ω τι ανακούφιση ήταν αυτή.
Του το'πα, χοντρά, όπως πάντα, στα ίσια.
Αυτό παίζει σωστά, ηρέμησαν τα αφτιά μου, άκου μπάσο φίλε! Άκου σωστά μεσαία! Αυτό είναι.

Ρε παιδιά, δε θίχτηκε! Δε το πήρε προσωπικά, που του εθιξα το λαμπατο σούπερ ακριβό ενισχυτή με μια κλανιά κλας ντε των λίγων ευρώπουλων.

Όχι, δε θίχτηκε καθόλου.
Είπε ένα ωραιότατο "δε με ενδιαφέρει αν παίζει καλύτερα ή πιο σωστά, εμένα μ'αρεσει το άλλο, να χαλαρώνω τα βράδια με τις γλυκές μεσαίες, αυτό θέλω".

Άρχοντας. Του βγάζω το καπέλο.

Βεβαίως αργότερα μάλλον άλλαξε άποψη, αλλά αυτό δεν έχει σημασία στο θέμα που παρουσιάζω.

Ομοίως ο ίδιος ο φαλακρός, όταν τον είδα πρώτη φορά, μου είπε πόσο χάλια έπαιζε ο κλας ντε που δοκίμασε σε σχέση με το χρεπι που είχε τότε.
Δε του μίλησα καθόλου ωραία.
Του είπα στα ίσια, πως χέστηκα τι του αρέσει, το κλας ντε παίζει σωστά, το άλλο είναι γτπκ. Το είπα χοντρά, περίμενα να θυμώσει.
Δε θύμωσε, δε θίχτηκε.
Γίναμε φίλοι εξ'αρχής, ασχέτως της διαφοράς που είχαμε στα στέρεα, ασχέτως πόσο χοντρά του το είπα.

Έγινε γι'αυτόν έρεισμα να πάει σπίτι του και να ξαναβάλει τον κλας ντε, που τον είχε ξεσυνδεσει για να τον επιστρέψει, ε, τον ξαναβαλε να ακούσει, να προσπαθήσει να καταλάβει τι στο διάολο του έλεγα και γιατί.
Και επειδή επέμενε και προσπάθησε, το κατάλαβε.
Μπορεί να μη του "άρεσε" στην αρχή, αλλά μετά άλλαξε το τι του άρεσε, έδωσε σημασία στο δυναμικό εύρος, ανακάλυψε το σύμπαν όλο.

Αργότερα τον πίεζα να ρίξει πρίμα. Κόψε κι άλλα πρίμα ρε, κόφτα τα μπουρδέλα να μη τα βλέπω, όχι, δεν ήθελε. Μετά τα έκοβε. Ε, να. Σιγά σιγά. Δεν είναι εύκολο να προσαρμόσετε το αυτί από χρόνια ακρόασης σε χρεπια. Θέλει κόπο, θέλει επιμονή. Μερικές φορές θέλει και εμπιστοσύνη σε αυτόν που στα λέει, γιατί τα πέρασε ήδη αυτά τα στάδια.

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Πλέον όταν πάω στου ντιμιφουτ, που έχει κάνει τίγκα στα υλικά όλο το σαλόνι, ακούω την ηχογράφηση όπως την ακούω σπίτι μου, μια από τα ίδια. Μπορεί να μην ακούγεται εντελώς όμοια, μα δεν έχει νόημα καθόλου αυτό. Ακούς τα πάντα, ακούς πως έγινε η ηχογράφηση, ακούς που έβαλε ριβερμπ ο ηχολήπτης, που τόνισε το μπάσο, που έκανε οτιδήποτε, τα ακούς όλα, και η τονική ισορροπία είναι όμοια, ούτε πρίμα φεύγουν ούτε τίποτα, να λίγο μπάσο παραπάνω πάντα θα θέλω, είπαμε, είμαι μπασάκιας, αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα είναι τόσο όμοια, που καταντάει βαρετό. Αυτή είναι η μουσική, έτσι παίζει, έτσι ακούγεται, οκ, το μάθαμε το καταλάβαμε. Αλλά νέα; Πάμε για μπύρες;

Τι θέλω να πω: όταν λέμε κάτι "κακό" για τα μηχανήματά σου, δε το λέμε για κακό, για καλό το λέμε. Καλοπροαίρετα πέφτουν οι μπάτσες στις μηχανές, χωρίς προσωπικό όφελος.
Δεν θίγουμε εσάς, τα σετάπ θίγουμε.
Τις λάθος επιλογές. Μηχανάκια.
Τον μπούλο.

Μην αντιδράτε για να αντιδράτε, μην θιγεστε τζάμπα κι άδικα.
Χόμπι είναι, πάρτε σαμπ.
Διαβάστε μπουτχια, κάνει καλό.
Τα υπόλοιπα είναι κοροϊδίες.
 


Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Εγώ οπως είπα από χτες εχω χαλαστεί, και δεν πρόκειται να βοηθήσω ποτέ, και κανέναν σε προσωπικό επίπεδο. Δεν αξίζει τον κόπο.
Σοβαρά; Δεν συνεργάστηκα με όλον τον κόσμο;
..διαβάζοντας τα παραπάνω, μου φέρνει στη μνήμη η "βοηθεια" που προσέφερες σ' μένα. Κάποια στιγμή, πριν από λίγα χρόνια, είχα ανοίξει ένα θέμα (και είχα μάλιστα την αφέλεια να δείξω και φωτό του σαλονιού μου), όπου ρωτούσα για τη σωστή τοποθετηση των ηχείων.

Θυμάσαι ποια ήταν η βοήθειά σου; Αυτό που προσέφερες ήταν σχολιασμοί για τα πετσετάκια που ήταν στρωμένα! Δεν ήταν του γούστου σου! Και μαζί με σένα κάποιος άλλος (ποιος άραγε;), σχολίαζε ότι ο χώρος χρήζει επίσκεψης διακοσμητή. Δε βρήκες ούτε μια κουβέντα να πεις για την ουσία του θέματος.

Θλίβομαι που σήμερα διαπιστώνω ότι θεωρείς τον εαυτό σου καλό Σαμαρείτη, και μάλιστα θιγμένο.

Συμφωνώ με την πρόθεση σου να σταματήσεις να δίνεις συμβουλές, σε προτρέπω να το κάνεις.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Αργότερα τον πίεζα να ρίξει πρίμα. Κόψε κι άλλα πρίμα ρε, κόφτα τα μπουρδέλα να μη τα βλέπω, όχι, δεν ήθελε. Μετά τα έκοβε. Ε, να. Σιγά σιγά. Δεν είναι εύκολο να προσαρμόσετε το αυτί από χρόνια ακρόασης σε χρεπια. Θέλει κόπο, θέλει επιμονή. Μερικές φορές θέλει και εμπιστοσύνη σε αυτόν που στα λέει, γιατί τα πέρασε ήδη αυτά τα στάδια.
Σύγκριση πρίμων του 2017 με σήμερα :roflmao:
(Διαφορετικά ηχεία, σαμπ, χώρος, προ, τελικοί, όλα. Αλλά πάλι έχει πλάκα η σύγκριση)

Untitled.jpg
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
..διαβάζοντας τα παραπάνω, μου φέρνει στη μνήμη η "βοηθεια" που προσέφερες σ' μένα. Κάποια στιγμή, πριν από λίγα χρόνια, είχα ανοίξει ένα θέμα (και είχα μάλιστα την αφέλεια να δείξω και φωτό του σαλονιού μου), όπου ρωτούσα για τη σωστή τοποθετηση των ηχείων.

Θυμάσαι ποια ήταν η βοήθειά σου; Αυτό που προσέφερες ήταν σχολιασμοί για τα πετσετάκια που ήταν στρωμένα! Δεν ήταν του γούστου σου! Και μαζί με σένα κάποιος άλλος (ποιος άραγε;), σχολίαζε ότι ο χώρος χρήζει επίσκεψης διακοσμητή. Δε βρήκες ούτε μια κουβέντα να πεις για την ουσία του θέματος.

Θλίβομαι που σήμερα διαπιστώνω ότι θεωρείς τον εαυτό σου καλό Σαμαρείτη, και μάλιστα θιγμένο.

Συμφωνώ με την πρόθεση σου να σταματήσεις να δίνεις συμβουλές, σε προτρέπω να το κάνεις.
Ότι μπορούσε έκανε, πιθανόν να μην είχε διαβάσει τα βιβλία τοτε
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.100
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top