TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Reaction score
1
απο σημερα δηλαδη ριχνουμε λουλουδια στο ταφο του αποτυχημενου φορμα? ποτε ειναι η επισημη κηδεια? πως και πως περιμενα αυτη την ανακοινωση οπως και πολλοι αλλοι...

Reaction score
84
Όταν η Paramount και η Dreamworks πήγαν με το μέρος του HDDVD, λέγαμε τα ίδια απο την ανάποδη. Επειδή μυρίζομαι εμπορικά τρύκ πίσω απο όλα αυτά, και επειδή η κίνηση της WB είναι αψυχολόγητη την προκειμένη περίπτωση (όπως και την Paramount και Dreamworks), μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Αύριο μεθαύριο μπορεί να πέσει κι άλλο τούβλο απο άλλη εταιρία υπέρ του HDDVD. Το κοινώς αποδεκτό είναι ότι μας δουλεύουν. Και στο κάτω κάτω ας αποκτήσουμε επιτέλους τα αυτονόητα, δηλ ελληνικούς υπότιτλους, και μετά να πανυγηρίζουμε υπέρ του ενός ή του άλλου...
Σωστόόόόό!!!!Ας δούμε πρώτα Ελληνικούς υπότυτλους και μετά τα λέμε πάλι!!!!!

Reaction score
0
Όταν η Paramount και η Dreamworks πήγαν με το μέρος του HDDVD, λέγαμε τα ίδια απο την ανάποδη. Επειδή μυρίζομαι εμπορικά τρύκ πίσω απο όλα αυτά, και επειδή η κίνηση της WB είναι αψυχολόγητη την προκειμένη περίπτωση (όπως και την Paramount και Dreamworks), μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Αύριο μεθαύριο μπορεί να πέσει κι άλλο τούβλο απο άλλη εταιρία υπέρ του HDDVD. Το κοινώς αποδεκτό είναι ότι μας δουλεύουν.
Δεν πιστεύω ότι είναι ακριβώς ίδιες οι περιπτώσεις. Όταν η Paramount/Dreamworks έγινε HD-DVD exclusive παρότι ο πωλήσεις του Blu-ray ήταν καλύτερες συνολικά αλλά και στις ταινίες που ήταν διαθέσιμες και στα 2 φορμά έπεσα από τα σύννεφα, αλλά είχαν δώσει κάποιες δικαιολογίες που ακούγονταν εκ πρώτης όψεως λογικες: α) ότι το κόστος παραγωγής του HD-DVD είναι τόσο μικρότερο που όσο ανεβαίνει ο όγκος παραγωγης το Blu-ray συγκριτικά δεν θα συμφέρει καθολου και β) ότι καμμία εταιρεία, ούτε η ίδια η Sony δεν μπορούσε να εγγυηθεί την επιτυχημένη παραγωγή δίσκων διπλής στρώσης BD-50 σε ευρεία κλιμακα. Αν αυτά ίσχυαν λογικά η Warner θα την είχε ακολουθήσει και το Blu-ray θα την ειχε πατήσει.

Ωστόσο δε νομίζω ότι η κίνηση της Warner ήταν τόσο αψυχολόγητη όσο της Paramount. Η Warner ποτέ δεν έκρυψε την προτίμησή της για το HD-DVD και στην αρχή του "πολέμου" πριν αυτός περάσει στα καταστήματα και τους καταναλωτές ήταν αποκλειστική στο HD-DVD. Έθεσε όμως τους όρους της στο άλλο στρατόπεδο (υποστήριξη νεώτερων codecs πλην του MPEG-2, προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό region coding) και όταν αυτά έγιναν δεκτά πέρασε στην ουδετερότητα βγάζοντας τις ταινίες της και στα δύο φορμά με μια σχετική εύνοια στο HD-DVD (πάντα κοινά transfers χωρίς να εκμεταλλεύεται τον επιπλέον χώρο του BD, καλύτερος ήχος & περισσότερα extras στα HD-DVD και αρκετές καθυστερήσεις σε υψηλού προφίλ κυκλοφορίες Blu-ray όπως Batman Begins & Matrix). Όσο όμως η πωλήσεις της στο BD ήταν καλύτερες είναι λογικό να αρχίζει να λοξοκοιτάζει προς τα εκεί.
Η ευκαιρία του HD-DVD να πάρει τη Warner αποκλειστικά ήταν να ανέβασει τις πωλήσεις του την περίοδο των εορτών. Παρά όμως την προσχώρηση της Paramount και τη δραματική πτώση της τιμής των HD-DVD players εν όψει των Χριστουγέννων το Bluray συνέχισε να επικρατεί στις πωλήσεις και μάλιστα με αρκετή άνεση. Αν αυτοί οι παράγοντες είχαν κάνει το HD-DVD να περάσει μπροστά πιστεύω ότι η Warner θα επέλεγε εκείνο.
Την ίδια ώρα το Blu-ray πρόσφατα ισοφάρισε και το τελευταίο τεχνολογικό πλεονέκτημα του HD-DVD με το profile 1.1 (η αδυναμία PiP ήταν η επίσημη δικαιολογία της Warner για τις μη κυκλοφορίες τίτλων όπως το Batman Begins σε Bluray).

Από τη στιγμη λοιπόν που το Blu-ray έφτασε τεχνολογικά εκεί που ήθελε η Warner και ταυτόχρονα συνέχισε να πουλάει αρκετά καλύτερα από το HD-DVD και δεδομένου ότι ο πόλεμος όντως έχει καθυστερήσει πολύ την υϊοθέτηση των HD formats νομίζω ότι η απόφασή της είναι αρκετά λογική. Αν αντιθέτως είχαν πάει με την πλευρά του HD-DVD η υποστήριξη για τα δύο φορμά θα ήταν 50-50 και δεν θα υπήρχε μάλλον καμμία πιθανότητα επίλυσης του αδιεξόδου.

Χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα γιατί κανεις δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει παρασκηνιακά, αυτή τη στιγμή φαίνεται πιθανότερο κάποιο studio του HD-DVD να πάει με την πλευρά που φαίνεται κοντά στην επικράτηση παρά το ανάποδο.

Reaction score
5
Απάντηση: TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Γιατι οσοι εχουμε HTPC δε μας αγγιζει καθολου ο "πολεμος"...?
Γιατι ακομη και οι δυο να "χασουν" εμεις θα εχουμε "κερδισει"...?
Γιατι ακολουθειτε καποιους χωρις να σκεφτεστε...?
Ειναι "αναγκη" τελικα ενας τετοιος player ή αναγκη για μουρη στους κολλητουλιδες...?
Ποσες ταινιες εχετε και ποσες ταινιες εχετε δει ειτε σε BD ειτε σε HD-dvd...? ...ωστε να δικαιολογουν το οτι τρεξατε να παρετε player...?
Τα εβγαλαν τα λεφτα τους...?
Εγω που δεν εχω καποιο απο τα παραπανω αλλα εχω δει περιπου 350 ταινιες HD (και οι 250 ειναι στην συλλογη μου)... και δεν εχω πληρωσει καμια συσκευη... ειμαι μη προνομιουχος ή λιγος...?

Δε φταιει καμια κακια toshiba, καμια κακια sony και καμια κακια MS... το μυαλο σας φταιει... και η αμερικανοφερτη υπερκαταναλωση και "αναγκη" προς κατοχη για μοστρα χωρις ουσια ή πρακτικη αξια...!

Reaction score
5

παρεπιπτοντως... για εμας τους HTPC funs...
HDdvd & BD player + dvd writer με 205 ευρω ειναι πολλα...?
Πληρωνεις... 85 HDdvd reader + 85 BD reader + 35 DVD writer = LG GGC-H20L...

Πρεπει να βγαλουμε διαφημιση...
Ελα ΑΛΕΚΟ... ποσο πηρες το BD player...??? ...το HDdvd player???
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Reaction score
62
Με λίγα λόγια μας αποκαλείς επιδειξίες που αγοράσαμε τις συσκευές και ηλίθιους που δεν τις έχουμε ριπαρισμένες απο το internet, όπως κάνουν οι έξυπνοι, αλλά αυθεντικές. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να είμαστε...:happy_4:

Reaction score
0
Με λίγα λόγια μας αποκαλείς επιδειξίες που αγοράσαμε τις συσκευές και ηλίθιους που δεν τις έχουμε ριπαρισμένες απο το internet, όπως κάνουν οι έξυπνοι, αλλά αυθεντικές. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να είμαστε...:happy_4:
Αν το καλοσκεφτείς είναι λίγο ειρωνία, αυτός που έχει γνήσιες, να μην έχει υπότιτλους στη γλώσσα του , όπως δικαιούται ο κάθε καταναλωτής σε όλο τον κόσμο που πληρώνει με τα χρήματά του αυτό που αγοράζει και αυτός που κατεβάζει ριπαρισμένες , να έχει υπότιτλους ...

Reaction score
1
Αστειότητες βραδιάτικα..

10 ριπαρισμένα bluray=400 Giga, ήτοι ένας σκληρός των 500 giga..

Αυτούς τους δίνουνε τσάμπα?

Reaction score
5
Απάντηση: Re: TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Εγω εδωσα καποια ερωτηματα... τις απαντησεις δεν τις διαλεξα ακομη...

Παντως... να αγορασεις κατι στα ~1000ευρω χωρις αντικρυσμα (αρκετα δισκακια και εξελληνισμενο υλικο) και χωρις σιγουρο μελλον για μενα σιγουρα δεν ειναι αναγκη (οπως ενα καλο upscale DVD player πχ) αλλα ειναι ή υπερκαταναλωτικη υπερβολη ή αναγκη για οτι τελευταιο = επιδειξη...

Σαν απαντηση (για να παρω θεση) θα ελεγα οτι το σιγουρο ειναι οτι κανενας σας δε κερδισε που το αγορασε ή αγοραζει... λιγη επιδειξη ισως και καμια 30αρια ταινιες που βρηκε και πληρωσε ακριβα (που ισως δεν αξιζουν και για ταινιο-συλλογη κιολας - spiderman 3 και τα συναφη...) και επειδη την τρελλα μας την πληρωνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ... ως χομπυ για την απολαυση... ε, απολαυση με 30-40 ταινιες (καλα,ποσοι εχουν τοσες) που να αξιζουν οι 10 για μενα ειναι μια κινηση ηλιθια...
Αυτη ειναι η αποψη μου...

Reaction score
5

Αστειότητες βραδιάτικα..

Μεσα 2007 επαιρνες με 1000ευρω ενα BD player και 30ευρω η ταινια απο εξωτερικο χωρις υποτιτλους...
Για 10 ταινιες... μας κανει 1300ευρω... δηλαδη οσο περιπου 14 δισκους 500giga...
Δηλαδη (η ταινια συνηθως ειναι 30GB) περιπου 230 ταινιες... Με υποτιτλους...
Και προσεχε... με αλλα 90ευρω δεν παιρνεις 3 νεες ταινιες BD... αλλα αγοραζεις αλλον ενα σκληρο και αποθηκευεις αλλες 16... οποτε η ψαλιδα θα ανοιγει ανα 3 δισκακια ΒΔ...
Αληθεια... ποιος αστειευεται...?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

παρεπιπτοντως... για εμας τους HTPC funs...
HDdvd & BD player + dvd writer με 205 ευρω ειναι πολλα...?
Πληρωνεις... 85 HDdvd reader + 85 BD reader + 35 DVD writer = LG GGC-H20L...

Πρεπει να βγαλουμε διαφημιση...
Ελα ΑΛΕΚΟ... ποσο πηρες το BD player...??? ...το HDdvd player???
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Πολυ,μα πολυ καλο προϊον!
Κοιτα να δεις τι μαθαινει κανεις.........

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.670

Πάντως είναι δυσδιάκριτα τα όρια, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.
Ποιος είναι κορόϊδο και ποιος έξυπνος.
Μάλλον, για μένα, είμαστε κορόϊδα.
Τους δίνουμε χρήματα για προϊόντα που δεν μας καλύπτουν το βασικότερο. Τη γλώσσα μας.
Και χαιρόμαστε για την ευκρίνεια και τα χρώματα. Οι βλαμμένοι.
Καλά έκανα και το έδωσα πίσω το Transformers.

Reaction score
5
Αστειότητες βραδιάτικα..

500γιγα = 100 ταινίες των 5γιγα η μία σε χ264 :happy_4::happy_4::happy_4:

Reaction score
1

Ενταξει ρε παιδια κι εγω μαζι σας ειμαι, αλλα μην κανουμε και νομιμο το downloading των ταινιων! Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Ο αλλος θελει να ειναι νομιμος. Μην πουμε και για συλλεκτες ταινιων με τα κουτια τους κτλ.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Ενταξει ρε παιδια κι εγω μαζι σας ειμαι, αλλα μην κανουμε και νομιμο το downloading των ταινιων! Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Ο αλλος θελει να ειναι νομιμος. Μην πουμε και για συλλεκτες ταινιων με τα κουτια τους κτλ.
Το downloading είναι ούτως ή άλλως ό,τι πιο ευέλικτο υπάρχει και κανένας δίσκος δεν μπορεί να το υποκαταστήσει πλήρως. Αλλά δεν έχουν όλοι τις γνώσεις, τη γρήγορη σύνδεση ή τη διάθεση να βάλουν PC στο σαλόνι.
Το καλύτερο αυτή τη στιγμή και για τα αμέσως επόμενα χρόνια θα είναι ένα φορμά που να αντικαταστήσει πλήρως το DVD όπως ακριβώς είναι.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το καλύτερο είναι να αποκτήσουν περισσότεροι εξοικείωση με τους υπολογιστές και γραμμές υψηλής ταχύτητας οπότε να κατεβάζουμε ότι ταινία θέλουμε από το internet, on-demand - νόμιμα ή παράνομα (ό,τι επιλέξει ο καθένας). Mόλις τελειώσεις την ταινία/whatever τη σβήνεις (ή μπορεί να παίζουν και σε μορφή streaming στο πιο μακρινό μέλλον). Ούτε δισκάκια, ούτε τεράστιοι δίσκοι, ούτε τίποτα. Πατάς μερικά κουμπιά και σε λίγα λεπτά βλέπεις ό,τι θέλεις.

Αν έχεις γρήγορη γραμμή και άμεση πρόσβαση σε όποια ταινία θέλεις, δεν έχεις λόγο να κρατάς 2ΤΒ ταινίες στους δίσκους σου ούτε και να κάνεις συλλογές... Οι "συλλέκτες" μπορούν να το γυρίσουν σε συλλογή με φιγούρες/αγαλματάκια από τις αγαπημένες τους ταινίες ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Βέβαια αυτό απαιτεί και να ωριμάσει λίγο ο κόσμος. Πολλοί τώρα ανακαλύπτουν το internet και θέλουν να τα έχουν όλα στους δίσκους τους (και όλο το internet να μπορούσαν να κάνουν download, θα το έκαναν), απλά γιατί μπορούν!

Reaction score
5
Οντως το htpc λυνει ολα τα προβληματα.Εχεις οποια ταινια θελεις ανεξαρτητως format και με τους "πολυποθητους" Ελληνικους υποτιτλους.Βασικη προυποθεση μια καλη συνδεση και καποιες γνωσεις στο αντικειμενο.

Εχω μια αρκετα καλη και μεγαλη συλλογη θα ελεγα :smoking: :smoking: :smoking: παρολα αυτα λιγο πριν τις γιορτες πηρα κα το PS3. Ο λογος? Σιγουρα οχι " αμερικανοφερτη υπερκαταναλωση" η " αναγκη για μουρη στους κολλητουλιδες"

Ο καθενας εχει τους λογους του οταν κανει κατι και το γεγονος οτι οι αλλοι δεν τους καταλαβαινουν η δεν μπορουν να βρουν λογικη σε αυτη την πραξη δεν τους δικαιολογει στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ να προβαινουν σε χαρακτηρισμους πανω σε αυτο.

Δεν μπορει ορισμενοι να ειναι οι "εξυπνοι" και οι αλλοι τα "κοροιδα" Γιατι καποιος αγοραζει ενα αμαξι των 80.000 ενω μπορει καλιστα να κανει τη δουλεια του και με των 20.000?Γιατι καποιος να δωσει για ενα ηχοσυστημα 50.000?Δεν μπορει να κανει την δουλεια του με ενα των 15.000ων??? Δεν το καταλαβαινω.Ειναι κοροιδα? Δεν νομιζω.Επειδη δεν καταλαβαινω τις αναγκες και την "λοξα" τους πρεπει να τους καταταξω σε αυτην την κατηγορια??

Γενικα τετοιοι χαρακτηρισμοι ειναι προκλητικοι δειχνουν ασεβεια στον αλλο και ελειψη τουλαχιστον τακτ.

Ας ειμαστε τουλαχιστον προσεχτικοι οταν κανουμε τετοια σχολια εκτος αν θελουμε να προκαλεσουμε σε τελικη αναλυση.

Ο καθενας εχει τον τροπο του να εκφερει την γνωμη του.Προσοχη ομως γιατι ο τροπος που θα το κανει τον χαρακτηριζει.

Και μια και μιλαμε για γνωμες και αποψεις τελειωνοντας να παραθεσω τον μεγα φιλοσοφο Harry Callahan:

" Opinions are just like assholes.Everybody seems to have one." :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
5

Δεν μπορει ορισμενοι να ειναι οι "εξυπνοι" και οι αλλοι τα "κοροιδα" Γιατι καποιος αγοραζει ενα αμαξι των 80.000 ενω μπορει καλιστα να κανει τη δουλεια του και με των 20.000?Γιατι καποιος να δωσει για ενα ηχοσυστημα 50.000?Δεν μπορει να κανει την δουλεια του με ενα των 15.000ων??? Δεν το καταλαβαινω.Ειναι κοροιδα? Δεν νομιζω.Επειδη δεν καταλαβαινω τις αναγκες και την "λοξα" τους πρεπει να τους καταταξω σε αυτην την κατηγορια??
1) Αλλο το PS3...

2) Το παραδειγμα για τα αυτοκινητα ειναι ατοπο γιατι οντως στα 3πλασια λεφτα βλεπεις διαφορα... Οχι ομως σε αυτο που αναφερθηκα... τι παραπανω βλεπει κανεις με standalone player απο ενα ΗΤPC?... Μαλλον πολυ λιγοτερες ταινιες, με ιδια ποιοτητα...
Σε εναν πολεμο που δε με αφορα, δε πηρα μερος και σιγουρα δεν κανω τη δουλεια μου απλα με την "φθηνη" οδο που διαλεξα... απλα την κανω πολυ καλυτερα...

Εγω θα αισθανομουν ηλιθιος να ειχα παρει μερος σε εναν "πολεμο" που δε με αφορα... αφου στο τελος θα βγω και χαμενος 100% (ειτε επειδη δε θα πιασει αυτο που διαλεξα ειτε γιατι θα μπορουσα να κανω τη δουλεια μου με το 1/3 των χρηματων, κλπ)... Δεν ειπα κανεναν ηλιθιο... ειπα μια προσωπικη αποψη... πως θα ενιωθα... αν απαγορευονται οι προσωπικες αποψεις επειδη χαρακτηριζονται "everybody has an asshole" να αποσυρω τα ποστ μου να μη σας ενοχλει...

Και μιας και πιασαμε τα ρητα...
"Οποιος εχει τη μυγα... μυγιαζεται!"...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis