ToObustee !!!

Reaction score
4
Εδώ, στο χωριό μου, λένε αυτή την λέξη ως "τίτλο".., μάλιστα σε υψηλόβαθμο στέλεχος και είναι έκφραση θαυμασμού !!!
Και σου λέει μετά..:

Ποιος είναι ο "ToObustee !!!:131:" στοο Hi-Fi . . . ?

Να'ναι κάποιος που μετράει η γνώμη του.
Κάποιος που ...ξέρει.
... Τς.,, μπορεί ρε παιδί μου να σου πει, το "σωστό"..
.......
Θα πρέπει να έχει ακούσει πολλάαα μηχανήματα, να είχε άλλα τόσα και να είναι 'έμπειρος'.....γενικά :611:

Για πειτε τίποτα άλλο...

:137:

Reaction score
4
Απάντηση: ToObustee !!!

Καλά ρε παιδιά...., δεν έχετε κάποιον να θαυμάζετε, κάποιον να σας έμαθε μερικά πράγματα ή έστω κάποιον που διαβάζετε στο net , σε περιοδικά κτλ.
Δεν σας έχει εντυπωσιάσει κανείς με τις "ικανότητες" του ?

...."αυτοδίδακτοι" + ""αυτοδημιούργητοι:137:"" , όλοι ?

Reaction score
4

Επειδή (μάλλον) δεν θα είμαι ο μόνος που δεν τους γνωρίζει, καλό θα ήταν να μας πειτε το "γιατί" και το πως (σας βοήθησε-έμαθε κάτι).

Reaction score
4

E, πες εσύ πρώτα να ρολάρει το thread σου.. :p
Σωστός !

Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε κάτι πριν*...., αλλά θυμάμαι καλά την 'έρευνα' που έκανα όταν αγόρασα το πρώτο μου "stereo" (1994).
Πήγα σε ένα γνωστό(γείτονας) που ήταν κομπιουτεράς και χάη φιντέλιτη μαν και είχαν οι γονείς του ψιλικατζίδικο...
Αυτό ήταν πολύ θετικό γιατί διαβάζαμε τα πάντα (που λέει ο λόγος) χωρίς να τα πληρώνουμε και είχαμε χρόνο για κουβέντα...
Υπήρχαν τότε κάποια Audio Spectrum (S-20 δεν είμαι σίγουρος) που τα "έσπαγαν" σε όλα τα τεστς και είχαν άριστες κριτικές.
Πήγα.., τα άκουσα..., και πάω και του λέω...
"αυτό που έχω τώρα (jvc compact) παίζει καλύτερα !! .. πιο "γεμάτα" !!
Άρχισε λοιπόν και μου έλεγε για το "σωστό και το λάθος", για το (πολύ μπάσο+πολύ 'πρίμα') που αρέσει στους "πρωτάρηδες".., ότι είναι κουραστικό για πολύωρη ακρόαση, 'χρωματίζει', κτλ..

Μετά άρχισα να έχω δική μου άποψη γιατί ήρθα σε επαφή με μουσικούς και ηχολήπτες...
""Είδα"" πως γίνεται μια ηχογράφηση..., έκανα και εγώ.. και ανακάλυψα το εύρος των δυνατοτήτων της 'επεξεργασίας' και των "τεχνικών".
Άλλο κεφάλαιο..., μεγάλο..., γεμάτο 'άποψη' αλλά και γνώση(με άλλη έννοια από αυτή που ορίζουμε εδώ-τεχνικής φύσεως).
...όμως στοιχεία για το Hi-Fi & Hi-End δεν συνάντησα...:137:

Εκεί πραγματικά θαύμασα ανθρώπους που άκουγαν κάτι που εγώ δεν μπορούσα...
Με λίγη βοήθεια και 'παίζοντας' αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι πράγματα που πριν δεν τα υπολόγιζες...
Είναι όμως αυτό αρκετό για να "κρίνεις" "πως παίζει" ένα σύστημα, με την έννοια που εμείς ζητούμε ?

Ο σκοπός λοιπόν του θέματος είναι να δούμε τις ικανότητες εκείνου που κερδίζει τον τίτλο.

Αυτό που εγώ έχω να πω είναι "να ακούει".....και τι άλλο από το να μπορεί να το αποδώσει στην μουσική αναπαραγωγή (τρόπος).
Μια από τις πρώτες ασκήσεις που κάναμε ήταν να βρούμε τα όργανα σε κάποιο κομμάτι...., εύκολο νομίζετε ?
Θαύμαζα λοιπόν κάποιον που μπορούσε να ακούσει "τα πάντα" ή μπορούσε να σου πει από πόσα κομμάτια αποτελείται η ντράμς που παίζει ή πόσα μικρόφωνα χρησιμοποιεί !!!!
Να μπορεί να ξεχωρίσει ένα όρθιο ιάνο από κάποιο με ουρά, κτλ..
Όταν επαληθεύονταν σκεφτόμουν: Ω...."ToObustee" !!!:137:
...και πιστέψτε με, από αυτούς που κάναμε λάθη, κανείς δεν παραπονιόταν ότι έφταιγαν τα ηχεία, η πηγή ή τα καλώδια.

Και πάλι όμως....μπορεί αυτός να σου πει ποιο είναι το "σωστό" στο Ηi-Fi ?

*
Είχα επαφή με το μουσική παραγωγή, γνώρισα το "MIDI" από την αρχή του, είχα ήδη τελειώσει ηχοληψία (με ότι αυτό συνεπάγεται)..είχα δουλέψει σε ΡΑ (στήσιμο):137:...κτλ
Αλλά μέχρι τότε, δεν είχα ακούσει ποτέ κουβέντες για "κρίση" οικιακών μηχανημάτων με τον τρόπο που βλέπουμε εδώ.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: ToObustee !!!

Καλά ρε παιδιά...., δεν έχετε κάποιον να θαυμάζετε, κάποιον να σας έμαθε μερικά πράγματα ή έστω κάποιον που διαβάζετε στο net , σε περιοδικά κτλ.
Δεν σας έχει εντυπωσιάσει κανείς με τις "ικανότητες" του ?

...."αυτοδίδακτοι" + ""αυτοδημιούργητοι:137:"" , όλοι ?
HENRY CLOSS.

Reaction score
658

Bob Carver,
αυτός είναι στο avatar.

Ελπίζω να επανέλθει στην εταιρεία,
να έχουμε νέα προιόντα
και μέχρι τότε να βρω άκρη US, εεεε πολλά ζητάω; :105:
Σαν την πραγματική «ισχύ» δεν υπάρχει,
τώρα με τα κόλπα του marketing τι να κάνουμε;
Αν δεν υπάρχουν και σωστές μετρήσεις...