Toshiba Satelite A100-237 ως (και) HTPC

Reaction score
0
Καλημέρα στο forum.
Μετά από εκτεταμένη έρευνα, καταλήγω στην αγορά του Toshiba Satelite A100-237 με 2GB μνημης (αντί 512mb της βασικής έκδοσης).

http://www.toshiba.gr/ElectronicsGlobal/non shown pages/Notebooks/Satellite Series/A100-237.aspx

Όπως θα παρατηρήσετε, έχει ικανοποιητικό cpu (core duo T2400 @ 1.83GHz), εξαιρετική (για notebook) gpu (ATI mobility radeon X1600 με 256mb dedicated και 256mb shared memory) και γρήγορο σκληρό (5400rpm), χαρακτηριστικά που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μου. Θα ήθελα όμως τη γνώμη σας σχετικά με τα εξής:

Το notebook δεν διαθετει έξοδο dvi, αλλά μόνο vga. Βέβαια έχοντας ήδη συνδέσει ένα desktop στην lcd tv μου μέσω επίσης vga μπορώ να πω οτι εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της εικόνας (pixel mapping 1:1 στις 40" με ανάλυση 1366x768!!!). Μήπως όμως χάνω σε ποιότητα αφού δεν μπορώ να μεταφέρω την εικόνα ψηφιακά?

Το notebook (οταν χρησιμοποιείται ως HTPC) θα "κάθεται" σε μια βάση κάτω από την tv. Για να το χειρίζομαι σκοπεύω να αγοράσω ένα ασύρματο σετάκι πληκτρολόγιο/ποντίκι και σκέφτομαι το παρακάτω logitech dinovo για notebook:
http://www.plaisio.gr/IWCatProductP...uct_Id=235284&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=89
Το ερώτημα είναι - θα είναι απροβλημάτιστη η ασύρματη σύνδεση από τα 3-3,5 μέτρα απόσταση, με διάφορα αντικείμενα να παρεμβάλλονται? Έχει κανείς δοκίμασει κάτι αντίστοιχο? Επίσης θα με ενδιέφερε η γνώμη κάποιου φίλου που έχει δοκιμάσει κάποιο εναλλακτικό ασύρματο desktop set (κατά προτίμηση με ενσωματωμένο trackball στο πληκτρολόγιο?), καθώς και τα σχετικά links.

Για κάρτα tv σκεφτομαι την Pinnacle PCTV 320e hybrid stick pro (προτιμω σε usb stick για να μπορω να τη χρησιμοποιω εκάστοτε και σε άλλο desktop μηχάνημα). Την έχει δοκιμάσει κανένας φίλος? Γνώμες / εναλλακτικές προτάσεις?

Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post, αλλά είπα να αρχίσω δυναμικά τη συμμετοχή μου στο HTPC section του forum :D !!!
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις / γνώμες σας.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Φίλε streethoop έχω το dinovo και είμαι πολύ ευχαριστημένος με μόνη παρατήρηση ότι δεν λειτουργεί σωστά όταν μιλάς παράλληλα με ασύρματο τηλέφωνο.

Reaction score
0
gkontoletas said:
Φίλε streethoop έχω το dinovo και είμαι πολύ ευχαριστημένος με μόνη παρατήρηση ότι δεν λειτουργεί σωστά όταν μιλάς παράλληλα με ασύρματο τηλέφωνο.
Φιλε gkontoletas, ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Μια διευκρινηση μονο αν ειναι δυνατό: Εχεις το μεγαλο dinovo ή το πιο compact edition που ειναι για laptop? Επισης, ποσο μακρια από το δεκτη το χρησιμοποιείς? thanks in advance για τις απαντησεις :)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
streethoop said:
gkontoletas said:
Φιλε gkontoletas, ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Μια διευκρινηση μονο αν ειναι δυνατό: Εχεις το μεγαλο dinovo ή το πιο compact edition που ειναι για laptop? Επισης, ποσο μακρια από το δεκτη το χρησιμοποιείς? thanks in advance για τις απαντησεις :)
Συγγνώμη ξέχασα να διευκρινίσω έχω την laptop edition που είναι RF, η μεγάλη, desktop edition είναι Bluetooth.
Η απόσταση ποικίλει από 1 έως και 4 μέτρα χωρίς πρόβλημα.

Reaction score
0
update για το ασυρματο keyboard/mouse set
Πηγα μια βολτα από το Πλαισιο και επειδη δεν ειχε ετοιμοπαραδοτο το dinovo (το rf μοντελο για notebook) προμηθευτηκα το Logitech s510. Δυστυχως ομως οταν το δοκιμασα παρατηρησα οτι οταν βρίσκομαι σε αποσταση πανω απο 1.5 μετρο μακρια απο τον πομπο rf, τοσο το keyboard όσο και το mouse δεν ανταποκρινονται ικανοποιητικα. Σε συνομιλια που ειχα με τον πωλητη του Πλαισιου μου ειπε οτι ουτε το dinovo για notebooks (η rf εκδοση που ανέφερε ο φίλος gkontoletas) θα με ικανοποιει καθως γενικα τα rf συστηματα ειναι αποδοτικα μέχρι το πολύ τα 2 μετρα...
Μου προτεινε λοιπον την λύση του bluetooth version. Ετσι συζηταμε είτε για το dinovo bluetooth (το οποιο ομως βρισκω αρκετα τσιμπημενο στα 190 euros) είτε για το Logitech 5000 bluetooth για το οποιο ομως δε διαβαζω πολυ καλα σχολια σε αλλα forums του εξωτερικού. Any ideas?

Επισης μηπως καποιος φιλος εχει κανενα σχολιο για την Pinnacle PCTV 320e hybrid stick pro που αναφερω στο 1ο μου post? Καθε feedback θα ειναι πολυ χρησιμο :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.571
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος