TOSHIBAREGZA 42 FULL HD

Reaction score
4
Ειμαι 2-3 ημερες πριν την αγορα της TOSHIBA FULL HD 1080p 42 ιντσες.Η καλυτερη τιμη ειναι στο ΠΛΑΙΣΙΟ με 2390 ευρω.Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο σε 1080p?
Με ενδιαφερει μονο το 1080p επειδη για εμενα θα ειναι σχετικα μεγαλο εξοδο και δεν εχω την δυνατοτητα αναβαθμισης πριν τουλαχιστον την 5ετια.
Θα μπορουσα να συμβιβαστω και με 37 ιντσες αλλα αυτη που κυκλοφορει δεν εχει ενσωματομενο ψηφιακο δεκτη και θα ερθει μετα τον Ιανουαριο.

Reaction score
802
Γιατι εχω την εντυπωση οτι παιζει μονο σε 1080i παρα την native αναλυση?
Ψαξε το λιγο.

HV

Reaction score
0
Γιατι την εχει μονο το πλαισιο αυτη ? Δεν υπαρχει αναφορα της πουθενα στο ιντερνετ...

HV

Reaction score
0
Εγω θα ελεγα να κοιταξει την KDL40W2000 της SONY...
Γυρω στα 2500 αλλα σαφως ανωτερη απο την Regza.

Reaction score
0
Mην εμπιστεύεστε αυτά που γράφει το site του πλαισίου, εχει διάφορα λάθη... Aγόρασα μια 32άρα Regza με "2 χρόνια εγγύηση" όπως έγραφε το site και με ενημέρωσε και ο πωλητής, που 'φυσικά' όταν άνοιξα το κουτί έγραφαν τα χαρτιά της "ενας χρόνος εγγύηση"...

αφού τους έστειλα μέιλ με παράπονα, μου ζήτησαν συγνώμη ( .... ) , και το διόρθωσαν από ότι βλέπω.

Reaction score
4
Φιλε Χρηστο,
στο αξιο επαινων θεμα σου αναφερεσαι στο μοντελο 42WL66P ενω εγω ξεκινησα το θεμα για το μοντελο 42WLG66PG
0 κωδικος οπως τον γραφω ειναι ολοσωστος και τον αντιγραφω απο προσπεκτους της TOSHIBA.
Παντως θα κανω ενα τηλεφωνο αυριο και θα σας πω σε ολους απο εδω.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειξατε...
Αν καποιος τωρα ξερει να διαφωτισει και εμας αν υπαρχουν τα 2 μοντελα και αν κυκλοφορουν παραλληλα και ποια τελος παντων ειναι η διαφορα τους ας ποσταρει εδω.
Απο μια βιαστικη ματια στο GOOGLE βλεπω οτι υπαρχουν αναφορες και στα 2 αλλα σε καμμια σελιδα συγχρονως....(μηπως προκειται για το ιδιο και σε καποιες χωρες κυκλοφορει με τον ενα κωδικο και σε αλλες με τον αλλο???)

HV

Reaction score
0
Εγω στην θεση σου φιλε μου θα κοιτουσα την 40W2000 της Sony.
1080p και αποτι βλεπω παρα πολυ καλα Reviews.
Βεβαια 2 ιντσες μικροτερη και 200ε ποιο ακριβη αλλα το αξιζει.

Reaction score
4
Και κατι ακομα............ποσο πραγματικα ασχημα ειναι τα πραγματα σε τηλεοπτικο σημα στις τηλεορασεις αυτες.
Βεβαια θα απολαμβανουμε καποια στιγμη στο αμεσο μελλον τις ταινιες μας απο τις νεες πηγες,αλλα δεν θα παψουμε να ειμαστε ,σαν χρηστες ,αρκετες ωρες την ημερα ''αντιμετωποι'' με το τηλεοπτικο σημα.

Reaction score
0
Το μοντέλο 42WLG66PG συμμετείχε και στο τεστ το hightech αυτού του τεύχους και γράφει οτι δέχεται κανονικά 1080p σε αντίθεση με την philips που δεν δέχεται.

Reaction score
4
Λοιπον,απαντησεις απο την αντιπροσωπια....
Επεσα σε πολυ καλο παιδι που ειχε ορεξη και για κουβεντα και-απο οτι καταλαβα-ειχε και σχετικες γνωσεις.
Η TOSHIBA δεν εχει 1080p ,και ακομα και η αναμενομενη σειρα με τον κωδικο 68 θα ειναι interlace(i).
Bεβαια μετα απο την απαντηση αναλωθηκε στο να μου εξηγησει το ποσο μικρη εως ανυπαρκτη ειναι η διαφορα μεταξυ i και p και πως στο τηλεοπτικο σημα το p δεν ειναι πλεονεκτημα-δεδομενου του κακιστου στην Ελλαδα σηματος-αλλα μειονεκτημα τροπον-τινα(πραγμα με το οποιο δεν διαφωνω για να πω την αληθεια).

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
kosedyt said:
Επεσα σε πολυ καλο παιδι που ειχε ορεξη και για κουβεντα και-απο οτι καταλαβα-ειχε και σχετικες γνωσεις.
Η TOSHIBA δεν εχει 1080p ,και ακομα και η αναμενομενη σειρα με τον κωδικο 68 θα ειναι interlace(i).
Bεβαια μετα απο την απαντηση αναλωθηκε στο να μου εξηγησει το ποσο μικρη εως ανυπαρκτη ειναι η διαφορα μεταξυ i και p και πως στο τηλεοπτικο σημα το p δεν ειναι πλεονεκτημα-δεδομενου του κακιστου στην Ελλαδα σηματος-αλλα μειονεκτημα τροπον-τινα(πραγμα με το οποιο δεν διαφωνω για να πω την αληθεια).
Άρα και επίσημα από την αντιπροσωπεία έχουμε ότι αυτή η τηλεόραση είναι 1080i...

Όσον αφορά στο τηλεοπτικό σήμα δεν συμφωνώ με τον πωλητή... τι διαφορά έχει μία τηλεόραση i από p στο τηλεοπτικό σήμα;;; Το τηλεοπτικό σήμα επεξεργάζεται έτσι και αλλιώς εσωτερικά στην τηλεόραση και ρόλο παίζει ο scaler και όχι αν το chip μπορεί να δεκτεί 1080i ή 1080p.... Το i και το p παίζουν ρόλο για σήματα από εξωτερικές πηγές (pc, dvd player κλπ).

Έτσι και αλλιώς ότι σήμα πάρει η τηλεόραση (είτε εξωτερικό είτε τηλεοπτικό) ο scaler θα αναγκαστεί να το κάνει 1080p για να το προβάλει στο πάνελ...

Reaction score
0
kosedyt said:
Νομίζω ότι δεν είχε καθόλου άδικο. Η πληροφορία που περιέχεται στο 1080i είναι ακριβώς η ίδια με το 1080p, και από τη στιγμή που το πάνελ είναι Full HD το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σωστό deinterlacing. Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη Toshiba αλλά οι περισσότερες τέτοιου τύπου τηλεοράσεις το κάνουν καλά, χωρίς αισθητή απώλεια ποιότητας (ειδικά στις 42 ίντσες).
Ούτως ή άλλως, δεν είναι αλήθεια ότι οι τηλεοράσεις Full HD που δέχονται και 1080p το προβάλουν όπως είναι, ώστε να μη γίνεται καμία επεξεργασία και να μη χάνεται καθόλου ποιότητα. Τα HD-DVD/Blu-Ray (που θα είναι η κύρια πηγή 1080p στο ορατό μέλλον) περιέχουν τις ταινίες κωδικοποιημένες στο "κινηματογραφικό" 1080p/24 Hz, ενώ οι τηλεοράσεις Pal έχουν refresh rate 50 Hz τουλάχιστον. Άρα η τηλεόραση (ή το ίδιο το player συνηθέστερα αν δεν μπορεί να δώσει 1080p/24Hz ή αν δεν το δέχεται η τηλεόραση) αναγκάζεται να δημιουργήσει τα frames που λείπουν (γιατί ακόμα και αν δέχεται η TV το 1080p/24Hz, πράγμα σπάνιο, αν το δείξει όπως είναι το flickering θα είναι εντονότατο) προβάλλοντας το καθένα 2 ή 3 φορές, το λεγόμενο 3:2 pulldown. Άρα καμία τηλεόραση ή προτζέκτορας δεν δείχνει "αμόλυντο" το σήμα.
Πρακτικά δεν θα υπάρχει διαφορά στις ταινίες αν γίνεται σωστά το deinterlacing (εκτός αν κάποιος έχει απίστευτα ευαίσθητο και γυμνασμένο μάτι και βλέπει από πάρα πολύ κοντά). Διαφορά θα υπάρξει σε πηγές που δίνουν έτοιμο 1080p/50Hz, δηλαδή μόνο ένα PC ή ίσως το PS3.
Προφανώς βέβαια είναι προτιμότερο να δέχεται η TV και 1080p αλλά δεν είναι να σκάσεις κιόλας αν δεν το κάνει, κατά τη γνώμη μου.

Reaction score
4
Φιλε MARVIN,
ειναι σαν να ακουγα ακριβως τον πωλητη,μα ακριβως.....
Το παραπανω κειμενο σου ειναι αυτο ακριβως που μου ειπε και αυτος.Ακομα και η επισημανση για το PS3 που αναφερεις.
Ωστοσω προσθεσε ακομα οτι καμμια FULL HD δεν θα δωσει ποτε πολυ καλο τηλεοπτικο PAL σημα και αυτο γιατι ουσιστικα ο scaler της θα αναγκαζεται να πολλαπλασιαζει το 576 για να το δωσει στην οθονη.

Reaction score
0
kosedyt said:
Φιλε MARVIN,
ειναι σαν να ακουγα ακριβως τον πωλητη,μα ακριβως.....
Το παραπανω κειμενο σου ειναι αυτο ακριβως που μου ειπε και αυτος.Ακομα και η επισημανση για το PS3 που αναφερεις.
Μη νομίζεις, κι εγώ στο Home theater mag το διάβασα :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef