TOSHIBAREGZA 42 FULL HD

HV

Reaction score
0
Δεν παιρνεις LCD για τηλεοπτικο σημα.
Αν θελεις τηλεοπτικο σημα παρε μια Plasma.

Reaction score
4
Σωστα και το ξερω,αλλα μακαρι να ειχα την οικονομικη ανεση να εχω μια τηλεοραση για καθε χρηση.Αλλα θα ειναι μια για ολα,και ετσι η κουβεντα γινεται για τους δυνατον λιγοτερους συμβιβασμους.
Παντως ευχαριστω ολους για την συμμετοχη στο θεμα.
Κατα το δυνατον λυθηκαν οι οποιες αποριες μου.....

HV

Reaction score
0
Γιατι δεν κοιτας την Sony 40W2000 ????
Την βρισκεις απο το Technixx καπου στα 2500 μαζι με μεταφορικα.

Αν δεις reviews θα καταλαβεις γιατι επιμενω να την κοιταξεις :)

Reaction score
4
Μηπως μπορεις να μου δωσεις καποια στοιχεια σε συγκριση με την σειρα X και την σειρα V??
Εννοω links -εστω αγγλοφωνα -που να υπαρχουν συγκρισεις??

HV

Reaction score
0
Συγκριση δεν υπαρχει σε site.
Θα αρκεστω να σου πω ομως πως πλησιαζει πολυ την X απο πλευρα χαρακτηριστικων.

Reaction score
0
Έχω την εν λόγω TOSHIBA 42PG66WPG απο τον Ιούλιο. Εκείνη την εποχή ηταν η μοναδικη που κυκλοφορούσε 1920Χ1080ι . Ακόμα και τώρα, 6 μηνες μετά, δεν το μετάνοιωσα που την αγόρασα. Δεν σκέφτομαι στο άμεσο ή απωτερο μελλον να την συνδέσω σε pc και ως εκ τουτου δεν με απασχολει οτι δεν ειναι 1080p . Στο τηλεοπτικό σήμα δεν ανοιγω το στόμα αλλά με ικανοποιει σε σχέση με το παλιο 29 ιντσων μπαούλο. Βλέπω DVD μέσω του PANASONIC 65 μεσω HDMI και αισθάνομαι απόλυτα ευτυχης με την εικόνα που έχω μπροστά μου. Την ειδα στην έκθεση συνδεμενη με το HDDVD της TOSHIBA και πέσαν τα σαγόνια μου. Ως εκ τουτου περιμενω εναγωνίως την επικράτηση καποιου απο τα δυο format (ευχομαι να ειναι το HDDVD) για να είμαι τρισευτυχισμένος.
Ελπίζω να σε διαφωτισα εστω λίγο

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
marvin said:
kosedyt said:
Λοιπον,απαντησεις απο την αντιπροσωπια....
Επεσα σε πολυ καλο παιδι που ειχε ορεξη και για κουβεντα και-απο οτι καταλαβα-ειχε και σχετικες γνωσεις.
Η TOSHIBA δεν εχει 1080p ,και ακομα και η αναμενομενη σειρα με τον κωδικο 68 θα ειναι interlace(i).
Bεβαια μετα απο την απαντηση αναλωθηκε στο να μου εξηγησει το ποσο μικρη εως ανυπαρκτη ειναι η διαφορα μεταξυ i και p και πως στο τηλεοπτικο σημα το p δεν ειναι πλεονεκτημα-δεδομενου του κακιστου στην Ελλαδα σηματος-αλλα μειονεκτημα τροπον-τινα(πραγμα με το οποιο δεν διαφωνω για να πω την αληθεια).
Νομίζω ότι δεν είχε καθόλου άδικο. Η πληροφορία που περιέχεται στο 1080i είναι ακριβώς η ίδια με το 1080p, και από τη στιγμή που το πάνελ είναι Full HD το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σωστό deinterlacing. Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη Toshiba αλλά οι περισσότερες τέτοιου τύπου τηλεοράσεις το κάνουν καλά, χωρίς αισθητή απώλεια ποιότητας (ειδικά στις 42 ίντσες).
Πάρα πολύ σωστά όσα λες. Εγώ διαφώνησα με τον πωλητή στο σημείο που είπε ότι μία 1080i τηλεόραση πλεονεκτεί έναντι μίας 1080p τηλεόρασης όταν βλέπεις τηλεοπτικό σήμα...

"Όσον αφορά στο τηλεοπτικό σήμα δεν συμφωνώ με τον πωλητή... τι διαφορά έχει μία τηλεόραση i από p στο τηλεοπτικό σήμα;;; Το τηλεοπτικό σήμα επεξεργάζεται έτσι και αλλιώς εσωτερικά στην τηλεόραση και ρόλο παίζει ο scaler και όχι αν το chip μπορεί να δεκτεί 1080i ή 1080p.... Το i και το p παίζουν ρόλο για σήματα από εξωτερικές πηγές (pc, dvd player κλπ)."

Στην επεξεργασία του τηλεοπτικού σήματος το μόνο που παίζει ρόλο είναι αν έχει καλό scaler η τηλεόραση ή όχι... άρα για τηλεοπτικό σήμα το μόνο που πρέπει να μας νοιάζει είναι η ποιότητα του scaler και όχι το i ή το p...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
marvin said:
kosedyt said:
Λοιπον,απαντησεις απο την αντιπροσωπια....
Επεσα σε πολυ καλο παιδι που ειχε ορεξη και για κουβεντα και-απο οτι καταλαβα-ειχε και σχετικες γνωσεις.
Η TOSHIBA δεν εχει 1080p ,και ακομα και η αναμενομενη σειρα με τον κωδικο 68 θα ειναι interlace(i).
Bεβαια μετα απο την απαντηση αναλωθηκε στο να μου εξηγησει το ποσο μικρη εως ανυπαρκτη ειναι η διαφορα μεταξυ i και p και πως στο τηλεοπτικο σημα το p δεν ειναι πλεονεκτημα-δεδομενου του κακιστου στην Ελλαδα σηματος-αλλα μειονεκτημα τροπον-τινα(πραγμα με το οποιο δεν διαφωνω για να πω την αληθεια).
Ούτως ή άλλως, δεν είναι αλήθεια ότι οι τηλεοράσεις Full HD που δέχονται και 1080p το προβάλουν όπως είναι, ώστε να μη γίνεται καμία επεξεργασία και να μη χάνεται καθόλου ποιότητα. Τα HD-DVD/Blu-Ray (που θα είναι η κύρια πηγή 1080p στο ορατό μέλλον) περιέχουν τις ταινίες κωδικοποιημένες στο "κινηματογραφικό" 1080p/24 Hz, ενώ οι τηλεοράσεις Pal έχουν refresh rate 50 Hz τουλάχιστον. Άρα η τηλεόραση (ή το ίδιο το player συνηθέστερα αν δεν μπορεί να δώσει 1080p/24Hz ή αν δεν το δέχεται η τηλεόραση) αναγκάζεται να δημιουργήσει τα frames που λείπουν (γιατί ακόμα και αν δέχεται η TV το 1080p/24Hz, πράγμα σπάνιο, αν το δείξει όπως είναι το flickering θα είναι εντονότατο) προβάλλοντας το καθένα 2 ή 3 φορές, το λεγόμενο 3:2 pulldown. Άρα καμία τηλεόραση ή προτζέκτορας δεν δείχνει "αμόλυντο" το σήμα.
Πρακτικά δεν θα υπάρχει διαφορά στις ταινίες αν γίνεται σωστά το deinterlacing (εκτός αν κάποιος έχει απίστευτα ευαίσθητο και γυμνασμένο μάτι και βλέπει από πάρα πολύ κοντά). Διαφορά θα υπάρξει σε πηγές που δίνουν έτοιμο 1080p/50Hz, δηλαδή μόνο ένα PC ή ίσως το PS3.
Προφανώς βέβαια είναι προτιμότερο να δέχεται η TV και 1080p αλλά δεν είναι να σκάσεις κιόλας αν δεν το κάνει, κατά τη γνώμη μου.
Όλες οι ταινίες που βλέπουμε στο σπίτι είτε σε dvd είτε σε video είτε και στα επερχόμενα φορμά είναι είτε στα 25 frames το δευτερόλεπτο (PAL) είτε στα 30 frames το δευτερόλεπτο (NTSC) δηλαδή έχει ήδη γίνει η μετατροπή από τα 24 frames του κινηματογραφικού φιλμ...

Το p (οποιοδήποτε p είτε 576p είτε 1080p) γίνεται πολύ καλύτερα σε ένα dvd player παρά σε μία τηλεόραση. Το deinterlasing είναι δύσκολο πράγμα και απαιτεί καλούς scaler που συνήθως οι τηλεοράσεις δεν διαθέτουν. Μόνο κάποιοι ακριβοί προβολείς μπορούν να συγκριθούν με καλά dvd players.

Έτσι όταν η τηλεόραση παίρνει το σήμα είναι καλύτερα να είναι αυτό έτοιμο p το οποίο η τηλεόραση ΔΕΝ θα επεξεργαστεί ιδιαίτερα για να το προβάλει... Ειδικά αν ένα player μπορεί να δώσει 1080p (όπως π.χ. ένα pc) τότε καλό είναι να το προτιμούμε από τον scaler της τηλεόρασης.

Όσο για το 1080p/24 (το οποίο είναι 24 frames/sec) δεν το βλέπω σύντομα να υπερισχύει στα μέσα προβολής...

Reaction score
4
Επανερχομαι με νεα νεα....
Στο διανεμηθεν σημερα φυλλαδιο μεγαλου καταστηματος αναφερεται και νεο μοντελλο 1080 η 42WL67ZG (υπαρχει και η αντιστοιχη 37) και μαλιστα σε ελκυστικοτατη τιμη.
Ξερει-ακουσε κανεις κατι??
Παιδια ημουν ετοιμος για αγορα αλλα το αναβαλλω γιατι με εχουν τρελλανει τα συνεχη νεα μοντελλα.Μηπως στο 1080 χ 1920 το τοπιο θα ξεκαθαρισει σε 2-3 μηνες(σχετικα παντα),και αρα αξιζει να περιμενω....??
Παντως,για να προλαβω και τον φιλο που επιμενει για την SONY παραπανω να πω οτι οντως τα πραγματα εχουν ετσι οπως τα λεει και δειχνει αριστη αγορα.

Reaction score
4
ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ 42WL67 ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ THE MALL ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ HD DVD ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΧΑΛΙΑ ....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΠΑΛΙ ΣΕ PLASMA OΠΩΣ ΠΛΑΣMA ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ TV AΛΛΩΣΤΕ.ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΕ LCD ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΠΩΣ ΣΕ PLASMA ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ.

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Όσο για το 1080p/24 (το οποίο είναι 24 frames/sec) δεν το βλέπω σύντομα να υπερισχύει στα μέσα προβολής...
Αν δεν κάνω λάθος τα (περισσότερα τουλάχιστον) Blu-Ray & HD-DVD αυτό περιέχουν.

Reaction score
0
kosedyt said:
Επανερχομαι με νεα νεα....
Στο διανεμηθεν σημερα φυλλαδιο μεγαλου καταστηματος αναφερεται και νεο μοντελλο 1080 η 42WL67ZG (υπαρχει και η αντιστοιχη 37) και μαλιστα σε ελκυστικοτατη τιμη.
Ξερει-ακουσε κανεις κατι??
Παιδια ημουν ετοιμος για αγορα αλλα το αναβαλλω γιατι με εχουν τρελλανει τα συνεχη νεα μοντελλα.Μηπως στο 1080 χ 1920 το τοπιο θα ξεκαθαρισει σε 2-3 μηνες(σχετικα παντα),και αρα αξιζει να περιμενω....??
Παντως,για να προλαβω και τον φιλο που επιμενει για την SONY παραπανω να πω οτι οντως τα πραγματα εχουν ετσι οπως τα λεει και δειχνει αριστη αγορα.
Κοιταξε και την 37XD1E της Sharp ειναι σε πολυ καλη τιμη, ειναι 1080p και σε τηλεοπτικο σημα που την ειδα ειναι παρα πολυ καλη με πολυ καλο μαυρο και ισορροπημένα χρώματα.

Reaction score
4
Nαι,θελω οπωσδηποτε να δω τη 37αρα αυτη,αν θες και εχεις κανει καποια ερευνα στειλε μου με πμ σε τι τιμη την εχεις δει και που....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef