TP link DECO

Reaction score
2.337
Καλησπέρα, είσαι Αθήνα? Με ενδιαφέρει αλλά θέλω να ρωτήσω δύο πραγματάκια, έχω πρώτο όροφο και σοφίτα, στον πρώτο όροφο είναι το router της nova και στην σοφίτα έχω ένα ethernet hub το οποίο παίρνει από πρίζα με καλώδιο ίντερνετ και το μοιράζει σε διάφορες συσκευές. Μπορώ να συνδέσω πάνω στο hub με καλώδιο μια από τις συσκευές που πουλάς ώστε να έχω και ισχυρό wifi στη σοφίτα?

Reaction score
25.120
έχω αυτή τη στιγμή και τα τρία μαζί.
το χ20 είναι το κύριο παίρνει wan από το ρουτερ του ΟΤΕ (για να έχω τηλεφωνία , αλλιώς θα επαίρνε κατευθείαν από το pon της οπτικής).
εκτελεί χρέη router (μοιράζει κίνησ/ διευθύνσεις κλπ)
επικοινωνεί ασύρματα με το ένα m4 σε μια απόσταση περίπου 8 μέτρων (και 2 τοίχων) και με καλώδιο (οριακά έφτανε και ασύρματα αλλά με καλωδιο είναι καλύτερο) με το άλλο M4 , 4 ορόφους παραπάνω.
η λογική στα mesh είναι να χρησιμοποιείς ένα δίκτυο από συσκευές που οι clients τις βλέπουν σαν μία ώστε όταν περνάς από την περιοχή του ενός στην άλλη να μην διακόπτεται η σύνδεση ώστε να συνδεθεί σε ένα νέο (=διαφορετικό) δίκτυο κάθε φορά.
αν λοιπόν θες να κάνεις κάτι τέτοιο θα βάλεις μία συσκευή στο ρούτερ της nova και ένα δεύτερο στη σοφίτα, εφόσον υπάρχει καλώδιο θα παίξει καλά, σε περίπτωση που είναι σε ακτίνα τέτοια ώστε να δουλέψουν ασύρματα, υπό συνθήκες μπορεί να παίξει και πιο γρήγορα.

επίσης μπορείς να επιλέξεις αν θες λειτουργία router ή απλά wifi.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.590
Members
38.464
Νεότερο μέλος
tseperdonos