transport testing

Reaction score
140
Wd tv live ως τρανσπορτ

Έστω ότι έχουμε τρανσπορτ αναφοράς τον συνδυασμό mac + αμαρρα να ταΐζουν το Weiss Minerva μέσω firewire

Ε το wd ήρθε ΠΟΛΥ κοντά

Οκ το μακ-αμαρρα έχει λίγο περισσότερο αέρα και ελαφρώς καλύτερο μπάσο ( πιο σφιχτό )
Όχι τίποτα τρελές διαφορές , σε blind test δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αναγνωρίσω πιο παίζει
Η μάλλον θα μπορούσα μιας και στο θέμα των σωμάτων το wd ήταν καλύτερο ( το αμαρρα στην έκδοση 2 – οι παλιότερες είχαν πάλι άλλο ηχο )

Βέβαια υπάρχει μια λεπτομέρεια που καλό θα ήταν να σας πω
Η σύνδεση του wd με το Minerva γίνεται με ένα καλώδιο οπτικό της audioquest ( optilink 5 ) που κοστίζει 2 φορές το ίδιο το πλαυερ :137:

Έλαβαν μέρος επίσης τα egreat s1a που απλά δεν ακούγεται μιας και η έξοδος toslink έχει volume που δεν παρακάμπτεται
To r1 επισης της egrreat me realtek tsipaki αποδίδει spdif raw αλλά κάθε φορά που τελειώνει ένα τραγούδι η πας μπρος πίσω διακόπτει το σήμα στην spdif με αποτέλεσμα το Minerva να ξεκλειδώνει και να ακούγονται τα ρελεδακια που είναι πολύ σπαστικό

Το κακό με το wd είναι ότι κάνει downsampling στα 48khz οτιδήποτε πάνω από τα 44.1
Στα 44.1 είναι bit perfect
Με τα egreat που δοκίμασα δεν πήρα bit perfect σε καμία περίπτωση

Το οπτικό το καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε ξεπέρασε οποιοδήποτε καλώδιο coaxial είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ( μέχρι και καλώδιο άξιας 400 ευρω )

Reaction score
10
Ποιο Mac? Μini, imac ή Mac Pro? Γιατί ακομα και σε αυτά υπάρχουν διαφορές ξεινώνας από το μικρό και πηγαίνοντας στο Pro! Επίσης με τι καλώδιο ρεύματος συνδεδεμένο το mac και που? Σε conditioner, τοίχο etc?

Reaction score
140
Ποιο Mac? Μini, imac ή Mac Pro? Γιατί ακομα και σε αυτά υπάρχουν διαφορές ξεινώνας από το μικρό και πηγαίνοντας στο Pro! Επίσης με τι καλώδιο ρεύματος συνδεδεμένο το mac και που? Σε conditioner, τοίχο etc?
Macbook 13.3 2.2ghz με 3gb μνήμη
α ξεχασα ειναι και ασπρο:142::142::142:
το λαπτοπ με μπαταριες παιζει σχεδον παντα , αλλιως απο πριζα που ειναι κοντα μονη της
τα μηχανηματα ειναι σε ξεχωριστη γραμμη μονα τους

Reaction score
10
Macbook 13.3 2.2ghz με 3gb μνήμη
α ξεχασα ειναι και ασπρο:142::142::142:
το λαπτοπ με μπαταριες παιζει σχεδον παντα , αλλιως απο πριζα που ειναι κοντα μονη της
τα μηχανηματα ειναι σε ξεχωριστη γραμμη μονα τους
Καλά ξηγιέσαι! :126:

Reaction score
685
Απάντηση: transport testing

Το οπτικό το καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε ξεπέρασε οποιοδήποτε καλώδιο coaxial είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ( μέχρι και καλώδιο άξιας 400 ευρω )
400 και βαλε κατα τη γνωμη μου...

Reaction score
140
Re: Απάντηση: transport testing

400 και βαλε κατα τη γνωμη μου...
Εσένα σκεφτόμουνα , η αλήθεια είναι ότι το θέμα της γυάλινης οπτικής το είχες θίξει πρώτος :622:

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: transport testing

Εσένα σκεφτόμουνα , η αλήθεια είναι ότι το θέμα της γυάλινης οπτικής το είχες θίξει πρώτος :622:
αντε εμπρος και για αλλαγη στο καλωδιο firewire...

D

deleted user 10898

Guest
Wd tv live ως τρανσπορτ

Έστω ότι έχουμε τρανσπορτ αναφοράς τον συνδυασμό mac + αμαρρα να ταΐζουν το Weiss Minerva μέσω firewire

Ε το wd ήρθε ΠΟΛΥ κοντά

Οκ το μακ-αμαρρα έχει λίγο περισσότερο αέρα και ελαφρώς καλύτερο μπάσο ( πιο σφιχτό )
Όχι τίποτα τρελές διαφορές , σε blind test δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αναγνωρίσω πιο παίζει
Η μάλλον θα μπορούσα μιας και στο θέμα των σωμάτων το wd ήταν καλύτερο ( το αμαρρα στην έκδοση 2 – οι παλιότερες είχαν πάλι άλλο ηχο )

Βέβαια υπάρχει μια λεπτομέρεια που καλό θα ήταν να σας πω
Η σύνδεση του wd με το Minerva γίνεται με ένα καλώδιο οπτικό της audioquest ( optilink 5 ) που κοστίζει 2 φορές το ίδιο το πλαυερ :137:

Έλαβαν μέρος επίσης τα egreat s1a που απλά δεν ακούγεται μιας και η έξοδος toslink έχει volume που δεν παρακάμπτεται
To r1 επισης της egrreat me realtek tsipaki αποδίδει spdif raw αλλά κάθε φορά που τελειώνει ένα τραγούδι η πας μπρος πίσω διακόπτει το σήμα στην spdif με αποτέλεσμα το Minerva να ξεκλειδώνει και να ακούγονται τα ρελεδακια που είναι πολύ σπαστικό

Το κακό με το wd είναι ότι κάνει downsampling στα 48khz οτιδήποτε πάνω από τα 44.1
Στα 44.1 είναι bit perfect
Με τα egreat που δοκίμασα δεν πήρα bit perfect σε καμία περίπτωση

τα ειλικρινη μου συγχαρητηρια.
περασε με ΑΡΙΣΤΑ.
θελω τωρα να μου πεις που οφειλονται τα συμπερασμα που εβγαλες.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

(α για πες μου αν νπορεις δεν καταλαβα πως συνδεσες και τα coaxial καλωδια στον μακ)

Reaction score
140
τα ειλικρινη μου συγχαρητηρια.
περασε με ΑΡΙΣΤΑ.
θελω τωρα να μου πεις που οφειλονται τα συμπερασμα που εβγαλες.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

(α για πες μου αν νπορεις δεν καταλαβα πως συνδεσες και τα coaxial καλωδια στον μακ)
Νίκο το coaxial είχε χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει τα media streaming και όχι το λαπτοπ
Και το μακ και το windows λαπτοπ συνδέονται πάντα με firewire

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ΝΑΙ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα media streamer για transport σε ένα καλό dac και σε ένα σύστημα που αναδεικνύει τις όποιες ηχητικές διαφορές υπάρχουν

Μετά τον πόλεμο να πείσουμε κάποιους να ακούνε από υπολογιστή τώρα έχουμε ανοίξει και αυτό το μέτωπο που φαντάζει ακόμα πιο απίστευτο ( ΤΡΑΝΣΠΟΡΤ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΜΕ 100-150 ΕΥΡΩ )

Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά ψάχνω καιρό τώρα να ξεφύγω από τις όποιες ιδιοτροπίες υπάρχουν στους υπολογιστές ( και δεν είναι ότι τους φοβάμαι , κατέχω υπολογιστή από την εποχή του Sinclair zx spectrum )

Θέλω όμως να είναι το τρανσπορτ μου όσο το δυνατόν less dependable από software – drivers λειτουργικά defrag όχι μνήμη περισσότερη όχι το νέο itunes παίζει αλλιώς

Θέλω βρε αδερφέ να πάω σπιτ το βράδυ να πάρω το κοντρολ και να βάλω κάτι να ακούσω από τα χιλιάδες φλακια καμιά ώρα 2 μαξ

D

deleted user 10898

Guest
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ΝΑΙ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα media streamer για transport σε ένα καλό dac και σε ένα σύστημα που αναδεικνύει τις όποιες ηχητικές διαφορές υπάρχουν
εισαι ποοολυυ ωραιος.
λοιπον, να τα βαλουμε σε μια σειρα.
εχεις ενα ποοολυ καλο dac με ενα εξαιρετικο συστημα μειωσης του jitter. βασιζεται στο jetpll της dice και ειναι αποδεδειγμενα ικανοτατο στην μειωση του jitter.
τοσο το Firewire οσο και η οπτικη εισοδος στο dac αυτο δινουν ΣΧΕΔΟΝ ισαξιο ηχητικο αποτελεσμα.
εαν τροφοδοτησεις την οπτικη με σημα με λιγο jitter το αποτελεσμα ειναι σαν το firewire.
ΟΜΩΣ....
ειπα ΣΧΕΔΟΝ...
αυτο που ακουσες στα μπασα ειναι οπως ακριβως το περιεγραψες το αποτελεσμα του jitter!. ειναι η απολυτη περιγραφη για αυτους ολουυς που γελωντας λενε "το jitter δεν ακουγεται κλπ κλπ κλπ¨"
ΑΡΑ...
το τρανσπορτ με την οπτικη εχει τοσο ΠΟΛΥ jitter που ακομα και το weiss με jetpll κλπ κλπ δεν μπορει να "εξοντωσει" απολυτα. (δεν μππα να εχει και οπτικο γυαλινο καλωδιο των 10000ευρων)
η διαφορα που περιγραφεις ειναι μεν μικρη ομως υπαρκτη.
το ποσο μικρη ειναι τελειως ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ.
για εσενα ειναι μικρη για τον αλλον αμελητεα για τον αλλο τεραστια.

συνοψιζοντας..
1)επιβεβαιωσες την ικανοτητα του dac σου να παιζει ανετα με διαφορεα τρανσπορτ με διαφορετες προδιαγραφες.
2)ακουσες το jitter!
3)εχεις μπλεξει ασχημα.

η συνεχεια στο επομενο...

Reaction score
140
Μισό
Συγκρινόμενα με την έκδοση του αμαρρα 2.0.1
Οι παλιότερες εκδόσεις του αμαρρα είχαν περισσότερο μπάσο και αυτές , μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι ακούν με αμαρρα από την πρώτη του έκδοση
Αύριο που θα βγάλουν νέα έκδοση οι αμαριδες πάλι διαφορετικά θα παίζει
Τα έχουμε ξαναπεί , bit perfect όλα και όλα παίζουν διαφορετικά
Να σου πω και το άλλο
Σε καταιγιστικά μεταβατικά και δυναμικές σε συμφωνικά προγράμματα τύπου 1812 δείχνει λίγο να κωλώνει σε σχέση με το λαπτοπ
Αν αυτό οφείλεται στο jitter και όχι στο πλακατζιδικο τροφοδοτικό του wd είναι κάτι που θα το ψάξω ( να κατασκευάσω ένα τροφοδοτικό 12v 1.5a αλλά με ηλεκτρολυτικούς )

Reaction score
140
Ένα ακόμα + στην απόδοση του λαπτοπ είναι ότι αυτό παίζει μουσική από εσωτερικό δίσκο ενώ το wd από την βρομο usb
Η ηχητική απόδοση ανέκαθεν επηρεαζόταν από αυτήν την παράμετρο ( usb δίσκος vs εσωτερικό ) τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα
Με πιάνεις?

D

deleted user 10898

Guest
Μισό
Συγκρινόμενα με την έκδοση του αμαρρα 2.0.1
Οι παλιότερες εκδόσεις του αμαρρα είχαν περισσότερο μπάσο και αυτές , μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι ακούν με αμαρρα από την πρώτη του έκδοση
Αύριο που θα βγάλουν νέα έκδοση οι αμαριδες πάλι διαφορετικά θα παίζει
Τα έχουμε ξαναπεί , bit perfect όλα και όλα παίζουν διαφορετικά
ωραιος!
γιατι λοιπον bitperfect παιζουν διαφορετικα? η παρακαμψη πχ του coreaudio τι εξυπηρετει?
εαν αφησουμε κατα μερος τα διαφορετικα headers και κολοκυθια που λεει ο steve nuget της empirical audio, μονο τα θεματα χρονισμου μπαινουν στο παιχνιδι. (δεν μιλαμε φυσικα για κακες υλοποιησεις πχ διαφορα καλωδια usb η firewire)
αρα, μηπως εκει ειναι και η διαφορά στα διάφορα αμαρα?
γιατι το Pure Pusic παιζει τοσο καλα?
?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.805
Απάντηση: transport testing

το έχω και κάθεται, έλα να το πάρεις όποτε θες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.580
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani