Transrotor, Creek, Michell, Linn

Reaction score
0
BTW: Σήμερα βρήκα στα σκουπίδια (!!!) δύο σακκούλες βινύλια (γύρω στα 80 - 100 κομμάτια, κρίως Ελληνικά και ντίσκο δεκαετίας 80). Σε πολύ καλή κατάσταση.

Ένας λόγος που ξανάβαλα το Gyrodec να δουλέψει. Φυσικά μετά από δύο δίσκους το έκλεισα...

Reaction score
2.248
Απάντηση: Transrotor, Creek, Michell, Linn

Καθώς δεν μπορώ να αλλάξω phono stage και πλατό μαζί ξεκίνησα ακούγοντας την συμβουλή του Κου Κόγια και άκουσα το RCM Sensor Prelude IC σε αντιπαράθεση με το αναβαθμισμένο Musical Fidelity μου (πολύ καλή η αναβάθμιση του).

Η ηχητική διαφορά ήταν όμως εμφανής, τόση ώστε το έκλεισα αμέσως και σε 2-3 εβδομάδες (δυστιχός είναι κατά παραγγελία) θα το έχω στη διαθεσή μου.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

PS Παρόλο που ορισμένα αλμπούμ τα έχω σε LP και σε CD, σε παρείστικη συγκέντρωση στο σπίτι μου βάζω ένα CD να παίζει. Οταν όμως είμαι μόνος προτιμώ ένα ποτό, χαλάρωση και LP. Αυτό κάνει την διαφορά για μένα φίλοι μου

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Transrotor, Creek, Michell, Linn

PS Παρόλο που ορισμένα αλμπούμ τα έχω σε LP και σε CD, σε παρείστικη συγκέντρωση στο σπίτι μου βάζω ένα CD να παίζει. Οταν όμως είμαι μόνος προτιμώ ένα ποτό, χαλάρωση και LP. Αυτό κάνει την διαφορά για μένα φίλοι μου
Το βινύλιο (....όπως και οι λαμπάτοι ενισχυτές), ενώ είναι γεμάτα προβλήματα, καταφέρνουν όμως να διεγείρουν το συναίσθημα.

Σε αυτό που λες συμφωνώ. Όχι μόνο έχω τα ίδια άλμπουμ σε CD και σε LP, αλλά ορισμένα και σε περισσότερα του ενός αντίγραφα LP!

Reaction score
0
Συμφωνώ!

Σε πολύωρη ακρόαση όμως, το βινύλιο καταντάει κουραστικό και βαρετό..

Reaction score
0

Καθώς δεν μπορώ να αλλάξω phono stage και πλατό μαζί ξεκίνησα ακούγοντας την συμβουλή του Κου Κόγια και άκουσα το RCM Sensor Prelude IC σε αντιπαράθεση με το αναβαθμισμένο Musical Fidelity μου (πολύ καλή η αναβάθμιση του).

Η ηχητική διαφορά ήταν όμως εμφανής, τόση ώστε το έκλεισα αμέσως και σε 2-3 εβδομάδες (δυστιχός είναι κατά παραγγελία) θα το έχω στη διαθεσή μου.
Πόσο κόστισε αν επιτρέπεται?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Transrotor, Creek, Michell, Linn

Μην τα λες τόσο απότομα και τους απογοητεύεις...
Με πολύ φιλική διάθεση και σαν νέος στο avsite θα ήθελα να πω ότι το topic αυτό αναφέρεται στις αναλογικές πηγές και είναι πεδίο προβληματισμού, ενημέρωσης και ανταλαγής απόψεων ως προς το μέσο και όχι αντιπαράθεσης μεταξύ των ΜΕΝ και των ΔΕ αφού πιστεύω ότι κοινό μας γνώρισμα είναι η μουσική και μόνο αυτή.
Παρόλο που δεν έχω διαβάσει όλα τα topics είμαι βέβαιος ότι κανείς από εμάς τους ΔΕ δεν έκανε σχόλια σε κάποιο σχετικό με ψηφιακή τεχνολογία topic.

Τουλάχιστον πιστεύω ότι αξίζει σεβασμός σε άτομα που είναι ψαγμένα και διατεθειμένα να δώσουν πάνω από € 1000 για να αγοράσουν μία κεφαλή ή ένα phono stage αντί για ένα πλήρες ηχητικό σύστημα για να ακούσουν "καλά"

Επειδή όμως δεν μπορώ παρά να απαντήσω στους χλεβάζοντες λέω το εξής.

1. Το βινύλιο σα μέσο καλά κρατεί από το 1920 που πρωτοεμφανίστηκε και θα ζει να βλέπει να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται πριν "λαλήσει τρεις ο πετινός" όλα τα άλλα forma που
που προσπαθούν να πάρουν την θέση του, όπως CD, SACD, DVD-A,
MP, AVI, MPREG και όσα ακόμα ακολουθήσουν.

2. Δεν έχω δει βινύλια στον κάδο των αχρήστων, αλλά έχω δει CD κρεμασμένα με σκοινάκι έξω από μπαλκόνια για να διώχνουν τις μύγες. Επίσης τα εχω δει σαν σουβέρ για σερβίρισμα ποτού και νερού, επίσης κάπου έχω δει να τα δίνουν δώρο με την αγορά snacks όπως πατατάκια, γαριδάκια και μπισκότα.
Σα μέσο λοιπόν αναπαραγωγής ηχητικής πληροφορίας δεν χρειάζεται κανέναν από εμάς τους ΔΕ να το απαξιώσει αφού κάλλιστα καταφέρνει από μόνο του να απαξιωθεί.

3. Τα CD μου τέλος δεκαετίας του '80 αρχές '90 δεν "παίζουν" αφού η ασημένια ταινία τους έχει φθαρεί, ενώ τα βινύλια μου τις δεκαετίας του '60 καλά κρατούν και μάλλον θα τα ακούνε και τα εγγόνια μου

Κλείνοντας θα πω "ο καθένας εις το είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες" και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν

Πολύ πολύ φιλικά

Reaction score
342

περιπου...
πετρο ποσο σου κοστισε, γιατι εχω το σχεδιο και το σκεφτομαι..
(με p.m.)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.346
Είναι κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια που το έφτιαξα οπότε οι τιμές θα είναι διαφορετικές.
Κάπου στα 500 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος, είναι τα υλικά αλλά μπορείς να κάνεις εκπτώσεις:126:

Reaction score
342
Απάντηση: Re: Transrotor, Creek, Michell, Linn

Είναι κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια που το έφτιαξα οπότε οι τιμές θα είναι διαφορετικές.
Κάπου στα 500 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος, είναι τα υλικά αλλά μπορείς να κάνεις εκπτώσεις:126:

ευχαριστω!:605:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.670
Members
38.475
Νεότερο μέλος
Nikits44