Tsakiridis Achilles 300b

Reaction score
240
Γεια χαρα!
Μια ερωτηση:
Εχω τον παραπανω ενισχυτη με 6SL7 στην εισοδο και 300Β στην εξοδο. Υστερα μια αναβαθμηση στο εσωτερικο interconnect καλωδιο παρατηρησα οτι δεν εχει παραλληλη αντισταση εισοδου οπως ολοι οι ενισχυτες (εμπεδηση οπως πχ 100κΩ) παρα μονο μια αντισταση 150Ω σε σειρα!
Ποια η γνωμη σας ? Μηπως να δοκιμασω 100κΩ παραλληλη?

Reaction score
3.581
Δεν έχω δει το σχέδιο, αλλά υποθέτω ότι μετά την αντίσταση των 150Ω υπάρχει πυκνωτής "εν σειρά" και ακολουθεί μία αντίσταση υψηλής τιμής π.χ. 100ΚΩ μεταξύ του πυκνωτή και της γείωσης. Για AC τάσεις η αντίσταση εισόδου είναι 100ΚΩ περίπου.
Το πολύμετρο χρησιμοποιεί συνεχή (DC) τάση για να υπολογήσει την τιμή των αντιστάσεων.

Reaction score
3.581
"υπολογίσει" είναι το σωστό ...

H DC τάση μπλοκάρεται από τον πυκνωτή και το πολύμετρο "βλέπει" άπειρη τιμή αντίστασης εισόδου, ανοιχτό κύκλωμα όπως συνηθίζεται να ονομάζεται.

Reaction score
240
Δεν έχω δει το σχέδιο, αλλά υποθέτω ότι μετά την αντίσταση των 150Ω υπάρχει πυκνωτής "εν σειρά" και ακολουθεί μία αντίσταση υψηλής τιμής π.χ. 100ΚΩ μεταξύ του πυκνωτή και της γείωσης. Για AC τάσεις η αντίσταση εισόδου είναι 100ΚΩ περίπου.
Το πολύμετρο χρησιμοποιεί συνεχή (DC) τάση για να υπολογήσει την τιμή των αντιστάσεων.
Οχι δεν εχει τιποτα! Εγω τον ανοιξα και αντικατεστησα το καλωδιο!
Μετα το καλωδιο ειναι η 150Ω σε σειρα με το grid της 6sl7!
Μου εκανε εντυπωση που δεν ειχε 100Κ παραλληλη! Εχει καποιο οφελος αυτη η συνδεσμολογια ή να τις βγαλω και να βαλω 2 100-αρες παραλληλα?

Reaction score
3.581
Επικοινώνησε με έναν από τους αδελφούς Τσακιρίδη, για να πάρεις την καλύτερη απάντηση.
Γνωμη μου είναι να μην προβείς σε μετατροπές αν ο ενισχυτής έχει σχεδιαστεί με αυτό τον τρόπο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67