Tube phono stage

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Tube phono stage

Γιατί "λαμπάτο" οπωσδήποτε ?
Στην τιμή που θέλεις να κινηθείς υπάρχουν και τρανζιστοράτα διαμάντια .

Reaction score
677

Δίκιο έχεις αλλά αυτό αν το έλεγαν kondo, lamm ή οτιδήποτε γνωστό θα έκανε 10,000 ευρώ. Θεωρείται πιο ήσυχο και από τρανσίστορ σύμφωνα και με μετρήσεις και reviews.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Απ'οτι έχω καταλάβει το πιο σημαντικό είναι να έχει δυνατότητα το phono να φορτώσει σωστά την κεφαλή.
Αυτά είναι παραμετροποιήσιμα ?

Reaction score
8.905

Δίκιο έχεις αλλά αυτό αν το έλεγαν kondo, lamm ή οτιδήποτε γνωστό θα έκανε 10,000 ευρώ...
10,000 ευρώ :111: Καλά τι θα περιείχε μέσα... χρυσάφι? Δεν λέω ότι δεν θα παίζει καλά, αλλά το χρήμα.... ξεφτιλίστηκε!
Εάν εμπιστεύεσαι τον κάθε ριβιουερ... χωρίς να έχεις προσωπική άποψη... θέλει λίγο προσοχή!
Στο κάτω κάτω Κύπριοι είναι, ένα ταξιδάκι για ακρόαση δεν βλάπτει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Θεωρώ τα RCM & AQVOX πολύ τίμια μηχανήματα,παραμετροποιήσιμα και σωστά.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.206
αυτα τα 2 Μανο, νομιζω πως απεχουν πολυ απ το NVA, χωρις να το εχω ακουσει βεβαια.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ρε Γιάννη τι λες ????????????????????????????????
Πόσο απέχουν και γιατί ?
Και δεν έχεις και ίδια εμπειρία .
Οικοτεχνία η μια , οικοτεχνία και η άλλη.
Τι το τόσο special έχει το NVA ?
Αυτά που προτείνω (τίμια μηχανάκια= αξίζουν τα λεφτά τους) τα έχω δουλέψει-ακούσει και τα 2 .Για το NVA δεν έχω άποψη .
Για αυτό τον λόγο δεν χρησιμοποίησα την λέξη καλύτερα η δεν έκανα σύγκριση .
Εσύ γιατί τα αποκλείεις ?Δεν έχουν pedigree hi end ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Tube phono stage

Λευτέρη
αν θέλεις την απόλυτη αγορά.......
Metric Halo Lio8 με ενσωματωμένη ψηφιακή RIAA απόλυτα ταιριασμένη στα χαρακτηριστικά της κεφαλής σου και περίσσευμα 8 dac για οτι σου κατέβει στο κεφάλι.:126:

Reaction score
677

Μάνο δεν τίθεται το ζήτημα αν έχουν pedigree hi end. Χεστήκαμε για αυτό, να παίζουν καλά θέλουμε κι ας τα λένε και ¨κουνελογαμίστρα¨. Πιθανόν να μου στείλουν τα παιδιά ένα κομμάτι να το ακούσω και θα σας πω. Μέχρι τότε ίδωμεν. Το κόστος του πάντως είναι λογικό διότι κοστολογούνται τα υλικά και όχι ο ήχος του ή το ονομα(όποιος κι αν είναι τέλος πάντων αυτός). Μάνο τι έχεις να πεις για το rcm το οποίο είναι η δεύτερη επιλογή μου?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

1)το έχει συστήσει ο Κόγιας που ξέρει να διαβάζει τα τεχνικά.
2)το έχει ο Geovaz ,είναι balanced και φορτώνει οτι MC θέλεις σωστά.
3)το ακούσαμε σπίτι μου και τα είπε πολύ ωραία .Οχι άμεση σύγκριση όμως με AQVOX.Δεν το είχα τότε.

Υπάρχουν και δεύτερο χέρι κατι κελεπούρια που αξίζει να το δεις .

Reaction score
677

Το ξέρω ότι το έχει ο Γιώργος. Είχαμε κανονίσει ακρόαση αλλά δεν έκατσε. Στείλε μου pm αν θέλεις με τα ... κελεπούρια και λίγο αναλυτικότερα για τη γνώμη σου για το rcm.

Reaction score
1.788

Λευτερη το nvo ειναι πολυ ψαμενο phono. Ειχα διαβασει πολυ καλα σχολια στο παρελθον που ειχαν γινει στο αδελφο φορουμ.
Παντως αμα στο στειλουν τα παιδια γραψε να μας πεις πως τα παει.

Κατα τ αλλα οι προτασεις του Μανου ειναι πολυ τιμιες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Παραμετροποίηση σημαίνει διακόπτες ή βραχυκυκλωτήρες.
Σε ποια θέση? Εκεί που έχουμε σήμα χιλιοστά του Volt.
Απαράδεκτη σαν λύση γιατί...
Πρώτον οι επαφές οξειδώνουν και δεύτερον τσιμπάνε θόρυβο ο οποίος από εκεί και πέρα ενισχύεται μερικές χιλιάδες φορές.
Η καλύτερη, και μακράν σοβαρότερη, λύση είναι υλικά κολλημένα επάνω στη πλακέτα οπότε αυτομάτως οι επιλογές γίνονται άπειρες και η μακροβιότητα είναι εξασφαλισμένη.
Με την παραπάνω λογική όλοι οι προενσχυτές πικάπ μπορούν να έρθουν στα μέτρα οποιασδήποτε κεφαλής.

Reaction score
677
Απάντηση: Re: Tube phono stage

Aκριβώς έτσι το αντιμετωπίζει και η ΝVO αλλά και η AUDIO RESEARCH, LAMM και άλλες. Βάζεις μια στάνταρ αντίσταση με μεγάλη τιμή (πχ 1000 ohms) και τη ρίχνεις με μεγάλη ακρίβεια όπου θέλεις με παράλληλες αντιστάσεις. Η σχεδιάση του είναι άπαιχτη και οι κατασκευαστές (ιδιατέρως ευγενικοί και ουσιαστικά χομπίστες) υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν από το μηδέν τη σχεδιάση γιαυτό θεωρούν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κατι παρόμοιο σχεδιαστικά στο χώρο. Η τιμή του για τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι άκρως δελεαστική αν υπολογίσει κανείς την υπεραξία που συνήθως προσθέτουν στα μηχανήματα τους οι μεγάλες εταιρίες. Όταν το πάρω κανονίζουμε και ακρόαση αν είναι επιθυμητό. Δείτε και σχετικά reviews.
http://forum.audiogon.com/cgi-bin/frr.pl?rprea&1330286889&&&/New-Valve-Order-SPA-II-Tube-preamp
http://www.positive-feedback.com/Issue57/nvo.htm
http://jeffsplace.me/wordpress/?p=2076

Reaction score
677

...έχω μια αλλά συμμαζεύει και μένα μαζί!! Επικίνδυνη !!!:114:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads