Tuners

Reaction score
31
Απάντηση: Tuners

Οταν λες πολύ καλύτερα τι σημαίνει; Απλώς καλύτερα από το 107; Αποδεκτά;

Γιατί εγώ εδώ το 93,6 MHz το έχω ξεχάσει. Είναι αδύνατον να το πιάσω αποδεκτά. Πολύ φύσημα, χάλια...
Αντίθετα το 107 έχει καλύτερη λήψη εδώ αλλά όχι άριστη.

Το Sony με το δίπολο οριζόντια είχε αρκετό φύσημα στο stereo. Με το δίπολο κατακόρυφο το πιάνει σαφώς καλύτερα αλλά όχι άριστα. Αντίθετα το Yamaha με το άσπρο καλωδιάκι για κεραία το έπιανε άριστα με full σήμα.
Τώρα όμως έχει κανά μήνα περίπου που έχει πέσει το σήμα στο 107. Μία γραμμούλα πριν το full στο Yamaha, αλλά με πολύ καλή λήψη. Στο Sony επανήρθε το φύσημα στο 107 ακόμα και με το δίπολο κατακόρυφα :141:

στο 93.6 δεν εχει παρασιτο στο 107 εχει πολυ αλλα για να μπω σε μια συγκριση με τον love που ακουω τωρα χαλια παρα πολυ

Reaction score
1.187

Γειτονα, πως και δεν ακους streaming ραδιο μεσω ιντερνετ, αφου εχεις και το pc πανω? Το δικο μου ειναι μακρια απο το συστημα και δεν μπορω..
Ακούω και streaming αλλά προτιμώ τα FM.
Το streaming όταν πρόκειται για ξένους σταθμούς π.χ. Swiss Jazz Radio που παίζει καταπληκτική Jazz με καταπληκτική ποιότητα ήχου!

Reaction score
31

και να ρωτηξω κατι
απο το ιντερνετι εχει καλυτερη πιοτιτα ο ηχος του
και για πειτε που μπορω να ακουσω εξωτερικους σταθμους απο
το ιντερνετι

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.238

...για πειτε που μπορω να ακουσω εξωτερικους σταθμους απο
το ιντερνετι
Κατέβασε αυτό το πρόγραμμα, έχει χιλιάδες σταθμούς!

Reaction score
1.187

Εγώ ακούω με την μαϊμού (mediamonkey) έχει πάρα πολλούς σταθμούς.

Reaction score
1.187

Ας ξαναγυρίσουμε στα FM.

Ποιούς θεωρείτε ότι έχουν την καλύτερη ποιότητα ήχου; (όχι προγράμματος)

Reaction score
1.187

Μεσαία ΑΜ 846 KHz Κανίβαλος!!! :137:

Εκπέμπει από τον Πειραία, συνεπώς όσοι μένουμε στα νότια προάστια τον λαμβάνουμε εύκολα. Πολύ καλή μουσική!

Reaction score
1.584

Ακουω με αυτο το δεκτη:http://fein-hifi.de/product_info.php/info/p126_Sony-ST-SB-920-QS-Highend-Tuner-mit-RDS---EON.html, ο οποιος λαμβανει απο εσωτερικη & εξωτερικη κεραια FM (2 κεραιες).
Η περιοχη μου ειναι ο Δημος Υπατης (Δυτικη Φθιωτιδα). Πιανω σχεδον ολους τους τοπικους σταθμους και της Θεσσαλιας, καθως και ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ απο Ευβοια στους 100.40. Ο πιο μακρυνος σταθμος που πιανω ειναι ο ΜΕΛΩΔΙΑ FM στους 102.40 απο την Πτολεμαιδα. Απο τους Θεσσαλικους σταθμους, καλυτερο σημα εχουν ο SCANNER FM στους 102.20, ΘΕΣΣΑΛΙΑ FM στους 96.00, ΗΧΟΡΑΜΑ στους 100.80, ΡΑΔΙΟ ΒΕΛΙΚΑ στους 92.20, ΠΡΩΤΟ FM στους 99.00, ΔΙΑΥΛΟΣ στους 102.80, RIVER FM στους 103.10, ΖΥΓΟΣ στους 100.00, ΤΥΡΝΑΒΟΣ στους 103.80, και αλλους που δεν θυμαμαι.
Πιανω και καποιον απο Φλωρινα, στους 96.60, αλλα οχι καλα και οχι παντα.
Η ληψη του δεκτη ειναι αριστη και η ποιοτητα του ηχου διαφορετικη σε καθε σταθμο FM, αναλογα με την ισοσταθμιση σηματος του καθενος.

Reaction score
0

Εγώ μένω στην πλατεία Σκατζουράκη στην Ανω Νέα Σμύρνη και τα ραδιόφωνο πιάνει φρικτά. Το ίδιο φρικτά πιάνουν και τα κινητά. Οι μισοί απέναντι όταν τηλεφωνούν βγαίνουν στο μπαλκόνι. Εχω ένα Γιαμαχάκι, δεν θυμάμαι τώρα ποιο μοντέλο, με πολύ φύσημα σε κάποιους σταθμούς, όπως στον Φλας 96 αλλά με καμπάνα άλλους όπως τον Μελωδία στα 99,2. Αντε βγάλε άκρη...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Εγώ μένω στην πλατεία Σκατζουράκη στην Ανω Νέα Σμύρνη και τα ραδιόφωνο πιάνει φρικτά. Το ίδιο φρικτά πιάνουν και τα κινητά. Οι μισοί απέναντι όταν τηλεφωνούν βγαίνουν στο μπαλκόνι. Εχω ένα Γιαμαχάκι, δεν θυμάμαι τώρα ποιο μοντέλο, με πολύ φύσημα σε κάποιους σταθμούς, όπως στον Φλας 96 αλλά με καμπάνα άλλους όπως τον Μελωδία στα 99,2. Αντε βγάλε άκρη...
Γειτονακι, για τα κινητα το φαινομενο εξηγειται, υπηρχαν κεραιες στην Αμισου που τις ξηλωσαν μετα απο δικαστηρια κατοικων. Για το ραδιο, τι να σου πω.. Εγω αν και χαμηλοτερα απο σενα πιανω καλυτερα απο οτι λες

Reaction score
1

Σημερα εγινα κατοχος του NAD C425 τελεια ληψη (Ταυρος) τελεια ποιοτητα ηχου.
Προηγουμενη εμπειρεια ειχα απο 5καναλο tuner Yamaha RV-X592 επισης
καλη ληψη αλλα απο ηχο δεν...

Reaction score
1.187

Κι εγώ έχω έναν ραδιοενισχυτή AV της Yamaha RX-V750 αλλά το tuner του δεν είναι τίποτα άξιο λόγου ούτε από λήψη ούτε από ποιότητα ήχου γι αυτό και δεν το ανέφερα καν.
Σε αντίθεση με το μικρό Yamahaκι TX-497 που είναι υπόδειγμα σε ποιότητα λήψης.

Reaction score
1

Κι εγώ έχω έναν ραδιοενισχυτή AV της Yamaha RX-V750 αλλά το tuner του δεν είναι τίποτα άξιο λόγου ούτε από λήψη ούτε από ποιότητα ήχου γι αυτό και δεν το ανέφερα καν.
Σε αντίθεση με το μικρό Yamahaκι TX-497 που είναι υπόδειγμα σε ποιότητα λήψης.
Συμφωνω!!!

Reaction score
1.187

Αυτή την στιγμή ακούω Γ' πρόγραμμα 90.9 MHz έχει πολύ ωραίες jazzιές!

Reaction score
1.187

Έχει κανείς υπόψιν του το μέλει γενέσθαι με την αναλογική εκπομπή; Θα σταματήσουν οι εκπομπές στα FM; Θα περάσουμε σε DAB ή σε κάτι άλλο; Αν ναι, πότε; Με τα μεσαία τι θα γίνει;

Reaction score
2.248

Ασχετο...... αλλά μέ αυτά τα "που είσαι... και τι σήμα έχεις" θυμήθηκα τoυς πομπούς, τα δίπολα, τις ground plane, και τις 6146, EL34, EL84 και τι όμορφη ασχολία είχαμε....:104: (κλείνει παρένθεση)

Reaction score
1.187

Θυμήθηκες την εποχή των "πειρατών"!
Ε, αφού μένεις και στον Πειραιά βάλε 846 KHz στα ΑΜ να ακούσεις τον Κανίβαλο. Εκπέμπει από την περιοχή σου.

Reaction score
63

Εγώ εχώ το Denon TU-1500AE και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Συνήθως ακούω Galaxy 92.0 και Kosmos 107.0 - 93.6 με πάρα πολύ λήψη στην περιοχή μου (Μαρούσι). Πιστεύω ότι αυτοί οι 2 σταθμοί ξεχωρίζουν σε ποιότητα εκπομπής σε σχέση με τους άλλους σταθμούς .

Reaction score
0

Περιοχή Ν. Σμύρνης και εγώ (Όπισθεν Πανιωνίου-Κοντά στήν Λεόντιο).
Ο δέκτης μου είναι ο Cambridge Audio 340 και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ποιότητα του ήχου του και την λήψη του.
Ακούω Rock FM/96.9 - Red FM/96.3 παρόλλα αυτά έχω την αίσθηση ότι καλύτερα ακούγεται ο Kiss FM που ακούμε καμία φορά οικογενειακώς.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας