Turntable help.

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Turntable help.

Τελικά μου φαίνεται θα με κάνετε να πάρω αυτό που είχα σαν outsider... Για να μου λες ότι είναι καλύτερο σε ποιότητα και value for money από το pro-ject μάλλον κάτι παίζει με τον Ιάπωνα που θα πρέπει να κοιτάξω καλύτερα... Μήπως να εμπιστευτώ αυτό που άκουγα από παιδί ότι είναι άριστο? Λες ε?
Δε θέλω να σε επηρεάσω δεδομένου οτι αυτά που σου είπα ήταν συμπεράσματα που κατέληξα μετά από πολλές συζητήσεις.
Πάντως θα ήθελα να σου πω το εξής: Είχα ανοίξει το ίδιο νήμα και σε διπλανο site. Εκεί επικρατούσε ακριβώς η αντίθετη άποψη οτι δηλαδή το Project ήταν καλύτερο του Technics. Η απόδειξη ήρθε από το τεστ του Σταματάκου ο οποίος λίγο πολύ - το συγκεκριμένο - το ψιλοέθαψε...
Επίσης, όποιος θεωρεί ευατόν "χαιφιντελά", ακούει Technics και θεωρεί οτι βλέπει τον εωσφόρο μπροστά του!!
Στο AVSite υπάρχουν παιδιά που πραγματικά έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το σπορ. Όχι οτι "αλλού" δεν υπάρχουν. Απλά δεν τεκμηριώνουν. Σου λένε ενα ξερό "πάρε αυτό" και καθαρίζουν.
Εδώ όλα τα παιδιά που με βοήθησαν να επιλέξω, θεωρώ οτι είναι γνώστες και όχι μόνο. Έχουν πραγματική αγάπη για το Hi-Fi και είναι ρεαλιστές. Αν είναι να ξοδέψεις μια περιουσία για να είναι ικανοποιημένος ο χ πωλητής ή φίλος να το βράσω!

Επιπλέον ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη βοήθεια που μου προσφέρανε όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν και με βοήθησαν να επιλέξω ένα μηχάνημα που τελικά... μου αρέσει!!

Reaction score
54
Απάντηση: Turntable help.

Και μια ακόμη γνώμη. Έχω το project debute. Πρόσφατα αγόρασα και γω το Technics sl1200 mkII. Το πρώτο είναι αξιοπρεπέστατο. Μάλιστα μπορείς να το πάρεις και με ενσωματωμένο phono stage και να τελειώνεις.
Το Technics παίζει σε άλλη κλάση, απλά. Είναι το πικάπ ,που θα κρατήσεις για πάντα γιατί το ερωτεύεσαι όταν το ακούς. Επίσης το βρίσκεις και μεταχειρισμένο σε τιμές χώμα.

Reaction score
54

Διάβασα και ξαναδιάβασα εδώ μέσα τις αναφορές στο Technics. Είδα ότι κάποιοι άνθρωποι έγραφαν μετά λόγου γνώσεως, όπως ο Costas Coyas, τον οποίο δε γνωρίζω, αλλά τον ευχαριστώ, γιατί με επηρέασε και αγόρασα την αποκάλυψη ,που λέγεται Technics sl1200 mkII.

Reaction score
0

Έχω καταλάβει ότι πολλοί από τους αποκαλούμενους χιφιντελάδες φοράνε παρωπίδες και επειδή διάβασα πάρα πολλά thread σε αυτό εδώ το site είδα ανθρώπους που έχουν ανοιχτά μυαλά και χιούμορ και γιαυτό έθεσα το ερώτημά μου εδώ, τις τελευταίες 2 μέρες εχω μάθει αρκετά πράγματα πάρα πολύ χρήσιμα αλλά προπαντός τεκμηριωμένα...

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Turntable help.

Φίλε delamostre εσύ πήρες το ΜΚ2 η το ΜΚ5? Και γιατί?
Εγώ πήρα το ΜΚ5 γιατί πριν ένα μήνα που το αγόρασα, δεν υπήρχε διαθέσιμο το ΜΚ2. Τελικά το ΜΚ5 δε διαθέτει μεντεσέδες για το καπάκι του και το έχει ακουμπιστό πάνω στο πλατό.
Το κατάστημα απ' όπου το πήρα, δέχτηκε να μου το αλλάξει (από εξυπηρέτηση και μόνο, δεν ήταν υποχρεωμένο) και περιμένω το 1210 ΜΚ2 σε μαύρο. Το έχει κάνει ήδη προπαραγγελία και θα είναι ένα από τα 11 τελευταία κομμάτια που θα μπούνε στην Ελλάδα:126:

Reaction score
335

Φίλε ayeegiannos ολα τα πικαπ που αναφέρθηκαν εδώ θα σε υπερκαλύψουν σε αποδοση και δυνατότητες σε σχέση με το υπόλοιπο συστημα σου.Κανονικά έπρεπε να αρχίσεις ανάποδα όχι από την πηγη ,αλλα από την αγορά ηχείων που θα τα ταιριάξεις με τον κατάλληλο ενισχυτή.Μιας και όμως έχεις ετοιμο το συστημα και αναγκαζεσαι να το πας ανάποδα το θέμα σου προτέινω τα εξης:

α)Θελεις κάτι που θα πάιξει καλά ευκολα άμεσα χωρίς να χαλάσεις παρα πολλα χρήματα ?παιρνεις το 505-4 και ηρεμείς. Αργότερα οταν αναβαθμήσεις και το υπόλοιπο συστημα σου του κοτσάρεις και μια ortofon OM20 και είσαι οκ.Δεν ασχολείσαι με παιραιτέρω αναβαθμίσεις κλπ και ακούς μουσική.

β)Αν σε τρώει ο πωπός σου:114: θέλεις το καλύτερο - κατα την αποψή μου- μέχρι τα 1000+ ευρώ ,αγοράζεις οσο προλαβάινεις το SL 1200 και αρχίζεις να μαζευεις για καλό ενισχυτη- ηχεια.Ξερεις ότι έχεις στην κατοχή σου ενα φετιχιστικό εργαλείο το οποίο ερωτευεσαι και παντρεύεσαι.Αλλη φάση,άλλη κλάση...

γ)Αν θέλεις να είσαι "in" και είσαι δυνητικός...χαιενδας σε δυσκολους καιρους,παιρνεις το προτζεκτ .Κατοπιν ο θεος να σε φωτίσει γιατι δεν θα αράξεις εύκολα.

..και στις τρεις περιπτώσεις τα σκας για πολλά-καλά βυνίλια!!

Τελος πάντως εγω θα έπαιζα ανάμεσα στα α και β. Τα διαθέτω και τα δυο ,και είμαι ευχαριστημένος ΚΑΙ απο τα δυο(αναλογικά) σε βάθος 20ετίας και βάλε.

Τους χαιρετισμούς μου σε όλους.

Reaction score
0

Εντάξει λοιπόν, έκλεισε, SL-1200MK2 με Denon DL-160 ετσι για να γουστάρω. Έχω κάνει και σχέδιο δράσης ακόμη και ποιό βινύλιο θα πέξει πρώτο έχω αποφασήσει.
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τα σχόλια, για phono stage δεν σας κουράζω θα βρώ από άλλες συζητήσεις...!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.754
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l