TV-μπλέχτηκα

Reaction score
0
Όπως υπονοεί και ο τίτλος, πρόκειται να πάρω TV και θέλω την άποψη σας. Μετά από πολλές ώρες διαβάσματος εδώ στο avsite έχω καταλήξει στα εξής…

Δεδομένα
  • Η απόσταση θέασης είναι μεταξύ 2.2μ και 3.5 μέτρα (καναπές γωνία…γενικά είμαι λίγο προβληματισμένος με την τοποθετήση όποτε αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα.
  • Budget: 1300€ πάνω κάτω
  • LCD.
Συμπεράσματα.
  • Βάση της απόστασης μιλάμε για 32 άντε το πολύ 37 ίντσες
  • Σε αυτές τις ίντσες το FULL HD (με βάση αυτό) δεν θα το δω…οπότε πάμε για HD Ready
  • και οι υποψήφιες είναι:
32PFL9632D/10: Τοp τεχνολογία και πολλά extra (USB, 3 HDMI) αλλά το πληρώνεις. (skroutz 1180€)
32PFL7762D/12: Μια τεχνολογία πίσω αλλά οικονομική (skroutz 892€) http://www.consumer.philips.com/con...62D_12_GR_CONSUMER/32PFL7762D-12&compare=true

KDL-32D3000 : Η καλύτερη της SONY που ουσιαστικά συγκρίνετε με την 32PFL9632D/10 και με παρόμοια τιμή (1,139.00)

Εναλλακτικά…
KDL-40D3000:Τι 37” τι 40” και μόνο 1440€

37PFL9732D/10:
Η μεγάλη αδερφή της 32PFL9632D/10 με πολύ μεγαλύτερη όμως τιμή 1,990.

PS
Σε παρόμοιο Post νομίζω ότι νίκησε η KDL-32D3000 αλλά θεωρώ ότι η Phillips είναι κατα κατι ανώτερη και στα ίδια λεφτά.

Όποτε αυτή τη στιγμή κλίνω προς την 32PFL9632D/10 εκτός αν πιστεύετε ότι αξίζει να θυσιάσω κάτι σε τεχνολογία και extras για περισσότερες ίντσες. (ΤW, έχετε καμία άλλη 37” να προτείνετε…πλην της ΑΜΟΙ). Εκτός αν διαφωνείτε ολοκληρωτικά με την λογική…οπότε πάμε πάλι από την αρχή (μήπως να βάλω και τις Plasma στο παιχνιδι??:crazy_1:)

Reaction score
14
σε αυτήν θα σε έστελνα και εγώ. Καλά λεφτά μεγάλο μέγεθος, 3 HDMI, 24p True Cinema, 8000:1 contrast ratio, 8ms response, DVB-T (επίγειος ψηφιακός)

Είναι καλή επιλογή.

Reaction score
7
μήπως να βάλω και τις Plasma στο παιχνιδι??:crazy_1:
Ναι, να τις (την) βάλεις! Panasonic [SIZE=-1]TH-42PX70[/SIZE]... Και μην ακούσω ότι είναι πολλές οι ίντσες.... Δεν θα σε κουράζει καθόλου...εδώ άλλοι βλέπουν με projector 92" σε απόσταση 3 μέτρων.

Reaction score
0
Όσο και αν γουστάρω την 40αρα εχω την αίσθηση οτι για παρακουλούθηση απο 2.2 - 2.7μ (που είναι και οι περισσότερες θέσεις θέασεις) είναι λύ μεγάλη και ίσωσ χαλάει η εικόνα ή ζαλίζει. Βέβαια εσείς που τις έχετε κάτι παραπάνω θα ξέρετε.

καλως ηρθες
Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έλεγα καλώς σας βρήκα...αλλά η αλήθεια είναι ότι από τότε που μπήκα στο avsite έχω ψιλοχάσει τον ύπνο μου .
Μπήκα να διαβάσω για τηλεοράσεις και έχω καταλήξει να προσπαθώ να ψήσω τι γυναίκα μου ότι οι κουρτίνες σε ένα σπίτι δεν είναι τόσο απαραίτητες όσο ένα HTPC

Reaction score
0
Καλή η D3000....να ήταν και διαθέσιμη ακόμα καλύτερα...
Οπότε μάλλον την ξεχνάω...και πάμε για άλλα.

Reaction score
0
Όσο και αν γουστάρω την 40αρα εχω την αίσθηση οτι για παρακουλούθηση απο 2.2 - 2.7μ (που είναι και οι περισσότερες θέσεις θέασεις) είναι λύ μεγάλη και ίσωσ χαλάει η εικόνα ή ζαλίζει. Βέβαια εσείς που τις έχετε κάτι παραπάνω θα ξέρετε.
Ούτε ζαλίζει ούτε τίποτα. Εγώ βλέπω σε 42'' από 2,5 μέτρα και η απόσταση μου φαίνεται σωστή και πιστεύω ότι έχει και κάποιο περιθώριο για παραπάνω. Επίσης δεν μου έχει παραπονεθεί κανείς καλεσμένος ως τώρα. Συνηθίζεις σε δευτερόλεπτα, ειλικρινά.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έλεγα καλώς σας βρήκα...αλλά η αλήθεια είναι ότι από τότε που μπήκα στο avsite έχω ψιλοχάσει τον ύπνο μου.
Μπήκα να διαβάσω για τηλεοράσεις και έχω καταλήξει να προσπαθώ να ψήσω τι γυναίκα μου ότι οι κουρτίνες σε ένα σπίτι δεν είναι τόσο απαραίτητες όσο ένα HTPC
:cool_1: :respect:

Reaction score
0
Μια που η 40D3000 δεν είναι διαθέσιμοι, μήπως έχετε να προτείνετε καμία άλλη 40αρα?

Είδα τις KDL-40V3000 και KDL-40S3000. Αν εξαιρέσουμε το FULL HD της πρώτης (αλήθεια στις 40” παίζει ρόλο το HD?) είναι αρκετά παρόμοιες (βέβαια της 40S μάλλον θα πρέπει να την κρατάω στα χέρια μια που δεν έχει βάση στηριξης:pc:)
Αν πάλι πάω στις 32”, ποια προτείνετε μεταξύ KDL-32D3000 και 32PFL9632D/10 ?

Thanks again για την βοήθεια…σε ένα θέμα όχι και τόσο συναρπαστικό….

Reaction score
0
Σε τέτοια απόσταση θέασης που βρίσκεσαι, θα συμφωνήσω με τους λοιπούς συμφορουμίτες, μην παρεις 32'' όταν περάσει λίγος καιρός και τη συνηθίσεις θα σου φαίνεται μικροσκοπική!!! - στη χειρότερη περίπτωση πάρε 37'' αλλά πιστεύω ιδανικές ίντσες για σένα είναι 40'' / 42'' (αλήθεια υπάρχει ιδανική διάσταση με βάση την απόσταση???:happy_8: )

Οπότε έχουμε και λέμε:

Σε περίπτωση 37'' δες: Panasonic LZD70F (πολύ καλή!), Philips 37PFL 9732 (ακριβή), Toshiba Z3030D.

Σε περίπτωση 40'' - 42" (δε θα το μετανοιώσεις πίστεψέ με) δες: Panasonic TX70E (plasma), Sony D3000, Toshiba XF355D

Δεν ξέρω αν μπορείς να παρακάμψεις το budget σου, αλλά καλύτερα να πηγαίνεις στα hi-end μοντέλα κάθε μάρκας, όπου χρησιμοποιείται καλύτερη τεχνολογία, καλύτερα ηλεκτρονικά. Έτσι στη θέση σου θα απέφευγα π.χ. τη σειρά V ή S της Sony, τη σειρά 7 της Philips, κλπ, κλπ.

Reaction score
0
Μια που η 40D3000 δεν είναι διαθέσιμοι, μήπως έχετε να προτείνετε καμία άλλη 40αρα?

Είδα τις KDL-40V3000 και KDL-40S3000. Αν εξαιρέσουμε το FULL HD της πρώτης (αλήθεια στις 40” παίζει ρόλο το HD?) είναι αρκετά παρόμοιες (βέβαια της 40S μάλλον θα πρέπει να την κρατάω στα χέρια μια που δεν έχει βάση στηριξης:pc:)
Αν πάλι πάω στις 32”, ποια προτείνετε μεταξύ KDL-32D3000 και 32PFL9632D/10 ?

Thanks again για την βοήθεια…σε ένα θέμα όχι και τόσο συναρπαστικό….

Αμα δεις την εικόνα της Panasonic PX-70 θα τις ξεχάσεις ολες αυτές ...
(ειδικά τα χρώματα και το μαύρο δεν θα τα βρεις σε καμμια TV στην κατηγορία της)

Για 1180 Ευρώ που κάνει ειναι πραγματικά δώρο...

(δεδομενου οτι η μονη Sony από αυτές που αξιζει ειναι η D3000 που ομως δεν παιζει πλέον)

Reaction score
0
Δεν ξέρω αν μπορείς να παρακάμψεις το budget σου, αλλά καλύτερα να πηγαίνεις στα hi-end μοντέλα κάθε μάρκας, όπου χρησιμοποιείται καλύτερη τεχνολογία, καλύτερα ηλεκτρονικά. Έτσι στη θέση σου θα απέφευγα π.χ. τη σειρά V ή S της Sony, τη σειρά 7 της Philips, κλπ, κλπ.
Τα budget είναι για να παρακάμπτονται :happy_9: αλλά από την άλλη το κυνήγι της τεχνολογίας τις πιο πολλές φορές είναι μάταιο. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο και πάντα πιο ακριβό. Το θέμα είναι τι τελικά χρειάζεσαι (πέρα απο το να ικανοποιήσεις το βίτσιο σου για State of the art, το οποίο και υπερισχύει τις πιο πολλές φορές)
Μετά από μέρες αναζήτησης έχω καταλήξει οτι το δίλημμα μου είναι το εξής:
Hi tech 32αρα ή μια γενιά πίσω 40αρα.

(Όσο για τις plasma....τι να πώ... μπορεί να έχετε δίκιο...αλλά για τον ίδιο λόγο που δεν βάζω AMD στο pc μου δεν σκέφτομαι να κοιτάξω plasma....προς το παρόν)

Reaction score
0
Μετά από μέρες αναζήτησης έχω καταλήξει οτι το δίλημμα μου είναι το εξής:
Hi tech 32αρα ή μια γενιά πίσω 40αρα.

(Όσο για τις plasma....τι να πώ... μπορεί να έχετε δίκιο...αλλά για τον ίδιο λόγο που δεν βάζω AMD στο pc μου δεν σκέφτομαι να κοιτάξω plasma....προς το παρόν)
40άρα οπωσδήποτε. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πας καν μια γενιά πίσω, απλά δε θα πάρεις το super hi end μοντέλο με τα φωτορυθμικά :cool_11: και τα 4 HDMI 1.3

Πάντως AMD μπορεί να κάνεις καλά που δε βάζεις μεν, αλλά για τις plasma δεν έχεις δίκιο. Πιο ανώδυνη μετάβαση από CRT δεν μπορείς να κάνεις και η Panasonic που σου πρότειναν τα παιδιά είναι όντως εξαιρετική. Μεταξύ αυτών που ασχολούνται πιο εντατικά με θέματα εικόνας οι LCD δεν έχουν ούτε κατά διάνοια το status της Intel πάντως, άσχετο αλλά συνεχίζω την αναλογία...

Reaction score
7
...αλλά για τον ίδιο λόγο που δεν βάζω AMD στο pc μου....
χμμμ...κρίμα! δεν ξέρεις τι έχανες από πέρυσι το σεπτέμβρη έως και κάποια χρονάκια πριν.... Μην την πατήσεις έτσι και με την τηλεορασή σου... :happy_4:

Reaction score
0
εννοούσα ότι είναι ψυχολογικό /παθολογικό και απολύτως αδικαιολόγητο το κόλλημα.
wall_2

Reaction score
0
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια., αν και όπως είπα το θέμα δεν είναι και το πιο συναρπαστικό.
Απόφαση πάντως δεν έχω πάρει ακόμα. Είναι προφανές ότι όλοι συμφωνείτε για 40’’ αν και από λίγο που παρακολούθησα κάπου από αντίστοιχη απόσταση μου φάνηκε μεγάλη...αλλά από CRT 21 σε LCD 40 θέλει τον χρόνο του.

Θα κοιτάξω τα μοντέλα που μου προτείνατε...και θα σας ενημερώσω σύντομα για το νέο μου απόκτημα.
Και πάλι ευχαριστώ.:respect:

Reaction score
0
Δεν ειμαι υπερ των ακριβων προτασεων αλλα και το φτηνο δεν ειναι παντα λυση.
Προτεινω 42"-46" και πυστευω πως ειναι θεμα συνηθειας και σε λιγο θα το διαπιστωσεις κ εσυ!:prof:(στα μετρα θεασης που θετεις παντα.)

Reaction score
0
krunar καλώς ήρθες...

ο ύπνος που έχασες είναι το λιγότερο... :mrgreen:

η plasma της panasonic θα σε ανταμείψει τα μάλα, όπως είπαν και τα υπόλοιπα παιδιά.
Η απόσταση που έχεις είναι μια χαρά ακόμη και για 50αρα...

(εδώ ο dream παρακολουθεί από τα 1,5 μέτρα.. :happy_8: )

Reaction score
0
Καλημερα παιδια και απο εμενα.Ειμαι και εγω σε αναζητηση τηλεοραασης τωρα (που θα συνοδευετε απο αγορα Playstation 3).Eχω ηδη μια LG32αρα και το διλημα ειναι μεταξυ 40 και 42 ιντσων.Το μπατζετ ειναι μεχρι 2.000 ευρω.Παραλληλα με την αναζητηση του φιλου μπορειτε να πειτε και μια γνωμη-προταση και για εμενα;Απαραιτητη προυποθεση full hd,24p και hdmi 1.3.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef