TV 46-47 ιντσες

Reaction score
0
Γεια σας και καλως σας βρηκα :103:

Μετα απο καμποσες βολτες στις γνωστες αλυσιδες ηλεκτρονικων, καταφερα να μπερδευτω περισσοτερο απ' οσο ημουν ηδη μπερδεμενη. :613:
Τι να μου λενε για lcd τι για πλασμα τι για lcd-led.... κυριολεκτικα χαθηκα. Και αποφασισα να ζητησω τη γνωμη των πιο ειδικων.

Λοιπον:
Αποσταση θεασης σχεδον 3 μετρα (maximum) χρηση, τηλεοπτικα προγραμματα, ελαχιστες ταινιες αλλα και χρηση για μονιτορ PC (προκειται να μπει καποιο ομορφο κουτακι απο κατω στο σαλονι το οποιο θα αποτελεσει το media center του σπιτιου.... και βλεπουμε, καθως θα χρειαστει και αγορα αλλων πραγματων, σε αλλο thread οταν με το καλο ερθει η ωρα).

Οι περισσοτεροι πωλητες στα καταστηματα προτειναν lcd η lcd-led και μου ειπαν να αποφυγω την plasma. Ισχυει; Κι αν ισχυει γιατι ισχυει; Μου κανει εντυπωση που διαβαζω οτι εχουν καλυτερη εικονα ενω την ιδια στιγμη μου ειπαν να τις αποφυγω καλυτερα. Παιζει ρολο η χρηση;

Το οικονομικο οριο ειναι στα 800 ευρω με αποκλιση +/-100 ευρω.

Περιμενω τις προτασεις σας καθως και τις οποιες ερωτησεις σας :420:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: TV 46-47 ιντσες

Καλώς ήρθατε στο AVSite!

Παιζει ρολο η χρηση;
Nαι.
Οι plasma έχουν μια ευαισθησία με την εμφάνιση στατικών εικόνων αν χρησιμοποιούνται επι μακρόν για μονιτορ υπολογιστή(ειδικά το taskbar των windows που δεν αλλάζει θέση).
Kατά τ άλλα δεν υπάρχει πλεόν κάποιος άλλος κίνδυνος.
Αν η χρήση του υπολογιστη θα είναι περιοδική ή κάποιες λίγες ώρες κάθε μέρα τότε δεν νομίζω να έχετε θέμα.
Όμως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι ευαίσθητοι σε ένα εγγενές θέμα που έχουν οι plasma,το flickering(στιγμιαίες αναλαμπές της οθόνης όταν δεν βλέππουμε απευθείας σε αυτήν) ή τους ενοχλεί η plasma ως pc monitor(για εργασίες όχι για θέαση ταινιών).
Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε,βάση του ότι θα βλέπετε αρκετά τηλεοπτικά κανάλια,κοιτάξτε για plasma καθότι αποδίουν καλύτερα σε τηλεοπτικό σήμα.Επίσης οι plasma καλό είνια να στρώσουν τις πρώτες 100ώρες λειτουργίας τους χωρίς στατικές εικόνες/

Απ την άλλη οι lcd(με led ή χωρίς) είναι πιο αναίσθητες σε χρήση με υπολογιστή,πιό φωτεινές(άρα πιό ευχάριστη η θέαση τους όταν υπάρχει αρκετός περιβάλλοντας φωτισμός) και με πάρα πολύ καλη ποιότητα εικόνας.

Για 3μέτρα υπολογίστε μίνιμουμ 46άρα και αν μπορείτε να πατε σε 50άρα ακόμα καλύτερα.

Το 3d σας ενδιαφέρει ή όχι;

Reaction score
0

Κατ αρχην σας ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση. :107:

Να σας πω πως το 3d ναι μεν το βρισκω εντυπωσιακο (οσο εχω δει στα καταστηματα δηλαδη) αλλα δεν νομιζω πως θα το χρειαστω.
Την τηλεοραση την προοριζω για χρηση τηλεοπτικων προγραμματων αλλα και χρηση ως μονιτορ, μαλιστα σε αυτο το τελευταιο τεινω να ξεχναω τον υπολογιστη ανοιχτο καμποση ωρα και να σερφαρω στο ιντερνετ.
Ταινιες βλεπω σπανια απο ενα DVD της philips που εχω τωρα συνδεμενο σε μια παλια 25αρα τηλεοραση. Δεν ξερω βεβαια αν η μεγαλη εικονα φερει περισσοτερη ορεξη για ταινιες αν και δεν το νομιζω γιατι δεν εχω τον απαιτουμενο χρονο για την παρακολουθηση τους.

Η αποσταση ειναι maximum 3 μετρα, θα ελεγα περισσοτερο στα 2.8 θα καθομαι οπως βλεπω τη θεση στο σαλονι τωρα.

Με τα Hz τι γινεται; Παιζουν καποιο ρολο η να μην ανησυχω ιδιαιτερα;
Μου ειπαν κατι για την κινηση αλλα ομολογω πως ουτε κι αυτο το πολυκαταλαβα, κατι για ποδοσφαιρικους αγωνες μου ειπαν (δε βλεπω προσωπικα).
Επισης, βλεπω πως γενικα οι τιμες στις led ειναι πιο ανεβασμενες απο τις απλες lcd. Εχουν καλυτερη εικονα;

Συγνωμη για το χειμμαρο των ερωτησεων απλα ως εντελως ασχετη, εχω κι εγω τις αποριουλες μου.... :408:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Για να είναι ευκρινής η οθόνη και ευδιάκριτα τα γράμματα σε χρήση μόνιτορ σε αυτή την απόσταση θέλετε μίνιμουμ 60''.
Εγώ χωρίς πρόβλημα όρασης αν χρησιμοποιήσω την τηλεόραση(40άρα) πρέπει να πάω σε λιγότερο απο 2 μέτρα απόσταση.

Με τα Hz τι γινεται; Παιζουν καποιο ρολο η να μην ανησυχω ιδιαιτερα;
Παίζουν αλλά όχι τόσο σημαντικό.

Επισης, βλεπω πως γενικα οι τιμες στις led ειναι πιο ανεβασμενες απο τις απλες lcd. Εχουν καλυτερη εικονα;
Όχι απαραίτητα.Είναι μεν πιό εντυπωσιακή η εικόνα αλλά όχι καλύτερη με απόλυτα κριτήρια.Εντάξει ένας μέσος χρήστης δεν θα ενοχληθεί απο κάποιες ατασθαλίες που έχουν οι led σε ορισμένα σημεία.Το θέμα με τις led είναι ότι ορισμένες τηλεοράσεις παρουσιάζουν διαροή φωτός περιμετρικά της οθόνης,κάτι που γίνεται αντιληπτό σε σκοτεινές σκηνές.Το κακό είναι πως δεν ξέρουμε σε ποιό μοντέλο μπορεί να παρουσιαστεί καθότι είναι κατασκευαστικό σφάλμα.

Πάντως η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι κάπως περίεργη για αγορά τηλεόρασης.
Τα μοντέλα αλλάζουν εντός μήνα,οι κατασκευαστές δεν έχουν ρίξει όλες τις σειρές στην αγορά αλλά το καλό είναι ότι υπάρχουν απερχόμενα μοντέλα σε πολύ καλές τιμές.
Πχ οι παρακάτω:
http://www.skroutz.gr/s/265251/Samsung-LE46C530-46".html
http://www.skroutz.gr/s/264673/LG-47LD750-47".html
είναι απερχόμενα μοντέλα σε πολύ καλές τιμές.
Απ τις καινούργιες δεν έχω δει κάποιες ακόμα όποτε ότι και να πω..

Θυμαστε αν ειδατε κάποια που να σας άρεσε;

Reaction score
0

Για να είναι ευκρινής η οθόνη και ευδιάκριτα τα γράμματα σε χρήση μόνιτορ σε αυτή την απόσταση θέλετε μίνιμουμ 60''.
Εγώ χωρίς πρόβλημα όρασης αν χρησιμοποιήσω την τηλεόραση(40άρα) πρέπει να πάω σε λιγότερο απο 2 μέτρα απόσταση.

Παίζουν αλλά όχι τόσο σημαντικό.

Όχι απαραίτητα.Είναι μεν πιό εντυπωσιακή η εικόνα αλλά όχι καλύτερη με απόλυτα κριτήρια.Εντάξει ένας μέσος χρήστης δεν θα ενοχληθεί απο κάποιες ατασθαλίες που έχουν οι led σε ορισμένα σημεία.Το θέμα με τις led είναι ότι ορισμένες τηλεοράσεις παρουσιάζουν διαροή φωτός περιμετρικά της οθόνης,κάτι που γίνεται αντιληπτό σε σκοτεινές σκηνές.Το κακό είναι πως δεν ξέρουμε σε ποιό μοντέλο μπορεί να παρουσιαστεί καθότι είναι κατασκευαστικό σφάλμα.

Πάντως η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι κάπως περίεργη για αγορά τηλεόρασης.
Τα μοντέλα αλλάζουν εντός μήνα,οι κατασκευαστές δεν έχουν ρίξει όλες τις σειρές στην αγορά αλλά το καλό είναι ότι υπάρχουν απερχόμενα μοντέλα σε πολύ καλές τιμές.
Πχ οι παρακάτω:
http://www.skroutz.gr/s/265251/Samsung-LE46C530-46".html
http://www.skroutz.gr/s/264673/LG-47LD750-47".html
είναι απερχόμενα μοντέλα σε πολύ καλές τιμές.
Απ τις καινούργιες δεν έχω δει κάποιες ακόμα όποτε ότι και να πω..

Θυμαστε αν ειδατε κάποια που να σας άρεσε;

Για 60 ιντσες το βλεπω δυσκολο αρκετα. Τοσο μεγαλη τηλεοραση; Για σχεδον 3 μετρα ε; :111:

Λέτε να περιμενω καλυτερα μήπως βγουν καινουργια μοντελα; Αλλα και παλι ομως θα ειναι πιο ακριβα δε θα ειναι;

Μια που μου αρεσε ειναι αυτη
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/SAMSUNG-LE46C650-LCD-TV-46-LE46C650.htm

Επισης και αυτη
http://www.audioshow.gr/index.php?p...id=35&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Μεταξυ των δυο η πρωτη ειχε καλυτερη εικονα, αν και δεν ηταν διπλα διπλα για να τις συγκρινω καλυτερα.

Ειδα επισης και την LG που προτεινετε στα link σας, μου φανηκε σαν εικονα περιπου ιδια με αυτη που εχω στο δικο μου link. Την πρωτη Samsung που μου δειχνετε δεν την εχω δει.

Απ' οτι βλεπω μαλλον θα πρεπει να ξεχασω τις LED λογω οικονομικου οριου (βαρια 900 ευρω) και να κοιταξω αν θα ειναι 100Hz η οχι.
Οταν λετε για κατασκευαστικο σφαλμα εννοειτε οτι αλλες εχουν προβληματα και αλλες οχι; Ακομα και οταν μιλαμε για το ιδιο μοντελο; :108:
Αν ειναι ετσι τοτε δε θα ηθελα να το ρισκαρω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Οταν λετε για κατασκευαστικο σφαλμα εννοειτε οτι αλλες εχουν προβληματα και αλλες οχι; Ακομα και οταν μιλαμε για το ιδιο μοντελο;
Ναι.

Πάντως οποιαδήποτε και απ τις 2 που δείξατε να αγοράσετε θα ειστε ευχαριστημένη.Δείτε τις και με τηλεοπτικό σήμα για να αποφασίσετε.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney