tweeter philips

Reaction score
0
Καλή χρονιά σε όλους.
Μετά από πολλά χρόνια και αφού μεγάλωσαν τα παιδιά, αποφάσισα να "ξαναμαζέψω" το hxoσύστημα μου. Παλιό, αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα. Ήδη το πικ-απ δόθηκε για service και συνεχίζω.
Το πρόβλημα μου είναι το tweeter του ενός ηχείου. Τα ηχεία είναι philips SX 6494 αγορασμένα το 1982!!!! και είναι σε άριστη κατάσταση. Πριν χρόνια έκαψα το tweeter και το αντικατέστησα με philips του εμπορίου. Το original γράφει στο πίσω μέρος:
AD 0164 T15s
2404 257 33413
DD 02 119 113
και έχω βάλει το:
AD 1 1600 T8
2422 257 43502
DD 05 203 71
Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω να αγοράσω το original tweeter. Ακόμη και μεταχειρισμένο δεν έχω πρόβλημα.
Ευχαριστώ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Να με συγχωρείς αλλά ένα ηχείο του 1982 δεν είναι δυνατόν το 2011 να είναι σε άριστη κατάσταση.
Στο διάστημα αυτό ακόμα και οι μαγνήτες των μεγαφώνων έχουν απολέσει μεγάλο μέρος της ικανότητας τους.
Θα σου πρότεινα αντικατάσταση.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: tweeter philips

Πιθανόν να είναι έτσι ως προς τους μαγνήτες. Όμως τα ηχεία είναι όντως σε άριστη κατάσταση. Εμφανισιακά είναι εντελώς αγρατζούνιστα και η μόνη παρέμβαση που έχω κάνει είναι η αλλαγή του πλαστικού της ανάρτησης των woofer.
Προσωπικά με καλύπτουν με τον ήχο τους μιας και η παιδική τρέλλα του hi-fi μου έχει περάσει (δυστυχώς). Και επειδή οι εποχές είναι δύσκολες για αγορές, προσπαθώ να αποκαταστήσω το σύστημά μου σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο. Επίσης τα εν λόγω ηχεία είχαν αξιολογηθεί με άριστα σε τεστ του περιοδικού ¨ήχος". Φυσικά και είναι ξεπερασμένα, αλλά είπαμε... κρίση.
πικαπ: Dual CS - 505-1
Deck: Pionner CT-520
Amplifier: Pioneer SA - 620
Tuner: Pionner TX-530L (το χειρότερο κομμάτι, έχει βγει off)
CD Player: Sony CDP 361
Ηχεία: Philips SX-6494

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: tweeter philips

... επίσης, ψάξε στα καταστήματα ηλεκτρονικών. Ίσως βρεις...

Reaction score
0
Απάντηση: tweeter philips

Ρίξε μια ματιά εδωνά, μήπως ταιριάζει κάτι...
Σ΄ευχαριστώ πολύ. Βρήκα αυτά που εμφανισιακά είναι ακριβώς ίδια, αλλά διαφέρουν ως προς τον αρχικό κωδικό. Έστειλα μήνυμα στον πωλητή και μάλλον θα τα πάρω.
Να είσαι καλά φίλε μου για τη βοήθεια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: tweeter philips

Πιθανόν να είναι έτσι ως προς τους μαγνήτες. Όμως τα ηχεία είναι όντως σε άριστη κατάσταση. Εμφανισιακά είναι εντελώς αγρατζούνιστα και η μόνη παρέμβαση που έχω κάνει είναι η αλλαγή του πλαστικού της ανάρτησης των woofer.
Προσωπικά με καλύπτουν με τον ήχο τους μιας και η παιδική τρέλλα του hi-fi μου έχει περάσει (δυστυχώς). Και επειδή οι εποχές είναι δύσκολες για αγορές, προσπαθώ να αποκαταστήσω το σύστημά μου σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο. Επίσης τα εν λόγω ηχεία είχαν αξιολογηθεί με άριστα σε τεστ του περιοδικού ¨ήχος". Φυσικά και είναι ξεπερασμένα, αλλά είπαμε... κρίση.
πικαπ: Dual CS - 505-1
Deck: Pionner CT-520
Amplifier: Pioneer SA - 620
Tuner: Pionner TX-530L (το χειρότερο κομμάτι, έχει βγει off)
CD Player: Sony CDP 361
Ηχεία: Philips SX-6494
Από τη στιγμή που σε καλύπτουν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Το λιγότερο που θα πρέπει να κάνεις είναι να αντικατασταθούν οι πυκνωτές του κυκλώματος διαχωρισμού, λόγου παλαιότητας, και μάλλον οι καλωδιώσεις λόγω οξείδωσης.
Επίσης οι ελατηριωτές επαφές καλό θα ήταν να πάρουν δρόμο και να μπουν φτηνές μεν, καλές δε μπόρνες.
Θα έχεις ένα πολύ καλύτερο ήχο μετά από αυτά.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508