Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Reaction score
684
Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Κωστα για πες με τι αλλα DAC το ακουσαν τα παιδια που ανεφερες πιο πανω? Εαν θες ανεφερε και το συστημα στο οποιο εγιναν οι ακροασεις καθως και μια περιγραφη του μουσικου προγραμματος...

Reaction score
10

Σε μια συγκριτικη ακροαση που καναμε συγκρινοντας το Buffalo ESS με ενα Orpheus DAC One (παλια σειρα) το αποτελεσμα ηταν συντριπτικο υπερ του Orpheus σε ρεαλιστικοτητα και αληθοφανεια. Το Buffalo ακουστηκε λεπτοηχο και μειωμενα σωματα πραγμα που οδηγουσε στην εντυπωση της υψηλης αναλυσης (οπως περιπου και το Benchmark ισως με μεγαλυτερη αναλυση και αναδειξη λεπτομερειων). Η ακροαση εγινε με 4-5 κομματια πολυ απλα με πιανο, φωνες και ακουστικη κιθαρα και παροντες ηταν 3 και καποια στιγμη ηρθε και τεταρτος ακροατης.

Το μηχανημα που ακουσαμε ομως ηταν εντελως αστρωτο και σιγουρα πρεπει να επαναλαβουμε την ακροαση με καποιο στρωμενο για να μη καταληξουμε σε λαθος συμπερασματα. Εαν ο Κωστας φερει καποιο στρωμενο μηχανημα εχω κανονισει να επαναλαβουμε την ακροαση με την παρουσια και ενος Weiss Medea....
Μου κάνει εντύπωση που παρομοιάζεις το Buffalo με το Benchmark
διότι τα έχουμε συγκρίνει και είναι η μέρα με τη νύχτα!
Από την άλλη δεν ξέρουμε τίποτα για το υπόλοιπο setup, μήπως θα
μπορούσαμε να έχουμε μία περιγραφή;

Πάντως άστρωτο - στρωμένο και με τσακίσεις το buffalo το ίδιο ακούγεται,
μιλάω εκ μπύρας :619:

Reaction score
1.772

λοιπον να ξεκαθαρισουμε κατι.

το dac αυτο ειναι kit και οχι καποιο δικο μου σχεδιο.

αυτο σημαινη οτι οι twisted pear που το σχεδιασαν και το πουλανε

βγαζουν καποιο κερδος.

και τωρα που το ξεκαθαρισαμε να πω οτι οι τιμη του συγκεγκεκριμενου σαν

κιτ συν τα υπολοιπα υλικα ειναι περιπου 700 ευρω.

ακομα να πω οτι το dac παρολο που ηταν αστρωτο και παρολο που δεν το ακουσατε

απο την balanced εξοδο (αφου για αυτο ειναι σχεδιασμενο τα rca ειναι συμβιβασμος)

και παρολο που το συστημα με τα καλωδια του κλπ ειναι τιουναρισμενο με το orpheus

ο ιδιοκτητης του μου δηλωσε οτι μολις μπηκε πανω ο ηχος καθαρισε σαν να εφυγε

ενα πεπλο.

εγω δεν θα πως οτι το ενα η τα αλλο ηταν καλυτερο αλλα αυτο που καταλαβαινω

ειναι οτι οι διαφορες ειναι πιο πολυ θεμα γουστου παρα ουσιας.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Κωστα για πες με τι αλλα DAC το ακουσαν τα παιδια που ανεφερες πιο πανω?
Άσε να γράψουν οι ίδιοι.. Πάντως έχει σχέση με κάποιο που ανέφερες παραπάνω και το oποίο το έχει πατήσει τόσες φορές το Buffalo και σε τόσα διαφορετικά σπίτια που it's not funny anymore... :116:

Κάτι ακόμα για το κόστος των υλικών..
Αν θέλεις να δεις πόσο θα βγει στην αγορά δυστυχώς δεν μπορείς να βασιστείς στο κόστος των υλικών. Αυτό ισχύει (πάλι δυστυχώς) για όλες τις συσκευές..
Το πιθανότερο είναι να το κοστολογίσουν με βάση το πως παίζει - κι άρα πολύ ακριβά..

Για την ιστορία αν θέλαμε να βρούμε πόσο είναι το πραγματικό κόστος των υλικών του Buffalo που ακούσατε, εγώ σου λέω ότι δεν υπερβαίνει τα $250.. Mην ξεχνάς ότι εμείς τα αγοράζουμε όλα σε DIY kits (και την κεντρική πλακέτα έτοιμη) που σημαίνει ότι βγάζουν όλοι το κατιτίς τους...
Οι της Twisted Pear πληρώνονται για την τεχνογνωσία τους και την (σχεδόν) αποκλειστική διάθεση του Sabre στην DIY αγορά, ο τύπος που φτιάχνει τα τροφοδοτικά το ίδιο κοκ...
Αν όλα αυτά είχαν σχεδιαστεί in house (ή, στην περίπτωση του Sabre, παίρναμε απλά το σχέδιο του evaluation της ESS όπως κάνουν πολλοί κατασκευαστές) το κόστος θα ήταν σημαντικά χαμηλότερο και, πραγματικά, δε νομίζω να ήταν πάνω από $250..

Reaction score
684

Μου κάνει εντύπωση που παρομοιάζεις το Buffalo με το Benchmark
διότι τα έχουμε συγκρίνει και είναι η μέρα με τη νύχτα!
Από την άλλη δεν ξέρουμε τίποτα για το υπόλοιπο setup, μήπως θα
μπορούσαμε να έχουμε μία περιγραφή;

Πάντως άστρωτο - στρωμένο και με τσακίσεις το buffalo το ίδιο ακούγεται,
μιλάω εκ μπύρας :619:
καλα τωρα το παρομοιαζω ειναι λιγο σχετικο. Μη δινεις πολυ βαρος σε αυτο γιατι εχω να το ακουσω καιρο (το πουλησα προπερσι το Benchmark). Απλα μου ειχε δωσει μια παρομοια αισθηση οταν το ακουσα συγκριτικα με το orpheus. Στη μαχη Buffalo vs Benchmark δε θα ηθελα να παρω θεση γιατι η ακουστικη μνημη δεν ειναι και πολυ αξιοπιστη...

Το συστημα ηταν

Orpheus DAC One για πηγη
Sovereign Director για προενισχυτη
Sovereign Power για τελικο
Hyperion Sound 938 για ηχεια
Argento Flow για καλωδια

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

ενα πεμπλο.
Πέπλο.. :116:

Kαι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο back εννοεί ότι όταν μπήκε το Buffalo έφυγε εκείνο το περιβόητο πέπλο (στη δική σας δοκιμή σε σχέση με το Orpheus κι απ'ό,τι μας μετέφεραν). :126:
Αλλά ας μας τα πούνε οι ίδιοι όταν το δουν...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Kαι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο back εννοεί ότι όταν μπήκε το Buffalo έφυγε εκείνο το περιβόητο πέπλο (στη δική σας δοκιμή σε σχέση με το Orpheus κι απ'ό,τι μας μετέφεραν). :126:
ωχ εχεις δικιο κεκτημενη ταχυτητα.:117:

Reaction score
684

λοιπον να ξεκαθαρισουμε κατι.

το dac αυτο ειναι kit και οχι καποιο δικο μου σχεδιο.

αυτο σημαινη οτι οι twisted pear που το σχεδιασαν και το πουλανε

βγαζουν καποιο κερδος.

και τωρα που το ξεκαθαρισαμε να πω οτι οι τιμη του συγκεγκεκριμενου σαν

κιτ συν τα υπολοιπα υλικα ειναι περιπου 700 ευρω.

ακομα να πω οτι το dac παρολο που ηταν αστρωτο και παρολο που δεν το ακουσατε

απο την balanced εξοδο (αφου για αυτο ειναι σχεδιασμενο τα rca ειναι συμβιβασμος)

και παρολο που το συστημα με τα καλωδια του κλπ ειναι τιουναρισμενο με το orpheus

ενα πεμπλο.

εγω δεν θα πως οτι το ενα η τα αλλο ηταν καλυτερο αλλα αυτο που καταλαβαινω

ειναι οτι οι διαφορες ειναι πιο πολυ θεμα γουστου παρα ουσιας.
φιλε τα δυο DAC δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα που ενω στην αρχη θελαμε με τον αλλο ενδιαφερομενο για αγορα να το συγκρινουμε καποια στιγμη με το Medea και το Stylos τα οποια ειναι καλυτερα απο το Orpheus μετα την ακροαση καταληξαμε οτι απλα δεν εχει νοημα η συγκριση.... Τωρα δεν θελω να πεισω εσενα η καποιον αλλο αλλα το σπιτι μου ειναι ανοικτο για οποιονδηποτε θελει να ακουσει τι εννοω.

Εαν το κανεις να παιζει εστω και κοντα στο Orpheus θα το παραγγειλω επιτοπου στο ορκιζομαι... Αλλα αυτη τη στιγμη η διαφορα ειναι μεγαλη... Και επειδη εχω ακουσει DAC στα 1500 Ευρω που παιζει κοντα στο Orpheus δε μπορω να το θεωρησω τοσο αριστη αγορα οσο πιστευουν πολλοι χρηστες του...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Κωστα η προσκληση ισχυει για το ακουσεις με τα αυτια σου...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Κωστα η προσκληση ισχυει για το ακουσεις με τα αυτια σου...
Koίτα, όταν ακούω "αληθοφάνεια" κλπ το μυαλό μου πάει σε φουσκωμένα σώματα = είδος εύηχης παραμόρφωσης. Είναι πολύ πιθανό ένα πιο αναλυτικό και καθαρό μηχάνημα να φαίνεται ότι χάνει σε σώματα σε σχέση με αυτό...
Αλλά πολύ ευχαριστώς να έρθω κάποια στιγμή για να αποκτήσω προσωπική άποψη! :126:
Δε νομίζω να προλάβω αυτή τη φορά γιατί θα έρθω ταξίδι-αστραπή μόνο για την έκθεση αλλά κάποια στιγμή θα περάσω.
Χρωστάω και στον diabolical μία επίσκεψη από καιρό.. :120:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Koίτα, όταν ακούω "αληθοφάνεια" κλπ το μυαλό μου πάει σε φουσκωμένα σώματα = είδος εύηχης παραμόρφωσης. Είναι πολύ πιθανό ένα πιο αναλυτικό και καθαρό μηχάνημα να φαίνεται ότι χάνει σε σώματα σε σχέση με αυτό...
Αλλά πολύ ευχαριστώς να έρθω κάποια στιγμή για να αποκτήσω προσωπική άποψη! :126:
Δε νομίζω να προλάβω αυτή τη φορά γιατί θα έρθω ταξίδι-αστραπή μόνο για την έκθεση αλλά κάποια στιγμή θα περάσω.
Χρωστάω και στον diabolical μία επίσκεψη από καιρό.. :120:
σε περιμενω οποτε μπορεσεις...

Reaction score
1.772

φιλε τα δυο DAC δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα που ενω στην αρχη θελαμε με τον αλλο ενδιαφερομενο για αγορα να το συγκρινουμε καποια στιγμη με το Medea και το Stylos τα οποια ειναι καλυτερα απο το Orpheus μετα την ακροαση καταληξαμε οτι απλα δεν εχει νοημα η συγκριση.... Τωρα δεν θελω να πεισω εσενα η καποιον αλλο αλλα το σπιτι μου ειναι ανοικτο για οποιονδηποτε θελει να ακουσει τι εννοω.

Εαν το κανεις να παιζει εστω και κοντα στο Orpheus θα το παραγγειλω επιτοπου στο ορκιζομαι... Αλλα αυτη τη στιγμη η διαφορα ειναι μεγαλη... Και επειδη εχω ακουσει DAC στα 1500 Ευρω που παιζει κοντα στο Orpheus δε μπορω να το θεωρησω τοσο αριστη αγορα οσο πιστευουν πολλοι χρηστες του...
γιωργο ξερεις οτι ο ηχος ειναι κατι το υποκειμενικο.

μου ειναι ευκολο να αλλαξω τον ηχο του και να το κανω πιο

μουσικο αλλα δεν μπορω να ξερω τι εννοεις ακριβως αν δεν

ακουσω.

συνηθως παντως τετοιες παρεμβασης εχουν αρνητικα

αποτελεσματα στον ελεγχο του χαμηλου.

φυσικα δεν επιμενω οτι ειναι καλυτερο απο το orpheus αν δεν

ακουσω ο ιδιος.

απο την αλλη μερια νομιζω ουτε και εσυ μπορης να βγαλης

ασφαλες συμπερασμα με 5 τραγουδια.

θα επρεπε να εχεις ενα μερικες μερες να ακουσεις διαφορα

για να αποφασισης.

την εκθεση δεν την προλαβαινω αλλα ισως να σου ερθω μια

βολτα πιο μετα με κανενα παραμασχαλα να τα ακουσουμε μαζι.

Reaction score
684

γιωργο ξερεις οτι ο ηχος ειναι κατι το υποκειμενικο.

μου ειναι ευκολο να αλλαξω τον ηχο του και να το κανω πιο

μουσικο αλλα δεν μπορω να ξερω τι εννοεις ακριβως αν δεν

ακουσω.

συνηθως παντως τετοιες παρεμβασης εχουν αρνητικα

αποτελεσματα στον ελεγχο του χαμηλου.

φυσικα δεν επιμενω οτι ειναι καλυτερο απο το orpheus αν δεν

ακουσω ο ιδιος.

απο την αλλη μερια νομιζω ουτε και εσυ μπορης να βγαλης

ασφαλες συμπερασμα με 5 τραγουδια.

θα επρεπε να εχεις ενα μερικες μερες να ακουσεις διαφορα

για να αποφασισης.

την εκθεση δεν την προλαβαινω αλλα ισως να σου ερθω μια

βολτα πιο μετα με κανενα παραμασχαλα να τα ακουσουμε μαζι.
τελεια...

Reaction score
0
Δηλαδη αυτη η συγκριση θεωρειται αξιοπιστη??

Και το orpheus αλλα και το weiss διαθετουν ενσωματωμενους reclockers...

Φυσικα με μια τετοια προσθηκη στο buffalo θα αυξανοταν το συνολικο κοστος
αλλα μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα

Προσωπικα αφου προσθεσα εναν reclocker να ταιζει το buffalo οι διαφορες ηταν εκπληκτικες!

"Orpheus One employs an innovative Master Clock placed close to the DAC for significantly reduced intermodulation and totally isolated re-clocking unaffected by external interference. The isolated clock reduces jitter for improved stereo imaging and more precise localisation, as well as greatly enhanced speed and attack."

"Several signal reclocking schemes are combined for extremely high jitter attenuation, making the MEDEA virtually immune to jitter over a very wide bandwidth."

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Προσωπικα αφου προσθεσα εναν reclocker να ταιζει το buffalo οι διαφορες ηταν εκπληκτικες!

"Orpheus One employs an innovative Master Clock placed close to the DAC for significantly reduced intermodulation and totally isolated re-clocking unaffected by external interference. The isolated clock reduces jitter for improved stereo imaging and more precise localisation, as well as greatly enhanced speed and attack."

"Several signal reclocking schemes are combined for extremely high jitter attenuation, making the MEDEA virtually immune to jitter over a very wide bandwidth."
χρηστο δεν ειναι εκει το θεμα και ess εχει.

η συγκριση δεν ειναι αξιοπιστη αλλα θα ακουλουθησουν και αλλες.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

τι εννοεις αξιοπιστη? Δηλαδη εαν σου ελεγα οτι παιζει καλυτερα απο το Medea θα ημουν πιο αξιοπιστος? Απλα μια ακροαση ηταν δε το καναμε για να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη αλλα για να δουμε εαν το buffalo στεκεται διπλα σε ενα αξιολογο DAC. Ουτε το καλυτερο DAC ειναι το Orpheus αλλα τετοιες ακροασεις εχουν μεγαλη σημασια για να ακουσει και ο κατασκευαστης και μια αλλη αποψη...

Το θεμα να βρουμε σε τι μπορει να βελτιωθει το συγκεκριμενο DAC ωστε να μπορεσει να σταθει διπλα σε σοβαρα επαγγελματικα μηχανηματα.
Η χρηση reclocker ειτε εσωτερικου ειτε εξωτερικου οπως το Grimm CC1 εχει δωσει θεαματικες βελτιωσεις σε dac οπως το Zanden και Vekian. Βεβαια σε αλλα οπως τα Orpheus, DAD AX24 και Weiss Medea δεν εκανε αξιοσημειωτη διαφορα αλλα δεν παυει να ειναι μια επιλογη για το Buffalo.
Βασικα απο τη στιγμη που στην τροφοδοσια εχει γινει οτι ειναι να γινει και το DSP δεν μπορει να το πειραξει κανεις μενει μονο το clock και το αναλογικο σταδιο να παιξει ο κατασκευαστης. Ειδικα το τελευταιο θα ειναι λιγο ζορικο για να το φερει καποιος να ακουγεται ορθα αλλα αξιζει τον κοπο η προσπαθεια...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας