Ufάδικα κλπ!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Τα έλεγαν σφαιριστήρια. Μετά ουφάδικα. Μετά ηλεκτρονικά και μετά... σπίτι με amiga, atari και με τον κατακλυσμό του σήμερα απ'τιs παιχνιδομηχανέs.
Eμείs οι παλαιώτεροι τηs 10ετίαs του 80, τα είχαμε για διασκέδαση, σημείο ραντεβού φίλων, ακόμα και ερωτικού ραντεβού η φλέρτ.
Μια εποχή που σήμερα την νοσταλγούμε και την θυμώμαστε με ευχαρίστηση, εκτόs απο τα δεκάρικα που χαλάγαμε. (Βέβαια υπήρχαν και οι κομπινούλεs περι αυτού) Θυμηθήτε, πείτε μαs περιστατικά ευχάριστα, η σε ποιό παιχνίδι είχατε επιδόσειs, kαι γενικά ότι θέλετε επάνω στο θέμα.Σας είχαν σβήσει ποτέ το μηχάνημα και καλά ως σαν διακοπή ρεύματος για να σας διώξουν;
:lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Pac-man και το κλασικό ufo (δεν θυμάμαι πως το λένε τώρα) αλλά ήταν αυτό με τις σειρές των ufo που κατέβαιναν σιγά-σιγά και εσύ είχες ένα απλό κανονάκι που πήγαινε μόνο δεξιά - αριστερά!

Reaction score
1
Να σας θυμήσω ότι όλα αυτά τα παιχνίδια που παίζαμε τότε υπάρχουν συγκεντρωμένα στη σειρά MAM για pc.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Pac-man και το κλασικό ufo (δεν θυμάμαι πως το λένε τώρα) αλλά ήταν αυτό με τις σειρές των ufo που κατέβαιναν σιγά-σιγά και εσύ είχες ένα απλό κανονάκι που πήγαινε μόνο δεξιά - αριστερά!
Space invaders λεγόταν γενικέ μου...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπράβο ρε Σπύρο...

Είχα απίστευτα ρεκόρ σε αυτό...

Αλλά και στο pac-man ήμουν καλός. Ξέραμε τα κόλπα της κάθε πίστας τότε... από μικροί στα "σπασίματα"...

Reaction score
7
Ακομα και τωρα με τα 3D γραφικα να παιξεις ενα τετοιο παλιο (ακομα και στο pc) .... κολλάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάς.....

Pac-man, διπλο πολλες φορες...

Το αλλο με τη μπαλιτσα και τα τουβλακια που εκανε γκελ επανω τους και τα εριχνε....

Και εσεις με την ντιζα του ποδηλατου? Απατεωνες! Απο τοτε ειχατε τη μαιμουδια και την πειρατεια μεσα σας.

Εχει παει κανενας τωρα τελευταια, οχι απαραιτητα για να παιξει, αλλα για να δει τι παιχνιδια υπαρχουν τωρα?

(Τωρα ή εγω εχω μεγαλωσει -για να τα λεω αυτα με εσας- ή αλητευα απο μικρος, ή ακομα εσεις ειστε μικροι και το παρελθον προσφατο)

Reaction score
50
Θυμάμαι ακόμα κάποια χαρακτηριστικά.........

Εκείνο το πολύ ωραίο ποδοσφαιράκι που η οθόνη του ήταν οριζόντια........

Ή το άλλο με τους ολυμπιακούς αγώνες που έπρεπε να τρέχεις (με ή χωρίς εμπόδια), άλμα εις μήκος & ύψος κ.ο.κ.
Θυμάμαι ακόμα το "κόλπο" με το κέρμα που βοηθούσε να πηγαίνει γρήγορα ο αθλητής........

Απ' τα τελευταία και καλύτερα το SEGA RALLY με τις ειδικές με DELTONA & CELICA GT4.......Όλα τα λεφτά............. :roll:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ εννοούσα τα "κόλπα" για να βγαίνουν οι πίστες εύκολα και με τους περισσότερους δυνατούς πόντους. π.χ. στο pacman ξέραμε τις κινήσεις των εχθρών καθώς και πως να μαζεύουμε τα φαντασματάκια μαζί ώστε να τα τρώμε όλα. Έτσι φτάναμε σε αστρονομικά σκορ και παίζαμε και 1 ώρα με ένα τάληρο!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Εκείνο το πολύ ωραίο ποδοσφαιράκι που η οθόνη του ήταν οριζόντια........

Ή το άλλο με τους ολυμπιακούς αγώνες που έπρεπε να τρέχεις (με ή χωρίς εμπόδια), άλμα εις μήκος & ύψος κ.ο.κ.
Θυμάμαι ακόμα το "κόλπο" με το κέρμα που βοηθούσε να πηγαίνει γρήγορα ο αθλητής........
το ποδοσφαιράκι το θυμάμαι αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα

αυτό με τους ολυμπιακούς ήταν για την Ολυμπιάδα του 1984 (LA) και λεγόταν Οlympics 1984

Reaction score
1
Pac-man,Arcanoid,tetris,DonkeyKong(Γορίλλας),
Olympics 1984(ακόμα πονάει το δάχτυλό μου γιατί έπρεπε να πατάς πολύ γρήγορα το κουμπί για να τρέξεις ή να πάρεις φόρα στο άλμα εις μήκος)
Δεν σας κρύβω πως την πρώτη φορά που εγκατέστησα το Mam32 και είδα τι παιχνίδια είχε μέσα,μόνο που δεν έκλαψα...
VIDEOMIX,θα προσπαθήσω να το δώσω στον Ανδρέα.

Reaction score
0
Asteroids, με κανονάκι, κίνηση σε δυο διαστάσεις και "εξαφάνιση" σαν την ύστατη λύση όταν σε περικύκλωναν. Το που θα ξαναεμφανιζόσουνα ήτανε θέμα τύχης...
Μαυρόασπρες οθόνες και τάληρο.
Στο space invaders πρωτόγονο χρώμα με έγχρωμες ζελατίνες κάτω από το τζάμι.

Reaction score
50
Μιλάμε για πολλά δεκάρικα φίλοι μου..........
Τι μας θυμήσατε!!!!!! :roll: :roll: :roll:

Αλήθεια, πόσο έχει φθάσει η ταρίφα τώρα??
Ξέρει κανείς??

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
πρώτα δεκάρικα...μετά εικοσάρικα...μετά 2 παιχνίδια με ένα πενηντάρικο και κάπου στο 1 παιχνίδι το πενηντάρικο τα άφησα....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp