Under the dome

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.449
Απάντηση: Under the dome

Το βιβλιο που εχω διαβασει 4-5 χρονια πριν ηταν απιστευτα καλο
Όντως, το βιβλίο του Stephen King ήταν καταπληκτικό. Αλλά, όταν το έχεις διαβάσει, σου χαλάει την προσμονή για το τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο.
Αν ήταν ταινία θα την έβλεπα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.988
Under the dome:Χειρότερα...δεν γίνεται

Όντως, το βιβλίο του Stephen King ήταν καταπληκτικό. Αλλά, όταν το έχεις διαβάσει, σου χαλάει την προσμονή για το τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο.
Αν ήταν ταινία θα την έβλεπα.
Ξεκινησε κα εγινε Χαμός, καλή φάση....
ψαχτε το...
An invisible force field descends upon a small town in the northeastern part of the United States.

http://www.imdb.com/title/tt1553656/
Δεν μπορώ να υποστηρίξω το ίδιο...

Η προτροπή του vet κινούσε την περιέργεια να ρίξουμε μιά ματιά.

Ύστερα από τα τρία πρώτα επεισόδια,διαπιστώνεται ότι οι συντελεστές της σειράς πέρασαν το μυθιστόρημα του Stephen King στη μηχανή του τυποποιημένου τηλεοπτικού κιμά.Η επεξεργασία μετατρέπει την αρχική πρώτη ύλη από συναρπαστική αλληγορία της παράνοιας στις επιμέρους κοινωνίες όπου ο καθένας μας εντάσσεται κι ενεργεί,σε μιά ξεπλυμένη σαπουνόπε(τ)ρα.

Θα μπορούσε κάποιος ν'αναμένει την ΄΄καλοσύνη΄΄ και τη ΄΄μοχθηρία΄΄ στις προθέσεις των ηρώων να παρουσιαστούν πιό αμφιλεγόμενες, όπως και ότι η βαναυσότητα αρκετών περιστατικών του αυθεντικού κειμένου θα αμβλύνονταν από τη σκοπιμότητα προβολής σε ζώνη υψηλής θέασης.Στην τηλεοπτική σκοπιμότητα υπάγεται επίσης η διαφοροποίηση στη ροή των χαρακτήρων,ούτως ώστε να προκύπτουν σε κάθε επεισόδιο αρκετά ΄΄επιτόπια νταραβέρια΄΄ που θα κέντριζαν το ενδιαφέρον του νεανικού και μη κοινού γιά τη συνέχεια.

Στη συγκεκριμένη μεταφορά όμως,υπάρχουν αμέτρητες και θεμελιώδεις ατασθαλίες,οι οποίες αλλοιώνουν τη δυναμική εξέλιξη των αυθεντικών ηρώων και-όπως προβλέπεται- τα βαθύτερα νοήματα του μυθιστορήματος.

Κατά συνέπεια,προκύπτει ακόμα μία επιτηδευμένη μπουρμπουλήθρα τύπου "Lost",σε παραλληλισμό-αθέλητο προφανώς- με τον υποτιθέμενο θόλο που ξαφνικά περιέκλεισε τη ζωή στην αφάνταστη κωμόπολη,η οποία ανάγεται σε μικρογραφία ολοκλήρου του κόσμου.Σε κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου,ο Barbie αναρωτιέται-ως ιδεατή προβολή του συγγραφέα- σε ποιό σημείο η όλη κατάσταση θα γινόταν ακόμα χειρότερη.Το ερώτημα αυτό γίνεται απλώς...ρητορικό γιά τους θεατές της τηλεοπτικής μεταφοράς.

Δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το μυθιστόρημα:
...
“I’m going to put one high up in the back of your neck, just as you suggested. But I want to give you one final piece of advice first. Are you listening?”
Carter groaned again. Big Jim took this for assent.
“The advice is this: Never give a good politician time to pray.”
Big Jim pulled the trigger."

...

"...But mostly she is a little girl cowering on the splintery boards of the Town Common bandstand, a little girl who was punished for her innocent arrogance, a little girl who made the mistake of thinking she was big when she was small, that she mattered when she didn’t, that the world cared when in reality the world is a huge dead locomotive with an engine but no headlight. And with all her heart and mind and soul she cries out:

—PLEASE LET US LIVE! I BEG YOU, PLEASE!

And for just one moment she is the leatherhead in the white room; she is the girl who has (for reasons she cannot even explain to herself) come back to the bandstand. For one terrible moment Julia is the one who did it instead of the one who was done by. She is even the soldier with the gun, the hackermonster Dale Barbara still dreams about, the one he didn’t stop.
..."

D

deleted user 10898

Guest
Ακριβως ετσι ειναι.
Μετα το πρωτο επεισοδιο, το οποιο μου κινησε το ενδιαφερον, πηρα το βιβλιο.
Μετα το 5 επεισοδιο, δεν εχω καμια ορεξη να δω αλλο...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.375
Και τελικά η πρώτη σεζόν έκλεισε, αφήνοντάς μου την συνηθισμένη εντύπωση των περισσότερων, δήθεν διαφορετικών, σειρών:
Το πρώτο επεισόδιο είναι το καλό και μετά έχουμε τη γνωστή "εισβολή" χαρακτήρων, συναισθημάτων, μηνυμάτων και διλημμάτων, πλήρως αδιάφορων για το γούστο μου.
Κατάφερα να δω και τα 13 επεισόδια με τη γνωστή μου μέθοδο (συνοδεία iPad) μένοντας με το ερώτημα: "Ε, και;" .

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
η πρωτη σεζον απλα βλεπεται.
η σειρα εχει δυνατοτητες να εξελιχθει σε πολυ καλη και το ελπιζω να γινει αυτο στην 2η σεζον

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.375
Εγώ δεν μπορώ με τίποτα να διαβάσω μυθιστόρημα και το έκρινα σαν σειρά και μόνο.

Reaction score
17.364
Συγκράτησα τον τίτλο της σειράς για έναν και μοναδικό λόγο: Μην τύχει και ξανάπέσω πανω του...:lazy:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo