Universal Control - Harmony One? ή κάτι άλλο?

Reaction score
169
Ψάχνομαι αυτές τις μέρες να αγοράσω ένα Universal τηλεκοντρόλ για να ελέγξω το σύστημά μου.
Δεν με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω τα πάντα σε όλες τις συσκευές. Απλά πολύ συγκεκριμένες δουλειές που κάνω συνέχεια. Για τα υπόλοιπα έχω και τα μαμά τηλεκοντρόλ.

Αυτό που σκεφτόμουν είναι ένα τηλεκοντρόλ και να του μάθω συγκεκριμένες λειτουργίες από τα μηχανήματά μου σε συγκεκριμένα κουμπάκια.

πχ άνοιγμα κλείσμο σε όλες τις συσκευές, ένταση προενισχυτή, ένταση τηλεόρασης, πάνω κάτω κανάλια tv, άντε και κανένα για να μπορώ να ελέγξω μπρος πίσω κανένα BluRay ή κανένα CD.

Aπό μια πρώτη έρευνα, σκέφτομαι για το Harmony One της Logitech. Δυστυχώς διαβάζω πολύ κακά πράγματα για το software.
To έχει κανείς να μου πεί εντυπώσεις? Καμιά άλλη πρόταση?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.709
Τι κακά πράγματα δηλαδή? Απλώς οι ρυθμίσεις είναι online, και ο κάθε κουλός με κακή σύνδεση DSL τα κάνει πουτ@να, και βρίζει την Logitech! :114:

Έχω και One, και 900, και είμαι πανευτυχής.
Σε σχέση με τα φθηνότερα μοντέλα, η σημαντική διαφορά είναι στην ποιότητα κατασκευής, που είναι εκπληκτική*.
Τα σκληρά πλαστικά πλήκτρα, σε σχέση με τα ελαστικά όλων των υπολοίπων remotes της αγοράς (και των φθηνότερων Logitech) είναι θεϊκά!
Η μπαταρία κρατάει μία εβδομάδα τουλάχιστον με νορμάλ χρήση, και με δέκα-δεκαπέντε λεπτά φόρτισης, κρατάει μιά μέρα.
Οι ρυθμίσεις θέλουν χρόνο, και πολλές αλλαγές, και εκεί είναι που τα παίρνουν μερικοί. Αν ξέρεις τι θέλεις, και σκεφτείς πως το θέλεις, ανταμείβεσαι με την τελειότητα. Αφού ταλαιπωρηθείς!

Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται κάποιος να αγοράσει το One, αν απλώς θέλει πέντε βασικές ρυθμίσεις σε τρία-τέσσερα μηχανάκια. Μιά χαρά κάνουν και τα φθηνότερα μοντέλα.
Αλλά, τρώγοντας έρχεται η όρεξη! :116:

*Όπως σε όλα τα προϊόντα της Logitech. Πάσχουν μόνο στο software.

Reaction score
169
Απάντηση: Re: Universal Control - Harmony One? ή κάτι άλλο?

Ευτυχώς, όλες οι συσκευές μου (και οι αναβαθμίσεις που σχεδιάζω) είναι μέσα στη λίστα της Logitech.

Βασική μου πηγή για σχόλια ήταν το amazon όπου γράφει αρκετός κόσμος, ακόμα και noobάδες... Η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος κολλάει στο να καταλάβει τι θα πεί να είναι in-sync το τηλεκοντρόλ με την πραγματικότητα...

Πάντως, νομίζω ότι εφ' όσον δεν με ενδιαφέρουν και τόσο τα τεμπέλικα macros ή activities, θα μπορέσω να κάνω δουλειά μπαμ μπαμ.

Έφυγε ήδη παραγγελία :)

Καμιά πρόταση πως να οργανώσω τις συσκευές?
Μηλάμε για προενισχυτή, sacd/bluray, tv

Για να μην μπλέξω με πολλαπλές συσκευές κλπ, σκεφτόμουν να μάθω/αποθηκεύσω τις λειτουργίες που με ενδιαφέρουν σε μια συσκευή του τηλεκοντρόλ και να τα κάνω όλα με τη μία, χωρίς να με νοιάζει για macros ή αλλαγή συσκευής κλπ.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.709
ΟΛΕΣ οι συσκευές είναι εκεί! Είναι απίστευτο το τι έχει. Ακόμα και συσκευές που δεν έχουν κυκλοφορήσει.

Αν δεν είναι in sync, και είναι ΟΝ, βάζεις το χεράκι μπροστά να μην λάβουν την εντολή, και ΟΚ. Αυτό είναι το συνηθέστερο.

Χωρίς activities δεν αξίζει το εργαλείο. Βάζεις τις συσκευές, τους κάνεις ότι αλλαγή θέλεις, και μετά φτιάχνεις το πρώτο activity.

Watch TV. Σε ρωτάει ποιό volume, ποιό πλήκτρο να κάνει τι, και μετά εσύ κάνεις τις αλλαγές και προσαρμογές που επιθυμείς. Εγώ π.χ., θέλω έλεγχο aspect ratio, γιατί απεχθάνομαι τα παραμορφωμένα. Το έβαλα σ' αυτά τα up-down πλήκτρα που φαίνονται περιττά. Ή μπορείς να βάλεις σε πλήκτρα στην οθόνη συγκεκριμένα κανάλια!

Μετά φτιάχνεις το δεύτερο activity, Watch DVD. Όπου αφού έβαλα τα σωστά volume, next-previous-play-pause-info, ήθελα Menu σε δύο συσκευές, BD player και TV. Ήθελα και Eject, και Subs, και Audio, και τα έβαλα σε touch πλήκτρα.

The sky is the limit! Όρεξη να έχεις να ρυθμίζεις αλλαγές!

Μία διαφορά του One από το 900 που με ενόχλησε, είναι τα themes και κάποια settings, τα οποία στο 900 τα αλλάζεις από το remote, ενώ στο One πρέπει να πας στο software. Αλλά έτσι κι αλλιώς, μόνο το Tron theme βλέπεται! :105:

Με γειά, και ό,τι απορία έχεις, shoot! :107:

Reaction score
230
Απάντηση: Universal Control - Harmony One? ή κάτι άλλο?

...και εγώ το One έχω. Άψογο και πολύ ευχαριστημένος. Κάνει ό,τι χρειάζεται και ακόμα παραπάνω. Και το software άμα το καταλάβεις (το μάθεις δλδ) μια χαρά είναι. Άσε που αυτό που χρειάζεται είναι ένα καλό αρχικό setup των buttons κλπ. Μετά το ξεχνάς...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.071

Θεϊκά τα logitech!!

Μετά από παρότρυνση του Ζιζικ, πήρα το 900 (ευτυχώς τελικά, γιατί τα 4 επιπλέον χρωματικά πλήκτρα με έσωσαν). Τόσο το one, όσο και το 900 κάνουν ό,τι μπορείς να φανταστείς, κι ακόμα περισσότερα.

Ένα θα σου πω: στο activity "Watch movie" το 900 δίνει εντολές διαδοχικά και ελέγχει τα παρακάτω:
Προβολέα, ενισχυτή av, Dune, sub equalizer, και 2 positioners για τις εντολές του masking (εδώ κολλάνε τα χρωματικά πλήκτρα)!!

Είναι απλά must!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αμα ψαξεις πισω θα δεις οτι τα ειχα πουλησει ολα (τα λοτζι)
ισως να ειμαι ο #1 γρουσουζης, αλλα δεν ........
το χοτ ντογκ το αλλαξα (δεν θυμαμαι ποσες φορες)
το τετραγωνο τα ιδια
βασικα το τετραγωνο ειναι μια φτηνη κοπια των φιλιπς
τα χοτντογκοιδη ποτε δεν με εψησαν...για πολλους λογους
και τα allforone ηταν σχετικα συμπαθητικα-αλλα με σκληρα πληκτρα και δυσκολα στο σαξε.
Τα φιλιπς ηταν καλα,(προντο σειρα) τα αλλα μπαζα.
κατα τα αλλα αν και εχω ενα universal (της πρωτης εταιριας που κατασκευασε universal)
δεν ασχοληθηκα μαζι του.
Μου ειναι πιο ευκολα να εχω 3 ριμουτ διπλα μου
απο το να αλλαζω σελιδες σε ενα......

Reaction score
169

H αλήθεια είναι ότι ούτε εμένα με ενοχλεί να έχω 3-4 τηλεκοντρόλ. Απλά μου κάνανε π@#τιά με αυτό του προενισχυτή μου και με εκνευρίζει να σηκώνομαι για να δώσω ένα-δύο κλίκ ένταση.... Και δυστυχώς για να πάρω καινούριο μαμά ήθελα περισσότερα λεφτά απ' όσο μου βγήκε το harmony one, οπότε...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.071

Η μόνη του δυσκολία έγκειται στο αρχικό σετάρισμα. Αν όμως το κάνεις μια φορά, μετά κάθεσαι και το κάνεις συνέχεια για πλάκα. Αναγκάστηκα να το κάνω λόγω αλλαγής AV, και το απόλαυσα.

Μόλις το σετάρεις, κρύβεις όλα τα υπόλοιπα, και τα ξεχνάς!

Για να σου απαριθμήσω το τι έκρυψα:
Pioneer AV
Dune
Velodyne SMS1
2 positioners
Panasonic BD player
Crystal Audio DVB-T

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
22.039

Καλά και άγια τα harmony 900, αλλά κοντά στα 250 ευρώ για τηλεχειριστήριο, nope, δεν λέει...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.071

To one έχει 115€ στο amazon.co.uk

Reaction score
169

120 βγαίνει με τη δική τους ισοτιμία... το περιμένω :)

Reaction score
16

Παιδιά αυτά τα τηλεκοντρόλ υποστηρίζουν μηχανήματα δεκαετίας '80, 90' κλπ;

Υπάρχει κάποιο link που δίνουν με τις υποστηριζόμενες συσκευές;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.071

Ακόμα κι αν υπάρχει συσκευή που δεν την υποστηρίζει, έχει τη δυνατότητα εκμάθησης όλων των πλήκτρων από το τηλεκοντρόλ της συσκευής. :126:

Reaction score
169

Reaction score
169

Mόλις ξεκίνησα να σετάρω το One... Ειλικρινά... το software θα πρεπε να διδάσκεται στις σχολές πληροφορικής σαν "ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ"....
Αυτός που το σχεδίασε να εξαρτάται από την ποιότητα της σύνδεσης στο internet θέλει πολλά χέρια ξύλο...
Αυτός που το τέσταρε και αυτός που το ενέκρινε ενώ δεν είδαν ότι εξαρτάται από την ποιότητα της σύνδεσης στο internet θέλει πολλά χέρια ξύλο...
Αυτός που θεώρησε ότι για κάθε αλλαγή είναι οκ να περιμένεις τουλάχιστον 10 λεπτά για να τη δοκιμάσεις, θέλει πολλά χέρια ξύλο...

Οι ρυθμίσεις για τον LS-25 της βάσης τους είναι τελείως λάθος... το power είναι το proccessor tongle, ενώ τα περισσότερα άλλα πλήκτρα απλά δεν κάνουν τίποτα...

Τώρα προσπαθώ να του τα μάθω από την αρχή, αλλά το updating κολλάει συνέχεια.

Όμορφο και ποιοτικό σαν κατασκευή, αλλά μόλις πέταξα 4 ώρες που δεν μου περίσσευαν, και ακόμα δεν μπορώ να ελέγξω τον προενισχυτή μου...

Reaction score
140
εγώ έχω το Harmony 525 και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα σεταρισματος
και είχα και audio research προ

Reaction score
1

Εχω αυτό http://www.amazon.com/dp/B002N1J7DU/ref=nosim/?tag=fatwalletcom&linkCode=as1 το είχα πάρει πριν τέσσερεις μήνες από το amazon αμερικής το είχε βγάλει προσφορά 45 δολλάρια.Απλά απίθανο, έχει όλες τις συσκευές μου στη βάση του, πιάνει από παντού, του έχω φτιάξει και τα activities με ένα κουμπάκι να ανάβουν οι συσκευές που θέλω, έχει οθόνη touch και βάση που φορτίζει.Οι αμερικάνοι το λένε Harmony Killer :116: !!!! Στην Ευρώπη το εμπορικό του όνομα είναι XSIGHT Touch Colour και υπάρχει στους Κωτσόβολους αλλά 130 ευρώ...

Reaction score
169

To προηγούμενο πόστ ήταν κάπου στις 2 παρά το βράδυ. Περίπου στις 3μιση (που μάλλον σταμάτησαν οι πελάτες της ΗΟΛ να κατεβάζουν τσόντες) κατάφερα να περάσω μια βασική ρύθμιση για προενισχυτή, τηλεόραση και player και παίζει μια χαρά...
Τώρα θέλω να κάνω μερικές αλλαγές, αλλά να δούμε πως θα το πάρω απόφαση να το ξαναπεράσω όλο αυτό...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.706
Νεότερο μέλος
jimacid