Update home cinema συστήματος

Reaction score
6.988
Αν τα αρχεία έχουν HD ήχο (Dolby TrueHD και DTS-HD), χάνεις γιατί περνούν μόνο μέσω HDMI.
Αν ο ήχος είναι απλό DD ή DTS, περνάει χωρίς απώλειες απο optical/coaxial.

Μέσω HDMI δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας στην εικόνα.
thanks filos.
( περνούσα με HDMI στον ενισχυτή για ήχο και εικόνα και από έξοδο του ενισχυτή με HDMI στην τβ, όταν όμως έβαλα το HDMI από το player απευθείας στην τβ, η ποιότητα της εικόνας αναβαθμίστηκε 1500%)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.770
thanks filos.
( περνούσα με HDMI στον ενισχυτή για ήχο και εικόνα και από έξοδο του ενισχυτή με HDMI στην τβ, όταν όμως έβαλα το HDMI από το player απευθείας στην τβ, η ποιότητα της εικόνας αναβαθμίστηκε 1500%)
Kάπου υπάρχει λάθος.

Reaction score
6.988
Ποιος είναι ο ενισχυτης και τα υπόλοιπα ; Τηλεόραση και player ?
Yamaha AX-V481
Pioneer bdb-180
Lg 55UH850V
[DOUBLEPOST=1519247574][/DOUBLEPOST]
Kάπου υπάρχει λάθος.
Σε κάποια ρύθμιση ίσως (αν υπάρχει ) στο upscale της εξόδου του ενισχυτή?

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.770
Yamaha AX-V481
Pioneer bdb-180
Lg 55UH850V
[DOUBLEPOST=1519247574][/DOUBLEPOST]
Σε κάποια ρύθμιση ίσως (αν υπάρχει ) στο upscale της εξόδου του ενισχυτή?
Ισως, δεν δικαιολογείται χωρίς κάποιο λαθος αυτο που γράφεις.

Reaction score
6.988
Ισως, δεν δικαιολογείται χωρίς κάποιο λαθος αυτο που γράφεις.
Δηλαδή για να καταλάβω γιατί ίσως έχω λάθος εντύπωση.
Ο ενισχυτής δεν επεξεργάζεται είτε χαρντγουερικά είτε σοφτγουερικά το σήμα που λαμβάνει για να το προωθήσει?
Γιατί όταν έκανα την δοκιμή και είδα αυτή την απίστευτη διαφορά αυτό υπέθεσα και θεώρησα ότι αυτό γίνεται
γιατί είναι ένας εισαγωγικός ενισχυτής και ότι ένα καλύτερο μηχανάκι θα μετέφερε ατόφια την εικόνα από την εκάστοτε πηγή...

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.770
Δηλαδή για να καταλάβω γιατί ίσως έχω λάθος εντύπωση.
Ο ενισχυτής δεν επεξεργάζεται είτε χαρντγουερικά είτε σοφτγουερικά το σήμα που λαμβάνει για να το προωθήσει?
Γιατί όταν έκανα την δοκιμή και είδα αυτή την απίστευτη διαφορά αυτό υπέθεσα και θεώρησα ότι αυτό γίνεται
γιατί είναι ένας εισαγωγικός ενισχυτής και ότι ένα καλύτερο μηχανάκι θα μετέφερε ατόφια την εικόνα από την εκάστοτε πηγή...
Δεν ξέρω τι κανει ο γιαμαχα σου. Ας πει κανένας γιαμαχακιας

Reaction score
6.988
Ο δικός μου δεν το επεξεργάζεται.
Και στον δικό μου στο manual γράφει ότι μεταφέρει το σήμα.
ένα ποστ που είδα σε άλλο θέμα δίπλα στο δικό μου.
https://www.avsite.gr/forum/threads/Αναζήτηση-Ενισχυτη.162511/
είναι το 12ο ποστάρισμα του χρήστη Luxman o οποίος ισχυρίζεται αυτό που είδα και εγώ όταν πήρα απευθείας από την πηγή και όχι μέσω ενισχυτή.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
Sorry τωρα διαβαζει κανεις σχεδιο πριν γραψει τετοια πραγματα για τα HDMI ?

Δλδ το μενου του μηχανηματος απο που βγαινει στο HDMI ????

Αυτο προυποθετει πολυπλεκτη και σαφως αυτο σημαινει οτι το HDMI περναει απο "καπου "
το πιθανοτερο ειναι οτι σαφως και θα υποστει καποια αλλοιωση στην ποιοτητα του απλα το ποσο εχει να κανει με την ποιοτητα απο το τσιπακι και γενικοτερα την ποιοτητα του μηχανηματος

melina

Cargo 200
Reaction score
44.404
Δεν βλέπω να έχει δυνατότητα επεξεργασίας του σήματος video ο δικός σας ενισχυτής.
Κάποιο άλλο είναι το θέμα.
Το πρόβλημα το παρατηρείτε σε 4Κ υλικό μήπως;

Reaction score
6.988
Δεν βλέπω να έχει δυνατότητα επεξεργασίας του σήματος video ο δικός σας ενισχυτής.
Κάποιο άλλο είναι το θέμα.
Το πρόβλημα το παρατηρείτε σε 4Κ υλικό μήπως;
Δεν έχει όντως, εχθές το βράδυ ξενύχτησα λιγάκι να διαβάσω το εγχειρίδιο δυο φορές χαχα.
Το μόνο που βρήκα είναι ότι σε κάποιες πιο "βαθιές" ρυθμίσεις που για να μπεις θέλει συνδυασμό κουμπιών από το σώμα του ενισχυτή έχει 2modes για 4Κ. 1 και 2 με επιλεγμένο από μαμά το 2. Γράφοντας ότι, για να επιλέξεις το 1 πρέπει να έχεις καλό γρήγορο και σχετικά κοντό καλώδιο.
Η δοκιμή που είχα κάνει ήταν σε blue ray dvd. Έκτοτε δεν ξανα ασχολήθηκα αφού το κούμπωσα απευθείας πάνω στην τβ. Εχθές-προχθές λοιπόν τρώγοντας φλασιά για τον ήχο , μετέφερα στο φόρουμ τον προβληματισμό μου.
Σήμερα το βράδυ σκοπεύω να κάνω πάλι δοκιμές :) :)

Reaction score
6.988
Λοιπόν.
Αγαπητοί συμφουρίτες και συμφουρίτισσες :)
Έπειτα από δοκιμές με blue ray και συνδρομητικά κανάλια έχουμε και λέμε..
Με τη μη χρησιμοποίηση του HDMI χάνεις απίστευτη πληροφορία σε ήχο. Ηχητικά αλλάζει όλη η αίσθηση όταν το χρησιμοποιείς η οποία είναι λαμπρή και μαγευτική γενικότερα. Επίσης πλεονέκτημα μεγάλο είναι ότι διαβάζει ο ενισχυτής το φορμάτ του ήχου και σου βάζει αυτόματα και το κατάλληλο πρόγραμμα για αυτόν. Στην εικόνα και μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο bdp και στην tv όταν περνάει μέσω ενισχυτή θεωρώ ότι σαν συνολικό αποτέλεσμα είσαι 5-10 % κάτω από το 100% που δίνουν οι άλλοι 2 κρίκοι της αλυσίδας.
Οπότε, με αυτά που εγώ είδα και άκουσα, για κάποιον που θέλει να πάρει το 100% των μηχανημάτων του και στον ήχο και στην εικόνα είναι ένα player με 2 θύρες HDMI.
Καλό βράδυ σε όλους.!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
To pass through και εαν το μηχανημα εχει δυνατοτητα επεξεργασιας ειναι ενα θεμα ....Ομως το οτι το μηχανημα δεν μπορει να επξεργαστει το σημα δεν σημαινει φυσικα οτι το περναει απο μεσα του χωρις καμμια απολυτως απωλεια ΕΚΕΙ ειναι η διαφορα .

Reaction score
6.988
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που καταγράφεις τέτοιες διαφορές, 5-10% σημαίνει ότι είναι σαφώς ανιχνεύσιμες.
Είναι ναι.
Ειδικά σε ευκρίνεια και ανάλυση καθώς επίσης σε κάποιες σκηνές που μετακινούνται με ταχύτητα οι ηθοποιοί.
Κάτσαμε τέσσερις νοματαίοι μαζί να δούμε και να βγάλουμε κάποια άκρη.
Από εβδομάδα θα το επαναλάβω με υλικό 4Κ.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!! :) :)

Reaction score
6.988
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο τεστ και σε βοηθάει εύκολα να καταλάβεις την διαφορά στην εικόνα ( αντί να παρακολουθείς συγκεκριμένες σκηνές από ταινίες) περνώντας την μέσω του ενισχυτή ή απευθείας στην τβ είναι η προβολή μιας στατικής εικόνας , π.χ. η επιφάνεια εργασίας από το p.c. , στην κλασσική εικόνα που έχουν τα 10άρια, είναι χαώδης η διαφορά στο γαλάζιο-μπλε όπως επίσης και η ανάλυση κάνει μπαμ στις γραμματοσειρές των εικονιδίων.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.404
oops θέλει προσοχή αυτό που λες. Οταν παίρνεις από τον υπολογιστή θα πρέπει να τσεκάρεις τι βλέπει στην έξοδο του (ανάλογα τι είναι συνδεδεμένο τηλεόραση ή ενισχυτής) γιατί κατά περίπτωση μπορεί να στέλνει άλλο σήμα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.213
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος