UPS για προβολεα. Σχολια.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Σκεφτομαι να παρω αυτό το Ups που είναι και Line interactive στα 650 W
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=835&Catalog_Id=1&Product_Id=320011&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=11
To θελω για τον Sanyo Z4 μονο.
Λεει ότι δινει εως και 20 λεπτα ρευμα μετα από διακοπη.
Το ανεμιστιρακη του προβολεα στο συγκεκριμενο μοντελο ξερει κανεις ποση ωρα θελει να λειτουργησει για να ψυξει την λαμπα όταν κλεισει?
Ας πουμε μετα από 3-4 ωρες προβολης.
Διαβασα το manual αλλα δεν αναφερει χονο. Εκτος και αν δεν το διαβασα σωστα.
Το εχει κανεις το accupower ? Eιναι καλο?
Δινει και του Μcafee to antivirus 2006. με 70 ευρω όλα μαζι. :p
Το θεμα όμως δεν είναι τι δινει αλλα τι κανει σαν ups.

Eχω δει και ένα άλλο στο carefour αλλα δεν θυμαμαι την μαρκα καλα. Νομιζω είναι της kedo kepo κατι τετοιο και αυτό στα 650 W με την ιδια τιμη αλλα επισης δεν ξερω αν είναι Line interactive (σημαντικο για να φιλτραρει το ρευμα και να μην το στελνει απευθειας στη μπριζα στον προβολεα.) :D

Γενικα τα ups χωριζονται σε 3 κατηγοριες.
Α) on line (φιλτραρουν και σταθεροποιουν το ρευμα)
Β) Line interactive (Μονο φιλτραρουν το ρευμα – δεν σταθεροποιούν)
Γ) Stand by (παρεχουν μονο μπαταρια μετα από διακοπη αλλα το ρευμα περναει από τη μπριζα κατευθειαν στο προβολεα χωρις την μεσολάβηση φιλτραρίσματος)

Όπως καταλαβατε τα on line είναι πανακριβα :( :(

Reaction score
164
Το ανεμιστηράκι δουλεύει για κανένα 5 λεπτο το πολύ. Δεν νομίζω να υπάρχει UPS που να μην σηκώνει το ανεμιστηράκι για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Reaction score
50
Πάρε ένα APC να δεις την υγεία σου:) Βέβαια το 800VA κάνει καμιά 200αριά ευρώ... Επίσης σε προηγούμενο thread κάτι ειπώθηκε και για ένα MGE 1100VA στα 100 κάτι ευρώ. Πολύ καλό κι αυτό, με λίγο όμως θόρυβο από ανεμιστήρα (απ' ό,τι διάβασα, δεν το γνωρίζω ο ίδιος). Απ' αυτά που λες νομίζω αρκετοί εδώ έχουν το KEBO και είναι ευχαριστημένοι. Ψάξε κι ένα παλιό θέμα για UPS στην κατηγορία αυτή, είχαν αναλυθεί αρκετά τα χαρακτηριστικά τους. Πάντως τα APC είναι εγγύηση (εξ ου κι η τιμή). Προφανώς on line μην το σκέφτεσαι καθόλου, δεν έχει νόημα άλλωστε, είναι για πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Πηρα το KEBO και εγω. (650W)
Για να δουμε τι θα δουμε.......
Παω να το βαλω... :) :) :)
Εβλεπα τοσο καιρο χωρις ups οποτε ειμαι ενας απο τους τυχερους που δεν το μαμησε η ΔΕΗ :lol:
Ρισκαρα αρκετα μπορω να πω...
Τωρα ας κανει οσες διακοπες θελει... (που λεει ο λογος)
Εντυπωσεις και λεπτομερειες για το μοντελο θα αναφερω εδω.
Βημα πρωτο! Τσαρτζαρω την μπαταρια και κατεβαζω τον γενικο για να δω αν θα ανατιναχτει η αν θα δουλεψει :lol: :lol: :lol:

Reaction score
7
Γυρω στα 90" λειτουργει. Και λειτουργει με χρονοδιακοπτη και οχι σε σχεση με τη θερμοκρασια της λαμπας....
Μπορεις να το βγαλεις και απο την πριζα αντι να κλεινεις διακοπτες...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Thanx Γιωργο.
Καιρο ειχα να σε ακουσω :D

Αυτο που καταλαβα με το ups ειναι οτι οταν το κλεινω απο το power που εχει σταματα να δινει ρευμα στο προβολεα και απο stand by ο προβολεας οταν κλεινει τωρα βγαινει off εντελως.
Αυτο εχει συνεπεια ο προβολεας απο την στιγμη που ειναι πανω στο ups να κλεινει μαζι με αυτο.
Κανει καλο για ενα μηχανημα αντι οταν κλεινει να μην μπαινει σε κατασταση stand by αλλα να αφαιρειτε εντελως απο τη τροφοδοσια ρευματος καθε φορα?
Οσο για το ups καλο φαινεται...
Ειχε και φορτισμενη την μπαταρια του :p :p :p (παραξενο)
Καλη λυση για 70 ευρακια.

Κατι αλλο που δεν καταλαβα ειναι πως συνδεεις και αλλες συσκευες πανω στο Ups αφου αυτο εχει μονο ενα socket εισοδου.
Mηπως στο socket μπαινει πολυμπριζο και μετα πανω σε αυτο οι συσκευες... :p

Εχει και ενα καλωσιο για συνδεση με υπολογιστη και software για να το χειριζεσαι απο το pc σου.
Κριμας που δεν φτανει το καλωδιο να το συνδεσω...

Reaction score
50
Maniac σχετικά με το standby ή power off έχει συζητηθεί εκτενώς εδώ:

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=12557.0

Πάντως εγώ το UPS το αφήνω πάντα στην πρίζα. Ειδικά για την περίπτωση του UPS δε βρίσκω νόημα να το κλείσω (εκτός αν θέλω να το μετακινήσω κτλ.). Τώρα για το συγκεκριμένο που πήρες δε γνωρίζω τις εισόδους/εξόδους του, αλλά αφού έχει μόνο ένα socket εισόδου τότε όπως λες σωστά κι εσύ συνδέεις πάνω του πολύμπριζο και από εκεί στις συσκευές. Αλλά εδώ που τα λέμε ποια άλλη συσκευή θες να συνδέσεις πάνω σε UPS 650VA αφού θα βάλεις τον προβολέα; Α καταρχήν άλλο 650VA άλλο 650Watt, έτσι; Είσαι σίγουρος ότι είναι 650Watt; Τότε θα πρέπει να είναι πάνω από 1000VA. Για κοίτα το καλύτερα και πες μας... πάντως αν είναι 650VA εγώ θα έβαζα μόνο τον προβολέα επάνω.

Reaction score
0
Καλησπερα! το πρωτο μου email θα είναι και φαρμακερό... :)

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ MGE (Merlin Gerin) για ειναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΦΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.....

Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να με ρωτήσεις :)

Reaction score
3
Καλησπέρα και σ' εσένα.
Πρόσεχε τα email σου γιατί βγαίνουν ως posts... 8)

Reaction score
32
650Va ειναι αυτο που κανει 60 Ευρω.(Υπαρχει κι αλλο με 1200Va που κανει 80).
Οποτε τα watt ειναι 400 και ισως να ειναι καλυτερα να μην εχεις αλλο μηχανημα πανω του την ωρα που λειτουργει ο προβολεας (δες και ποσα Watt ειναι αυτος που εχεις)

Reaction score
0
το ups ειναι για τα μπαζα μια δοκιμη θα σας πεισει με τα παλιομηχανακια μου α η δοκιμη χραιωνεται .Αυτο για τους απιστους

Reaction score
0
εννοειται πως αν παιξει καλυτερα με το ups τα παλιομηχανακια μου δωρο
το ups ειναι μονο για κομπιουτρακια το μονο πραγματικο ups για σινεμα καταστασεις ειναι το panamax
ολα τα αλλα ειναι τετραγωνικα και οχι υμιτονικα τα παλιμηχανακια μου υπαρχουν στο κομματι οι συσκευες
μας

Reaction score
5
MacGyver said:
Καλησπερα! το πρωτο μου email θα είναι και φαρμακερό... :)

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ MGE (Merlin Gerin) για ειναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΦΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.....

Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να με ρωτήσεις :)
μπορεις να μιλησεις ελευθερα... δε χρειαζετε να σε ρωτησουν με μειλ οσοι θελουν καποιες πληροφοριες!!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
argiris said:
το ups ειναι για τα μπαζα μια δοκιμη θα σας πεισει με τα παλιομηχανακια μου α η δοκιμη χραιωνεται .Αυτο για τους απιστους
Μα ποσο χαλια μπορει να ειναι απο την στιγμη που το θελω μονο για να τροφοδοτησει με ρευμα ενα μικρο ανεμιστιρακι μεχρι να ψυξει την λαμπα του προβολεα... 5 λεπτα υποθεση ειναι...
Δεν ειπε κανεις οτι πηραμε ups για να βλεπουμε ταινιες κατα την περιοδο μιας διακοπης της ΔΕΗ.
Και οσο να'ναι ε... με το φιλτραρισμα του ρευματος ολο και κατι καλο θα κανει... Κακο παντως σιγουρα οχι.

Για πες τωρα τι μηχανακια εχεις για να ξερουμε αν αξιζει να σε καλεσουμε για το test που λες :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
το ποσο κακο κανει το βλεπεις και μετα πληρωνεις
proj benq7700
source pioneer 989 modified
pro rotel 1068 mod
power amps rotel 1080 1095
screen euro screen 113 stady
sub sun fire signature
cables if u r interer for the price over 3300euro filters tsakirides .russandrwess purifier
your turn now if it worth it

Reaction score
7
Επειδη εχω μπερδευτει..... και δεν καταλαβαινω...

Αν εχουμε το παρακατω UPS που οσο ειναι στο ρευμα και δεν εχει διακοπη ρευματος τροφοδοτει το φορτιο του κατευθειαν απο το δικτυο και βγαζει εξοδο απο το converter και τη μπαταρια ΜΟΝΟ κατα τη διακοπη ρευματος... τι ΧΑΛΙΑ μπορει να κανει?????????'

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.692
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis