USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε PC

Reaction score
5
Καλησπέρα σε όλους.

Βρίσκομαι σε αναζήτηση dac για αναπαραγωγή αρχείων flac με foobar2000 από PC.
Θέλω να μπορώ να αναπαράγω ακόμη και αρχεία υψηλής ανάλυσης flac 24bit και 192 Khz.
Μετά το dac έχω τον λαμπάτο Cayin A-100T, και ηχεία τα chario pegasus.
Την ίδια στιγμή θα συνδέσω με coaxial στο DAC και ποταπό cd player για αναπαραγωγή δίσκων.

Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις εξαιρετικών dac (σύμφωνα με τις κριτικές γιατί προσωπικά έχω ακούσει ελάχιστα), αλλά με τιμές αρκετά πάνω από το 1000ρικο.

Στην κατηγορία τιμής που ψάχνω, καλές κριτικές έχουν τα M1-DAC της MF, και Μ-Dac της Audiolab, αλλά η usb θύρα δεν προσφέρει υψηλές δειγματοληψίες.

Είχα καταλήξει στο TEAC UD-H01, αλλά διάβασα ότι έχει σημαντικά προβλήματα με τα driver κυρίως στα Windows 7 (τα οποία θα χρησιμοποιώ).

Σκέφτηκα μετά και την λύση χρήσης hiface 2 και μετά αντίστοιχου dac.

Σε κάθε περίπτωση θα θέλω δύο ψηφιακές εισόδους στο dac ικανές για αναπαραγωγή 24/192 (PC, CDp).

Έχετε κάποια πρόταση σε αντίστοιχες τιμές (συνολικό κόστος 400-700 Ευρώ);

Υπάρχει κάτι άλλο δεσμευτικό που θα πρέπει να ξέρω ανάμεσα στις δύο λογικές;

Reaction score
2.324
Απάντηση: USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε PC

το cd βγαζει 24/192 ?

Reaction score
266

εχοντας τα ιδια ηχεια και υβριδικο ενισχυτη θα σου πω οτιδηποτε κατω απ το mdac θα υποβαθμισει το συστημα σου. Το mdac το χαιρομαι κι εγω καθε μερα. Αν μπορεις δες και το m2tech young

Reaction score
7.194

καλα δεν ειναι και τραγικο να παιζει η usb μεχρι 24/96,δηλαδη να υποβαθμιζει τα 24/192 ενα σκαλι πιο κατω. Αν τωρα πεσει και στα χερια σου κανενα hiface (και μεταχειρισμενο) χτυπα το και κανε συγκριση αναμεσα στις δυο εισοδους (απευθειας στην usb του dac η μια και η αλλη hiface σε coaxial του dac). Παντως με τα μηχανηματα που εχεις καλο ειναι να πας σε dac πανω απο 500-600 ευρω για να τα αξιοποιησεις πληρως μιας και οπως λες το cdp σου ειναι οχι κατι το ιδιαιτερο. Απο την αλλη ακομα και με ενα dac σαν το micromega θα εχεις καλα αποτελεσματα.

Reaction score
5

όχι το cdp δεν βγάζει 24/196. Το cdp νομίζω ότι σε ένα σύγχρονο dac δεν θα έχει πρόβλημα, καθώς όλα από την coaxial είσοδο βγάζουν 24/196. Το πρόβλημα είναι είτε στην usb είσοδο είτε στην έλλειψη δεύτερης coaxial (η οπτική είσοδος δεν προσφέρεται για ποιότητα και υψηλής ανάλυσης αρχεία).

Reaction score
5
Απάντηση: Re: USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε PC

Χαιρετισμούς και εκεί στα νότια φίλε oldy.
Την πρόταση σου δεν την είχα υπόψη. Θα το ψάξω όμως γιατί με μια πρώτη έρευνα διάβασα καλές κριτικές για τον ήχο του.
εννοείται ότι θα ενημερώσω για οποιαδήποτε εξέλιξη. 'Άλλωστε τώρα άρχισα να το ψάχνω το ζήτημα.

Reaction score
5

φίλε tio4711, είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σύστημα μου. Το κακό είναι ότι με αυτό το set up έχω δοκιμάσει μόνο το mdac, το οποίο ηχητικά ήταν εξαιρετικό, αλλά με την audiolab στο παρελθόν είχα τρεχάματα και δεν θέλω να ξαναμπλέξω.

Από εκεί και πέρα επειδή είμαι επαρχία είναι πολύ δύσκολο να δοκιμάσω άλλα dac. Ουσιαστικά θεωρώ ότι αν τα δοκιμάσω σε άλλα set up θα πάρω μία πολύ γενική εικόνα.

Μάλλον συμφωνώ μαζί σου ότι φυσιολογικά θα έπρεπε να πάω στο επόμενο επίπεδο, αλλά μετά ξεφεύγουμε στην τιμή.
Για τον λόγο αυτό σκέφτομαι και λύσεις κάποιου μεταχειρισμένου π.χ. benchmarκ χωρίς usb μαζί με hiface. Θεωρείς καλύτερη μια τέτοια λύση?

Reaction score
5

το cdp δεν είναι το πρόβλημα γιατί στην πραγματικότητα το 85% της μουσικής που ακούω είναι από flac. Απλά επειδή πρέπει να υποστηρίξω και το υπόλοιπο 15% θέλω να μπορώ να έχω ταυτόχρονα τόσο το pc όσο και το cdp. Όσο για το γεγονός ότι θα πρέπει να πάω πάνω από τα 600 ευρώ λόγω set up, δεν διαφωνώ άλλα οι καιροί είναι χαλεποί, για αυτό ψάχνω και λύσεις μεταχειρισμένων.

Reaction score
7.194

το cdp δεν είναι το πρόβλημα γιατί στην πραγματικότητα το 85% της μουσικής που ακούω είναι από flac. Απλά επειδή πρέπει να υποστηρίξω και το υπόλοιπο 15% θέλω να μπορώ να έχω ταυτόχρονα τόσο το pc όσο και το cdp. Όσο για το γεγονός ότι θα πρέπει να πάω πάνω από τα 600 ευρώ λόγω set up, δεν διαφωνώ άλλα οι καιροί είναι χαλεποί, για αυτό ψάχνω και λύσεις μεταχειρισμένων.
καλα συνδεσε το cdp με οπτικη στο dac,αφου μιλαμε για το 15% των συνολικων ακροασεων και ισως στο μελλον και καθολου. Αλλωστε μπορεις να παιζεις τα cd σου απο τον υπολογιστη και την συνδεση με usb στο dac. Απλα η λυση μεταχειρισμενο dac και hiface δεν ξερω ποσο πιο χαμηλα βγαινει απο ενα καινουργιο dac με ασυγχρονη usb εισοδο. Αν τωρα δεν θελεις να περασεις το χρηματικο οριο νομιζω το m1 της musical fidelity ειναι πιο κοντα σε αυτο που θελεις αλλα με τον περιορισμο του 24/96 στην usb.

Reaction score
13

υπαρχει και benchmark με usb. λογικα κανα 600αρι το βρισκεις μεταχειρισμενο.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε PC

υπαρχει και benchmark με usb. λογικα κανα 600αρι το βρισκεις μεταχειρισμενο.
η λυση hiface σε benchmark ειναι ΠΟΛΥ ανωτερη απο την USB του Benchmark.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε PC

κοιτα και αυτο αν εχεις firewire.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?99120-TC-Impact-Twin

τουλαχιστον ισαξιο με τα παλια benchmark.
επιπλεον, η οπτικη του εισοδος και η spdif του , επαναχρονιζουν το σημα απο τυπικες εξοδους καποιων πλαυερ με σημαντικη αναβαθμιση.

D

deleted user 10898

Guest
και μην ξεχναμε...
οι εποχες αλλαζουν γρηγορα στα ψηφιακα...

Reaction score
13
Απάντηση: Re: Απάντηση: USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε PC

η λυση hiface σε benchmark ειναι ΠΟΛΥ ανωτερη απο την USB του Benchmark.
Επειδη δε ξερω, ποια ειναι η χρησιμοτητα του?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε PC

Επειδη δε ξερω, ποια ειναι η χρησιμοτητα του?
η usb συνδεση του benchmark ηταν ισογχρονη, (χρησιμοποιουσε δηλαδη το ρολοι του υπολογιστη χονδρικα) με αποτελεσμα να μην ειναι οτι καλυτερο σε θεματα σφαλματων χρονισμου (jitter).
Η ασυγχρονη usb σε spdif μετατροπη του hiface τροφοδοτει το benchmark με σημα αριστα χρονισμενο και παρολη την μια παραπανω μετατροπη το αποτελεσμα ειναι καλυτερο.
το upsampling του benchmark στα 110hz ενα "τεχνασμα" που φανηκε πρωτοπορο για την εποχη του τελικα αποδειχθηκε κατωτερο των περιστασεων
το νεο benchmark εχει ασυγχρονη usb.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε PC

Έχω διαβάσει την πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή σου για την εν λόγω περίπτωση αλλά firewire δεν παίζει

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: USB DAC ή HIFACE λύση ? για 24/196 με foobar σε

Έχω κάνει μία πρόχειρη έρευνα (ελπίζω το ΣΚ να έχω χρόνο).

Ενδεικτικά μερικές περιπτώσεις που βρήκα και είχαν κάποιο ενδιαφέρον είναι οι ακόλουθες. Κάποιες από αυτές είναι εκτός του εύρους χρημάτων που μπορώ να διαθέσω, απλά τα αναφέρω σε περίπτωση που θα ενδιαφέρεται κάποιος άλλος. Όποιος έχει εμπειρία για κάποιος από αυτά ας την καταθέσει σε όλους μας.

http://schiit.com/cart/index.php?main_page=product_info&cPath=0&products_id=11
http://www.lindemann-audio.de/en/products/usb-audio/products/usb-dac-24192/product-features/
http://www.computeraudiophile.com/content/472-wadia-121-decoding-computer-dac-review/
http://shop.emotiva.com/products/xda2
http://www.thomann.de/gr/focusrite_forte.htm
http://www.thomann.de/gr/apogee_duet_2.htm

D

deleted user 10898

Guest

Το apogee ειναι πολυ καλό, εχει ομως λιγο χαρακτήρα.
το προηγούμενο το είχα καιρό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4