V-DAC VS DACMAGIC

Reaction score
28
Re: Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

Πάντως μου κάνει εντύπωση σαν κατασκευή ότι ένω έχει κάποια θερμότητα όταν είναι σε λειτουργία δεν έχει πάνω κάποιο άνοιγμα για ψύξη και σαν συσκευή είναι ερμητικά κλειστή. Γενικά είναι προτεινόμενο τέτοιες συσκευές να είναι συνέχεια στο on?
την ιδια απορια ειχα και εγω με το v-dac και απο ενα σημειο και μετα το κλεινω απο το πολυπριζο.

G

Giannis60

Guest
Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

καλημερα παιδια.Επειδη ψαχνω και εγω για dacθα μπορουσατε να με βοηθηστε.Συγκεκριμενα το dac που ψαχνω θελω το συνδεσω στο cd και στο laptop.Θα ηθελα την γνωμη σας για το MHDT HAVANA.

Reaction score
0
Πολύ σύντομα το απoτέλεσμα ενός Α/B blind test μετάξύ V-DAC και Naim CD5x (με τροφοδοσία απο flatcap παρακαλώ). Με υλικό Apple Lossless και σύνδεση με οπτικό καλώδιο από την έξοδο του macbook οι διαφορές ελάχιστες (για το δικό μου αυτί). Με κλειστά μάτια και εναλλαγή από την μια πηγή στην άλλη (με ταυτόχρονη σχεδόν εκκίνηση του ίδιου κομματιού) ο διαχωρισμός των πηγών ήταν μάλλον θέμα τύχης!
Με αυτά δεν θέλω να πώ ότι το v-dac είναι τόσο καλό ή το cd5x τόσο μέτριο. Μήπως όμως τελικά ακούμε αυτό που βλέπουμε και ακόμη περισσότερο αυτό που πληρώνουμε???

Να σημειώσω ότι σε αντίστοιχη σύγκριση μεταξύ ηχείων και ενισχυτών (με ανάλογες διαφορές τιμής) το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440

Πάντως μου κάνει εντύπωση σαν κατασκευή ότι ένω έχει κάποια θερμότητα όταν είναι σε λειτουργία δεν έχει πάνω κάποιο άνοιγμα για ψύξη και σαν συσκευή είναι ερμητικά κλειστή. Γενικά είναι προτεινόμενο τέτοιες συσκευές να είναι συνέχεια στο on?
Σαφέστατα και θα πρέπει να κλείνουν οι συσκευές.
Η συνεχής λειτουργία έχει ως αποτέλεσμα τη γήρανση των εξαρτημάτων και τη μείωση του χρόνου ζωής τους εκτός της αδικαιολόγητης αύξησης της κατανάλωσης ρεύματος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Πολύ σύντομα το απoτέλεσμα ενός Α/B blind test μετάξύ V-DAC και Naim CD5x (με τροφοδοσία απο flatcap παρακαλώ). Με υλικό Apple Lossless και σύνδεση με οπτικό καλώδιο από την έξοδο του macbook οι διαφορές ελάχιστες (για το δικό μου αυτί). Με κλειστά μάτια και εναλλαγή από την μια πηγή στην άλλη (με ταυτόχρονη σχεδόν εκκίνηση του ίδιου κομματιού) ο διαχωρισμός των πηγών ήταν μάλλον θέμα τύχης!
Με αυτά δεν θέλω να πώ ότι το v-dac είναι τόσο καλό ή το cd5x τόσο μέτριο. Μήπως όμως τελικά ακούμε αυτό που βλέπουμε και ακόμη περισσότερο αυτό που πληρώνουμε???

Να σημειώσω ότι σε αντίστοιχη σύγκριση μεταξύ ηχείων και ενισχυτών (με ανάλογες διαφορές τιμής) το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο...
Δοκιμή που έγινε μεταξύ τριών DAC την περασμένη εβδομάδα, παρουσία φίλου, δεν έδειξε καθόλου αυτό.
Οι διαφορές πολύ εύκολα αναγνωρίσιμες.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: V-DAC VS DACMAGIC

Δοκιμή που έγινε μεταξύ τριών DAC την περασμένη εβδομάδα, παρουσία φίλου, δεν έδειξε καθόλου αυτό.
Οι διαφορές πολύ εύκολα αναγνωρίσιμες.
μεταξύ ποιών dac έγινε η δοκιμή/σύγκριση?

Reaction score
3.696

Οι διαφορές ακούγονται ξεκάθαρα όταν και το υπόλοιπο σύστημα ανταποκρίνεται αναλόγως.
Θεωρώ τον προενισχυτή τον πιο αδύναμο κρίκο της ηχητικής αλυσίδας στην ανάδειξη των λεπτομερειών. Ένας λαμπάτος προενισχυτής -"χρωματισμένος"- που ωραιοποιεί τις άσχημες ηχογραφήσεις (δηλ το 80%) λ.χ. αυτός που χρησιμοποιώ εγώ για απόλαυση μουσικής, δεν με βοηθάει τόσο στο να εντοπίζω εύκολα τις διαφορές που πραγματικά υπάρχουν στις ψηφιακές πηγές και στα dac. Το ηχητικό αποτέλεσμα μπορεί τελικά να μαγεύει τον ακροατή αλλά δεν θεωρείται από μένα τουλάχιστον ένα εργαλείο δουλειάς για εντοπισμό μικρο-διαφορών ανάμεσα σε διαφορετικά μηχανήμτα επιπέδου line τελευταίας τεχνολογίας.
Δεν αναφέρω τα ηχείο ως πρόβλημα γιατί ένα ζεύγος καλών ακουστικών αξίας 100 Ευρώ ξεπαρνάει σήμερα σε πιστότητα αναπαραγωγής τα ακριβότερα ηχεία του κόσμου. Με τα ακουστικά οι διαφορές γίνονται άμεσα αντιληπτές γιατί δεν υπεισέρχονται και τα προβλήματα του χώρου ακρόασης.

Reaction score
3.696

Για τον εντοπισμό μικρο-διαφορών απαιτείται έναν απόλυτα διαυγής προενισχυτής στερεάς κατάστασης. Στη διαθεσή σας ένας από αυτή τη σχολή, ιδιοκατασκευής φυσικά, όποτε χρειαστεί να κάνετε κάποια κόντρα σε πηγές επιπέδου line. Μόνο με τέτοιου είδους προενισχυτές αναφοράς εντοπίζονται οι διαφορες αυτού του επιπέδου, και εντοπίζονται ακόμα πιο δύσκολα όταν αυτές οι διαφορές είναι "κρυμμένες" από το 16ο bit και πάνω, πάντα αναφερόμενος στη σχετική στάθμη (intuitive mode, αναλογικά με τη στάθμη σήματος και όχι στα signed samples)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Αν και έχω διαθέσιμα πολλά ενισχυτικά, αλλά και συνδυασμούς προενισχυτών με τελικούς, από λαμπάτο single ended με 22 watt μέχρι ψηφιακό τελικό με 570 watt στα 8Ω, η δοκιμή των DAC με λαμπάτο ολοκληρωμένο των 35 watt ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΗ.

Εκτός από εμένα τέσσερα άτομα με μεγάλη εμπειρία δεν είχαν την παραμικρή αμφιβολία για τις ευδιάκριτες διαφορές που άκουσαν.

Reaction score
3.696

φαντάζομαι ότι σίγουρα επέλεξαν ως καλυτερο dac αυτό που ακούστηκε καλύτερα με τον λαμπάτο ολοκληρωμένο των 35W.

Reaction score
10
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εγώ κάθε βράδυ στις 9 μπαίνω στο site και διαβάζω gkar! :142:

Το έχω καθιερώσει πλέον! Είναι αντιαγχωτικό! :116:

Γεια σου ρε Γιώργη! :123:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440

φαντάζομαι ότι σίγουρα επέλεξαν ως καλυτερο dac αυτό που ακούστηκε καλύτερα με τον λαμπάτο ολοκληρωμένο των 35W.
Ως καλύτερο DAC επιλέγει αυτό με τη λιγότερη κυτταρίτιδα καθότι ενόψιν καλοκαιριού θα κυκλοφορήσει και στις παραλίες.:142:

Για να μιλήσουμε και σοβαρά όταν ένας μετατροπέας έχει στιβαρό και στακάτο χαμηλό, διαφάνεια και σωστή πληροφορία καθώς και μεγάλη εικόνα με επάρκεια λεπτομέρειας τα χαρακτηριστικά αυτά θα τα έχει με όποιον ενισχυτή και αν τον συνδέσουμε.

Εκατό ενισχυτές να συνδεθούν επάνω του με όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ θα δείξει τι μπορεί να κάνει σε σχέση με κάποιον που δεν...

Το αν μας ταιριάζουν οι χροιές ή αν προτιμάμε περισσότερο ή λιγότερο όγκο στη μεσαία περιοχή ή αν η μπότα κουνάει το τζάμι της εξώπορτας είναι θέμα συνοδών και περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.

Θεωρώ πως τέτοια ζητήματα έχουν λυθεί προ πολλού όπως και το ότι ντε και καλά χρειαζόμαστε εγγραφές αναφοράς για να γίνει σύγκριση μεταξύ μηχανημάτων.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.524