VALERION ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Reaction score
4
Ήρθε σήμερα μήνυμα. Πάμε για τέλη Οκτωβρίου μπορεί και Νοέμβρη. Εμείς στην Ευρώπη στο πηγάδι κατουρησαμε.

Reaction score
11.813
Χτες χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το wall color correction. Ο προβολέας έχει ενσωματωμένη κάμερα και πρόβαλε 1 εικόνα σε διάφορες φωτεινότητες και διόρθωσε λίγο τα χρώματα. Αν και υποτίθεται ότι το χρώμα του τοίχου είναι neutral.

Reaction score
4
Εμένα με τον max σήμερα γράφει Shipping starts late October. θα προλάβουμε πριν τα Χριστούγεννα;

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.401
Πάντως το vfm με την τιμή που τον κοπανάνε έχει αρχίσει να πηγαίνει περίπατο.
Όχι ότι δεν ειναι εξαιρετικό μηχάνημα, αλλά lifestyle και 4-5 χιλιάρικα δεν μου κάθονται καλά.
Κι εγώ το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι...

(επειδή ζηλεύω που δεν πρόλαβα να τον παραγγείλω με το -45% 🤣)

Reaction score
5.766
Στα 5 κοιτάς και λίγο παραπάνω για jvc Epson ανάλογα τις ίντσες που θες να ανοίξεις

Reaction score
4
Ψεύτικες τιμές είναι αφού σε κάθε έκπτωση (bf,independence day, summer sales κτλ) παίζουν όλο το site -30 με - 50%. Οποίος αγοράζει φουλ τιμή είναι κορόιδο.
Για την πραγματική τιμή τους είναι πολύ καλά.

Reaction score
6.624
Συγνωμη , τι σημασια εχει η προσωπικη γνωμη (εκτος και εαν επιχειρηματολογειται για την υποκειμενικοτητα της) οταν οποια μηχανηματα εχουν πολυτεσταριστει ηδη....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.679
Συγνωμη , τι σημασια εχει η προσωπικη γνωμη (εκτος και εαν επιχειρηματολογειται για την υποκειμενικοτητα της) οταν οποια μηχανηματα εχουν πολυτεσταριστει ηδη....
Δηλαδή;

Reaction score
6.624
Ποιο απλα τι να εξηγησω, θα βγουν 300 να πει ο καθενας τα δικα του γιατι ετσι...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.679
Ποιο απλα τι να εξηγησω, θα βγουν 300 να πει ο καθενας τα δικα του γιατι ετσι...
Καλώς να ορίσουν. Δεκτά. Αν μπορούν να μας δώσουν κι επιχειρήματα.
Ο καθένας διαλέγει κι ακούει αυτόν που θέλει και φυσικά επιλέγει τι θα κρατήσει.

Εγώ λοιπόν θα αιτιολογήσω την (υποκειμενική) μου άποψη, αλλά παράλληλα θα αφήσω ένα παράθυρο, γιατί όπως είπε ο @Xxristos δεν έχω δει τον qb1000b.

Για τα δικά μου standards κανένας απ' τους 2 προβολείς δεν έχει ικανοποιητικό black level.
Συνεπώς όποιος αγοράσει πρέπει να βασιστεί σε laser dimming τεχνάσματα και λοιπά software τρικ.
Κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος, αλλά είναι σαφές ότι το laser dimming και το hdr tone mapping του Valerion τον βάζει μπροστά.
Ένα πρόβλημα που είχα ανέκαθεν με τους Epson είναι ότι σε αποδεκτά επίπεδα φωτεινότητας ήταν πολύ υποκορεσμένοι. Χωρίς φίλτρο καλά καλά το rec.709 δεν έπιαναν.
Κατανοώ ότι ο Valerion βγάζει το dci και περίπου 90% του rec.2020.
Διαβάζω ότι το μπλε-μαύρο του Epson έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, θα ήθελα να το δω.

Τέλος, τα παραπάνω ισχύουν για ανθρώπους που δεν έχουν ευαισθησία σε laser speckle και rainbow.
Και τα 2 βέβαια βελτιώνονται είτε μέσα απ' τις επιλογές του max, είτε μέσω επιλογής κατάλληλης οθόνης.

Reaction score
134
Επειδή έχω τον Epson QB1000 B και επειδή ακούω διαφορά έχω να πω ότι το μαύρο είναι μαύρο εκτός αν έχω πρόβλημα με τα μάτια και είναι μπλε
Μπορεί να μην είναι μαύρο σαν το JVC αλλά είναι μαύρο κανονικό ούτε μπλε ούτε γκρι
Απόλυτο μαύρο έχει.στην λειτουργία Δυναμική αλλά θέλει πολύ ρύθμιση .
Εκείνο που θαυμάζω στον Epson είναι τα απίστευτα χρώματα και δεν με νοιάζει πολύ το μαύρο

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.349
Members
38.549