panosop
Συστημικός
- Reaction score
- 668
και για την ακρίβεια είναι στα χέρια μου, από το Σάββατο...
Παραχωρηθηκε για τους λόγους της παρουσίασης απο τον επίσημο εισαγωγέα του, την εταιρία :
BESKAS Electronics
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 21 - 16451, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2109927695 FAX.: 2109942765 -
website : http://www.beskas.gr
email: [email protected]
Ευχαριστώ το Στέλιο Μπέσκα για την παραχώρηση του δέκτη, ο οποίος να σημειώσω ότι είναι ο ΠΡΩΤΟΣ που βρίσκεται στην Ελλάδα...
Λίγα λόγια για τον δέκτη...
Είναι φοβερός και απίθανος.:109:
Υποστηρίζει καταρχήν λειτουργία dual boot, που αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τον δέκτη είτε με το επίσημο λογισμικό , είτε με Enigma 2.
Βεβαια αν πάμε στο Enigma 2 δύσκολα επιστρέφουμε στο επίσημο, το οποίο παρεμπιπτόντως ως μενού μου θυμίζει πολύ ένα Nanoxx 9500 HD που είχα.
Βασίζεται στο ισχυρό chipset της STMicroelectronics, το STi7105, στα 450 MHz. Στο ίδιο chipset βασίζεται και ο Dreambox 8000.
Είναι σημαντικό να πώ εδώ ότι παρατήρησα μεγάλη ταχύτητα στην αλλαγή των μενού και των καναλιών.
Εχει δύο tuner DVB-S2 για παράλληλη θέαση και εγγραφή καναλιών, αλλά και time shifting.
Δέχεται εσωτερικό σκληρό δίσκο 2,5'' hot swap...
Συνοδεύεται επίσης απο κάρτα SD 16 GB, για διάφορες λειτουργίες αποθήκευσης, συνεπώς δείχνει και τις προσδοκίες του δέκτη για συμπεριφορά ώς Multimedia machine... γιαυτο το λόγο υπάρχουν και τα 1080p.
Εκείνο βεβαια που μου έκανε εντύπωση είναι :
Η καταπληκτική ανάγλυφη εικόνα που έχει στα HD,
το upscaling που κάνει στα SD,
η ποιότητα κατασκευής δέκτη, ειδικά εκείνη ή OLED έγχρωμη οθόνη... όλα τα λεφτά,
η δυνατότητα να βγάζει HDMI 1080p,
αλλά και να δεχεται σήμα HDMI απο διάφορες συσκευές.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτο ? Θα το δούμε στην πορεία.
Είναι ο δευτερος δέκτης που υποστηρίζει 1080p πραγματική ανάλυση. Πρώτος ήταν ο AZBoxHD.
Παραχωρηθηκε για τους λόγους της παρουσίασης απο τον επίσημο εισαγωγέα του, την εταιρία :
BESKAS Electronics
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 21 - 16451, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2109927695 FAX.: 2109942765 -
website : http://www.beskas.gr
email: [email protected]
Ευχαριστώ το Στέλιο Μπέσκα για την παραχώρηση του δέκτη, ο οποίος να σημειώσω ότι είναι ο ΠΡΩΤΟΣ που βρίσκεται στην Ελλάδα...

Λίγα λόγια για τον δέκτη...
Είναι φοβερός και απίθανος.:109:
Υποστηρίζει καταρχήν λειτουργία dual boot, που αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τον δέκτη είτε με το επίσημο λογισμικό , είτε με Enigma 2.
Βεβαια αν πάμε στο Enigma 2 δύσκολα επιστρέφουμε στο επίσημο, το οποίο παρεμπιπτόντως ως μενού μου θυμίζει πολύ ένα Nanoxx 9500 HD που είχα.
Βασίζεται στο ισχυρό chipset της STMicroelectronics, το STi7105, στα 450 MHz. Στο ίδιο chipset βασίζεται και ο Dreambox 8000.
Είναι σημαντικό να πώ εδώ ότι παρατήρησα μεγάλη ταχύτητα στην αλλαγή των μενού και των καναλιών.
Εχει δύο tuner DVB-S2 για παράλληλη θέαση και εγγραφή καναλιών, αλλά και time shifting.
Δέχεται εσωτερικό σκληρό δίσκο 2,5'' hot swap...
Συνοδεύεται επίσης απο κάρτα SD 16 GB, για διάφορες λειτουργίες αποθήκευσης, συνεπώς δείχνει και τις προσδοκίες του δέκτη για συμπεριφορά ώς Multimedia machine... γιαυτο το λόγο υπάρχουν και τα 1080p.
Εκείνο βεβαια που μου έκανε εντύπωση είναι :
Η καταπληκτική ανάγλυφη εικόνα που έχει στα HD,
το upscaling που κάνει στα SD,
η ποιότητα κατασκευής δέκτη, ειδικά εκείνη ή OLED έγχρωμη οθόνη... όλα τα λεφτά,
η δυνατότητα να βγάζει HDMI 1080p,
αλλά και να δεχεται σήμα HDMI απο διάφορες συσκευές.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτο ? Θα το δούμε στην πορεία.
Είναι ο δευτερος δέκτης που υποστηρίζει 1080p πραγματική ανάλυση. Πρώτος ήταν ο AZBoxHD.