VICTOR TT 81........... ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ! HIS MASTER’S …DIY CHOICE!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΡΑΞΕ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ! HIS MASTER’S …DIY CHOICE!!

Οι βραχίονες με αποσπώμενο headshell είναι όλα τα λεφτά.
Μπορεί να μην είναι hiend (αμφιβάλλω πολύ)αλλά σου κάνουν την ζωή εύκολη.
Κάποια πράγματα βέβαια δεν τα γλυτώνεις ποτέ

Reaction score
1.815

Μετά ακολούθησαν τα υπόλοιπα...
Προβληματισμός στο έπακρον!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μ' αρέσει και η προσέγγισή σου για το πως θα πρέπει να παίξει το πικάπ....
Κι εγώ σε αγαπώ πολύ:619:
Είσαι από τους πρώτους που είδαν και άκουσαν τα PMS και σε μπόλιασα για τα καλά :107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αυτή η κεφαλή βρήκε το ομόσταυλό της πικάπ και κελάηδησε .

Μπαίνει στα υπ'όψιν αν και πολύ δύσκολο να βρεθεί το σώμα της.Βελόνα παίρνει από Jico.
Επίσης προτιμήθηκε το ακρυλικό ματ .

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΡΑΞΕ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ! HIS MASTER’S …DIY CHOICE!!

Κι εγώ σε αγαπώ πολύ:619:
Είσαι από τους πρώτους που είδαν και άκουσαν τα PMS και σε μπόλιασα για τα καλά :107:
:) Μου φαίνεται θα σου ξανακάνω μια επίσκεψη σύντομα τώρα που έφτιαξε ο καιρός να δω εσένα και όλα τα καμάρια σου από κοντά...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το ξύλινο headshell δεν είναι οτι καλύτερο.Και λόγω βάρους και κατασκευής.Ίσως κάνει για μικρής μάζας.
Έφερε το αντίβαρο σχεδόν πάνω στο pivot του βραχίονα.
Παρ'όλα αυτά το τεστ PC-Pickup έγινε και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα.
Μπαλαντέρ το πολυμηχάνημα Grace . Ευχαριστώ Χρήστο που μου το πρότεινες και επέμενες να το πάρω.
Η USB από την Balanced αναλογική απέχουν ένα κλικ .
Επελέγησαν ίδια κομμάτια (Pink Floyd,Talking heads,Gracey Jones,kai :402:Mangione:434:)
Και παίχτης βέβαια ποιός άλλος...........από το δεκαεξάχρονο της παρέας

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το φετίχ του "μικρού" είναι να σε μπερδέψει τι ακούς.Ψηφιακό η αναλογικό.
Δύσκολο.............?και ναι και όχι.
Αλλά η μαγεία δεν είναι να λες ακούω πικάπ η ψηφιακό...αλλά ακούω μουσική.
Και ακούω σωστά,ευχάριστα,ρεαλιστικά....κατά το δυνατόν.
Αυτό σε ένα ικανοποιητικότατο βαθμό το πετύχαμε.

"Κατάντια το dac να παίζει σαν πικάπ "θα πουν μερικοί.
"Ιεροσυλία,έγκλημα,ύβρις" θα πουν κάποιοι άλλοι.

Εγώ ασπάζομαι την άποψη του Βασίλη.
Άμα καταφέρεις να παίζουν και τα δύο εξίσου καλά....... είσαι σε καλό δρόμο.
Σταματάς να ακούς ήχους και ακούς μουσική.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι τρείς του βαν.
Geomiat(Βολο),Μαρκου και Geovaz (οικογενειακές υποχρεώσεις).
Επίσης από λάθος-παράληψη-απερισκεψία ο Μεσολογγίτης ο φίλος μας που ήταν διατεθειμένος να κάνει 300 χλμ πήγαινε-ελα
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που του εξοικονομήσαμε άθελα μας 50 €.(Τέτοιος μουρλός είναι κι αυτός).
Όσοι παρέστησαν ας πάρουν τον λόγο πλέον.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.420

Είναι πολύ αργά για δάκρια Μάνο. Δεν μπορούσα να έρθω , που να βάραγα κάτω τον κώλο μου. Κλάψψψψ.
NeXT time θα είμαι εκεί. ακούς ρεεεεε?

Reaction score
8.905

Καταρχήν να χαιρετήσω τους αγαπητούς φίλους -κατά ηλικία- Μάνο, Τάκη, Σταμάτη και Βλάση ωσάν γκέστ, για την [άλλη μία] ανεπανάληπτη φιλική συγκέντρωση.
Λίγο πολύ ο Μάνος τα είπε όλα όσον αφορά την κατασκευή του πάνω στο DD Victor [HMV] TT-81 και με τον 10 ιντσο Jelco βραχίονα, εγώ θα συμπληρώσω (ωσάν μετριόφρων) ότι ήταν απλά τέλειο σε όλα του (ζηλεύω) αναλογικό μανεκέν.... και η εμφανισιακή του αξία.... πολλών χιλιάδων από πολλές πλευρές, από όπου και να το δεις.... εδώ προς το παρόν τέλος όσον άφορα την κατασκευή!
Επειδή ψάχνομαι για την βελτίωση της ψηφιακής μου αναπαραγωγής, ήταν και ένας λόγος παραπάνω και επί της ευκαιρίας να ακούσω και το Grace σαν Dac, εδώ κάνω μια παρέμβαση, φοβού (από τα διάφορα σχόλια εξωτερικού) το Dac του Μάνου (στο vVS.) είναι αλήθεια ότι επιστράτευσα μια από τις 3 αγαπημένες μου κεφαλές ΜΜ που τις έχω για τοπ, κατά την προσωπική μου άποψη και πως αντιλαμβάνομαι την αναπαραγωγή του “αληθινού” ζωντανού ήχου.
Μετά την αισθητική παρουσίαση ξεκίνησε η ακρόαση των ψηφιακών... μπλουζ – τζαζ – κλασική – ροκ – κλπ., μουσικοί καταιγισμοί μέσα από τα ιδιοκατασκευής ηχεία του Μάνου, με λίγα λόγια, μεσαίες υπέροχες με εύρος, καθαρότητα και “μετρική” τοποθέτηση και μαζί με τις “ακρυλικές” υψηλές συχνότητες (δηλαδή αυτό που μου αρέσει) ΧΑΡΜΑ ΩΤΩΝ, σε κάποια κομμάτια μου έλειπε μόνο ένα κλικ χαμηλό.
Μετά ήρθε η ώρα του “νέου” αναλογικού θηρίου με Benz Ace, δεν ξέρω τι μη ματσάριζε-έφταιγε.... αλλά το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο του ψηφιακού (δεν χρειάστηκε να γίνει benz ace vs. grace γιατί όπως είχε πει και ο Μανος (αρχικά) στα υψηλά δεν ήταν τα αναμενόμενα, με λίγα λόγια κατά την προσωπική μου άποψη ήταν λίγο άχρωμη στα υψηλά, το είπα και αρχικώς, κάτι έφταιγε, μην ξεχνάμε και την συμμετοχή του φόνο στο τελικό αποτέλεσμα.
Και έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να μπει επάνω ένα σπάνιο ΜΜ κεφάλι από τις χρυσές εποχές του βινυλίου... και η ατού υψηλότης (ατού υψηλότης = από τα υψηλά που ψάχναμε σε ελεύθερη μετάφραση) ... Victor X1 MK2 με νέα βελόνα Shibata από Jico μεριά, μετά από το πακέτο της τοποθέτησης-σεταρίσματος που έφαγε ο Μάνος*, ενώ εμείς πίναμε τα ποτά μας και καλουμπουρίζαμε, ήρθε η ώρα της ακρόασης,. Δεν σχολιάζω το ακουστικό αποτέλεσμα που πήραμε... ο νοών νοείτω.... κοινώς ήρθε η ώρα του VS.**, μην βγει κάποιος και πει τα κοινότυπα κλισέ... ότι για να γίνει αυτό πρέπει.... να.... είπαμε την πλάκα μας (όμως μεταξύ σοβαρού και αστείου) κάνουμε.
Επειδή κουράστηκα να γράφω, προς το παρόν σταματάω, ας πουν και οι άλλοι παρευρισκόμενοι την άποψή τους.... :201: τα λέμε πάλι!

*από λάθος μου ενώ το γνώριζα ξέχασα να πάρω ένα βαρύτερο headshell, sorry Mano!
**η ουσία της ακρόασης μεταξύ των 2 “σχολών” κακώς επέμεναν σε τι παίζει, η στον χαρακτηρισμό αναλογικό η ψηφιακό, πάντα εγώ ρωτούσα τι σας αρέσει καλύτερα-περισσότερο!

ΥΓ. Τελικώς τι άρεσε περισσότερο... ας μιλήσουν οι παρευρισκόμενοι.
Γιατί εγώ ήμουν ο “μικρός” της παρέας και έκανα τον επιλογέα....! Αλλά κάτι πήρε το αυτί μου...:105:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Ολο λεω να τα παρατησω και επειδη εχω μπλεξει με καμμενους ολο μεσα στην λουμπα βρισκομαι!!!!

Η παρεα τρελλη......μεσοκοπα παιδαρελια ,κουφαλογα ,ομορφαντρες,κιμπαρηδες τυποι,μαστορια ,πικαπαδες και ψηφιακοι εστησαν για αλλη μια φορα πανηγυρι και τσιτωσαν τους ακουστικους τους πορους........αισχος!!!!!

Ο Μανος μεγας μαστορας.......πραγματικα......εφτιαξε κατι που ευκολα σου πεφτουν τα σαλια βλεποντας το στο ρακ!!!!!ειναι ποιο oμορφο απο την Metric :143::143:

Oi πειραγμενοι της παρεας ....τι να πω.......αγαπητα φιλαρακια με μεγιστη φιλικη διαθεση για πειραγματα και καλαμπουρι.

χαιρομαι βρε...τρομαρα σας που σας εχω γνωρισει μεσω αυτου του site και ευχομαι να ειμαστε ετσι αγαπημενοι και να συνεχισουμε να εχουμε αυτο το παρεακι!!!!!

Παντως αυτοι οι πικαπαδες ειναι βλαμμενοι ρε παιδι μου....βγαζανε βελονες-κεφαλες-μπρατσα και βραχιονες-ενα στρογυλλο που το βαζουν πανω στο πικαπι-pre pre που το ρυθμιζανε-αντιβαρα-μετρησεις........φερτε μου το dac ρε να τελειωνουμε!!!!!!!:142:

Μετα αρχισανε και οι κοντρεεεεεεεεεςςςςς----πικαπι με ντακι και τα χρυσα αυτια απεναντι....πολλα τα γλεντια λεμε!

Η αληθεια ειναι οτι εγιναν κοντρες που χυθηκε αιμα........αναλογες εγγραφες στο στικακι και σαφως τα αναλογα βινυλια στο πλατω του Μανου...

Μια ο Μανωλης μια ο Βασιλης μας εκαναν κολπα για να δουμε ποιο μεσον μας αρεσε περισσοτερο .

Με τον Βασιλη να αλλαζει κεφαλη και επειτα εκεινο το στρογυλλο που βαζουν στο πικαπι(δυο αλλαξαμε)εκανε βεβαια και καποιες αλητειες για να μας μπερδεψει καναμε ακουστικα τεστ κοπωσεως και απο ενα σημειο η κοντρα εγινε πολεμος με αποτελεσματα π[ολυ κοντινα το ενα μεσον με το αλλο.......νικητες και τα δυο ,το καθε ενα με τις χαρες του με το ψηφιακο να υπερτερει στα δυναμικα και το πικαπιον να βγαζει μια ποιο μεστη και ηρεμη μεσαια περιοχη....
Εφτασαν ομως και τα δυο μεσα σε ενα σημειο οπου οι διαφορες ηταν ελαχιστες και σαφως ακουγες ....πραγματικα μουσικη....το ζητουμενο δηλαδη!!!!!!

Ειλικρινα το ευχαριστηθηκα και ευχομαι συντομα να τα ξαναπουμε σε καποιο meeting παρεα και με τους υπολλοιπους τρελλαμενους!!!!!

Νασαστε παντα καλα βρε παιδια και να χαιρεστε την οικογενεια σας πρωτα απο ολα!!!!!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.076
Re: Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΡΑΞΕ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ! HIS MASTER’S …DIY CHOICE!!

Mπραβο ρε Μανο, ομορφα πραγματα!

Πολυ θα θελα να ερθω να τ ακουσω μια μερα!

Αλλα τα ηχεια κ τα πλατω ειναι ολα τα λεφτα!

Reaction score
11

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν κάτι που ανέκαθεν πίστευα. Και το πίστευα και το πιστεύω όχι γιατί δεν υπερέχει κάποιο μέσον έναντι του άλλου, το ψηφιακό σαφώς υπερέχει, αλλά με τέτοιες χαοτικές διαφορές στις ηχογραφήσεις, η όποια υπεροχή χάνεται x πολλές φορές.

Καταλήγουμε λοιπόν σε μία ισοπαλία, άλλοτε υπερέχει το ένα, άλλοτε το άλλο, ανάλογα με την εγγραφή, συγκρίνοντας σχετικά ισοδύναμα συστήματα. Ήτοι ψηφιακό/αναλογικό 50:50. (Θέλετε να το πείτε ψηφιαναλογική ψηφιοαναλογία του caravelle; Πείτε το! Ναμ' συν-πλην:142:)

:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Ζηλεεεεεεεεεεεεεύωωωωωωωωωωωωωωω!!

Reaction score
103

παιδια μηπως εχει κοντραρει κανεις το Grace 903 με το Weiss DAC202??

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

παιδια μηπως εχει κοντραρει κανεις το Grace 903 με το Weiss DAC202??
Απο την παρεα μας ...οχι φιλε μου!!!!

Reaction score
8.905

Να το ξαναπώ για να μην παρεξηγηθούμε, κόντρα δεν έγινε με την απόλυτη έννοια, για τους πολλούς και ευνόητους λόγους, επί της ουσίας αυτό που κάναμε ήταν να διαπιστώσουμε δυο διαφορετικών σχολών φορμά-πηγών και αναλόγων χρημάτων συσκευών αναπαραγωγής (το πικάπ τσιτωμένο με ότι καλύτερο μπορούσε να το απογειώσει) εάν σου άφηναν την ίδια ευχάριστη γεύση... δηλαδή ΜΟΥΣΙΚΗ...

Reaction score
8.905

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον οικοδεσπότη Μάνο, Βλάση μου, από ότι είδα, είσαι πολύ κοντά - και με την βοήθεια του Μάνου - με ένα πικάπιον... για να αποKRELLαθείς εντελώς :105::146:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον οικοδεσπότη Μάνο, Βλάση μου, από ότι είδα, είσαι πολύ κοντά - και με την βοήθεια του Μάνου - με ένα πικάπιον... για να αποKRELLαθείς εντελώς :105::146:
Krellος εισαι ????????
Το πικαπι γυριζει γυρω γυρω και με ζαλιζει!!!!!:143::143:

Reaction score
8.905

Krellος εισαι ????????
Το πικαπι γυριζει γυρω γυρω και με ζαλιζει!!!!!:143::143:
....δέστο σαν screen saver αυτό....:135:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members