Προσωπική αποψη: το καθένα έχει τα ωραία του και τα ασχημα του, δεν υπαρχει λόγος να προσπαθούμε να βγάλουμε καποιο καλύτερο..
και πάντα έχει να κάνει και με το είδος της πηγής (δισκος, cd, ραδιοφωνο), το είδος της μουσικής και την ποιότητα της ηχογράφησης και κυρίως με τα γούστα του ακροατή.
π.χ. τι εννοώ: ραδιόφωνο προσωπικά ακούω ΜΟΝΟ(!!) από ένα 70's sansui και δεν το αλλάζω με τιποτα άλλο που έχω ακούσει! τα cd μου και τους δίσκους μου όμως τα έχω εμπιστευτεί σε αγγλους και οτιδήποτε ψηφιακό και δικτυακό σε ιάπωνα
ξαναλέω, γούστα και προσωπική άποψη οτι δεν υπάρχει (τουλαχιστον εγώ δεν έχω βρεί) ένα μηχάνημα, ένας κατασκευαστής, μια εταιρία, μια χώρα(!) που να παίζει καλά τα πάντα και με τα πάντα!
υγ. επειδή μπήκαν και οι αμερκάνοι στη συζήτηση, ένας bob carver αμερικάνικος τελικός κατασκευασμένος στην taiwan, με καθόλου εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής, ήταν από τα πιό εύηχα - για τα δικά μου αυτιά - μηχανήματα που έχουν μπει σπίτι μου ποτέ
Άργησα ε; 'Εμπλεξα! Λοιπόν, ακούστε, για να σας αποζημιώσω, θα σας κάνω πάνω από μια συνταρακτικές αποκαλύψεις.
Πρώτον, ο αριθμός 666 δεν είναι κακός, είναι καλός αριθμός. Δε σας φταίει ο αριθμός επειδή εσείς στείλατε 666 τριαντάφυλλα, και η γκόμενα σας την είπε, "ηλίθιε, γιατί μου έστειλες ζυγά τριαντάφυλλα"...
Δεύτερον, ασύγκριτα ανώτερης ποιότητας ηλεκτρική επαφή από τα λάουζυ επίχρυσα βύσματά σας (*) έχει η υψηλής μηχανικής πίεσης γαλβανική επαφή, όπως το crimped καλώδιο επάνω στο fast-on - το ίδιo ισχύει και για το τελευταίο. Απομένει, αυτό να το χωρέσει το κεφάλι σας.
Τρίτον, δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης...
(*)...και από την κόλληση επίσης, η οποία, άλλωστε, χρησιμοποιείται ως αναγκαστικός τεχνολογικός συμβιβασμός.