Vintage | Πομπινόφωνο

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους,
το πρώτο μου ποστ... τι να πρωτοπώ?
Καταρχάς ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν είναι λάθος η ενότητα στην οποία ανοίγω το παραπάνω θέμα... δεν ξέρω αν ανήκει στα HiFi το πομπινόφωνο αλλά αναλογική πηγή είναι, δεν είναι?

Λοιπόν, πριν από λίγο καιρό απόκτησα δύο διαμάντια (για εμένα φυσικά, κυρίως λόγο παλαιότητας), ένα πομπινόφωνο SONY TC155 και ένα πικαπ Garrard SL95 (για το οποίο θα τα πούμε αναλυτικά σε άλλο ποστ). Είναι και τα δύο σε άριστη κατάσταση, παρόλα αυτά τα έχω πάει για καθάρισμα, λίπανση και ότι άλλο χρειαστεί ώστε να είμαι σίγουρος και για την εσωτερική τους κατάσταση - λειτουργία.

Εκτός από σχόλια και χρήσιμες πληροφορίες (που με ενδιαφέρουν πολύ μπορώ να σας πω) θα ήθελα μία βοήθεια για το που μπορώ να βρώ πομπίνες...(πάντα σε καλή έως άριστη κατάσταση), γραμμένες και δύο άδειες μεταλλικές - αλουμινένιες?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
ST955i!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Vintage | Πομπινόφωνο

Άντε, καλοξοδεμένα! Το συγκεκριμένο μοντέλο δέχεται πομπίνες μέχρι 7 ίντσες, και μια καλή περίπτωση είναι να πάρεις αυτές, για αδειανές. Πομπίνες καινούργιες λίγο δύσκολο να βρεθούν σ' αυτή τη διάμετρο. Μεταχειρισμένες πολλές, στο ebay, κατά προτίμηση από τη Γερμανία.

Reaction score
1

Costas Coyias Thanks.

Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάτι που να αξίζει από Ελλάδα? (δεν έχω κάρτες...) ξέρει κανείς τίποτα? Έχω ένα μαγαζί υπόψη μου στη Ν. Σμύρνη αλλά έχει 25 euros τη μία (BASF)...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Κάνε ένα τηλεφώνημα εδώ, αν και το θεωρώ απίθανο να έχει. Μπορεί να βρεις και στα μεγάλα επαγγελματικάδικα, Bon Studio, Νάκας, κλπ., αλλά δύσκολο να βρεις, πόσο μάλλον 7άρες πομπίνες. Βγάλε μια προπληρωμένη κάρτα, και πάρε από του Thomann. Έχει 1200 πόδια με 14€, 1800 με 19€, και 600 πόδια σε 5άρα με 11€. Οι Basf είναι ακριβούτσικες, και μάλλον παλιές. Η ταινία είναι σαν τη μπύρα, πρέπει να είναι φρέσκια.

Reaction score
1

Ok, ευχαριστώ και πάλι...

για τις BASF που έλεγα η τιμή είναι για άδεια πομπίνα... για γραμμένη ίσως καταλήξω στη λύση της προπληρωμένης κάρτας όπως προτείνεις κι εσύ, θα δω...
Τα link που δίνεις πάντως είναι πολύ ενδιαφέροντα!

...keep in touch
ST955i!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508