Vintage Radios (Transistor) νοσταλγία μόνο;

Reaction score
658
Όπως αναφέρει και στο θέμα:

Vintage Radios (Transistor) νοσταλγία μόνο; ή μπορούμε να ακούσουμε και μουσική;

Λογικά υπήρξαν στα 60s, 70s κι αργότερα.

Κάθε γνώμη δεκτή.

Reaction score
658
Στοχεύω να ασχοληθώ έστω ενημερωτικά.
Είχα ακούσει ένα Grundig της εποχής που μου άρεσε ιδιαίτερα.

Reaction score
1.127
Μπήκα στον πειρασμό πολλές φορές να αγοράσω και να συντηρήσω ένα τέτοιο ραδιόφωνο αλλά τελικά δεν το έκανα για δύο λόγους.
1. Ακουγα συνέχεια για την κατάργηση της μπάντας των fm και αντικατάσταση από το ψηφιακό ραδιόφωνο.Κατι ανάλογο με αυτό που έγινε στη τηλεόραση και τους αποκωδικοποιητές.Ναι μεν δεν έχει γίνει ακόμα αλλά δεν θα ήθελα να επενδύσω σε μια συσκευή η οποία κάποια στιγμή θα παίζει διακοσμητικό ρόλο.
2. Τι να ακούσεις στα fm σήμερα όταν 9 στους 10 σταθμούς βάζουν ένα λαπτοπ και παίζει μουσική?Λίγες οι live εκπομπές με μουσικό παραγωγό που θα επιλέξει τραγούδι,θα σου πει ποιός το έγραψε κλπ.
Δεν θα μιλήσω για τα ''πρωινάδικα'' των fm τύπου εκπομπών μενεγάκη,κουτσομπολιά,χυδαιότητα κλπ.

Ε παρόλο που μου αρέσουν τα παλιά ραδιόφωνα όλα τα παραπάνω με αποτρεψανε. Πήρα ένα οικονομικό αναλογικό jvc και κάνω τη δουλειά μου..
Αν είχα βέβαια ήδη ένα θα ασχολιόμουν.

Reaction score
191
Καλημερα,
Αγόρασα από ενα μέλος του φόρουμ ενα luxman w700 αρχές 1970, υπέροχος ήχος γλυκός, έρωτας από την πρώτη στιγμη.
Καντο δεν θα το μετανιώσεις

Reaction score
658
Μπήκα στον πειρασμό πολλές φορές να αγοράσω και να συντηρήσω ένα τέτοιο ραδιόφωνο αλλά τελικά δεν το έκανα για δύο λόγους.
1. Ακουγα συνέχεια για την κατάργηση της μπάντας των fm και αντικατάσταση από το ψηφιακό ραδιόφωνο.Κατι ανάλογο με αυτό που έγινε στη τηλεόραση και τους αποκωδικοποιητές.Ναι μεν δεν έχει γίνει ακόμα αλλά δεν θα ήθελα να επενδύσω σε μια συσκευή η οποία κάποια στιγμή θα παίζει διακοσμητικό ρόλο.
2. Τι να ακούσεις στα fm σήμερα όταν 9 στους 10 σταθμούς βάζουν ένα λαπτοπ και παίζει μουσική?Λίγες οι live εκπομπές με μουσικό παραγωγό που θα επιλέξει τραγούδι,θα σου πει ποιός το έγραψε κλπ.
Δεν θα μιλήσω για τα ''πρωινάδικα'' των fm τύπου εκπομπών μενεγάκη,κουτσομπολιά,χυδαιότητα κλπ.

Ε παρόλο που μου αρέσουν τα παλιά ραδιόφωνα όλα τα παραπάνω με αποτρεψανε. Πήρα ένα οικονομικό αναλογικό jvc και κάνω τη δουλειά μου..
Αν είχα βέβαια ήδη ένα θα ασχολιόμουν.
Ο πειρασμός είναι όντως μεγάλος, στοχεύω να 'σχοληθω έστω ενημερωτικά.
1.Νομιζω ότι θα αργήσει αρκετά να καταργηθεί στην χώρα μας ή μπάντα των FM.
2.Νομιζω ότι στις μεγάλες πόλεις σε συνδυασμό και με το τρίτο πρόγραμμα είναι κάποιος καλυμμένος μουσικά.

Ποιο μοντέλο είναι αυτό το "οικονομικό αναλογικό jvc";

Reaction score
11.773
Γίνε λίγο σαφής για ποιο πράγμα μιλάς γιατί άλλο μάλλον κατάλαβε ο Giannoutsos (luxman w700 αρχές 1970) και άλλο κατάλαβα εγώ:

Reaction score
27.187
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΛΑΜΠΑΤΟ.....

ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΜ ΚΑΛΣΟΥΜ ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ....

[DOUBLEPOST=1543224640][/DOUBLEPOST]ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΝΟΩ....

Reaction score
1.127
Ο πειρασμός είναι όντως μεγάλος, στοχεύω να 'σχοληθω έστω ενημερωτικά.
1.Νομιζω ότι θα αργήσει αρκετά να καταργηθεί στην χώρα μας ή μπάντα των FM.
2.Νομιζω ότι στις μεγάλες πόλεις σε συνδυασμό και με το τρίτο πρόγραμμα είναι κάποιος καλυμμένος μουσικά.

Ποιο μοντέλο είναι αυτό το "οικονομικό αναλογικό jvc";
καμμία σχέση με αυτά που εννοούσες,το δικό μου είναι ''φέτα'' ,κομμάτι ενός ηχοσυστήματος.

Ο κύριος Νταλίπης (πατέρας του Πέτρου αν δε κάνω λάθος) 'εχει ένα χώρο γεμάτο ραδιόφωνα σαν αυτά που σε ενδιαφέρουν. Τα έχει συντηρήσει ο ίδιος,με πολύ μεράκι. Πήγα μια μέρα και τα είδα και χάζεψα! δεν ξέρω βέβαια αν τα διαθέτει προς πώληση αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος να σε διαφωτίσει για το αντικείμενο...
Έχει και σελίδα στο fb ,νομιζω....

Reaction score
658
Αυτό μάλλον προγενέστερο του μοντέλου που είχε ο παππούς μου.
Το πέταξε η γιαγιά μου μετά το θάνατο του. :headbang:

(ο παππούς δεν άκουγε και το έβαζε πολύ δυνατά).

Βέβαια εκείνο είχε και UKW (όπως λένε τα FM οι Γερμανοί).

Reaction score
27.187
ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.....

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 32

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕ.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.

ΓΛΥΚΑΡΤΟ....

ΠΕΡΝΑΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΖΕΥΩ....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members