Vista Ati και Amoi 42"

Reaction score
0
Γεια χαρα σε όλους.
Εκανα χτες το εγχειρημα να εγκαταστησω τα Vista και ευτυχως ολα πηγαν καλα. Αναγνωρισαν απο μονα τους τα παντα και απο την αρχη ολα λειτουργησαν. Παρολα αυτα κατεβασα απο το site της ΑΤΙ τους drivers για την 1650 που εχω.
Ενω στα ΧΡ οταν ενεργοποιουσα την DVI που εχω συνδεσει την ΑΜΟΙ με αφηνε να ρυθμισω το refresh της στα 50 Hz στην αναλυση 1920Χ1080, τωρα δεν με αφηνει... Μου δινει επιλογες 30 Interlaced και 60 (σκετο, αρα φανταζομαι εννοει progressive). Το προβλημα ειναι οτι στα 60 η ΑΜΟΙ αφηνει γυρω γυρω 2 δαχτυλα κενο. Δεν χρησιμοποιει δηλαδη ολη την οθονη.
Αυτο το ειχα παρατηρησει και στα ΧΡ οπου μου εδινε και τις δυο επιλογες (50 και 60) Στα 50 επεζε κανονικα ολη η οθονη ενω στα 60 οχι.
Ουτε στο Catalyst Control Center μου δινει επιλογη να προσθεσω τα 50 Hz.
Εχει μηπως κανενας φιλος ιδεα πως μπορω να το διορθωσω. Μπορω να παρεμβω πουθενα να ρυθμισω χειροκινητα το refresh αφου ξερω οτι οχι απλα το υποστηριζει η τηλεοραση αλλα στην πραγματικοτητα εκει λειτουργει σωστα...
Αν θυμαμαι καλα (επι CRT εποχης) οταν δεν αναγνωριζοταν σωστα η οθονη και απλα την εβλεπε "plug and play monitor" φτιαχναμε ενα αρχειο .inf με τις αναλυσεις και τα refresh που υποστηριζε η οθονη και οριζαμε αυτο.
Γινεται τιποτα τετοιο?

Ευχαριστω πολυ
Φιλικα Κωστας

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυτό το πρόβλημα με τα 60 Hz το έχω και εγώ στην 37άρα μου μόλις εγκατέστησα τους τελευταίους drivers της ATI στην 1600 που έχω... Με τους προηγούμενους (του Δεκεμβρίου) δεν είχα κανένα πρόβλημα...

Θα πας με δεξί κλικ πάνω στην επιφάνεια εργασίας στο ιδιότητες-ρυθμίσεις-για προχωρημένους-οθόνη. Εκεί θα επιλέξεις το 50 Hz.

Κάτι πρέπει να κάνει η ΑΤΙ γι' αυτό αλλιώς θα αναγκαστώ να περάσω τους προηγούμενους drivers...

Reaction score
0
@Χρηστο: Επειδη και εγω αντιμετωπιζω τα ιδια προβληματα με την 37αρα ΑΜΟΙ και ATI x1950 ποιοι ηταν οι προηγουμενοι drivers που ειχες?

Και κατι ακομα, ποια ειναι progressive και ποια interlaced απο τα 25Hz, 30Hz, 50Hz και 60Hz και ποιο απ'ολα πρεπει να εχω?
Και κατι ακομα... στην ΑΜΟΙ μου οταν πατησω το display στο τηλεχειρηστηριο για να δω τις πληροφοριες απο την ΗDMI το μονο που εχει ειναι "1920x1080". Δεν αναφερει πουθενα αν ειναι progressive ή interlaced σε αντιθεση με το component που γραφει πχ "576p". Δεν θα επρεπε στην HDMI να εχει την ιδια πληροφορια?

Ευχαριστω πολύ!

Reaction score
0
Απάντηση: Vista Ati και Amoi 42"

Φιλε Χρηστο εκει πηγαινω αλλα δεν μου δινει επιλογη για 50.
Tα 25 και 30 ειναι interlaced και τα 50 και 60 ειναι progressive.
Οταν δινεις σημα απο υπολογιστη δυστυχως λεει 1920Χ1080.
Απο το KISS για παραδειγμα λεει κανονικα 1080p

Reaction score
0
Απάντηση: Vista Ati και Amoi 42"

Τελικα εκανα "roll back driver" και μου επανεφερε τους drivers των Vista και μου εδωσε κανονικα την επιλογη για 50Hz.
Δεν ξερω βεβαια αν η καρτα λειτουργει με πληρεις δυνατοτητες με αυτους τους drivers αλλα θα δειξει...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale