Vista x64 και thumbnails

Reaction score
2
Νομίζω πως είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους χρήστες Vista x64 οι οποίοι νομίζω είναι πολλοί.

Απόψεις πολλές στο internet:

Άλλοι μιλάνε για Haali x64,άλλοι για codec packs που τα κάνουν όλα αυτόματα,άλλοι για προγραμματάκια τύπου thumbnailer και άλλοι για αλλαγές στην registry.

Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να έχω μια σαφή εικόνα του θέματος. Το Σ/Κ θα ασχοληθώ εκτενώς αλλά θα ήθελα αν κάποιος το έχει ψάξει να μας δώσει τις εμπειρίες και τις απόψεις του επί του θέματος.

Reaction score
19
Κι εγώ από χτες ψάχνομαι με τα thumbnails σε Windows 7 RC1 x64 που ξαφνικά σταμάτησε να φτιάχνει!

Τώρα είμαι με καθαρή εγκατάσταση και δοκιμάζω codecs/splitters ένα ένα να δω τι φταίει.
Από codecs έχω βάλει μόνο CoreAVC, ffdshow, ac3filter και όχι κάποιο pack.

Και ο φταίχτης βρέθηκε:

Μόλις έβαλα Haali x64 (http://haali.net/mkv/mkx.y.9.exe - μάλλον εντελώς beta, για να μην τον δίνει ανοιχτά) τα thumbnails σταμάτησαν να δουλεύουν σε όλα τα αρχεία (σε mkv έτσι κι αλλιώς δεν έφτιαχνε καθόλου, όπως παρατήρησες κι εσύ στο δίπλα thread).

Το πρόβλημα είναι ότι ούτε το uninstall λύνει το πρόβλημα και μένεις τελικά με τα thumbnails να μην δουλεύουν. Ψάχνοντας όμως, παρατήρησα κάτι. Στην εγκατάστασή του o Haali x64 βάζει στο directory του δύο filters: το splitter.ax και το splitter.x64.ax

Αν τα βγάλεις χειροκίνητα (από command prompt σε administrator mode) με:
"regsvr32 /u splitter.ax" και
"regsvr32 /u splitter.x64.ax"

συμβαίνει αυτό που δεν καταφέρνει μάλλον να κάνει το uninstall. Η λειτουργία των thumbnails επανέρχεται αλλά φυσικά δεν έχεις splitter.

Αν όμως τα ξανακάνεις register:
"regsvr32 splitter.ax" και
"regsvr32 splitter.x64.ax"

τότε και ο splitter μπαίνει και τα thumbnails δουλεύουν!

Επίσης παρατήρησα ότι το "splitter.x64.ax" είτε το βάλεις είτε όχι, στα filters του συστήματος δεν εμφανίζεται καθόλου ούτε και χρησιμοποιείται από τον MPC...

Επιστροφή στον Haali 32 λοιπόν, την δοκιμή με τον 64 την έκανα για τα thumbnails στα mkv φυσικά χωρίς αποτέλεσμα.

Reaction score
2
Κι εγώ από χτες ψάχνομαι με τα thumbnails σε Windows 7 RC1 x64 που ξαφνικά σταμάτησε να φτιάχνει!
Επειδή δεν κατάλαβα, στην αρχή σου δούλευαν και μετά όχι?

Μόλις έβαλα Haali x64 (http://haali.net/mkv/mkx.y.9.exe - μάλλον εντελώς beta.
Σίγουρα το link έχει τον x64.Γιατί από ότι βλέπω τον κάνει install στο Program Files(x86) και όχι στο Program Files!

Register και unregister δοκίμασα και εγώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα!

Επίσης παρατήρησα ότι το "splitter.x64.ax" είτε το βάλεις είτε όχι, στα filters του συστήματος δεν εμφανίζεται καθόλου ούτε και χρησιμοποιείται από τον MPC...
Μήπως για να δουλέψει με τον MPC θέλει τον MPCx64?

Reaction score
19
Όχι, στα mkv ποτέ δεν μου έκανε thumbnails.

Όντως στο "Program Files (x86)" κάνει install αλλά αυτό το λινκ το έχει δώσει ο ίδιος o haali σε ένα forum για x64. Εξάλλου μετά στην εγκατάσταση υπάρχει και το "splitter.x64.ax"

Σωστός, μόλις έβαλα MPC x64 και τον είδε αλλά αφού δεν φτιάχνει thumbnails... :117:

Reaction score
2
Ναι έχεις δίκιο για τα x64.ax κτλ.Αν μου λες ότι τα βλέπει και ο x64 MPC τότε είναι x64!

Αυτά έπρεπε να τα έδιναν out of the box πάντως...Σιγά μην κάτσει ένας απλός χρήστης να κάνει register και unregister dlls...Πιστεύω πως θα την βρούμε την άκρη,δεν μπορεί να μην υπάρχει!

Επειδή όμως Κώστα είμαι χώμα συνεχίζουμε αύριο! Σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου!

Reaction score
2
Πριν κοιμηθώ δοκίμασα το εξής... (και μου έφυγε ο ύπνος!!!)

Αφού έχω στο σύστημα τον x64 που ανέφερες,αφού έκανα register και unregister τα 2 αρχειάκια και αφού ενεργοποίησα τα thumbnails στον Haali μετονόμασα ένα αρχείο από .mkv σε .ts.

Είχε κανονικότατα thumbnail φίλε μου!!!! Οπότε φαντάζομαι είναι πλέον θέμα registry, να αλλάξουμε κάτι και όλα θα εμφανιστούν μια χαρά! Πως σου ακούγεται σαν ιδέα?

Reaction score
19
Εμένα πάντως δεν κάνει ούτε μετά από μετονομασία...
(Πιθανότατα να έχεις και κάποιον άλλο splitter που υποστηρίζει και ts και mkv και στο χειρίστηκε αυτός)

Σκεφτόμουν μήπως στο "Media Splitter Settings" που έχει επιλογή Explorer integration -> Enable thumbnails extraction (που είναι default Off) να μην δουλεύει λόγω δικαιωμάτων αλλά το δοκίμασα και με δικαιώματα και δεν άλλαξε κάτι.

Reaction score
2
Βάλε στο σύστημα σου το Matroska Shell Extension και δοκίμασε αν δεν βαριέσαι!Λες να είναι αυτό που κάνει τη διαφορά?Το είχα ξεχάσει να το ξηλώσω και τώρα το σκέφτηκα.

Με την registry δεν μπορώ να βρω άκρη οι φακοί μου κοντεύουν να ενσωματωθούν στα μάτια μου!Απίστευτο πάντως.Οτιδήποτε μετονομάζω σε ts εμφανίζεται άψογα!Μόλις το επαναφέρω σε mkv αυτομάτως χάνει και το thumbnail!!!:141::141:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.556
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος