VLC 3.0


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.933
Reaction score
77.609
Σου έβαλε like ο βασιλιάς της καρτουνοεικόνας, εξφέιντερ. :fuckyou:

τι θες να είναι..σαν μερκούς μερκούς που περιμένουν να νυχτώσει για να δουν σε πιουρ ιματζ λαχανί ταξιά :p:roflmao::roflmao:
 


A

AKARL

Guest
Δεν είναι πια ν' απορεί κανείς, για το ότι τα ναρκωτικά, τα "ροζ τηλέφωνα", το έγκλημα, το απύθμενο πολιτικό κουτσομπολιό, έγιναν εδώ και πολύ καιρό το κύριο περιεχόμενο και εμπόρευμα των μεγάλων, κυρίως, τηλεοπτικών καναλιών και πολλών εφημερίδων. Το εθνικά επικίνδυνο του φαινομένου είναι ότι οι ασύδοτοι ιδιοκτήτες τους - κυνηγοί του χρήματος με όλα τα μέσα - και οι μισθόδουλοί τους δημοσιογράφοι - σταρ, πασχίζουν να τα κάνουν τρόπο ζωής στο λαό και προπαντός, στη νεολαία μας.

Εχουν φτάσει οι άθλιοι να περιορίσουν την ηλικία της γυναίκας στα όρια των 15 με 30 χρόνων της, όταν η σάρκα της... πουλάει.

Κάποτε την ντροπή του παράνομου έρωτα τη σκέπαζαν στους γνωστούς "οίκους" με τα κόκκινα κουρτινάκια. Σήμερα τα "σοβαρά" κανάλια δεν το έχουν σε τίποτα, ώρες ολόκληρες να επιδείχνουν όλων των ειδών τις σκηνές συνουσίας. Η πορνεία, τα ναρκωτικά, το έγκλημα δεν περπατάνε, λοιπόν, μόνο στους δρόμους και στα δυσώνυμα κέντρα. Μπήκαν μέσα στα σπίτια αναστατώνοντας τους γονείς, πολλοί από τους οποίους δεν είναι σε θέση να ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν απέναντι στα παιδιά τους.

Πρόκειται για σατανικό σχέδιο της ολιγαρχίας - ξένης και ντόπιας - προς αποχαύνωση της κοινωνίας και εκμαυλισμό της νεολαίας.

Καταναλώνουμε όλα τα σχετικά προϊόντα, τα εκπορευόμενα από την αμερικάνικη γη της επαγγελίας, κάθε διαφθοράς, υποκουλτούρας, ακόμη και απροκάλυπτης αγυρτείας, στην οποία επιδίδονται οι σοβαροφανείς γνωστοί παρουσιαστές των μεγάλων καναλιών, όπως στην περίπτωση της δακρυρροούσας αιματορροούσας και βλεφαρίζουσας εικόνας στη Βηθλεέμ!!

Κι όμως υπάρχει τρόπος για να σταματήσει η ασχήμια και το έγκλημα. Είναι ο δρόμος της ομαδικής, της μαζικής, ενεργού και οργανωμένης διαμαρτυρίας από τους γονείς, τα παιδιά τους, τους δασκάλους, παιδαγωγούς, κοινωνικούς φορείς, τα αθλητικά και πολιτιστικά ιδρύματα, προσωπικότητες, προς τις αρχές και με δυναμική παρουσία στα κανάλια να ταρακουνήσουν τους ανάλγητους, θρασείς και διεφθαρμένους έχοντες και κατέχοντες και τα τυφλά όργανά τους.

Για να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή.
 



minas

Πισιά
Μηνύματα
3.936
Reaction score
3.747
Και θα παίξει καλύτερα από mpc με madvr και lav codecs? Χλωμό. για ένα ''απλό'' pc χωρίς πολλά πολλά να μπορεί ο χρήστης να βλέπει σε τυπική ποιότητα καλό θα είναι.
Δεν έχουμε λόγο να τα συγκρίνουμε, γιατί δεν εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.
Εάν θέλεις ένα player που να παίζει (σχεδόν) τα πάντα και να μιλάει (σχεδόν) με τα πάντα, θα βάλεις VLC. Φαίνεται και από τις δυνατότητες της νέας έκδοσης.
Ο MPC μπορεί να είναι πιο φτωχός εξαρχής, αλλά με κατάλληλα codecs και plugins μπορείς να κάνεις σχεδόν οτιδήποτε. Για κάποιον που θέλει πολύ post-processing, είναι προτιμότερη επιλογή. Πάντως ειδικά στο θέμα του HDR, όπου μέχρι τώρα ο MPC+MADVR είχε προβάδισμα, πλέον δεν θα είχα ενδοιασμούς να δοκιμάσω και VLC.

@Zizik η έννοια του pure είναι λίγο προβληματική, αφού ακόμη και οι συσκευές BD εφαρμόζουν image processing στην έξοδό τους, ανάλογα με το ολοκληρωμένο που χρησιμοποιούν. Από αυτή την άποψη, και ο MPC και ο VLC μπορούν να κάνουν "pure" πολύ φτηνή και γρήγορη αποκωδικοποίηση χωρίς περιττή επεξεργασία, αλλά δεν ξέρω αν θα σου αρέσει :).
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.436
Reaction score
125.822
Το pure είναι το μόνο εύκολο πλέον.
Σε όλα τα players, είτε Android media players είτε br players σαν το Oppo.
Σε πολλά site's που κάνουν τεστ, απενεργοποιούν τα πρόσθετα φίλτρα και τσεκάρουν αν βγάζει άψογα pure, κι όλα περνάνε, δε χάνουν ούτε μπιτ.

Το σκεπτικό είναι παρόμοιο του bit perfect των CD player, και φυσικά είναι δεδομένο.

Από κει και πέρα όμως, τα διάφορα φίλτρα κάνουν δουλειά. Καλή δουλειά, όχι αστεία, βελτιώνουν το κόντραστ, το μαύρο, το σάρπνες, το χρώμα, διάφορα. Βεβαίως, στα χέρια ενός ανόητου, μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα (όπως γίνεται και στον ήχο), αλλά με σοφή χρήση εκτιμώ ότι προσφέρουν αντικειμενικά βελτίωση στην εικόνα (όπως γίνεται και στον ήχο).

Φυσικά υπάρχουν και τα (σεβαστά) προσωπικά κριτήρια, η πινελιά του ιδιοκτήτη, το γούστο ρε αδερφέ. Πχ εμένα μου αρέσει το παραπάνω σάρπνες, φυσικά όχι στο βαθμό του τεχνουργήματος, με μέτρο. Δηλαδή, λέω στον Καστρουνη, αν τυχόν το σάρπνες είναι by the book στο +1, βάλτο ένα κλικ πιο πάνω, στο +2, ή αν είναι μεταξύ +1 και +2, άστο στο +2. Υπό αυτήν την έννοια, κι όχι να μπεί στο +10 κι άστο να γουσταρω.. Έχει όμως φιλτρα που αυξάνουν την αίσθηση σάρπνες έμμεσα, με άλλους αλγόριθμους (πχ μέσω κόντραστ) και χωρίς καθόλου artefacts, που πραγματικά δίνουν ένα κλικ παραπάνω στην οξύτητα της εικόνας, χωρίς παρατράγουδα.

Τα μηχανήματά μας δεν είναι τέλεια, ούτε στο μαύρο, ούτε άπειρο κοντραστ έχουν ούτε πολλά. Οπότε, πολλές φορές, τα φίλτρα που τρόπον τινά "ισοσταθμίζουν" την εικόνα, προσφέρουν πραγματικά βελτίωση, όπως και στον ήχο. Φυσικά, η ισοσταθμιση είναι λεπτή επιστήμη, και τα σφάλματα είναι εύκολο να συμβούν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποτελεί εργαλείο βελτίωσης.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.425
Reaction score
74.800
Δηλαδή, λέω στον Καστρουνη, αν τυχόν το σάρπνες είναι by the book στο +1, βάλτο ένα κλικ πιο πάνω, στο +2, ή αν είναι μεταξύ +1 και +2, άστο στο +2.
Εγώ του λέω να το κάνει 0. :D
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.809
Reaction score
83.814
Εγώ του λέω να το κάνει 0. :D
Στο τέλος θα μας πεις να ακούμε χωρίς EQ. :D
Θέλω να βλέπω όπως μου αρέσει κι όχι όπως αρέσει στον δημιουργό. Με κάποιους (δημιουργούς) συμφωνώ στην εμφάνιση με κάποιους άλλους όχι.
Από την άλλη, οι σκηνοθέτες που έχουν χάλια εικόνα (για το γούστο μου) είναι συνήθως αυτοί που αποφεύγω για άλλους λόγους, οπότε το πείραγμα της εικόνας δεν είναι συνεχές.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.960
Reaction score
41.263
Θα γίνει update κάποια στιγμή η τρέχουσα έκδοση 2.2.8 ή θα πρέπει να κατεβάσουμε την καινούργια και να το εγκαταστήσουμε ξανά μανά; (MacOS)
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.425
Reaction score
74.800
Στο τέλος θα μας πεις να ακούμε χωρίς EQ. :D
Ful EQ είναι το calibration προβολέα που κάνω κάθε 600 ώρες απαράβατα. ;)
Το random EQ είναι που δεν αντέχω, μήτε στην εικόνα μήτε στον ήχο. :p
 

sterkon

Τελεοράσεις!
Μηνύματα
982
Reaction score
1.616
Ωραία παίζ! Ένα κοντράστ, ένα "βάθος πεδίου" ένα πράμα... :)
(Σε σχέση με τον mpc-hc, που του έχω αλλάξει τα φώτα
κι έχω ξεχάσει και τι φώτα του άλλαξα... :oops:
Μάλλον θα τον ξαναεγκαταστήσω...)
 

Μηνύματα
203
Reaction score
73
To MPC-HC σταμάτησε να παίρνει updates, υπάρχει κάποια εφαρμογή που να υποστηρίζει madVR και έχει ακόμα developers?
 

Μηνύματα
2.693
Reaction score
638
Έχω πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω πισί στο κύριο σύστημα παρά μόνο περιστασιακά στην τιβί με σκέτο MPC (και βαριέμαι ν' ασχοληθώ), αλλά έχω μια ερώτηση.
Τι μπορούν να προσφέρουν τα MADVR και τα φίλτρα αν η απαίτηση είναι pure θέαση;
Εκτος απο την πολυ καλη εικονα που παράγεται λογω τον φιλτρων εχεις και επιπλεον με τα καταλληλα οργανα, προγραμματα και γνωση καλιμπραρισμα 3dlut σε 4913 σημεια
[DOUBLEPOST=1518287442][/DOUBLEPOST]
Γλυτωνεις δηλαδη τον Lumagen
 
Last edited:

Μηνύματα
2.693
Reaction score
638
Δεν αναφέρομαι σε preference αλλά σε reference. Ζητώ ακριβώς το περιεχόμενο του BD, σε όποια, πλήρη φυσικά και μόνο, μορφή (BD-remux) και αν βρίσκεται. Όχι μόνο γιατί δεν μου αρέσει διόλου, αλλά γιατί κάθε είδους αλλαγή πριν τη θέαση με εκνευρίζει (μέχρι και το volume :D:D ).

Όταν το 2010-11 πήρα την απόφαση να δοκιμάσω ξανά desktop player, κάναμε δοκιμές με τον καλιμπράτορα σε ένα BD player, το PowerDVD χωρίς επεμβάσεις και ένα Dune. Διαφορές δεν υπήρχαν με BD, και κατ' επέκταση με rip.

Η ερώτησή μου λοιπόν δεν αφορά τι προτιμάτε αλλά αν το MPC ή το VideoLAN προσφέρουν pure remux ή ISO χωρίς να ασχοληθώ με addons.
Καλο μου στρουμφακι δεν υπαρχει εικονα απο BD δισκακι στην φυσικη του μορφη χωρις καμμια μετατροπή ειτε το βλεπεις σε bd player ειτε σε htpc μην ξεχνας οτι αρχικα οι ταινιες ειναι γυρισμενες σε yCbCr 4:2:0 και το BD player το παιζει σε yCbCr 4:4:4 μιλαμε δηλαδη για μετατροπη καλη μεν μετατροπη δε. Στο htpc εξ ορισμου εχουμε πιο πολλες μετατροπες απο yCbCr 4:2:0 σε Full RGB 4:4:4 και επιπλεον μετατροπή στο dynamic range απο 16-235 σε 0-256 μετατροπες που προσθετουν banding
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.425
Reaction score
74.800
Αυτό λέμε μάστορη, τι διαφορά έχει πρακτικά η default επεξεργασία του VLC ή του MPC με ένα media ή BD player. :)
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.887
Reaction score
34.319
Ελληνικους υπότιτλους υποστηρίζει? Είχε κάποιο θεμα νομίζω.
απ οτι ειδα υποστηριζει κανονικα, σε mac, ολα μια χαρα
[DOUBLEPOST=1518299108][/DOUBLEPOST]
Θα γίνει update κάποια στιγμή η τρέχουσα έκδοση 2.2.8 ή θα πρέπει να κατεβάσουμε την καινούργια και να το εγκαταστήσουμε ξανά μανά; (MacOS)
κανει νεο αρχειο εγκαταστασης, δεν αναβαθμιζεται αλλα ειναι σαν ενα αλλο προγγραμα.

αν το βαλεις με το ιδιο ονομα στα applications μαλλον σβηνει η παταει απο πανω το προηγουμενο.
αν κανεις αλλο φακελο μετονομασμενο πχ σε VLS 3.0, κραταει και την παλια εκδοση, η την κρατας η τη σβηνεις μετα.
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.365
Members
37.933
Νεότερο μέλος
daemon76
Top