vpl-bw 7 με ps3!!! why ??????

Reaction score
9
εχω αυτο το προβολακι 2 μηνες τωρα http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Projectors/Sony-VPL-BW7-Projector-VPL-BW7.htm

μπορειται να μου εξηγησετε το εξης...

αρχικα σαν κυρια πηγη ειχα το ps3 με μια samsung f86 46'' 100 hertz η εικονα super 3

χρονακια την εβγαλα βασιλιας απο θεμα εικονας.τωρα αλλαξανε τα πλανα μου

τελειως.αποφασισα και πηρα αυτο το προβολακι ετσι στα μπαμ,ειναι 720p εχει hdmi

ειναι wvga(16:9),βαλε μου 1 κιλο.κι ετσι τον πηρα δεν βαριεσαι,σαν την πρωτη μου

επαφη με μεγαλη οθονη.κι αυτο το πανι http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-

Cinema/Projectors/Screens/White-Box-Projector-Screen-2-00-X-1-50m.htm

το αποτελεσμα..........οταν το συνδεσα με ps3(hdmi) ηταν τραγικο το αποτελεσμα

θωλαδα αρκετη.οταν ομως το συνδεσα με το λαπτοπ μου acer aspire 7741g τα

πραγματα αλλαξαν.(mkv εβαλα) εικονα ...super καμια σχεση,πιο ωραια και φυσικα

χρωματα πιο λεπτομερεις πιο πιο πιο.........κι ετσι λοιπον αναγκαστικα να παρω καρτα

ηχου εξωτερικη για να γινει το λαπτοπ ως κυρια πηγη του συστηματος μου.γιατι

συμβαινει αυτο?να σημειωσω οτι η αναλυση που περνει ο προβολεας αυτοματα απο

το λαπτοπ ειναι 1280x800 ενω στο ps3 περνει αυτοματα 1080ί.και χειροκινητα που

του εβαζα να βγαζει 720p την ιδια χαλια εικονα.να σημειωσω κατι....συνδεωντας το

ps3 μου ανοιγουν καινουριες ρυθμισεις στον προβολεα πχ sharpness,και κατι

αλλα.με το λαπτοπ δεν εχω προσβαση σε αυτες της ρυθμισεις.τις παλεψα αρκετα

αλλα ματαια τιποτα δεν καταφερα.ολα αυτα σας τα εγραψα γιατι μου σπαραζει η

καρδια να βλεπω το ps3 στο ραφι.μηπως μπορειτε να μου προτεινεται καπια

λυση,μηπως συμβαινει στον συγκεκριμενο προβολεα μονο?στην tv δυσκολα

ξαναγυρναω.μονο καμια ειδηση βλεπω και μεχρι εκει.

Reaction score
1
Έχει κάποια ρύθμιση ο προβολέας για το HDMI RGB input? Κάτι του στύλ 0-255 ή 16-255? Ή να λέει π.χ. Full ή Limited range?

Επίσης το Output στο ps3 σε τί ακριβώς ανάλυση το έχεις? Αυτό εννοείς όταν λές ότι το έβαλες χειροκίνητα σε 720p? Πές μας επίσης δυο λογάκια παραπάνω για τη θολούρα...

Reaction score
9
Απάντηση: Re: vpl-bw 7 με ps3!!! why ??????

oταν λεω θολουρα ενοω σε λογικα πλαισια.βλεπεται αλλα δεν ειναι το ιδανικο.και την οξυτητα που του αναιβασα ηταν σαν να μην το πειραξα καθολου.οσο για τα hdmi input κτλ θα σας πω λεπτομερεις σε κανενα 3ωρο για να το ξαναδω απο κοντα.ειμαι εκτος σπιτιου και δεν θυμαμαι ακριβως.αν και πρεπει να εχει κατι τετοιο.το output του ps3 το εχω μαρκαρει σε 720p απο το το display settings.

Reaction score
9

λοιπον ο προτζεκτορας δεν εχει καμια ρυθμιση τυπου ο-255κα η 16-255.το μονο που μπορεις να παιξεις ειναι η αντιθεση η οξυτητα και το gamma.καθως και την θερμοκρασια (ψυχρη θερμη και μετρια)hdmi full,limited range exei to ps3.μπορειται να μου πειτε τι ρυθμυσεις να κανω στο ps3.αλλαζα ολο το βραδυ εχθες τα παντα πχ.hdmi (RGB,COMPONENT)FULL RANGE,LIMITED RANGE.HDMI DEEP COLOUR,SUPER WHITE κτλ....η εικονα μια απο τα ιδια.ουδεμια σημαντικη διαφορα ουτε προς το χειροτερο ουτε προς το καλυτερο!!!!!!

Reaction score
9

καποια βοηθεια καποιος?τιποτα ε?μαλλον ανεξηγητο το φαινομενο......anyway.θα κοιταξω να παω να δω αλλους προβολεις με συνδεση ps3.μηπως ειναι μαπα το δικο μου.μηπως δως φως.

Reaction score
1
Απάντηση: vpl-bw 7 με ps3!!! why ??????

να σημειωσω οτι η αναλυση που περνει ο προβολεας αυτοματα απο

το λαπτοπ ειναι 1280x800 ενω στο ps3 περνει αυτοματα 1080ί.και χειροκινητα που

του εβαζα να βγαζει 720p την ιδια χαλια εικονα.

Πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, την απάντηση στο ερώτημά σου την δίνεις μόνος σου. Όταν συνδέεις τον Sony με το laptop, παίρνεις αυτή την καθαρή εικόνα γιατί απλούστατα, όπως λες και μόνος σου, το laptop τον αναγνωρίζει και τον ταΐζει με ανάλυση 1280x800, που είναι η φυσική ανάλυση του πάνελ του προβολέα. Έχεις σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, το περίφημο 1:1 pixel mapping, τα πίξελς δηλαδή στην οθόνη αντιστοιχίζονται ένα προς ένα και απεικονίζονται στην οθόνη, άρα παίρνεις και την μέγιστη ευκρίνεια που μπορεί να σου δώσει ο Sony. :107:

Εντελώς αντίθετα, το PS3 φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να του δώσει αυτή την ανάλυση, μπορεί να του δώσει μόνο 720p ή 1080i. Και στις δύο περιπτώσεις αυτές, δυστυχώς πρέπει να επέμβει ο ενσωματωμένος scaler του προβολέα για να προσαρμόσει τα συγκεκριμένα σήματα στην ανάλυση του πάνελ του προβολέα, δηλαδή στα 1280x800. Και στην μεν περίπτωση του 1080i, πρέπει να κάνει downscaling στα 1280x800, ενώ στην περίπτωση του 720p πρέπει να μετατρέψει τις 720 γραμμές σε 800. Και στις δύο περιπτώσεις αυτές, αποχαιρετάς αυτομάτως το 1:1 pixel mapping που πετυχαίνεις με το laptop σου, για αυτό και έχεις αυτήν την πτώση της ευκρίνειας.

Η μοναδική περίπτωση να έπαιρνες την ίδια ακριβώς καθαρή εικόνα από το PS3 όπως παίρνεις και από το laptop σου, είναι να έδινες ανάλυση 720p και ταυτόχρονα ο Sony να είχε στα μενού του κάποια επιλογή για την αντιστοίχηση των πίξελς ένα προς ένα. Σε αυτή την περίπτωση, θα είχες απλά δύο μόνιμες μικρές μαύρες μπάρες στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης αντίστοιχα. Δηλαδή σαράντα γραμμές από πάνω και άλλες σαράντα από κάτω θα έμεναν μόνιμα ανενεργές.

Reaction score
1

Λοιπόν, νομίζω ότι ξεκαθάρισα το τοπίο. Κατέβασα το manual από τον προβολέα σου. Στις σελίδες 54 και 55 αναφέρονται όλες οι υποστηριζόμενες αναλύσεις που δέχεται ο Sony. Θα έχεις προσέξει ότι το μοναδικό preset που δέχεται την φυσική ανάλυση του πάνελ του προβολέα, δηλαδή τα 1280x800, είναι το preset 63. Αυτό το preset περνάει όμως μόνο από την είσοδο VGA του προβολέα σαν αναλογικό σήμα. Δυστυχώς για σένα, δεν υποστηρίζεται σαν ψηφιακό σήμα από την είσοδο HDMI του προβολέα. Διάβασε το κείμενο ακριβώς κάτω από τον πίνακα με τις αναλύσεις στην σελίδα 55:

• The receivable digital signals are preset signals of Memory No. 3 to 11, 26, 32, 37, 45, 47, 50, 55 and 56.
• When a signal other than the preset signals shown above is input, the picture may not be displayed properly.
• When an SXGA+ signal is input, the image may extend beyond the edges of the screen. In this
case, input a signal with no black edges around the image, and disconnect and reconnect the cable or select the input signal by pressing INPUT.
If the resolution of the input signal is different from the panel resolution, the input signal is not displayed in its own resolution, and letters or lines may be uneven.

Όπως βλέπεις στην πρώτη παράγραφο, τα 1280x800 του preset 63, δεν υποστηρίζονται σαν ψηφιακό σήμα από την είσοδο HDMI.

Επίσης, στην τελευταία παράγραφο, η Sony σε προειδοποιεί ότι όταν η ανάλυση του εισερχόμενου σήματος (720p ή 1080i από το PS3), είναι διαφορετική από την ανάλυση του πάνελ (1280x800), το σήμα φυσικά δεν προβληθεί στην αρχική του ανάλυση, αλλά θα επέμβει ο scaler του προβολέα για να κάνει την μετατροπή, οπότε αυτομάτως αποχαιρετάς το 1:1 pixel mapping... :122:

Reaction score
9

φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.μπορω να κανω συνδεση με vga απο το ps3 στον προτζεκτορα?η αναλυση ετσι δεν περιοριζεται στα 576p?υπαρχει καποιος ανταπτορας hdmi σε vga?αν σου πω οτι δεν ειχε manual η συσκευασια θα με πιστεψεις?

Reaction score
1

φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.μπορω να κανω συνδεση με vga απο το ps3 στον προτζεκτορα?η αναλυση ετσι δεν περιοριζεται στα 576p?υπαρχει καποιος ανταπτορας hdmi σε vga?αν σου πω οτι δεν ειχε manual η συσκευασια θα με πιστεψεις?

Υπάρχουν converters από HDMI σε VGA και το αντίστροφο, όπως αυτός εδώ, που μάλιστα φαίνεται ότι υποστηρίζει και την ανάλυση που σε ενδιαφέρει, δηλαδή τα 1280x800/60Hz.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα όμως για το αν θα σου δουλέψει σωστά ή όχι. :121:

Εννοείς δηλαδή ότι αγόρασες καινούριο τον προβολέα και δεν υπήρχε καθόλου manual μέσα στην συσκευασία; :118:

Τίποτα δεν με εκπλήσσει βεβαίως πια, μάλλον θα πρόκειται για παράλειψη από την γραμμή παραγωγής.

Στη θέση σου θα συνέχιζα να παίζω με το laptop, αν δεν έχεις άλλα προβλήματα βεβαίως...

Reaction score
9

δεν εχω αλλη επιλογη αυτο κανω.αλλα βγαινω χαμενος στον ηχο.εχω παρει μια εξωτερικη καρτα ηχου

που υποστηριζει dd kai dts.αλλα καμια σχεση με τον ηχο που παιρνω απο το ps3.το αποτελεσμα η

επιλεγω λαπτοπ και εχω καλη εικονα και μετριο ηχο η το ps3 με το αντιστροφο.αν γινοταν να επερνα

εικονα ιδια με τοu λαπτοπ στο ps3 θα ημουν πανευτυχεις

Reaction score
9

τυχεροι θα ειναι αυτοι που εχουν full hd projector.1920x1080 60hz το πανελ του προβολεα.πετανε ενα ps3 η ενα blue ray player και ειναι βασιλιαδες.σαν να το μετανιωνω σιγα σιγα.θα εβαζα αλλα τοσα και θα επερνα τον optoma.1000 euro τον ειχαν.

Reaction score
6

Θα μπορούσες να φτιάξεις ένα home theater PC και να δεις το φως το αληθινό!!
Και δεν εννοώ να δώσεις έναν σκασμό λεφτά ε! Εγώ πήρα πέρυσι ένα μεταχειρισμένο από αγγελία στο forum μόλις με 200€ και έχω τα πάντα τέλεια!

Reaction score
9

δεν εχω ασχοληθει καθολου με το αθλημα.τι παραπανω εξοπλισμο χρειαζομαι για να φτιαξω htpc?καρτα ηχου καλη εχω.λαπτοπ καλο εχω.ενισχυτη εχω.τι παραπανω θα μου προσφερει?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.687
Νεότερο μέλος
clubgr