VTF και πως να καταστρέψετε τα βινύλια

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Απάντηση: VTF και πως να καταστρέψετε τα βινύλια

Οι γεννητρια των V15 III ηταν η ιδια αλλα υπηρχαν 4 βελονες ,σφαιρικη,ελλειπτικη,υπερελλειπτικη και micro-ridge.
Στην περιπτωση των SAS βρισκω διαφορα στην αναρτηση μεταξυ jico VN35HE & VN35 στο damping.
H διαφορα ειναι ακουστη αλλα οχι τεραστια και φαινεται και στον δισκο οπτικα με στραβους δισκους.
Ισως να ειναι συμπτωματικο και αφορα τα δειγματα που εχω,αλλα ειναι γεγονος.

Reaction score
8.905

Παναγιώτη (Puretone) αυτό που αναφέρεις ότι είδες διαφορά, δεν διαφωνώ και σε μένα έχει τύχει στο παρελθόν με ίδιες βελόνες (με ορίτζιναλ Technics) και υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γιαυτό... το θέμα είναι ότι την στιγμή που η κεφαλή ειναι ίδια και τα χαρακτηριστικά της, δεν υπάρχει λόγος να φτιάχνει (η Jico SAS) με διαφορετική ανάρτηση... είναι θέμα “μάρκετινγκ & τακτικής” όπως ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου.

Την καλημέρα μου σε όλους, ετοιμάζομαι να πάω σε λίγο στην κοπή πίτας...:thumbsdown:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Βασιλη,δεν επιμενω,απλα επεσημανα το τι προσεξα ειδικα για την συγκεκριμενη shure/sas.
Η διαφορα μεταξυ των δυο ηταν σταθερη αναμεσα σε αρκετα δειγματα(πανω απο 10).
Οι τελικες ρυθμισεις που προφανως γινονται στο χερι,δικαιολογουν παντα μικρες αποκλισεις/διαφορες. :thumbsup:

Reaction score
571

Κάτσε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί πιστεύω ότι αιωρούνται...*
Όσον αφορά την JVC, καταρχήν η κεφαλή (& γεννήτρια) είναι μια και ολόιδιες σε JVC Z1 – S – E – EB και η SAS είναι η ίδια βελόνα και η ανάρτηση (επίσης) στις αντίστοιχες SAS DT-Z1 – S – E – EB, αυτό είναι επιβεβαιωμένο! Το ίδιο ισχύει και στους κλώνους αυτών, ο λόγος που χρησιμοποιεί τα διαφορετικά χρώματα (στις SAS και όχι ένα) είναι ώστε να είναι κοντότερα (αισθητικά) στις αυθεντικές σειρές (και στις ονομασίες τους) και για το απλό λογο... να μην μπερδεύεται ο καταναλωτής!

*Ξέρω και καταλαβαίνω ότι ενοχλεί πολλούς αυτή η συνταγή και η αναβάθμιση της παλιάς μας κεφαλής με SAS (χμμμ λίγα τα λεφτά για τον ήχο που παίρνουμε)... και επειδη δεν ανακυκλώνουμε τα χρήματα μας με τις νέες Υπέρογκες σε Τιμή κεφαλές που κυκλοφορούν σήμερα!

Kαι δυστυχώς αρκετά τα παπαγαλάκια “αυτών”
που σπέρνουν αμφιβολίες & κινδυνολογίες... Ο νοών νοείτω!
Η απάντησή σου έλυσε τις απορίες μου.

Reaction score
8.905

Kαι δυστυχώς αρκετά τα παπαγαλάκια “αυτών” που σπέρνουν αμφιβολίες & κινδυνολογίες... Ο νοών νοείτω!

Μια διευκρίνηση για να μην παρεξηγηθώ...
Φυσικά αυτό δεν συμπεριλαμβάνει και υπονοώ κάποιον από εδώ μέσα... εννοείται!

Reaction score
30.455

Επειδή το θέμα διακόπηκε κάπως απότομα αφήνοντας ερωτηματικά, τουλάχιστον σε εμένα και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις, υπάρχει λοιπόν περίπτωση καταστροφής των δίσκων από τη χρήση της κεφαλής Ζ-1S με βελόνα JICO SAS λόγω του πολύ μικρού βάρους ανάγνωσης (1,25 γρ);
Η ερώτησή μου γίνεται διότι στη μία πλευρά ενός δίσκου διαπίστωσα πολύ θόρυβο που δεν άκουγα με την προηγούμενη κεφαλή μου, ενώ σε κάποιους άλλους λίγο ταλαιπωρημένους μου έδωσε την εντύπωση ότι εκθέτει περισσότερο τις ατέλειές τους. Θεώρησα ότι αυτά οφείλονταν στον υπερ-αναλυτικό χαρακτήρα της SAS.
Να ρωτήσω κάτι γιατί ψιλομπερδεύτηκα?
Από ποιον ορίζεται το 1,25γρ στο συνδιασμό Z 1S/SAS? Από τον κατασκευαστή της βελόνας? Γιατί ο κατασκευαστής της κεφαλής ορίζει 1,7γρ.Και αν είναι έτσι τι είναι αυτό που αλλάζει ωστε από το συνιστώμενο 1,7 με την ορίτζιναλ βελόνα να πηγαίνουμε στο συνιστώμενο 1,25 με τη SAS?

Reaction score
8.905

Εάν βάλεις SAS στην JVC Z1S-E-EB τότε το απαιτούμενο βάρος ορίζεται από τα χαρακτηριστικά της βελόνας δηλαδή 1.25 ± 0.25g και τούμπαλιν.

Εδώ διάφορες πληροφορίες για JICO SAS

Ο κατασκευαστής της κεφαλής ορίζει 1,7γρ σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της ορίτζιναλ βελόνας – στέλεχος - ανάρτηση που χρησιμοποιεί!

Reaction score
30.455

Oκ ,ξεκάθαρη η απάντηση και ευχαριστώ.

Αλλά εμένα με τρώει αυτο:

Αρχικό μήνυμα απο GeoVaz
Για τους φίλους του βυνιλίου
- Να είσαστε βέβαιοι ότι εάν έχετε ακίδα νέας σχεδίασης και εφαρμοστεί μικρότερο βάρος ανάγνωσης από αυτό που λέει ο κατασκευαστής τότε θα καταστρέψετε το αυλάκι του δίσκου.

Tι θέλει να πει ο ποιητής?Μικρότερο βάρος από αυτό που λέει ο κατασκευαστής της βελόνας ή της κεφαλής????????????

Reaction score
1

το βαρος αφορα τη βελονα και οχι την κεφαλη, οτι βαρος λεει ο κατασκευαστης της βελονας, αυτο βαζεις

ryk

Reaction score
925

Μπλέξαμε τα μπούτια μας με την SASα!!!:tongue:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

το βαρος αφορα τη βελονα και οχι την κεφαλη, οτι βαρος λεει ο κατασκευαστης της βελονας, αυτο βαζεις
ΣΩΣΤΟ

Reaction score
8.905

Tι θέλει να πει ο ποιητής? Μικρότερο βάρος από αυτό που λέει ο κατασκευαστής της βελόνας ή της κεφαλής?

Της βελόνας εννοείται, είπαμε εάν βάλεις SAS θα είναι 1.25 ± 0.25g

Reaction score
571

Τόσα ξέρει που έχει βάλει τα πιάτα σε παράθεση για επίδειξη αντί για τα βινύλια.
Βέβαια, εξαρτάται και από την ποιότητα του βινυλίου.
Κάποια είναι πράγματι για πέταμα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members