WD Livewire

Reaction score
0
WD Livewire
Powerline AV Network Kit
Ethernet, HomePlug AV

Extend the Internet to your HDTV.

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=861

Εδώ έχει κάποιες κριτικές από άτομα που το έχουν τεστάρει πριν κυκλοφορήσει:
http://www.amazon.com/Western-Digit...1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1283553157&sr=8-1

Μια τέτοια σύνδεση δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες πχ. για streaming HD ταινιών στο wdtv live από pc σε μακρινό δωμάτιο απ'ότι μια σύνδεση με ασύρματο router και αντάπτορα;
Δεδομένου των καλωδίων που είναι περασμένα στα ελληνικά σπίτια πάντα.

Σημ: Αν δεν έχω καταλάβει καλά τη χρησιμότητα της συσκευής διορθώστε με παρακαλώ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: WD Livewire

Οι συσκευές δικτύου μέσω των καλωδίων του ρεύματος πλησιάζουν την ονομαστική τους ταχύτητα υπό ορισμένες προϋποθέσεις:
1. Οι αντάπτορες να συνδέονται σε πρίζες με κοινή ασφάλεια
2. Στη ασφάλεια να μην υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές με κινητήρα π.χ. ψυγείο
3. Να είναι μακριά από φούρνους μικροκυμάτων εν λειτουργία

http://www.guru3d.com/article/devolo-dlan-200-aveasy-powerline-adapter-review/4

Reaction score
0

Κατάλαβα.. Μάλλον δεν αξίζει τα λεφτά της αυτή η εγκατάσταση για την περίπτωση μου..

Πιστεύετε ότι το ασύρματο δίκτυο μου θα επαρκεί για να streamάρω HD ταινίες χωρίς κολλήματα, δεδομένου των στατιστικών που βλέπετε στην εικόνα και δεδομένου ότι είναι από laptop στο ίδιο δωμάτιο που θα είναι το wdtv (2-3 δωμάτια μακρυά απ'το router) το οποίο όμως χρησιμοποιεί απλό 802.11g κι όχι 802.11n που θα χρησιμοποιήσω για το wdtv;;;

http://i125.photobucket.com/albums/p66/werty21202/wifi.jpg

Δεδομένα: 720p ταινίες: 6-7.000 kbps
1080p ταινίες: 10-20.000 kbps
:119: Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!

Reaction score
0

τα powerline είναι η ενδιάμεση λύση μεταξύ του ασύρματου και ενσύρματου δικτύου!
κάτα πάσα πιθανότητα θα έχεις θέμα ακόμα και με draft-n μιάς και τα περισσότερα player αν και όταν υποστηρίζουν draft-n κλειδώνουν σε χαμηλότερες ταχύτητες.
Κατ'εμέ αν δεν μπορείς να συνδέσεις καλώδιο LAN, τότε η αμέσως καλύτερη κίνηση είναι τα powerline - ειδικά αν πάς στην λύση των 200 Mbps με κόστος περί τα 100€.
Ειδικά αν δεν έχεις ρούτερ με draft-n και πρέπει εκτός απο wifi usb stick να αλλάξεις και το ρούτερ σου, τότε τα powerline και συμφέρουν και έχουν καλύτερη απόδοση!

Reaction score
1.458

Εγώ που έχω powerline είμαι πολύ ευχαριστημένος.Το ένα συνδέετε στο σαλόνι με το router στον κάτω όροφο του σπιτιού και το άλλο στην κρεβατοκάμαρα με το Mede8er στον επάνω όροφο.Ματρόσκες 1080p παίζουν άνετα.

Reaction score
0

Έχω draft-n router αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το πολυεμπιστεύομαι για streaming γιατί εδώ και του λάπτοπ του κάνει αποσυνδέσεις κάθε λίγο και λιγάκι.. Οπότε πάω για powerline γιατί μέσω ethernet είναι ψιλοαδύνατο..

Αν γινόταν να δοκιμάσω αν μου πιάνει καλές ταχύτητες το powerline πριν το αγοράσω για τα καλά θα ήταν το τέλειο. :) Πιστεύετε υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν για δοκιμή από κανένα μαγαζί ηλεκτρονικών;;;

Reaction score
1.458

Θα πας στο Πλαίσιο,θα διαλέξεις όποιο θες (απαραίτητα στα 200Mbps) και θα τους πεις ότι έχεις mac υπολογιστή ή linux λειτουργικό και πιθανόν να υπάρχει ασυμβατότητα.Θα το δοκιμάσεις μια μέρα και αν δε σου κάνει το πας πίσω την επομένη.Θα σου βγάλουν πιστωτικό όμως,δε θα σου δώσουν πίσω τα χρήματα!

Reaction score
1.458

Τα livewire τα παρέλαβα σήμερα,τα έστησα στο τσακ μπαμ και εκ 1ης όψεως είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Οτι απορίες έχετε ρωτήστε ελεύθερα!

Reaction score
0

Ενδιαφερομαι και εγω για τη λυση του Powerline διοτι καλωδιο πολυ δυσκολο να περασω και το wireless δεν... Πιστευεις οτι εχεις ικανοποιητικη ταχυτητα ? Εγω πρεπει να βαλω τις συσκευες σε διαφορετικο οροφο, ισως εχω προβλημα? Σκεφτομαι το D-Link DHP 303, διαβαζω καλες κριτικες στο οσον αφορα την αποδοση του αν και λιγο ογκωδες και ακριβο

Reaction score
1.458

Κι εγώ σε σε διαφορετικό όροφο τα έχω.Πρόβλημα μόνο θα έχεις σε πολύ βαριά blu ray rip 40-45 GB,εκεί θα έχεις κολλήματα πιθανόν!
Σε όλα τα υπόλοιπα ακόμη και βαριές ματρόσκες στα 20-25 GB είναι μια χαρά!

Reaction score
0

Το προβλημα μου ειναι οτι σε καθε οροφο υπαρχει πινακας με ασφαλειες, διαβασα οτι αυτο δημιουργει προβλημα, βεβαια το σπιτι ειναι σχετικα νεο και η καλωδιωση πρεπει να ειναι καλη. Φοβαμαι μηπως τα αγορασω και μετα τα κοιταζω! Μια αλλη λυση ειναι να αγορασω ενα νεοτερο wireless router, γιατι το δικο μου ειναι b/g (USR 9108), αλλα μαλλον το ασυρματο δικτυο , ακομη και το n, ειναι αναξιοπιστο για μεγαλες ταχυτητες και bitrate

Reaction score
1.458

Κι εγώ 2 πίνακες με ασφάλειες έχω στο σπίτι και τουλάχιστον τα livewire αλλά και τα devolo που είχα πριν,δε μου παρουσίασαν κανένα πρόβλημα.Μη σε πάρω στο λαιμό μου όμως!Αν μπορείς δοκίμασε τα πρώτα και αν σου κάνουν τα αγοράζεις!

Reaction score
0
Καλημέρα,

Να κάνω μιά ερώτηση ;
Μπορούμε να έχουμε ένα σετ με WD Livewire σε δύο πρίζες και σε μια άλλη ενός τρίτου κατασκευαστή π.χ. D-Link? Θα δουλεύει κανονικά το δίκτυο ? Λογικά θα πρέπει, αλλά το έχει δοκιμάσει κανείς στην πράξη ?

Ευχαριστώ

Reaction score
0
Re: Απάντηση: WD Livewire

Κι εγώ 2 πίνακες με ασφάλειες έχω στο σπίτι και τουλάχιστον τα livewire αλλά και τα devolo που είχα πριν,δε μου παρουσίασαν κανένα πρόβλημα.Μη σε πάρω στο λαιμό μου όμως!Αν μπορείς δοκίμασε τα πρώτα και αν σου κάνουν τα αγοράζεις!
Καλημέρα,
άσχετα από πίνακες και ασφάλειες ... έχεις τριφασική ή μονοφασική παροχή;
Και για να το κάνω πιο δύσκολο, οι 2 πρίζες που έχεις τα powerline, είναι στην ίδια φάση ή σε διαφορετική;
Τα devolo είναι από τα ελάχιστα που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν τριφασική εγκατάσταση, το θέμα είναι το υποστηρίζουν τα WD?

Reaction score
1.458
Απάντηση: Re: WD Livewire

Καλημέρα,

Να κάνω μιά ερώτηση ;
Μπορούμε να έχουμε ένα σετ με WD Livewire σε δύο πρίζες και σε μια άλλη ενός τρίτου κατασκευαστή π.χ. D-Link? Θα δουλεύει κανονικά το δίκτυο ? Λογικά θα πρέπει, αλλά το έχει δοκιμάσει κανείς στην πράξη ?

Ευχαριστώ
Παλιότερα που είχα δοκιμάσει με netgear και devolo,σε μένα δε δούλευε.

Reaction score
1.458
Απάντηση: Re: Απάντηση: WD Livewire

Καλημέρα,
άσχετα από πίνακες και ασφάλειες ... έχεις τριφασική ή μονοφασική παροχή;
Και για να το κάνω πιο δύσκολο, οι 2 πρίζες που έχεις τα powerline, είναι στην ίδια φάση ή σε διαφορετική;
Τα devolo είναι από τα ελάχιστα που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν τριφασική εγκατάσταση, το θέμα είναι το υποστηρίζουν τα WD?
Δεν έχω ιδέα από ηλεκτρικές εγκαταστάσεις!Δεν ξέρω καθόλου τι έχω στο σπίτι μου.

Reaction score
0
Καλημέρα,

Να κάνω μιά ερώτηση ;

Ευχαριστώ
99,9 % δεν θα δουλέψει.

Reaction score
0
Μιλάμε ότι θα είναι σε κοινή φάση και ουδέτερο.
Δεν το θέτω σαν ερώτηση ηλεκτρολογικής φύσεως, αλλά συμβατότητας μεταξύ συκευών που προορίζονται για την ίδια δουλειά - 200 Mbps Power Line Network - αλλά από διαφορετικές μάρκες. Υποτίθετεαι ότι πρέπει να υπακούν σε κάποια πρωτόκολλα. Πως π.χ. συνδέουμε ένα WD Media player σε μιά τηλεόραση SONY, κοινό σημείο (πρωτόκολλο) είναι το HDMI. Αυτό εννοώ.
Μ' άλλα λογια για να κάνω ένα δίκτυο 3 ή 4 σημείων (σε πρίζες - μονοφασικές) μπορώ να χρησιμοποιήσω δύο livewirε, ένα netgear κι ένα D-Link ή πρέπει να είναι όλα από τον ίδιο κατασκευαστή ;
Ευχαριστώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.613
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds