WD TV Live Hub

Reaction score
0
Ξεκινάω αυτό το θέμα για το νέο μηχάνημα της Western Digital. Σύντομα θα δημοσιεύσω και παρουσίαση/τεστ του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Για την ώρα....

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
WD TV Live Hub 1 TB, Full-HD 1080p, network media center

Επεξεργαστής/Λογισμικό
- Sigma 8654 chip with Realtek GigE chip (limited to <12MB/s by processing power/firmware?)
- Νew SDK to enable some 3D decoding on same chip as Live+
- "Mochi" user interface

File Formats Supported
- Video - AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9
- Photo - JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
- Audio - MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
- Playlist - PLS, M3U, WPL
- Subtitle - SRT, ASS, SSA, SUB, SMI
Note:
- MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30 or 1280x720p60 resolution.
- MPEG4.2 ASP@L5 up to 1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation.
- WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60 or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24 or 1280x720p60 resolution.
- H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution.
- H.264 [email protected] and [email protected] up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
- An audio receiver is required for multi-channel surround sound digital output.
- Compressed RGB JPEG formats only and progressive JPEG up to 2048x2048.
- Single layer TIFF files only.
- Uncompressed BMP only.
File Formats Not Supported
Does not support protected premium content such as movies or music from the iTunes® Store, Cinema Now, Movielink®, Amazon Unbox™, and Vongo®

Φυσικά Χαρακτηριστικά
- Capacity 1 TB
- Interface Gigabit Ethernet, USB 2.0 Host Only, HDMI, Composite A/V, Component video, Optical audio
Διαστάσεις
- Height 31.75 mm
- Depth 198 mm
- Width 154.00 mm
- Weight 0.55 kg

Σημειώσεις: DTS Downmix on HDMI, optical and Analog outputs, User Theme Support

Reaction score
0
Τον τελευταίο μήνα υπήρξαν πολλές αναφορές για το συγκεκριμένο μηχάνημα (ίσως και για τα WDTV HD Live και Plus) ότι εάν εγκαταστήσει κάποιος το καινούργιο Live Messenger στον υπολογιστή του, το Live Hub δεν μπορεί να δει τα network shares του συγκεκριμένου υπολογιστή. Το πρόβλημα είναι ότι η microsoft έβγαλε νέα εφαρμογή SAMBA για περισσότερη ασφάλεια και, δυστυχώς το Live HUB χρησιμοποιεί την παλιά η οποία δεν είναι συμβατή.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα μου παρουσιάστηκε και εμένα. Προς το παρόν μιά λύση που, πιθανόν να λειτουργήσει είναι να απεγκαταστήσετε το Live Essentials από τον Η/Υ σας.

Μία άλλη λύση είναι να βγάλετε τα passwords από τα shares και να ενεργοποιήσετε το guest account στα windows. Πράγμα που θα κάνει τον υπολογιστή σας μη ασφαλές.Αν παρόλα αυτά θέλετε να το κάνετε, απαντήστε μου εδώ για να ποστάρω αυτή τη λύση,

Τέλος, ενα φορμάτ και επανεγκατάσταση των windows θα δουλέψει αλλά ΜΗΝ εγκαταστήσετε το νέο MS Live Essentials!!

Εγώ πάντως θα περιμένω το καινούργιο firmware από την Western Digital.

Reaction score
38
Απάντηση: WD TV Live Hub

Φίλε μου (η όποιος άλλος το έχει στην κατοχή του), αν είναι εύκολο πες μου τα εξής:

- Δίνει τα DTS και HD formats ήχου by pass σε AV Receiver?
- Κάνει downmix τα παραπάνω?
- "Cool & quiet" ??? Σε ποια απόσταση ακούς το δίσκο σε ήσυχο περιβάλλον και πόσο "cool" είναι μετά από 3-4 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής αρχείων?
- Τελικά οι υπότιτλοι μετακινούνται πάνω - κάτω? Το μέγεθος , το φόντο και χρώμα αλλάζει?
- Yπάρχει zoom για το μεγάλωμα της εικόνας?
- Υπάρχει τρόπος εύρεσης συγκεκριμένου χρονικού σημείου της ταινίας? Πόσο γρήγορο είναι το ffwd?
- Μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις εικόνας και να συνεχίζεται η αναπαραγωγή?
- Συμβατότητα με δίσκους seagate 1,5T?

thanks!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: WD TV Live Hub

Φίλε μου θα σου απαντήσω σε όσα μπορώ...

- Δίνει τα DTS και HD formats ήχου by pass σε AV Receiver?
Δεν καταλαβαινω ακριβώς τι θέλεις να πεις. Εγώ, προσωπικά, έχω τα Z-5500 της Logitech και DTS παιζει κανονικα. To HD πρωτη φορα το ακουω για να σου πω την αληθεια.

- Κάνει downmix τα παραπάνω?
Κανει downmix σε ότι φορμά αναγνωρίζει.

- "Cool & quiet" ??? Σε ποια απόσταση ακούς το δίσκο σε ήσυχο περιβάλλον και πόσο "cool" είναι μετά από 3-4 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής αρχείων?
Το μηχάνημα μένει ανοιχτό όλη τη νύχτα και δεν το ακούω καθόλου. Όσο για το αν ζεσταίνεται, χτες έπαιζε 7-8 ώρες και όταν το έπιασα ήταν σαν να μην έιχε παίξει καθόλου.

- Τελικά οι υπότιτλοι μετακινούνται πάνω - κάτω? Το μέγεθος , το φόντο και χρώμα αλλάζει?
Ναι, ναι, ναι και δεν ξέρω μια και δεν θα ήθελα να βλέπω υπότιτλου σε άλλο χρώμα εκτός από το άσπρο. Update. Ναι το χρωμα αλλάζει.

- Yπάρχει zoom για το μεγάλωμα της εικόνας?
Δεν το έχω ψάξει, αν και έχει κουμπι ζουμ.

- Υπάρχει τρόπος εύρεσης συγκεκριμένου χρονικού σημείου της ταινίας? Πόσο γρήγορο είναι το ffwd?
Ναι. Από σκληρο δίσκο συνδεμένο είναι πολύ γρήγορο. Μέσω δικτύου (100Mbps) μαξιμουμ 1-1.5 δευτερόλεπτο.

- Μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις εικόνας και να συνεχίζεται η αναπαραγωγή?
Θα πρέπει να το ψάξω. Θα σου πω αυρίο. Update. Βάσει manual δεν έχει επιλογές ρυθμίσεων εικόνας κατα την αναπαραγωγή.

- Συμβατότητα με δίσκους seagate 1,5T?
Δυστυχώς δεν έχω seagate δισκο να το δοκιμάσω. Λογικά όμως δεν θα έχει πρόβλημα.

thanks![/QUOTE]

Τέλος μπορείς να δεις και το manual του εδώ.

Reaction score
38

Xίλια ευχαριστώ φίλε μου για τον κόπο σου! :622:

Τα ΗD Formats είναι αυτά που "ανακαλύφθηκαν" με την εισαγωγή του ΒluRay... και είναι η εξέλιξη των DTS και Dolby και φυσικά καλύτερα από αυτά (γράφω απλουστευμένα)

Όταν κατεβάζεις δείγματα θα τα αναγνωρίσεις στο τίτλο, που συνήθως αναγράφουν "DTS-HD". Για παράδειγμα υπάρχει το δείγμα U2 at RouseBowl με DTS-HD (και πολλά άλλα βέβαια).

Συνδέοντας το WD με HDMI 1.3 σε ΑV Receiver θα ανάψει το λαμπάκι του ενισχυτή στα ΗD Formats και φυσικά θα παίξουν...

Αυτό επίσης που με ενδιαφέρει είναι αν συνδέοντας τον WD με ΗDMI σε TV μπορείς να έχεις ήχο από δείγματα με ήχο DTS και DTS-HD (downmix)!
Ρωτώ γιατί υπάρχουν άλλες συσκευές οι οποίες κατά την αναπαραγωγή τέτοιου είδους αρχείων, δεν δίνουν τον ήχο καθόλου στην τηλεόραση (!) με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά άχρηστα για κάποιον που δεν θέλει να μπλέξει με μετατροπές και downgrade του διαθέσιμου ήχου!

Βασικά για το μηχάνημα ενδιαφέρεται φίλος μου και θα το συνδέσει τόσο με ΑV Receiver όσο και με FullHD TV, γι' αυτό και ρωτώ!

Αν έχεις τη δυνατότητα (ΑVReceiver με HDMI 1.3) και κάποια στιγμή κατεβάσεις δείγμα ταινίας με DTS-HD παρακαλώ ενημέρωσέ μας, πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον!

Και πάλι ευχαριστώ!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: WD TV Live Hub

Το μηχανάκι κάνει σίγουρα downmix σε DTS και δίνει ήχο στην τηλεόραση. Ψάχνω τώρα δείγματα DTS-HD για να δοκιμασω να σου πω.

AVReceiver δυστυχώς δεν έχω. Αλλά αν μένεις κοντά στο Ίλιον και κερνας καφέ μπορουμε να το δοκιμάσουμε....

Reaction score
38

Είμαι πηγμένος αυτήν την εποχή και δεν είμαστε πολύ κοντά... Ευχαριστώ πολύ πάντως! :619:

Θα σου στείλω κάποια στιγμή δείγμα... για να δοκιμάσεις...

:605:

Reaction score
38

Στο manual αναφέρει ήχο από mkv "Dolby Digital/Dolby Digital Plus"...

Άρα μάλλον δεν παίζει τα HD formats... κρίμα!

Reaction score
4

Στο manual αναφέρει ήχο από mkv "Dolby Digital/Dolby Digital Plus"...

Άρα μάλλον δεν παίζει τα HD formats... κρίμα!
Μην ξεχνάτε παιδιά ότι δεν είναι υποχρεωτικό σε ένα HD αρχείο να παίζεις με DTS .Μια χαρά θα τα παίζει σε Dolby Digital και Pro Logic θεωρητικά πάντα ομιλώντας :)

Reaction score
0
Λοιπόν δοκίμασα 3 δείγματα.

1ο) DDTrueHD - Δεν κανει downmix
2o) DTS-HD (HRA) - Κάνει downmix
3o) DTS-HD (MA) - Κάνει downmix

Αυτά για την ώρα....

Reaction score
38

Δείχνει πραγματικά πολύ καλό!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις αναλυτικές πληροφορίες... :615:

Reaction score
1.458

dzogas μετά από 3 βδομάδες συμβίωσης μαζί του και έχοντας μια πιο εμπεριστατωμένη και ψύχραιμη γνώμη πλέον,ποιες είναι οι τελικές εντυπώσεις σου?

Reaction score
0

διαβαζει τα παντα , παιζει τα παντα. 2 εβδμαδες το εχω δεν ειδα σπασιμο ή κολλημα καπου

Reaction score
0

Ξέρει κανένας αν πεζει τα mkv 3d ταινίες; (όχι side by side) ευχαριστω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976