WDTV για μουσική..

Reaction score
0
Υπάρχει μια συζήτηση με το ίδιο ερώτημα και στο avclub, όπου ένας φίλος απάντησε ότι επηρεάζεται και η οπτική έξοδος από το τροφοδοτικό. Δυσκολεύομαι όμως να το πιστέψω, επειδή δε στέκει λογικά!

Εχει μια ταση να συμπιεζει ολη την σκηνη και τα οργανα προς στο κεντρο.
Αυτό το λες για την οπτική έξοδο ή για τις RCA που χρησιμοποιούν το δικό του DAC;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: WDTV για μουσική..

Υπάρχει μια συζήτηση με το ίδιο ερώτημα και στο avclub, όπου ένας φίλος απάντησε ότι επηρεάζεται και η οπτική έξοδος από το τροφοδοτικό. Δυσκολεύομαι όμως να το πιστέψω, επειδή δε στέκει λογικά!

Αυτό το λες για την οπτική έξοδο ή για τις RCA που χρησιμοποιούν το δικό του DAC;
Απο την οπτικη του WD.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: WDTV για μουσική..

Ωχ! Άσχημο αυτό... κι εγώ νόμιζα ότι οι ψηφιακές έξοδοι ΔΕΝ επηρεάζονται!
Δεν ξερω φιλε μου και εμενα ολοι αυτο μου λενε οτι οι ψηφιακες έξοδοι επειδη ειναι ψηφιακες δεν επηρεάζονται και ειναι και το λογικο και δεν μπορω να διαφωνησω.
Σε δικο μου τεστ ΑΒ ομως , του popcorn με το απλο ps3 παντα με οπτικη ειχα αποτελεσματα σαν αυτα που ανεφερα πιο πανω και το ξηλωσα με βαρια καρδια αν και με βολευε αρκετα.
Βασικα για αυτον τον λογο και μονο ειχα παρει το popcorn για να μου λυσει τα χερια με τα HD και γενικα την μουσικη μου.
Οποτε τι να σου πω , εγω αυτο που ακουσα πιστευω μονο.

Reaction score
0
Το τροφοδοτικό είναι υπεύθυνο για όλες τις λειτουργίες εσωτερικά: της CPU, των κυκλωμάτων οδήγησης, καθώς επίσης και του ενεργού μετατροπέα τάσης σε φως!

Η συρρίκνωση της (ηχητικής) εικόνας που παρατηρεί ο φίλος παραπάνω θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποια μορφή αδυναμίας για "ανεμπόδιστη" τροφοδότηση ρεύματος στα διάφορα κρίσιμα κυκλώματα της συσκευής.

Προσωπικά, προτρέπω τη κατασκευή ισυρού τροφοδοτικού επιπέδου hi end με τα καλύτερα υλικά, καθώς και την αυτονομία των συνδεδεμένων σκληρών δίσκων για ένα και μόνο λόγο:

το wdtv έχει τη δυναμική να προσφέρει κάτι πολύ σπάνιο στο χώρο της μουσικής αναπαραγωγής (και ναι, από την οπτική του έξοδο), ήτοι άπλετη ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΑ επίπεδα λεπτομέρειας (η οποία παρεπιπτώντος απουσιάζει από τις αναλογικές του εξόδους), σε ένα σπάνιο ηχητικό χαρμάνι!!!

Φυσικά, όλα αυτά με τη συνοδεία αποδεδειγμένα καλού DAC, και όχι απαραίτητα επιπέδου 24/192!

Reaction score
7.110
Απάντηση: WDTV για μουσική..

Πριν λιγες μερες εκανα συγκριση του αναλογικου σηματος του δικου μου WDTV με ενα mp3 τριετιας CREAΤIVE VISION M, με το ιδιο ακριβως κομματι και με υψηλο bitrate (320). Η διαφορα ηταν μεγαλη υπερ του creative. Το WDTV αναλογικα σου δινει ηχο επιπεδου φτηνου dvdplayer,δηλαδη απλα δεν κανει για σοβαρη ακροαση μουσικης. Με dac ειναι αλλιως φυσικα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: WDTV για μουσική..

Προσωπικά, προτρέπω τη κατασκευή ισυρού τροφοδοτικού επιπέδου hi end με τα καλύτερα υλικά 24/192!
Πως όμως μπορόυμε να κατασκευάσουμε ένα ισχυρό τροφοδοτικό?

Ιδίως όποιος χρησιμοποιεί δίσκο 2,5 ιντσών όπως εγώ χρειάζεται ένα πιο ισχυρό τροφοδοτικό καθώς και ο δίσκος τροφοδοτείται από το WDTV.

Reaction score
0
Στην περίπτωσή σου, θα συνιστούσα πολύ απλά να μεταφέρεις τα αρχεία σου σε έναν αξιόπιστο 3.5άρι δίσκο, όπως π.χ. τον καινούριο 1T της Toshiba (90Ε) που έχει και εξωτερική τροφοδοσία.

Reaction score
7.110

Το εχω δοκιμασει και με 2.5 και με 3.5 με δικη του τροφοδοσια με το ιδιο κομματι και δεν ειδα διαφορα στον ηχο.Λογικο μιας και μονο του δεν λεει πολλα για ηχο. Βεβαια για μερικες μερες το ειχα συνδεσει με dac rotel 980 (15 ετιας ...) και ο ηχος ηταν πολυ καλος.Φανταζομαι με ενα συγχρονο μετατροπεα θα αποδιδει ακομα πιο καλα.

Reaction score
1

Έχω χρησιμοποιήσει και 3.5 δίσκο αλλά προτιμώ τον 2.5 γιατί είναι πιο πρακτικός στη σύνδεση - αποσύνδεση για να περάσω νέο υλικό στον σκληρό.

Reaction score
0
Δυστυχώς το WDTV δεν στέκεται καθόλου καλά ως transport, ίσως λόγω της οπτικής εξόδου που έχει!

Το DVD-player είναι μακράν καλύτερο με την coaxial και με πάρα πολύ φτηνό coax καλώδιο!

Η διαφορά στον ήχο είναι έντονη, σα να καθαρίζει ο ήχος και σαν να έχει μεγαλύτερη ανάλυση! Που να βάλω και supra καλώδιο!

Δε ξέρω αν ένα media player με coaxial έξοδο, θα μπορεί να φτάσει το DVD player, γιατί δε ξέρω αν:

1. μετράει η διαδρομή που κάνει το σήμα για να φτάσει στην έξοδο ενός transport.
Στο DVD player, από το laser περνάει στα καλώδια, μετά στο κύκλωμα και μετά στην έξοδο coax.
Στο media player, από το μέσο αποθήκευσης (σκληρός δίσκος, μνήμη flash), δε ξέρω αν οι διαδρομές που κάνει, αλλοιώνουν την ποιότητα του σήματος!

2. υπάρχει διαφορά εύρους (bandwidth) ανάμεσα στους δύο τύπους καλωδίων. Δε μπορεί το οπτικό να μεταφέρει με ταχύτητα τα δεδομένα;;... αφού είναι ταχύτατο (φως)...

3. υπάρχει διαφορά στο εύρος συχνοτήτων; Αλλά γιατί να πειράζει, αφού ΔΕ μιλάμε για αναλογικό σήμα, ΑΛΛΑ για ψηφιακό!

4. αν δημιουργείται μεγαλύτερο jitter στο οπτικό καλώδιο, είναι τόσο κρίσιμο που να μπορεί να αλλάξει τελείως τον ήχο προς το χειρότερο;

ΤΙ δε μπορεί να κάνει το οπτικό λοιπόν;

Ο Κινέζος μου είπε ότι το οπτικό σήμα, αλλάζει 2 φορές και έχει δίκιο! Δηλαδή από ηλεκτρισμός γίνεται φως και μετά πάλι ηλεκτρισμός...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.076
Members
38.525