WEATHER REPORT SACD στο HiTech Ιουλίου!

Reaction score
51
ΙΟΥΛΙΟΣ 2006
ΔΩΡΟ SACD
WEATHER REPORT- HEAVY WEATHER

Τo “Heavy Weather” είναι το άλμπουμ-σύμβολο του πρωτοποριακού jazz-rock fusion συγκροτήματος Weather Report. Οι δημιουργικοί άξονες της μπάντας, που έδρασε στο μουσικό στερέωμα από το 1971 έως το 1986, ήταν ο κιμπορντίστας/συνθέτης Τζο Ζόουινουλ (γενν. 1932) και ο σαξοφωνίστας/συνθέτης Γουέιν Σόρτερ (γενν. 1933).
Δανειζόμενες στοιχεία από τα μικρά γκρουπ που συνόδευαν τον Κάνονμπολ Άντερλι τη δεκαετία του 1960 (όπου το πιάνο του Ζόουινουλ και κάποιοι νέοι μουσικοί τόνοι αποτελούσαν απαραίτητα συστατικά) και από το άλμπουμ του Μάιλς Ντέιβις “In A Silent Way” (στην ηχογράφηση του οποίου συμμετείχαν ο Ζόουινουλ και ο Σόρτερ, που επί πέντε χρόνια ήταν συνέταιρος του Ντέιβις στο δεύτερο μεγάλο κουιντέτο του τρομπετίστα), οι συνθέσεις των Weather Report θα μπορούσαν να θεωρηθούν απρόβλεπτες σαν την άνοιξη και ηλεκτρισμένες σαν καταιγίδα.
Το “Heavy Weather”, που ηχογραφήθηκε το 1977, περιλάμβανε νέα δραματικά στοιχεία, από τα συνθεσάιζερ του Ζόουινουλ έως το καινοτόμο άταστο ηλεκτρικό μπάσο του Τζάκο Παστόριους (1951-1987). Το ρεπερτόριο κυμαινόταν από το χιτ σινγκλ του Ζόουινουλ “Birdland” έως το ποιητικό “A remark you made”, και από το μεγαλειώδες “Harlequin” του Σόρτερ έως τις ροκ αναφορές του “Teen Town” του Παστόριους (όπου ο συνθέτης συμμετέχει παίζοντας δυναμικά ντραμς).
Για την επανακυκλοφορία του άλμπουμ την παραγωγή ανέλαβε ο ενορχηστρωτής/συνθέτης/σαξοφωνίστας Μπομπ Μπέλντεν. Το “Heavy Weather” είναι η ιδανική εισαγωγή σε μια μπάντα που ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής.

Από Hitech.gr

Reaction score
77
Έχει ακούσει κανείς (ιδιαίτερα Hi-End άς) τη μουσική των Weather Report από DVD-Audio της Telarc;
Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ηχογραφήσεις αναφοράς (ο δίσκος είναι υβριδικός, Telarc DVDA-73473), τόσο στη surround μορφή 20 bit/6 channels, όσο και στα υψηλής ανάλυσης mp3/2 channels.
Ειδικά στο Surround-DTS θα τρίξουν και τα καλύτερα ηχεία!
Μήπως θα θέλατε να το ακούσετε; Επαναλαμβάνω, απαιτεί εξοπλισμό Hi-End!

Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αντιγράφω από το site της Telarc:
Few groups have made music better than Weather Report—high voltage jazz with rock excitement and lush, adventurous exoticism. Telarc marks the 30th anniversary of this visionary supergroup’s formation with the release of Celebrating the Music of Weather Report. Produced by Miles Davis veteran Jason Miles, this highly anticipated studio recording features updated arrangements, creative new sounds and a superlative lineup, with a jazz-funk Hall of Fame that includes Weather Report alumni Victor Bailey and Omar Hakim.

Josef Zawinul and Wayne Shorter formed Weather Report in 1970, both having been part of Miles Davis’ jazz-rock experiments, and the highly successful fusion band remained active for 15 years. Neither nostalgic nor cliché, the 11 tracks on Celebrating the Music of Weather Report highlight all the important phases in the group’s evolution, including the chart-topping “Birdland,” “Elegant People,” “Badia,” “Young and Fine,” “Cannonball,” “Pursuit of the Woman with the Feathered Hat,” “Mysterious Traveller,” “Harlequin,” “Man in the Green Shirt,” “Palladium” and “Cucumber Slumber.”

Superstar teamings are so common in jazz these days that some of them are barely worth noticing. But producer/arranger Jason Miles, a multi-talented musician with top session and production credits, solo albums and award-winning film music, has been working behind the scenes on all-star projects since the mid ‘80s. He was the number one programmer and keyboard player for Whitney Houston, Chaka Khan, Diana Ross, Aretha Franklin, Kiss and others. He created most of the synth sounds on Miles Davis’ classic Tutu, and even contributed to Michael Jackson’s History album. His main focus over the last few years has been writing, arranging and producing.

Thirty years ago, Weather Report ushered in a new era of jazz, achieving critical respect and mainstream commercial success. Celebrating the Music of Weather Report has everything that made the original Weather Report great: first-rate musicianship, creative interplay and hip arrangements with a sense of the modern. Now that’s something to celebrate!

DVD-Audio Featured Content:
DVD-Audio layer:
DVD-Audio high resolution (44.1kHz, 24-bit) discrete surround (5.1)
DVD-Audio high resolution (96 kHz, 24-bit) stereo

DVD-Video layer:
DTS discrete surround (5.1)
Dolby Digital Stereo Program (48k PCM)
Custom Video Menus
Browsable content (liner notes, biography and complete track listing with personnel)
Recommended System Setup section with audible tests to optimize listening environment

DVD-Rom layer:
Dolby Digital stereo MP3 version of entire recording encoded in 128k and 320k

Victor Bailey -- bass
Cyro Baptista -- percussion, shaker
Jay Beckenstein -- soprano saxophone
Michael Brecker -- tenor saxophone
Randy Brecker -- trumpet
Dean Brown -- guitar
Porter Carroll -- vocals
Dennis Chambers -- drums
Vinnie Colaiuta -- drums
Mary Fahl -- vocals
Steve Gadd -- drums
Omar Hakim -- drums
etc.

Reaction score
77
Γιατρέ μου, όπως φαίνεται δεν ενδιαφέρεται κανείς.
Κρίμα, και είχα καλές προθέσεις...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Κατσε να πεταξω ενα link στην αναλογη κατηγορια και θα δεις πως θα τρεξουν :wink:

Reaction score
3.574
και βέβαια υπάρχει ενδιαφέρον.
Με ενδιαφέρει να ακούσουμε την συγκεκριμένη επανέκδοση της Telarc.

Κανονίστε μόνο που θέλετε να γίνει η ακρόαση και πότε .
Εγώ μπορώ και αυτό το Σάββατο.

Reaction score
0
Κάλημέρα και από εμένα, το συγκρότημα δεν το ήξερα και η πρώτη επαφή ήταν από το δώρο του hi-tech (να που μπορεί να είναι και χρήσιμο το εν λόγω περιοδικό) και από τότε έχω κολήσει. Θα με ενδιεφερε να ακούσω την συγκεκριμένη έκδοση για την οποία μιλάτε και αν είναι να μπορώ να δοκιμάσω το σύστημά μου ακόμα καλύτερα.

Reaction score
77
Εγώ πάντως είπα να σας το προσφέρω για "δανεική ακρόαση" αυτό το σπάνιο και εξαιρετικής ακουστικής, υβριδικό DVD-Audio (dts, surround, stereo, mp3 κτλ).

Τώρα ενδιαφέρει, αγαπητοί χαϊφιντελίστες;
Πείτε μου για να ετοιμάζομαι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο κι εμένα με ενδιαφέρει, σε ευχαριστώ πολύ για την υπενθύμηση.

Reaction score
51
N Kanellopoulos said:
Γιατρέ μου, όπως φαίνεται δεν ενδιαφέρεται κανείς.
Κρίμα, και είχα καλές προθέσεις...
Νίκο πολλοί ενδιαφέρονται (μεταξύ των άλλων και εγώ), απλώς το τελευταίο διήμερο ασχολούνται οι περισσότεροι με το τένις και έναςν διάσημο τεννίστα!!! 8)

Reaction score
77
Νίκος Τσαρουχάς said:
p.s. Την dvd video εκδοχή θα δανειστούμε ή την κανονική?
Ο δίσκος είναι βασικά DVD-Audio, αλλά βέβαια παίζει σε κάθε PC επειδή περιλαμβάνει και το σχετικό software. Πάντως σε μένα παίζει και στα δύο Home Theater (Samsung P1200 και ένα φτηνό Philips). Επειδή περιλαμβάνει τα γνωστά folders των DVD-Video είναι πολύ πιθανό να παίζει σε πολλά οικιακά players.

Βλέποντας το εξώφυλλο που έβαλα συνημμένο θα καταλάβετε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό που εννοώ είναι αν έχετε τρόπο να κάνετε αντίγραφα ασφαλείας DVD AUDIO. To DVD VIDEO section αντιγράφεται εύκολα.

Reaction score
77
Νίκος Τσαρουχάς said:
Αυτό που εννοώ είναι αν έχετε τρόπο να κάνετε αντίγραφα ασφαλείας DVD AUDIO. To DVD VIDEO section αντιγράφεται εύκολα.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
Επειδή το θέμα αναφέρεται στο SACD του HiTech, σημειώστε ότι εγώ δεν αναφέρθηκα σ' αυτό, αλλά σε άλλο DVD-Audio. Από όσο γνωρίζω τα SACD δεν αντιγράφονται στην ίδια μορφή, αλλά μετατρέπονται σε απλό, στερεοφωνικό Audio CD.

Πάντως, εγώ θα σας δώσω για δανεική ακρόαση το δικό μου αντίγραφο ασφαλείας του DVD-Audio. Περισσότερες λεπτομέρειες στη φωτογραφία που έχω επισυνάψει, ειδικά στο κάτω αριστερό μερος της εικόνας.

Για περισσότερες διευκρινίσεις είμαι στη διάθεσή σας.

Reaction score
0
Καλησπέρα,

να βλέπαμε λίγο τη διαδικασία; Πόσες μέρες μπορεί να διαρκέσει ο δανεισμός; Που θα γίνει η συνάντηση κλπ.

Ευχαριστούμε και πάλι κ. N Kanellopoulos.

Reaction score
3
Τις τελευταίες μέρες,ακούω ως επι το πλείστον δισκάκια sacd και dvdaudio.
Συγκριτικά με τα απλά δισκάκια cd,είναι η μέρα με την νύχτα,τόσο σε αληθοφάνεια σε χροιές,αλλά το κυριότερο είναι τα δυναμικά και η καθαρότητα.
Κριμα που δεν δείχνει να περπατάει αυτή η προσπάθεια. :(

Το DVDaudio,είναι μπροστά. :)

Reaction score
5
Η άποψή μου είναι η εξής. Υπάρχουν δισκάκια DVD-Audio που η εταιρεία απλά χρησιμοποίησε το master που έφτιαξε για το CD (44.1KHz) και με upsampling μας έφτιαξε και καλά ένα νέο δισκάκι 'επόμενης' γενιάς. Αυτά είναι κοροϊδία από τις εταιρείες. Κατά καιρούς βγάζει το stereophile κάποια τέτοια. Από την άλλη, κάποια DVD-As έχουν φτιαχτεί από τις αρχικές ταινίες, οπότε έχουν και σαφή πλεονέκτημα έναντι του αντίστοιχου CD. Χώρια που πολλές φορές περιέχουν και μια version με DTS (DVD-Video), και ίσως κάποια mp3s για το αυτοκίνητό μας. Σημαίνει ότι κάποιοι δίνουν σημασία στις εξελίξεις, και βελτιώνουν το 'προϊόν' τους.
Ε, αυτό το DVD, αξίζει να το αγοράσει κανείς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988