WEISS DAC202 by avmentor

Reaction score
29.999
Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

απαντάς λάθος. δεν έχει "μειωμένο τζίτερ", απλά επιβάλλει σε όλα τα στάδια το ίδιο τζίτερ. Το οποίο προφανώς είναι η αχίλλειος πτέρνα του, όταν μιλάμε για αξιολογότερα αυτού μηχανήματα (στο συγκεκριμένο ζήτημα). Στην πράξη, δυό διαφορετικά είδη τζίτερ, αθροιζόμενα, δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα από ένα ίδιο τύπο τζίτερ παντού, είναι οι αρχές της θεωρίας των ψηφιακών αυτές. Στην καλωδίωση - μεταφορά, θεωρητικά μειώνει το τζίτερ (αν βγάλουμε έξω από το συλλογισμό μας ποσοστό θωράκισης καλωδίου μεταφορας και τύπους μετασχηματιστών ψηφιακού σήματος), αλλά αυτό δε λέει τίποτα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Άλλωστε, μια μεταφορά με διπλό AES/EBU και έξτρα καλώδιο worldclock, είναι δεδομένο πως δεν εξουδετερώνει τίποτα, πόσο μάλλον αυτό που λες, έτσι εύκολα και ...ανέξοδα. Αλήθεια, έχει μετασχηματιστές στις ψηφιακές του εισοδεξόδους ο δικός σου? (το κόστος του δε με ενδιαφέρει, αν τηρεί κάποιες αρχές, ναι)

κι απαντάς λάθος, ΔΙΟΤΙ: δεν ενδιαφέρει το ντακ ποιος είναι ο μάστερ και ποιος ο σκλάβος. Κι όλη η φασαρία γίνεται στο ντακ εν τέλει.

ενδιαφέρει μόνο η ακρίβεια του ρολογιού.

καλός χρυσός ο α-πι-βί, αλλά ρολογάκι τύπου ρόζενταλ δε διαθέτει καρδιά μου... αλλά τι ρόζενταλ κι αηδίες σου λέω, ούτε καν τύπου weiss... ούτε καν υποστηρίζει κάπχια βασικά.

έτσι είναι διότι είναι μηχάνημα πολλά σε 1, με κύριο στόχο την ευκολία χρήσης.

επί τοις ευκαιρίας, να και το ατομικό της αντιλόπης. α, βαριέμαι για τα υπόλοιπα που'θελα να γράψω περι τζίτερ...:138:

αυτός ο βετ που έλεγε για τα λιοντάρια που κυνηγούν αντιλόπες που πήγε?:136:

Πωπω μιλάμε ψάρωσα τώρα με τα ρολόγια , τις γαλβανικές απομονώσεις , τα πιάτα , τις αντιλόπες , τα λιοντάρια , και τα jitter.
Πάω στο κλουβί μου ετσι εύκολα και ανέξοδα.:142:

Reaction score
29.999
Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Αλεξ ο avp είναι fully balanced , και εχει και μια balanced είσοδο για cd λένε αυτοί , αλλά αφού είναι line οτι θέλεις βάζεις.Σε αυτήν λοιπόν συνδέθηκε το weiss, με xlr.
Στην είσοδο αυτή το μόνο που (παρεμβάλεται ) είναι το volume.Δεν υπάρχει καμία επεξεργασία και πάει κατευθείαν στην έξοδο balanced προς τον τελικό.
Το weiss πήρε ψηφιακό σήμα απο το player απο την coax out.
Aλλάζοντας είσοδο στον avp έγινε το συγκριτικό.Απο την μια η ψηφιακή είσοδος του avp με dl4 απο την άλλη η αναλογική balanced που προείπα.
Τα υπόλοιπα για τον τελικό σε λίγο.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

αυτός ο βετ που έλεγε για τα λιοντάρια που κυνηγούν αντιλόπες που πήγε?:136:
μολις εβγαζα κατι ηλους απο το ποδι ενος κοκκερ που ειχα βαλει κατι μηνες πριν... τσιμεντωσε το καταγμα!!

λοιπον..συνεχιζουμε....
το λοιπον ο avp χρονιζει το πλαυερ με το δικο του ρολογακι.
το jitter που θα δημιουργειτε κατα την μεταφορα ειναι πλεον μικροτερο. ελα ομως που σε ενα firewire inerface αυτο ειναι δεδομενο γιατι παλι ο υπολογιστης ειναι slave στο ρολογακι του weiss πχ!
ετσι αφου το ρολογακι του βαισ ειναι καλυτερο, το αποτελεσμα ειναι καλυτερο. οταν δε μπλεξουμε και τα εξωτερικα και ο σταματακος βαζοντας το ρολοι στο dcs βελτιωνει το ακουστο αποτελεσμα, ε σκεφτειτε το λιγααακι...
τελος ταπαμε για τις μετησεις jitter.. τα ps που λες αναφερονται σε μετρηση στο αναλογικο σταδιο καθως δεν γινεται να μετρησεις ενδιαμεσα καθως το ντακ σου ειναι στον προ. εκει μετραει αλλιως. τελος.

παμε παρακατω...
οσο και να χρονιστει το ρημαδι το cd πλαυερ που γυρνα γυρω γυρω, το weiss χρονιζει υπολογιστη. ανωτερο τρανσπορτ. τελος.
δεν ειναι τυχαιο που τα καλα τρανσπορτ οπως το cdpro2 δεν βελτιωνονται με εξωτερικο χρονισμο...

τελος... δεν ακουμε διαφορες jitter αναλογα με τα ps/ns. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΚΟΜΑ. ακουμε ομως ΕΥΚΟΛΑ διαφορες σε αναλογικα σταδια ανεξαρτητως τιμης και υλοποιησης.
εχω firewire dac apogee duet. εχω, ειναι δικο μου το ακουω καθε μερα. εχω και για τρανσπορτ ενα εσοτερικ που ταιζει ενα εξωτερικο dac βασισμενο στο ad1865nk με αναλογικο λαμπατο διακριτο σταδιο. το firewire εχει jitter μηδεν, το αλλο ε κατι θαχει... οποιος ερθει σπιτι και προτιμησει το apogee του το χαριζω.
(τα συνοδα ειναι παθητικος προ με μετασχηματιστες, pass labs x150.5 kef reference 201/2 αφου βλεπω σας νοιαζει το συστημα...)

εχει συνεχεια, δεν θα την πω, κανεις δεν παιρνει τα δωρεαν.(Οδυσσεας Ελυτης)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Aλλάζοντας είσοδο στον avp έγινε το συγκριτικό.Απο την μια η ψηφιακή είσοδος του avp με dl4 απο την άλλη η αναλογική balanced που προείπα.
δεν βαλατε το weiss στον τελικο, ετσι απο περιεργεια βρε παιδι μου?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

εχω firewire dac apogee duet. εχω, ειναι δικο μου το ακουω καθε μερα. εχω και για τρανσπορτ ενα εσοτερικ που ταιζει ενα εξωτερικο dac βασισμενο στο ad1865nk με αναλογικο λαμπατο διακριτο σταδιο. το firewire εχει jitter μηδεν, το αλλο ε κατι θαχει... οποιος ερθει σπιτι και προτιμησει το apogee του το χαριζω.
Για δες? Αν είναι έτσι να έρθω και να το προτιμήσω κιόλας!

Reaction score
29.999
Απάντηση: Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

δεν βαλατε το weiss στον τελικο, ετσι απο περιεργεια βρε παιδι μου?
Το έχουμε γράψει 50 φορές! Το κάναμε κι αυτό.

Reaction score
29.999

Αλεξ ο avp είναι fully balanced , και εχει και μια balanced είσοδο για cd λένε αυτοί , αλλά αφού είναι line οτι θέλεις βάζεις.Σε αυτήν λοιπόν συνδέθηκε το weiss, με xlr.
Στην είσοδο αυτή το μόνο που (παρεμβάλεται ) είναι το volume.Δεν υπάρχει καμία επεξεργασία και πάει κατευθείαν στην έξοδο balanced προς τον τελικό.
Το weiss πήρε ψηφιακό σήμα απο το player απο την coax out.
Τα υπόλοιπα για τον τελικό σε λίγο.

Η συνέχεια στο επόμενο.

Reaction score
3.980

Το έχουμε γράψει 50 φορές! Το κάναμε κι αυτό.
Απομάκρυνε τις ξυριστικές μηχανές απ το καθιστικό, τα θηρία απ τον κήπο, το συναγερμό κλπ, καβατζάρισε μερικά αντιυπερτασικά κ σε φέρνω το δικό μου dac!!!
Χε χε χε!
Κ άν δεν ακούσεις διαφορές..:137:

Reaction score
29.999

Συνέχειας συνέχεια.
Το level matching εγινε με test tones σε cd, με dbελόμετρο.
Τα φέραμε να παίζουν το ιδιο.Και για την ακρίβεια χρησιμοποιώντας τις 2 απο τις 3 μνήμες του avp , που λέγονται quick select. Η μια αντιστοιχίθηκε στην αναλογική είσοδο balanced , με volume - 10db, και η άλλη στην ψηφιακή του avp με volume -12db .
Ετσι έγινε το συγκριτικό , με τουλάχιστον 5 δίσκους που τους ξέρουμε καλά.
Καμία διαφορά.Και επειδή δεν μας άρεσε και δεν το χωνεύαμε , κάναμε και το συγκριτικό , με σύνδεση απ'ευθείας στον τελικό.Ακρόαση του κομματιού με weiss , και μετά απο λίγο και μινιμουμ χρόνο αλλάγής , αλλαγή με το άλλο μηχάνημα στις ιδιες εισόδους του τελικού.Πάλι με level matching.
Πάλι τίποτα.
Αυτά έγιναν στο δικό μου σύστημα.
Αντίστοιχα για να μην σας κουράζω εγιναν και στου σωτήρη με την assus, μόνο που εκεί , το εχει γράψει ο σωτήρης , οι αλλάγές , κάποιες φορές έγιναν και on the fly.
Mε πηγή το htpc, και έξοδο στην assus, και μέσω firewire στο weiss , και αλλαγή on the fly μέσω του pcιού.Και πάλι καμία διαφορά. Και δώστου πάλι , μετά με το weiss στους nemo απ'ευθείας και αλλαγή σε μινιμουμ χρόνο της εισόδου στους nemo , και αντε πάλι , και τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα , οτι διαφορές δεν υπάρχουν .
Οσο αφορά στο τέστ assus avp , εγινε με παρόμοιο τρόπο .
Δλδ η assus σε μια είσοδο του avp , αναλογική χωρίς ιχνος επεξεργασίας , και μεταγωγή μετά στην είσοδο του avp με το dl4 που ται"ζόταν ψηφιακό σήμα απο το player.
Και παλι διαφορές δεν ακούσαμε.
Τώρα αν τα χρυσά αυτιά εχουν άλλη άποψη , ας έρθουν να μας δείξουν πως γίνονται τα συγκριτικά , και τι λάθη κάναμε εμείς , σε 2 συστήματα και δεν ακούσαμε διαφορές.
Αυτά.

Reaction score
29.999

Απομάκρυνε τις ξυριστικές μηχανές απ το καθιστικό, τα θηρία απ τον κήπο, το συναγερμό κλπ, καβατζάρισε μερικά αντιυπερτασικά κ σε φέρνω το δικό μου dac!!!
Χε χε χε!
Κ άν δεν ακούσεις διαφορές..:137:
Μου φαίνεται οτι κάποιος κάπου προς βόλο μεριά πρόκειται συντόμως να ξυριστεί βιαίως απο δυο κουφούς hi fiντελάδες των βορείων προαστείων της αθήνας.:142:

Reaction score
29.999

Επι της ευκαιρίας , θα ήθελα να πω οτι η παπαρολογία περί jitter ξεκίνησε απο ενα ποστ , αυτουνού του αισχρού του αυτιά , και εγω θεώρησα υποχρέωσή μου να τον ενημερώσω για το πως διαχειρίζονται το jitter τα denon.
Αυτά:119:

Reaction score
29.999

Διαφορες ακουσατε στα δυο συστηματα....:118:
Αν εννοείς το ενα με το άλλο , ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.:135:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Συνέχειας συνέχεια.
Το level matching εγινε με test tones σε cd, με dbελόμετρο.
Τα φέραμε να παίζουν το ιδιο.Και για την ακρίβεια χρησιμοποιώντας τις 2 απο τις 3 μνήμες του avp , που λέγονται quick select. Η μια αντιστοιχίθηκε στην αναλογική είσοδο balanced , με volume - 10db, και η άλλη στην ψηφιακή του avp με volume -12db .
Ετσι έγινε το συγκριτικό , με τουλάχιστον 5 δίσκους που τους ξέρουμε καλά.
Καμία διαφορά.Και επειδή δεν μας άρεσε και δεν το χωνεύαμε , κάναμε και το συγκριτικό , με σύνδεση απ'ευθείας στον τελικό.Ακρόαση του κομματιού με weiss , και μετά απο λίγο και μινιμουμ χρόνο αλλάγής , αλλαγή με το άλλο μηχάνημα στις ιδιες εισόδους του τελικού.Πάλι με level matching.
Πάλι τίποτα.
Αυτά έγιναν στο δικό μου σύστημα.
Αντίστοιχα για να μην σας κουράζω εγιναν και στου σωτήρη με την assus, μόνο που εκεί , το εχει γράψει ο σωτήρης , οι αλλάγές , κάποιες φορές έγιναν και on the fly.
Mε πηγή το htpc, και έξοδο στην assus, και μέσω firewire στο weiss , και αλλαγή on the fly μέσω του pcιού.Και πάλι καμία διαφορά. Και δώστου πάλι , μετά με το weiss στους nemo απ'ευθείας και αλλαγή σε μινιμουμ χρόνο της εισόδου στους nemo , και αντε πάλι , και τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα , οτι διαφορές δεν υπάρχουν .
Οσο αφορά στο τέστ assus avp , εγινε με παρόμοιο τρόπο .
Δλδ η assus σε μια είσοδο του avp , αναλογική χωρίς ιχνος επεξεργασίας , και μεταγωγή μετά στην είσοδο του avp με το dl4 που ται"ζόταν ψηφιακό σήμα απο το player.
Και παλι διαφορές δεν ακούσαμε.
Τώρα αν τα χρυσά αυτιά εχουν άλλη άποψη , ας έρθουν να μας δείξουν πως γίνονται τα συγκριτικά , και τι λάθη κάναμε εμείς , σε 2 συστήματα και δεν ακούσαμε διαφορές.
Αυτά.
οκ, με καλυψες πληρως. κραταω μονο τις απευθειας συνδεσεις στον τελικο. εαν δεν ακουτε και εκει τοτε πασο.

τωρα, η αναλογικη εισοδο του avp που λες, να σε ρωτηξω κατι. το volume του ειναι αναλογικο? (ποτενσιομετρο, αντιστασεις η κατι τετοιο?)
εαν ειναι ψηφιακο καταλαβαινεις οτι και η αναλογικη εισοδος εχει περασει απο ad και da μετατροπη, οποτε αστα...

ευχαριστουμε για τις λεπτομερειες.

Reaction score
29.999

οκ, με καλυψες πληρως. κραταω μονο τις απευθειας συνδεσεις στον τελικο. εαν δεν ακουτε και εκει τοτε πασο.

τωρα, η αναλογικη εισοδο του avp που λες, να σε ρωτηξω κατι. το volume του ειναι αναλογικο? (ποτενσιομετρο, αντιστασεις η κατι τετοιο?)
εαν ειναι ψηφιακο καταλαβαινεις οτι και η αναλογικη εισοδος εχει περασει απο ad και da μετατροπη, οποτε αστα...

ευχαριστουμε για τις λεπτομερειες.

Kοίτα Νικο το vol του avp είναι λίγο μυστήρια ιστορία, σίγουρα λειτουργεί με ολοκληρωμένο , δεν ξέρω όμως τι κάνει και πως το κάνει στο αναλογικό στάδιο.
Υποτίθεται απο τα λεγόμενα και τα διαγράματα της denon οτι στην αναλογική balanced είσοδο δεν υπάρχει κα;μμία μετετροπή σε ψηφιακό και μετά πάλι σε αναλογικό.
Εχει μάλλιστα κιόλας στο μενού της αναλογικής εισόδου την δυνατότητα να παραμείνει αναλογική , η να κάνει a to d conversion
και μετά d to a conversion .Αυτό στην περίπτωση που θες να βάλεις ας πούμε σαμπ, και αρα θέλει ψηφιοποίηση , επεξεργασία και μετά πάλι d to a .Και αν κρίνω και απο τα λογια ενος τεχνικού οταν τον ρώτησα κάποτε , αν πρέπει να πάρω vol control , μου λέει άστο αυτό δεν είναι σαν τα άλλα που ξέρεις τα 6απλά , που έχουν πολλοί ολοκληρωμένοι , αυτό εδω είναι ολόκληρη πλακέτα που δουλέυει και αναλογικά και ψηφιακά Ταυτόχρονα..
Τι να σου πω ελπίζω να σε κάλυψα.

Reaction score
29.999
Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

Άντε πείτε και το πρόγραμμα ,ελληνικά ,ξένα , συμφωνικά ?

Περίεργο αγόρι ολα θες να τα ξέρεις.
Κάποια ειδικά cd που τα ξέρουμε πολύ καλά και εγω και ο σωτήρης, jazz , pop ,και συμφωνικά, θα τα έλεγα.:137:

Reaction score
150
Εγώ έπαιξα και 24bit/96Khz αρχεία flac από Dire Straits μέχρι Krall, Anna Caram.

Πάντως εσείς θα με σκάσετε! Και θα κάτσω να ερευνήσω το γιατί ακούτε διαφορές κι εγώ όχι.

♦

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan