WEISS DAC202 by avmentor

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.314
Παντως εχω δοκιμασει και το MInerva και το 202 και καποια αλλα DAC και προσωπικα ακουσα διαφορες.Που να δικαιολογουν βεβαια τη διαφορα των τιμων των συσκευων μεταξυ τους,περαν των ευκολιων που μαλλον κι εμενα θα λεγα δε με πολυενδιαφερουν.Και τωρα με το νεο ηχειο ειμαι σιγουρος πως οι διαφορες θ ακουγονται ακομα ευκολοτερα κ πιο διακριτα.

Reaction score
1.772
Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Τα έγραψα και πιο πάνω, να μην επαναλαμβάνομαι.
Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ο οποιοσδήποτε αναλογικός προ θα παίξει καλύτερα απο τον avp?
Εχεις ακούσει ποτέ σου avp στον χώρο σου με τα ηχεία σου και λες οτι δεν αποκαλύπτει διαφορές?
Εχεις υπόψην σου οτι είναι απο τους ελάχιστους audiophile trully full balanced prepro's?
Εχεις υπόψην σου οτι δουλεύει διπλό διαφορικό κύκλωμα στην είσοδο? .......................
Οποτες θες εγω εδω είμαι να κάνουμε και ενα συγκριτικό με sovereign που τόσο πολύ το θέλω............
σκοπος μου δεν ηταν να κατηγορησω τον προ σου.

και βεβαια αφου δεν τον εχω ακουση δεν μπορω να επιμεινω.

ωστοσο δεν ακουσα μεχρι σημερα ΑV προενισχυτη που να συγκρινεται με καλο δικαναλο.

περιμενω με περιεργεια το αποτελεσμα της συγκρισης με

τον sovereign.

υ.γ.ακομα και το στησιμο τον ηχειων η προβληματικος χωρος

ειναι λογοι να μην ακους διαφορες μεταξυ dac.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

υ.γ.ακομα και το στησιμο τον ηχειων η προβληματικος χωρος

ειναι λογοι να μην ακους διαφορες μεταξυ dac.
ακριβως. εαν εχει πχ τρυπα χαμηλομεσαια κατι πολυ συχνο σε οικιακους χωρους και την καμπυλη του αχλαδοκαμπου ψηλα οπως εχω σπιτι μου και εσυ περιμενεις να ακουσεις την "μεστή μεσαια περιοχη του 202 και τα αερινα μεταξενια πριμα του" (τι γραφω ε?) ε τοτε αστα...

Reaction score
10
Οι συγκεκριμένοι ενισχυτές είναι πολύ λίγοι για να αναδείξουν διαφορές μηχανημάτων. Αυτά. Σε δικάναλο πάντα. Για διαφορές δεινοσαύρων δεν ξέρω...

Reaction score
10

ακριβως. εαν εχει πχ τρυπα χαμηλομεσαια κατι πολυ συχνο σε οικιακους χωρους και την καμπυλη του αχλαδοκαμπου ψηλα οπως εχω σπιτι μου και εσυ περιμενεις να ακουσεις την "μεστή μεσαια περιοχη του 202 και τα αερινα μεταξενια πριμα του" (τι γραφω ε?) ε τοτε αστα...
Και έτσι να είναι τα μεγάλα DAC και οι μεγάλοι προενισχυτές, φαίνονται στη διάταξη των οργάνων στο χώρο και τη σκηνή που δημιουργούν όπως επίσης και στη καθαρότητά τους και όχι στη μεσαία περιοχή.

D

deleted user 10898

Guest

Και έτσι να είναι τα μεγάλα DAC και οι μεγάλοι προενισχυτές, φαίνονται στη διάταξη των οργάνων στο χώρο και τη σκηνή που δημιουργούν όπως επίσης και στη καθαρότητά τους και όχι στη μεσαία περιοχή.
οταν υπαρχει τρυπα (ακυρωση) δεν φενετε τιποτα... κατανοητο ετσι?
οταν υπαρχουν ανακλασεις πολλες ψηλα η εστιαση παει περιπατο...

D

deleted user 10898

Guest
Οι συγκεκριμένοι ενισχυτές είναι πολύ λίγοι για να αναδείξουν διαφορές μηχανημάτων. Αυτά. Σε δικάναλο πάντα. Για διαφορές δεινοσαύρων δεν ξέρω...
εαν ισχυει αυτο δεν εχουμε να συζηταμε τιποτα αλλο...

Reaction score
10

οταν υπαρχει τρυπα (ακυρωση) δεν φενετε τιποτα... κατανοητο ετσι?
οταν υπαρχουν ανακλασεις πολλες ψηλα η εστιαση παει περιπατο...
Αν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις είναι όπως τα λες. Απο κει και πέρα οι διαφορές ανάμεσα σε δύο dac τέτοιας διαφοράς σε ποιότητα σε ένα καλό σύστημα πρέπει να είναι ακουστές.

Reaction score
10
Έλα ρε Νίκο, τώρα είναι ανέκδοτο να γίνονται συγκριτικά σε τέτοιας κλάσης μηχανήματα. Με βλέπεις να τα έχω πάρει και να μην είμαι καθόλου φειδωλός γιατί δεν είδα τον John να είναι φειδωλός όταν έθαψε το 202. Γελάει ο κόσμος ρε παιδιά...

D

deleted user 10898

Guest
Έλα ρε Νίκο, τώρα είναι ανέκδοτο να γίνονται συγκριτικά σε τέτοιας κλάσης μηχανήματα. Με βλέπεις να τα έχω πάρει και να μην είμαι καθόλου φειδωλός γιατί δεν είδα τον John να είναι φειδωλός όταν έθαψε το 202. Γελάει ο κόσμος ρε παιδιά...
βρε Μιχαλη εγω μαζι σου ειμαι, απλως δεν εχω αποψη για τα ενισχυτικα.
ξαναλεω, εαν ισχυει αυτο που λες, δεν υπαρχει θεμα συζητησης. τελος.

Reaction score
10
βρε Μιχαλη εγω μαζι σου ειμαι, απλως δεν εχω αποψη για τα ενισχυτικα.
ξαναλεω, εαν ισχυει αυτο που λες, δεν υπαρχει θεμα συζητησης. τελος.
To ξέρω βρε, δεν είπα τίποτα σε σένα. :128:

Reaction score
150

Θα ήθελα να σου πω ούτε άσχετοι είμαστε ούτε τα φήνουμε στην τύχη τους αυτά. Σαφώς και είναι σημαντικά. Έχω και το XTZ Room Analyzer κι έχω ασχοληθεί άπειρα πλέον για να δω τι κάνει ο χώρος μου.

Reaction score
150

Άντε πάλι! Αφού ΔΕΝ παίζαμε με τους προενισχυτές τι άλλο να πούμε για να γίνει αντιληπτό?

Μάλιστα το συνδέσαμε και απ'ευθείας τι λίγοι και πολλοί?

Reaction score
150

Δεν ισχύει VET φυσικά δεν ισχυει γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έπαιζαν οι προενισχυτές αλλά συγκεκριμένα ο Denon AVP κάνετε πολύ λάθος για αυτά που λέτε.

Reaction score
150
Μα το 202 είναι πιο φθηνό (ΠΟΛΥ) και από το A1 και από τον AVP τι κλάσεις μιλά λοιπόν και μάλιστα χωρίς να ξέρεις κάν τι έχουν μέσα τα άλλα?

Κανείς δεν θάβει το 202 και παίζει πολύ καλά αλλά πως να το κάνουμε και τα άλλα παίζουν καλά.

Θα ήθελα να δω με τι μεθοδολογία κάνετε συγκριτικά και πως κάνετε Level Matching πάντως.

Reaction score
150
Να πω και εγώ μία γνώμη μήπως και βοηθήσει:
Αυτό που συμβαίνει συνήθως σε ένα αποδεδειγμένα καλό και αναλυτικό σύστημα και δεν ακούμε εύκολα διαφορές είναι το πόσο έντονη "ἱδιοσυγκρασία" έχει κάποια συσκευή (προ, τελικός, και ιδιαίτερα τα ηχεία).
Τονίζω οτι δεν είναι κακή αυτή η συσκευή, απλά "επιβάλλει" τον ήχο της και δεν ακούμε καλά τους χαρακτήρες των συγκρινόμενων συσκευών. Κάτι σαν το θορυβώδες περιβάλλον που δεν επιτρέπει την ακρόαση σιγανών ήχων.
Επίσης έχει παρατηρηθεί οτι παίζει ρόλο και το είδος των ηχητικών διαφορών, δηλαδή μπορεί στο παραπάνω σύστημα να ακούσεις διαφορές καλωδίων και να μην ακούσεις διαφορές DAC για παράδειγμα.
Εν τέλει τυχερός όποιος διαπιστώνει οτι το μηχανημά του είναι ισάξιο με το υπό δοκιμήν, μόλις έχει γλυτώσει την παραπάνω δαπάνη.

Μα θέλω να επαναλλάβουμε το τεστ και να φέρουμε από εκεί μια δική μας πηγή να τα δούμε μαζί.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Μα θέλω να επαναλλάβουμε το τεστ και να φέρουμε από εκεί μια δική μας πηγή να τα δούμε μαζί.
Σωτήρη ευχαρίστως να ακούσουμε οτι θέλεις, αφού όμως στο σύστημά σου δεν έκανε την διαφορά, δεν βλέπω το λόγο να το ψάξεις περαιτέρω. Γι αυτό εξ άλλου δανείζω μηχανήματα για να διαπιστώσει κάποιος τι κάνει στο σύστημά του, πριν αγοράσει και όχι τι άκουσε στο κατάστημα ή τι λένε οι άλλοι.

Reaction score
29.998
Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

Για ποιές κλάσεις μιλάς?
Που έθαψα το 202 και δεν το πήρα χαμπάρι?
Με τι γελάει ο κόσμος?

Reaction score
29.998
Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

Σωτήρη ευχαρίστως να ακούσουμε οτι θέλεις, αφού όμως στο σύστημά σου δεν έκανε την διαφορά, δεν βλέπω το λόγο να το ψάξεις περαιτέρω. Γι αυτό εξ άλλου δανείζω μηχανήματα για να διαπιστώσει κάποιος τι κάνει στο σύστημά του, πριν αγοράσει και όχι τι άκουσε στο κατάστημα ή τι λένε οι άλλοι.

Απόλυτα σωστός και επαγγελματίας ο κος .
Αυτή είναι συμπεριφορά.Μακάρι να ήταν και άλλοι ετσι.

Reaction score
777
Να πω και εγώ μία γνώμη μήπως και βοηθήσει:
Αυτό που συμβαίνει συνήθως σε ένα αποδεδειγμένα καλό και αναλυτικό σύστημα και δεν ακούμε εύκολα διαφορές είναι το πόσο έντονη "ἱδιοσυγκρασία" έχει κάποια συσκευή (προ, τελικός, και ιδιαίτερα τα ηχεία).
Τονίζω οτι δεν είναι κακή αυτή η συσκευή, απλά "επιβάλλει" τον ήχο της και δεν ακούμε καλά τους χαρακτήρες των συγκρινόμενων συσκευών. Κάτι σαν το θορυβώδες περιβάλλον που δεν επιτρέπει την ακρόαση σιγανών ήχων.
Επίσης έχει παρατηρηθεί οτι παίζει ρόλο και το είδος των ηχητικών διαφορών, δηλαδή μπορεί στο παραπάνω σύστημα να ακούσεις διαφορές καλωδίων και να μην ακούσεις διαφορές DAC για παράδειγμα.
Εν τέλει τυχερός όποιος διαπιστώνει οτι το μηχανημά του είναι ισάξιο με το υπό δοκιμήν, μόλις έχει γλυτώσει την παραπάνω δαπάνη.
αυτό το διάβασε κανείς ή πέρασε στο ντούκου?+1 απο μένα...

προσωπικά μπερδεύτηκα σχετικά με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε...:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.586
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan