WHAT IS HEAVY METAL ANYWAY?

Μηνύματα
35
Reaction score
66
Μέρος 1ο

Η ΓΕΝΕΣΗ


Η Heavy Metal μουσική είναι παιδί της Rock, γι’ αυτό η Heavy Metal μουσική είναι η προέκταση - εξέλιξη της Rock. Γιατί οι υγιείς σκεπτόμενοι γονείς, έχουν ένα μόνο σκοπό και στόχο. Τα παιδιά που θα φέρουν στο κόσμο να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτερα από εκείνους.






Γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Οι πρώτες Heavy Metal μπάντες ήταν οι Black Sabbath, οι Deep Purple και οι Led Zeppelin.

Μεταφέρουμε αυτολεξεί το εισαγωγικό σημείωμα του Metal Hammer, τεύχος Ιανουαρίου, Νο 469, υπογεγραμμένο από το Κώστα Χρονόπουλο, με το οποίο συμφωνούμε μέχρι κεραίας:

« (…) Όλο αυτό που ονομάζουμε heavy metal, έχει γεννηθεί στα ‘70s. Εκεί είναι η μήτρα του. Εκεί φυλάσσεται το πολυσύνθετο DNA του. Εκεί ξετυλίχτηκε ο συνολικός χάρτης του. Ο συνολικός! Για όλες τις επόμενες περιπέτειές του. Για όλες τις επόμενες εκφράσεις του. Τις πιο mainstream, τις πιο underground, τις πιο κλασικές, τις πιο ακραίες. Τις πιο άσημες και τις καταξιωμένες. Στη δεκαετία του 1970, είναι τα όσια και τα ιερά μας. Εκεί έχει τη ρίζα, ο κόσμος μας όλος. Στα ‘70s. (…)»






Στη δεκαετία του ’70, μπήκαν οι βάσεις για το σκληρό μουσικό ιδίωμα, χτίστηκε η θεωρητική και οργανωτική βάση. Οι συνθετικές νόρμες, οι τεχνικές απαιτήσεις, η εκτελεστική δεινότητα, η αισθητική των layouts των εξώφυλλων των δίσκων, το image και οι ενδυματολογικοί κανόνες των μέταλ μουσικών, τα τεράστια live stages, τα μεγαλειώδη live shows, το στήσιμο των groups επί σκηνής, οι ολόκληροι τοίχοι των ηχείων στα lives, που βομβάρδιζαν τον κόσμο με εκκωφαντικά «παραμορφωμένα» dbs…

« (…) Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Γιατί στο τέλος της ημέρας, αν καθίσεις να ξεψαχνίσεις ποιοι είμαστε και που πάμε, όλα, μα όλα, αντιλαμβάνεσαι πως προέρχονται από το άγιο, αμαρτωλό δισκοπότηρο των ‘70s. Από αυτό πίνουμε νέκταρ και δηλητήριο όλοι οι κατοπινοί. Μουσικοί και ακροατές. Είτε το γνωρίζουμε, είτε δεν το γνωρίζουμε. Είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι. Η σοβαρή μελέτη στα συγκεκριμένα χρόνια, εξηγεί όλα τα κατοπινά. Αυτή είναι η πυξίδα. (…)» (Κώστας Χρονόπουλος)






Το πρώτο άλμπουμ των Rainbow, ηθελημένα ή αθέλητα, έδωσε την εικόνα, την έννοια, τον ορισμό που ταιριάζει στη Heavy Metal μουσική. Ένα μεγαλοπρεπές, επιβλητικό κάστρο, χτισμένο πάνω στο σώμα μια Stratocaster, είναι κάτι παραπάνω από απλός συμβολισμός. Είναι η πεμπτουσία του Metal, στ’ οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνθεση, στον ήχο και στο χαρακτήρα του, έχει, αδιαμφισβήτητα, η κιθάρα.

Rainbow.jpg




Μέρος 2ο

Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ



Τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης της, η Metal μουσική αναφερόταν ως Rock. Αυτό από μόνο του δημιουργούσε συγχύσεις. Αρκεί να φέρουμε στο μυαλό μας τη Rock της εποχής για να καταλάβουμε πως albums σαν το «Machine Head» ή το «Black Sabbath», δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με αυτό το χαρακτηρισμό.

Όλοι, σίγουρα, θα έχουμε δει «ροκάδες» να εκστασιάζονται στο άκουσμα τραγουδιών όπως το Born To Be Wild (Steppenwolf) ή τα Astronomy και (Don’t Fear) The Ripper (Blue Oyster Cult). Την ίδια στιγμή, αν ανοίξουμε μουσική συζήτηση μαζί τους θα τους ακούσουμε να καταφέρονται με ανυπόστατες κατηγορίες εναντίων της Metal μουσικής.


Οι Steppenwolf και οι Blue Oyster Cult, είναι τα δυο σχήματα που διαξιφίζονται μεταξύ τους για το ποιος έδωσε αυτή την επιβλητική ονομασία στο σκληρό ιδίωμα. Οι Steppenwolf αναφέρουν πως αρχή όλων ήταν ο στίχος μέσα από το Born To Be Wild, που αναφέρει: « (…) I like smoke and lightnin', Heavy metal thunder (…)», ενώ οι Blue Oyster Cult, σε διαδικασία συνέντευξης και σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα ονόμαζαν τη μουσική τους, είχαν απαντήσει απερίφραστα και κατηγορηματικά πως παίζουν Heavy Metal.

Όποιος από τους δυο κι αν είναι ο πνευματικός πατέρας της αγαπημένης μας μουσικής, η ουσία είναι μία… Αυτό το σκληρό, λυρικό μουσικό ιδίωμα, βρήκε την ονομασία που του ταίριαζε γάντι και ξεχώρισε… και μεγαλούργησε… κι ενέπνευσε… και ταξιδεύει απτόητο στο χρόνο, συνεχίζοντας να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα… να γεννά, για πάνω από 65 χρόνια, ποιοτική, διαχρονική, σκληρή… METAL ΜΟΥΣΙΚΗ!

https://youtu.be/SWaOiIvKIHo


Μέρος 3ο

HEAVY METAL, ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ


Οι Metal μουσικοί, γρήγορα προχώρησαν πέρα από την απλή τραγουδοποία, προς εξερεύνηση του τεράστιου και μεγαλειώδους σύμπαντος της εξέλιξης του ήχου, μα και αυτό της τεχνικής.
Ο μαέστρος Michael Kamen, δυο μήνες πριν τη δημιουργία του «S&M» των Metallica, ανέφερε σε συνέντευξη του:
«(…) Αναμφίβολα, η Jazz και η Rock μουσική, ειδικότερα η Heavy Metal μουσική, εξέλιξαν, προχώρησαν τη σύγχρονη μουσική αιώνες μπροστά (…)»

https://youtu.be/Sh5S3OxiE-s

ΗΧΟΣ

Η Metal είναι δημιούργημα της σύγχρονης εποχής. Μετά τη βιομηχανική επανάσταση, και σταδιακά, καθώς αναπτυσσόταν ο Δυτικός τρόπος ζωής, η αστυφιλία, ο εκκωφαντικός θόρυβος των μηχανών, ο ακόμα πιο δυσβάστακτος θόρυβος των πόλεων, το άγχος, η ανέχεια, τα σύνθετα, σύγχρονα προβλήματα του Δυτικού τρόπου ζωής (Φαινόμενα Κοινωνικής Παθογένειας) κ.α. γέννησαν την ανάγκη έκφρασης των μουσικών, προσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα, στο νέο τρόπο ζωής. Ήταν ανάγκη λοιπόν να εξελίσσουν τον ήχο τους σε όλο και πιο βαρύ, ακραίο και συνάμα λυρικό. Στα εργαστήρια της Marshal ακόμα αναφέρουν μια σειρά Metal κιθαριστών που επισκέπτονταν συχνά τις εγκαταστάσεις τους για να πειραματιστούν με τις παραμορφώσεις και να φτιάξουν το δικό τους ήχο.

Μα δεν είναι μόνο οι κιθαρίστες. Ενδεικτικά: ο ντράμερ Cozy Powel (The Jeff Beck Group, Rainbow, Michael Schenker Group, Gary Moore, Graham Bonnet, Brian May, Whitesnake, Emerson, Lake & Powell, and Black Sabbath) είχε το προσωπικό, σήμα κατατεθέν του, ήχο που εύκολα μπορούσε να γίνει διακριτός σε όποιο γκρουπ κι αν έπαιζε. Ο ίδιος ο John Lord (Deep Purple, Whitesnake, Paice Ashton Lord, the Artwoods, the Flower Pot Men and Santa Barbara Machine Head) πέρναγε τα Hammond του από παραμόρφωση ενισχυτή, για να μπορέσει να σταθεί, όπως έχει ο ίδιος αναφέρει σε ντοκιμαντέρ για τους Deep Purple, δίπλα στον μεγάλο Blackmore.

Όλα τα μουσικά όργανα που παίρνουν μέρος στη Metal μουσική, βελτίωσαν σταδιακά τον ήχο και τη τεχνική τους, ανοίγοντας νέους δρόμους, τόσο στη σύνθεση όσο και στο χαρακτήρα της ίδιας της μουσικής.

https://youtu.be/edqH0ofRQrM

ΤΕΧΝΙΚΗ

https://youtu.be/cFlDf7Ck-N4

To 1981, οι Paco De Lucia, Al Di Meola και John Mc Laughlin, δηλαδή, τρεις από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες στο κόσμο, συναντήθηκαν για ένα κονσέρτο ακουστικής κιθάρας, στ’ οποίο έδωσαν ρεσιτάλ κιθάρας σε ρυθμούς Jazz Fusion, Rock και Flamenco. Το αποτέλεσμα μπορεί κάποιος να το απολαύσει στο άλμπουμ «Friday Night In San Francisco». Σ’ αυτό το φανταστικό κιθαριστικό άλμπουμ μας δίνουν ένα απτό δείγμα της τεχνικής τους κατάρτισης. Μέρος της τεχνικής τους αποτελεί και η αρτιότητα απόδοσης των κομματιών, όταν αυτά εκτελούνται σε υψηλές ταχύτητες. Μόνο που η ταχύτητα στην Ελλάδα, όταν συναντιέται σ’ αυτούς τους μουσικούς αποκαλείται «απαράμιλλη δεξιοτεχνία», ενώ όταν ακούγεται στη Heavy Metal μουσική είναι αφοριστέα.

https://youtu.be/eRW29KgLQWs

Με λίγα λόγια… προκαλεί ζαλάδα η τεχνική έτσι όπως αναπτύχθηκε, σε όλα τα όργανα, στη Metal μουσική. Άνοιξε ορίζοντες, ενέπνευσε, διεύρυνε τα «όργανα» όσο αφορά τις οκτάβες…

https://youtu.be/9IrWyZ0KZuk

Στη κιθάρα… slide, mute, tapping, tremolo picking, arpeggios, τεχνικές πέννας, υπέροχων και καινοτόμων complex rhythm, pinch harmonics,…

https://youtu.be/L9r-NxuYszg

Στη φωνή… νέες εκφράσεις, νέα αισθητική, νέα δυσθεώρητα ύψη, νέες απαράμιλλες εκφάνσεις ερμηνείας… και γιατί όχι; Υποκριτικής…

Ακούστε την ερμηνεία του Alice Cooper στο Steven, του Mindnight στο Lost Reflection και του Ian Gillan στο Gethsemane μέσα από το Jesus Christ Superstar και ίσως καταλάβετε ότι αναφέραμε παραπάνω. Απλά ανατριχιαστικοί!

https://youtu.be/Azawb907Bjg

https://youtu.be/UBoEmVtHTqE

https://youtu.be/pdwNlvCj87U
 
Last edited:

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.932
Reaction score
41.201
Ακούστε την ερμηνεία του Alice Cooper στο Steven
Είπα να κάτσω και εγώ να ακούσω το πρώτο τραγούδι, ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα σκληρού λυρικού μουσικού ιδιώματος, να καταλάβω τη διαχρονική σκληρή heavy metal μουσική που εξέλιξε και προχώρησε τη σύγχρονη μουσική αιώνες μπροστά.
Και ακούω τον Alice Cooper να μοιρολογάει που ακούει τη μαμά του να βγαίνει στο μπαλκόνι και να του φωνάζει, "Στήβεν παιδί μου, γύρνα σπίτι, νύχτωσε πια.¨
Ανατρίχιασα.
 


Μηνύματα
35
Reaction score
66
Είπα να κάτσω και εγώ να ακούσω το πρώτο τραγούδι, ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα σκληρού λυρικού μουσικού ιδιώματος, να καταλάβω τη διαχρονική σκληρή heavy metal μουσική που εξέλιξε και προχώρησε τη σύγχρονη μουσική αιώνες μπροστά.
Και ακούω τον Alice Cooper να μοιρολογάει που ακούει τη μαμά του να βγαίνει στο μπαλκόνι και να του φωνάζει, "Στήβεν παιδί μου, γύρνα σπίτι, νύχτωσε πια.¨
Ανατρίχιασα.
Χαχα! ακολουθεί και τέταρτο μέρος. Να δούμε αν θα γυρίσει σπίτι επιτέλους. Πάντως, αν μείνατε στο εισαγωγικό Years Ago και δεν ακούσατε το Steven, σας προτρέπουμε να το κάνετε, αξίζει. Αρκεί να το διαπιστώσετε.
 


Μηνύματα
35
Reaction score
66
Ακουσα αυτό που βάλατε από το youtube.
Αυτό που βάλαμε από το youtube, αποτελείται από δυο μέρη, το εισαγωγικό Years Ago (2':51'') και το Steven (5':47''). Η ερμηνεία του Alice Cooper βρίσκεται στο δεύτερο μέρος, το Steven. Εκεί ο Alice ξεδιπλώνει τις εμμονές, τα ψυχολογικά τραύματα και τις φοβίες του κεντρικού προσώπου που ερμηνεύει.
 

gid

Μηνύματα
7.414
Reaction score
8.654
Κανείς άλλος δεν ξέρασε λιγάκι μέσα στο στόμα του, διαβάζοντας πως οι Led Zeppelin ήταν χέβι μέταλ μπάντα;
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.609
Εντάξει, δεν έγινε και τίποτε, άλλωστε οι όροι χάρντ ροκ και χέβυ μέταλ είναι ώλμοστ ιντερτσέιντζαμπλ, (που έλεγε και η γιαγιά μου).

Η ρίζα του χαρντ μάλλον είναι το come on του Earl King. Και το πρώτο χαρντ κομμάτι στην Ιστορία είναι αυτό...

 


Μηνύματα
3.090
Reaction score
8.866
Αγαπητέ corum σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση της ορολογίας Heavy Metal και όχι μόνο, την οποία θα πρέπει να τη γνωρίζει κάθε Μεταλλάς, έχουμε και στο avsite ειδική σελίδα με metal τραγούδια που έχει βάλει ο κάθε φίλος της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής.......Heavy Metal.
 

Μηνύματα
35
Reaction score
66
Μέρος 4ο
Επιρροές



Η Heavy Metal μουσική, δεν περιχαρακώθηκε ποτέ πίσω από την αλήθεια και την αυθεντικότητά της. Από τη πρώτη στιγμή σεβάστηκε τη καταγωγή της (Blues, Rock, Psychedelic Rock, Progressive Rock…) και τίμησε τις επιρροές της. Από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της έγιναν ορατές οι πρώτες κατευθύνσεις των διαφόρων συνθετικών της δρόμων.

Ο Ritchie Blackmore (Deep Purple, Rainbow, Blackmore’s Night), ήταν βαθειά επηρεασμένος από τη κλασική μουσική.


Το ίδιο και ο Uli John Roth. Απόγονοι αυτών, είναι όλοι εκείνοι που σήμερα αποκαλούμε «Neoclassical Metal Guitarists». Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος αυτού του κύματος, για δεκαετίες, ήταν ο Yngwie Malmsteen.

Ο Malmsteen, έχοντας μοναδικό του πάθος τη κιθάρα και το θαυμασμό του για το επηρεασμένο από τη κλασική μουσική, στυλ παιξίματος του Blackmore, αναζήτησε αυτές καθ’ αυτές τις πηγές, Bach, Beethoven, Vivaldi, Mozart… O ίδιος ισχυρίζεται ότι… «το κλασικό είδος είναι η κορύφωση της ανάπτυξης της μουσικής» , θεωρώντας τον Bach τον πιο επιδραστικό κλασικό συνθέτη, ενώ η δική του μεγαλύτερη επιρροή είναι ο Niccolo Paganini.


Οι Led Zeppelin δεν έκρυψαν ποτέ τις επιρροές τους από τη Blues και τη Psychedelic Rock σκηνή, ενώ μ’ αυτή τη Metal προσέγγισή τους, έγιναν μέντορες της μισής και πλέον Hair Metal σκηνής των ‘80s.


Θα μπορούσαμε να μιλάγαμε ώρες για τις επιρροές της Metal σκηνής. Από τη Jazz (πχ Joey Tafolla - Infra Blue κ.α.), την Progressive Rock (Dream Theater - Images and Words κ.α.)…

Θα σταθούμε όμως σ’ ένα απτό παράδειγμα… Αφορά το concept album «Crimson Idol» των W.A.S.P. …
Από το Rocking.gr :

«(…)Το θέμα που πραγματεύεται το "The Crimson Idol" είναι λίγο ως πολύ, σε όλους τους φαν του σκληρού ήχου γνωστό, οπότε δεν χρειάζεται να αναλωθούμε στις παρακάτω γραμμές με αυτό. Οι απαιτήσεις των οπαδών ενός γκρουπ, η ιδιαίτερη προσωπικότητα του καλλιτέχνη και το κενό της κορυφής είναι τρία από τα κύρια συστατικά για την έμπνευση της εν λόγω κυκλοφορίας, αν και αρκετοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για το αυτοβιογραφικό σημείωμα του Blackie Lawless στα κιτάπια της μουσικής ιστορίας, με το προσωπείο του ήρωα του άλμπουμ, Jonathan Aaron Steel.(…)»

Στη μπαλάντα του δίσκου, το «The Idol», ακούμε κάποιο σημείο που… κάτι θυμίζει. Ο Blackie δεν έκρυψε ποτέ το σεβασμό και την αγάπη του στους Pink Floyd. Το τελείωμα του κομματιού, κάπου από το 6’:25’’, ίσως σας θυμίσει το τελείωμα του Comfortably Numb, από το 4’:25’’…


https://youtu.be/z_ubFk6lPmo
 

Μηνύματα
1.059
Reaction score
1.577
hard rock και heavy metal : τα όρια πολλές φορές είναι δυσδιάκριτα και κάποια κομμάτια ή συγκροτήματα εμπίπτουν και στα δύο είδη,
αλλά στην πλειοψηφία τους κατατάσονται στο ένα ή το άλλο είδος και όχι στο άλλο

επίσης το μέταλ έχει πολλά παρακλάδια αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους
και δεν ακούνε όλοι από όλα τα υποείδη

τώρα για το πότε ξεκίνησε, δύσκολο να πει κανείς, αλλά νομίζω αν έπρεπε να βάλουμε ένα ορόσημο οι περισσότεροι θα λέγανε τους black sabbath αλλά μπορεί να κάνω και λάθος
 

Μηνύματα
709
Reaction score
1.315
Και Blue Cheer σίγουρα, όπως και όλο τa obscure early '70s heavy rock σχήματα τύπου Dust, Atomic Rooster, Captain Beyond κ.ο.κ. Βέβαια με την ανύπαρκτη δημοφιλία που είχαν όλα αυτά τότε και μετέπειτα, είναι μάλλον απίθανο ότι επηρέασαν σε πρώτο χρόνο, αλλά μετά το '90 που άρχισε να τα ανακαλύπτει μία νεότερη γενιά, έχουν παίξει σαφώς τον ρόλο τους στον πιο σύγχρονο ήχο. Π.χ. ο Åkerfeldt των Opeth πίνει νερό στο όνομα όλων αυτών.

Αυτό εδώ από το σωτήριον έτος 1970 έχει ήδη όλα τα τυπικά γνωρίσματα του είδους: τα φωνητικά θεατράλε και μπροστά μπροστά (το δε γρέζι και η βραχνάδα του τραγουδιστή είναι τόσο έντονο που αναρωτιέσαι αν έγινε επίτηδες ή είναι απλά το τσιγάρο και το αλκοόλ που τον κατέστρεψαν!), οι στίχοι μυθολογικής/επικής προέλευσης, το ριφάκι που επαναλβάνεται λιτό και απέριττο, εντάξει οι κιθάρες μπλουζίζουν λίγο, αλλά είτε το πεις hard rock είτε heavy rock είτε proto-metal και πάει λέγοντας μέσα θα πέσεις..


 

Μηνύματα
35
Reaction score
66
Μέρος 4ο (Β’ Μέρος)
Επιρροές


Οι επιρροές στη Metal σκηνή δεν είναι κάτι απλό, που μπορεί να εξαντληθεί μέσα σε λίγες μόνο γραμμές. Είναι τόσο μεγάλη η γκάμα των επιρροών που θα μπορούσαμε να μιλάγαμε για ώρες.


[Εδώ να τονίσουμε πως στο παρόν πόνημα σχετικά με τη Heavy Metal σκηνή, αναφέρουμε πάντα, κάποια ενδεικτικά ονόματα, κάποιους καλλιτέχνες ή γκρουπς που έπαιξαν σημαντικό κι επιδραστικό ρόλο στη σκηνή. Και βέβαια υπήρξαν κι άλλα γκρουπς – κάποια απ’ αυτά αναφέρθηκαν και πιο πάνω από άλλους – που συνέθεσαν σε Metal φόρμες. Αυτά τα τρία όμως ήταν τα πιο σημαντικά κι επιδραστικά για τη διάδοση και το στυλ του μουσικού ιδιώματος. Επίσης κάποιες απαντήσεις γύρω από θέματα που έθιξαν κάποιοι σε μήνυμά τους, θα δοθεί εν ενθέτω χρόνο.]


Γύρω στα τέλη των ‘70s αρχές ‘80s, η Metal σκηνή περνάει κρίση ταυτότητας. Είχαν συγχωνευτεί πολλές τάσεις κάτω από την ίδια ταμπέλα και ζητούσαν το δικό τους χώρο ν’ αναπτυχθούν. Η άνοδος της πανκ σκηνής, ειδικά στην Ευρώπη το δεύτερο μισό των ‘70s, δίνει ώθηση και έμπνευση σε πολλές τάσεις και γκρουπς. NWOBHM, Thrash Metal, ακόμα και γκρουπς που αργότερα ονομάστηκαν Hair Metal, παρουσίασαν ψήγματα επιρροής από τη Punk σκηνή. Μιλάμε πάντα για ψήγματα, γιατί δεν έπαυαν να είναι αμιγώς Metal. Έτσι τα πρώτα thrash metal συγκροτήματα δήλωναν στις επιρροές τους, συγκροτήματα του NWOBHM και κάποια από την punk.


Στη Thrash σκηνή, κι ενώ αναπτυσσόταν, έγιναν γνωστές κι άλλες επιρροές μέσα από τη σύνθεση των κομματιών. Ακόμα και κλασική μουσική ακούστηκε κάπου ανάμεσα στην επιθετικότητα των κομματιών. Οι Annihilator, και ειδικότερα ο Jeff Waters δεν έκρυψαν τις επιρροές τους και από τη κλασσική μουσική.


Την περίοδο των 90s και των αρχών των 2000s, η σκηνή της Heavy Metal μουσικής εξελίχθηκε περαιτέρω, με την εμφάνιση της Alternative Metal και της Nu Metal. Αυτές οι μορφές metal συχνά συνδύαζαν πιο βαρύ και εναλλακτικό ήχο με στοιχεία από άλλα είδη, όπως Funk και Industrial. Η Grunge μουσική, με συγκροτήματα όπως οι Nirvana και οι Alice in Chains, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη, σηματοδοτώντας μια στροφή προς πιο εναλλακτικές και “εξεγερτικές” μορφές Rock και Metal.


Θέλουμε να τελειώνουμε επιτέλους τις επιρροές… Έστω χωρίς καν να έχουμε αγγίξει ούτε τις μισές απ αυτές. Είναι ανάγκη να δούμε καθαρά πίσω από όλα αυτά.


Όταν μιλάμε για Heavy Metal, εννοούμε ένα δέντρο (φέρτε στο νου σας μια βελανιδιά) όπου κάθε κλαδί είναι και μια τάση, ένα ξεχωριστό είδος.Το ίδιο το δέντρο όμως, είναι γειωμένο βαθειά στη γη. Παίρνει τα θρεπτικά στοιχεία της γης που φύτρωσε και αναπτύσσεται. Αυτή η γη είναι η μουσική και κάθε εναντίωση στις επιρροές, άρα στα θρεπτικά συστατικά, είναι εγκληματικό για το ίδιο το δέντρο, το οικοδόμημα της μουσικής, εν προκειμένω της Heavy Metal. Συχνά οι οπαδοί απορρίπτουν ξένα προς τα ακούσματά τους είδη. Διαξιφίζονται με σθένος για το δίκαιο της αλήθειας τους και απορρίπτουν όλα τα άλλα είδη. Μα η ίδια η αγαπημένη τους μουσική έχει αποδείξει πως αλληλεπιδράτε από άλλα είδη. Ίσως ήρθε η στιγμή να δούμε τη γενική εικόνα και να αντλούμε κάθε φορά ότι ποιοτικό έχει να μας δώσει η ίδια… η μουσική.



 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.616
Μηνύματα
2.868.186
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top