Why cable reviews are just crap

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Why cable reviews are just crap

Εσύ μου θυμίζεις τον παππού μου που έβριζε τους γιατρούς (με το ίδιο πρόσχημα) όταν του έλεγαν να κόψει το τσιγάρο.

Τελικά πέθανε. :happy_4:
Απ το τσιγαρο ;; :happy_4::happy_4::happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όσον αφορά στους "τίμιους" τρόπους προώθησης του προϊόντος που ανέφερε κάπου ο Βασίλης, δεν αντιλέγω ότι οι περισσότεροι έμποροι δεν έχουν κακή διάθεση. Όμως αυτό το πάρε και δοκίμασε ισοδυναμεί με το:

[youtube]OOE8qhKskuY[/youtube]

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και τελικά σε αυτή τη ζωή δεν είναι καλό να τα "δοκιμάζουμε" όλα. Τι να δοκιμάσει, τι να ακούσει, σε ποιό σύστημα, με ποιό τρόπο, πως θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει?...

- Το μπέρδεμα είναι μεγάλο και δεν λύνεται με αυτήν την υπερεκτιμημένη... δοκιμή, τουλάχιστον όπως την εννοούνε κάποιοι στον χώρο.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Θες να δοκιμασεις μερικα καλωδιακια ;;;; :happy_5: :happy_5: :happy_5:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Νταξει, τωρα ειμαι απολυτα σιγουρος οτι trollαρεις. Εδω και 4-5 ποστ σου αποφευγεις να απαντησεις επι της ουσιας και πιανεσαι απο οτι μπορεις προκειμενου να αποφυγεις μια τεκμηριωμενη απαντηση. Αν μπορεις να το κανεις, καν'το. Αν δεν μπορεις, ασε αυτους που μπορουν να το κανουν.

Σπυρο πολυ ωραιο αρθρο, respect...

Να υποθεσω οτι αναφερεσαι στο προηγουμενο σου post το οποιο παρατειθεται ......

Οποιος συνηδειτοποιει οτι δεν ακουει διαφορες απο καλωδια, διοτι ειναι αμελητεες, αν υποθεσουμε οτι ειναι υπαρκτες, ειναι τυχρεος καθως δεν αυθυποβαλλεται να μπει στο μαρκετιστικο τριπακι the bigger, the better.

Και εδω που τα λεμε, απο την μια πλευρα εχω διαβασει τεκμηριωμενες, και επιστημονικα, αποψεις για το κατα ποσο ενα καλυτερο καλωδιο κανει (ή μαλλον δεν κανει) τη διαφορα, ασχετα αν υπαρχει και μια δοση ειρωνιας (απο την οποια και ολοι πιανονται).

Η αλλη πλευρα το εχει και λιγο ελιτιστικα, οτι εγω (που εχω και λεφτα) ακουω τη διαφορα και υπαρχει, και οι υπολοιποι μη-hiendαδες πατε να κρεμαστειτε με τα φτηνοκαλωδια σας. Και μαλιστα οταν καποιος ισχυριζεται οτι δεν υπαρχει, αντιδρατε λες και σας εθιξε το hobby και τη μανα μαζι! Καθιστε ρε παιδια, δεν ειναι ετσι. Αυτο internetικα αγγιζει τα ορια του trolling.

*Θα ηθελα πολυ να διαβασω σοβαρα επιχειρηματα υπερ της αναγκαιοτητας υπαρξης ακριβων καλωδιων.
Γιατι νομιζεις αγαπητε οτι οφειλα ν απαντησω εγω στο *αιτημα σου ;;; και ως εκ τουτου θεωρεις οτι υποπιπτω στο αδικημα του trollισμου :happy_5: και της ενοχης σιωπης ;;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θες να δοκιμασεις μερικα καλωδιακια ;;;;
Άσε έπεσα στο καζάνι όταν ήμουν μικρός.
Προτιμώ να ασχοληθώ με κάτι πιο παραγωγικό για το σύστημά μου... :happy_6:

Reaction score
2
Αν νομιζεις οτι δεν οφειλεις να απαντησεις στο ερωτημα μου, δηλαδη να τεκμηριωσεις με σοβαρα επιχειρηματα την θεση σου, τοτε νομιζω οτι οφειλεις να μην εκφερεις γενικοτερα γνωμη επι του συγκεκριμενου θεματος. Στο internet τιποτε δεν ειναι αυταποδεικτο.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Παντως Νικο οσα αναφερονται στο βιντεακι εχουν μια πολυ μεγαλη δοση αληθειας και το διαπιστωσα , ως ανθρωπινη συμπεριφορα , στην μεχρι τωρα επαγγελματικη μου επαφη με το εμποριο καλωδιων .

Ομως δεν διαφερει σε τιποτα με την εμφυτη μανια βελτιωσης η προσπαθειας βελτιωσης που διακατεχει πολλους ανθρωπους και κατανταει σκοπος ζωης .

Οταν βελτιωνεις ενα αυτοκινητο με τσιπακια , αναρτησεις , εξατμισεις κλπ κλπ , δεν υποπιπτεις στην ιδια συμπεριφορα ;; Τι εχεις να πεις γι αυτους που δαπανουν εξισου μεγαλα ποσα για να βελτιωσουν το καθημερινο τους αυτοκινητο ;;

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αν νομιζεις οτι δεν οφειλεις να απαντησεις στο ερωτημα μου, δηλαδη να τεκμηριωσεις με σοβαρα επιχειρηματα την θεση σου, τοτε νομιζω οτι οφειλεις να μην εκφερεις γενικοτερα γνωμη επι του συγκεκριμενου θεματος. Στο internet τιποτε δεν ειναι αυταποδεικτο.
Καλε μου ανθρωπε ποια ειναι η θεση μου την οποια οφειλω να τεκμηριωσω με σοβαρα επιχειρηματα ;;;; Διαβασε σε παρακαλω ολο το θεμα και πες μου .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μαρίνε δεν νομίζω να πιστεύεις ότι έχει κάποιος πρόβλημα με όσους δαπανούν πολλά χρήματα για τα χόμπυ τους. Αν ξέρουν τι κάνουν γιατί να έχει κανείς πρόβλημα μαζί τους? Το θέμα μας αυτό είναι, πως δηλαδή θα ξέρουμε τι κάνουμε, η γνώση...

- Μιας και ανέφερες τα αυτοκίνητα ας πούμε κι ένα παράδειγμα.
Κάποιος που ρίχνει λεφτά για να κάνει τον κινητήρα του από 100 άλογα 200 χωρίς να αλλάξει τίποτε άλλο σε αυτό, ξέρει τι κάνει?...

- Φυσικά και όχι, είναι ένας αδιάβαστος μπούφος, ένα έρμαιο του γκαραζιέρη ή των περιοδικών που διαφημίζουν ότι τα πολλά αλόγατα φέρνουν την ευτυχία. Το πιθανότερο είναι στην επόμενη στροφή, αυτός να πάει ευθεία. Μετά θα λέμε ότι ήταν από αυτούς που τον οδηγούσε το πάθος της βελτίωσης, μόνο που η βελτίωση του είχε καταστρέψει το αυτοκίνητο διότι αυτό δεν έστριβε...

Reaction score
2
Αν δεν απατωμαι το ολο θεμα αρχισε επειδη ο ΚΚ ειχε την αποψη οτι δεν επρεπε να αναφερθουν τα καλωδια σε μια δοκιμη, επειδη δεν επαιζαν καποιο συγκεκριμενο ρολο, και μερικοι θιχτηκαν τοσο πολυ απο την υβρη του αυτη που λεγανε ο,τι να ναι.

Τελοσπαντων, και πολυ ασχοληθηκα με ενα θεμα που ουτε με αφορα. 1 φρασουλα για κλεισιμο, και παω να κανω κατι πιο χρησιμο με τη ζωη μου.

-Το δικαιωμα σας να ομιλειτε δεν συμπεριλαμβανει την υποχρεωση μας να σας ακουμε.

Καλημερα σας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ψιτ και που 'σαι.
Όταν το δοκίμασε το αμάξι ο μακαρίτης, πήγαινε σφαίρα! :happy_4:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Καλημερα σε ολους!
Κρατηστε τα βελη στις φαρετρες γιατι στον επομενο ''ΗΧΟ'' θα παρουσιασουν ....................
................
............
......
...καλωδια!!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έλα ρε? Αυτό το άκρως ενημερωτικό, αποκαλυπτικό, αξιόπιστο και ειλικρινές έντυπο, θα ασχοληθεί με τα καλώδια?

Καλά που το είπες. Θα προτιμήσω το DEEP (πάλι). :happy_9:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Why cable reviews are just crap

Να κάνω μία υποθετική ερώτηση?

Aς πάρουμε τα παραπάνω καλώδια απο το link του Stereophile, τα JPS Labs, που κοστίζουν όσο ένα ακριβό αυτοκίνητο. Ας επιλέξουμε και ένα μέλος του AVSite με κάποιο αρκετά καλό σύστημα, ας πούμε τον Nίκο που ξέρω ότι δε θα παρεξηγήσει (αν και αυτός έχει "ψηφιακά που δεν παίζουν"...αλλά λέμε τώρα).

Ο Νίκος έχει ήδη "επενδύσει" ένα σημαντικό ποσό σε "καλά" καλώδια περί τα, ας πούμε, 10.000 ευρώ αλλά τον τρώει η τσέπη του και θέλει κάτι καλύτερο. Σίγουρα, λοιπόν, τα καλώδια που έχει ο Νίκος είναι "hi-end" αλλά πολύ φτηνότερα απο τα JPS.

Εξηγούμε του Νίκου πόσο καλά είναι τα JPS - ό,τι καλύτερο έχει φτιάξει ανθρώπινο χέρι κλπ - τον βάζουμε να διαβάσει και 1-2 review που τα εξυμνούν, του τα δίνουμε κιόλας να τα πιάσει για να δει την απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής και πόσο χοντρά και βαριά είναι (τα καλώδια - δε θέλω εξυπνάδες!).

Στη συνέχεια βάζουμε ένα σεντονάκι μπροστά απο το σύστημα του Νίκου. Βάζουμε 2-3 καλές ηχογραφήσεις να τις ακούσει όπως είναι τώρα το σύστημά του και στη συνέχεια αλλάζουμε καλώδια.

Αυτό που δεν θα ξέρει ο Νίκος είναι πως αντί τα JPS Labs εμείς θα βάλουμε ένα καλώδιο ρεύματος της QED των 50 ευρώ (Quinex ή όπως αλλιώς λέγεται - είμαστε large τύποι και τα σκορπάμε τα λεφτά), ένα VDH Interconnect των 80 ευρώ περίπου (ας πούμε το 102ΜkIII) και καλώδια ηχείων τα Kimber 8TC που κάνουν περίπου 250 ευρώ το ζευγάρι (είπαμε, δεν τα λυπόμαστε τα λεφτά).

Πετάμε ένα "άκου τώρα διαφορές να πάθεις πλάκα" και του βάζουμε να ακούσει τα ίδια κομμάτια όπως πριν.

Τι πιστεύετε ότι θα μας πει ο Νίκος μετά το τέλος της "δοκιμής των JPS"?

Reaction score
3.492
Re: Απάντηση: Why cable reviews are just crap

Να κάνω μία υποθετική ερώτηση?

Aς πάρουμε τα παραπάνω καλώδια απο το link του Stereophile, τα JPS Labs, που κοστίζουν όσο ένα ακριβό αυτοκίνητο. Ας επιλέξουμε και ένα μέλος του AVSite με κάποιο αρκετά καλό σύστημα, ας πούμε τον Nίκο που ξέρω ότι δε θα παρεξηγήσει (αν και αυτός έχει "ψηφιακά που δεν παίζουν"...αλλά λέμε τώρα).

Ο Νίκος έχει ήδη "επενδύσει" ένα σημαντικό ποσό σε "καλά" καλώδια περί τα, ας πούμε, 10.000 ευρώ αλλά τον τρώει η τσέπη του και θέλει κάτι καλύτερο. Σίγουρα, λοιπόν, τα καλώδια που έχει ο Νίκος είναι "hi-end" αλλά πολύ φτηνότερα απο τα JPS.

Εξηγούμε του Νίκου πόσο καλά είναι τα JPS - ό,τι καλύτερο έχει φτιάξει ανθρώπινο χέρι κλπ - τον βάζουμε να διαβάσει και 1-2 review που τα εξυμνούν, του τα δίνουμε κιόλας να τα πιάσει για να δει την απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής και πόσο χοντρά και βαριά είναι (τα καλώδια - δε θέλω εξυπνάδες!).

Στη συνέχεια βάζουμε ένα σεντονάκι μπροστά απο το σύστημα του Νίκου. Βάζουμε 2-3 καλές ηχογραφήσεις να τις ακούσει όπως είναι τώρα το σύστημά του και στη συνέχεια αλλάζουμε καλώδια.

Αυτό που δεν θα ξέρει ο Νίκος είναι πως αντί τα JPS Labs εμείς θα βάλουμε ένα καλώδιο ρεύματος της QED των 50 ευρώ (Quinex ή όπως αλλιώς λέγεται - είμαστε large τύποι και τα σκορπάμε τα λεφτά), ένα VDH Interconnect των 80 ευρώ περίπου (ας πούμε το 102ΜkIII) και καλώδια ηχείων τα Kimber 8TC που κάνουν περίπου 250 ευρώ το ζευγάρι (είπαμε, δεν τα λυπόμαστε τα λεφτά).

Πετάμε ένα "άκου τώρα διαφορές να πάθεις πλάκα" και του βάζουμε να ακούσει τα ίδια κομμάτια όπως πριν.

Τι πιστεύετε ότι θα μας πει ο Νίκος μετά το τέλος της "δοκιμής των JPS"?

Kώστα Φ. , στην υπογραφή σου διαφημίζεις κάποιες εταιρείες και μεταξύ αυτών δύο εταiρείες που κατασκευάζουν καλώδια, την VDH και την Kimber.
Αυτό βλέπω εγώ στο PC μου, δεν ξέρω αν το βλέπουν και οι άλλοι.

Υ.Γ Ο κ. Ντόκος (μέλος Luxman) δηλώνει αντιπρόσωπος στην υπογραφή του, ενώ εσύ φαίνεται ότι είσαι συντονιστής στο avsite.gr

Δεν μου πέφτει λόγος αλλά είναι για γέλια η όλη κατάσταση.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Why cable reviews are just crap

Kώστα Φ. , στην υπογραφή σου διαφημίζεις κάποιες εταιρείες και μεταξύ αυτών δύο εταiρείες που κατασκευάζουν καλώδια, την VDH και την Kimber.
Αυτό βλέπω εγώ στο PC μου, δεν ξέρω αν το βλέπουν και οι άλλοι.
Ναι ρε γαμώτο, αλλά τώρα θα βγάλω την Quad γιατί μου έχει καθυστερήσει το μηνιάτικο.
Επίσης επειδή ζορίζομαι λίγο οικονομικά (θέλω να πάρω νέα καλώδια) λέω να βάλω και τη σύνθεση του PC μου. H ATI και η Intel δίνουν καλά λεφτά και πληρώνουν κάθε μήνα. Βέβαια αυτές είναι εταιρείες με εργοστάσια κλπ, δεν είναι βιοτεχνίες όπως οι 9/10 κατασκευαστές καλωδίων.

Δεν μου πέφτει λόγος αλλά είναι για γέλια η όλη κατάσταση.
Oh, yes.

Άμα θες απαντάς και στην ερώτηση.

Reaction score
3.492
Αυτό το μπανεράκι εμφανίζεται σαν υπογραφή στα μηνύματα του συντονιστή Κώστα Φ .

Μήπως εισέβαλαν οι hackers στο forum ?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Why cable reviews are just crap

Αυτή την υπογραφή εμφανίζεται σαν υπογραφή στα μηνύματα του συντονιστή Κώστα Φ .

Μήπως εισέβαλαν οι hackers στο forum ?
Υπάρχει απο το 2004 περίπου εκεί.
Απο το 2004 μέχρι σήμερα πρέπει να είσαι ο πρώτος που δεν κατάλαβε ότι πρόκειται απλά για το σύστημά μου.
Congrats?! :respect:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.851
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss