Wide vs Tele

Μηνύματα
1.219
Reaction score
7
Πριν προβώ στην αγορά του προβολέα και επειδή είχα σχεδόν ξεκαθαρίσει οτι θα αγόραζα τον JVC διάβαζα μανιωδώς κάθε ριβιου και ότι άλλο αφορούσε τον προβολέα.
Θυμάμαι οτι στο projectorcentral είχαν κάνει μετρήσεις και το έλεγαν ξεκάθαρα οτι πράγματι όσο πιό κοντά είναι ο προβολέας στην οθόνη (για σταθερό πάντα μέγεθος οθόνης) η εικόνα ήταν πιό φωτεινή. Το ίδιο συμβαίνει με όλους τους προβολείς και περισσότερο σε αυτούς με μεγάλο ζουμ πχ. 2Χ.
Έλεγαν όμως οτι όταν ο προβολέας είναι μακριά μπορεί να μειώνεται κάπως η φωτεινότητα αλλά έχουμε αύξηση του κόντραστ.(πως γίνεται αυτό δεν ξέρω ίσως μας το πει κάποιος πιο ειδικός) και κατά συνέπεια η καλύτερη επιλογή είναι οταν το ζουμ βρίσκεται κάπου στη μέση.
Εγώ σκέφτομαι για την δική μου περίπτωση που με ενδιαφέρει η φωτεινότητα γιατί θέλω να έχω μεγάλη οθόνη, ότι αν υποθέσουμε οτι η απόσταση οθόνης-προβολέα είναι σταθερή και δεν γίνεται να αλλάξει, έχουμε τώρα να επιλέξουμε το μέγεθος της οθόνης.
Αν έχω λοιπόν μιά οθόνη πχ120" και το ζουμ είναι ανοιχτό κατά 30% τότε τοποθετώντας μεγαλύτερη οθόνη πχ. 140" το ζουμ θα ανοίξει σε ένα ποσοστό 50% πχ. άρα θα έχουμε αύξηση φωτός σε σχέση με πριν που είχαμε μικρή οθόνη αλλά και πιό κλειστό το ζουμ.
Τώρα αν αυτή η αύξηση είναι ικανή να καλύψει τις 20" επιπλέον...............;;;;;;
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Re: Wide vs Tele

Παιδια, το θεμα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον!! Μπραβο!!
Ειδικα το αποτελεσμα με την διαφορα φωτεινοτητας στις ακραιες θεσεις lens shift, ειναι πολυ διδακτικο... Μηπως στο επομενο τεστ να βλεπαμε και τις διαφορες που υπαρχουν στην ευκρινεια σε ακραιες θεσεις zoom και lens shift?
Στον δικο μου παντως, εχω παρατηρησει οτι στις ακραιες θεσεις lens shift η συγκλιση χειροτερευει αισθητα.
Λευτέρη, έτσι υποτίθεται πως είναι κι έτσι θά 'πρεπε.
Στο δικό μου όμως, η καλύτερη σύγκλιση και η καλύτερη οπτική οξύτητα, με ελαχιστοποίηση χρωματικών εκτροπών και διάχυσης, είναι με το lens-shift τέρμα κάτω -ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα βόλευε στην τοποθέτηση! :pc:
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.663
Μηνύματα
2.869.209
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top