Windows 10

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Η οδηγία της Microsoft για όσους δεν έγινε αυτόματα η αποκατάσταση του προβλήματος.

  • Go to Settings (via Action center > All settings or Windows key + i)
  • Navigate to Update & Security > Activation
  • Click the link for the troubleshooter
Άλεξ, ευχαριστούμε.

Τη συγκεκριμένη μέθοδο τη δοκίμασα και χθες, αλλά δεν δούλευε στα δυο PCια μου, που βρήκα μη ενεργοποιημένα τα Windows. Σήμερα το πρωί, που ξαναδοκίμασα αν το κάνω, στο ένα από τα δυο δούλεψε κανονικά. Πήρε λίγη ώρα, και μετά εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έλεγε ότι "έχουμε ενεργοποιήσει τα Windows σε αυτή τη συσκευή" (στα αγγλικά το μήνυμα).

Στην άλλη, παρ' όλο που αρχικά εμφανίζεται το μήνυμα ότι "βρήκαμε μια ψηφιακή άδεια για Windows Pro να τρέχει σε αυτή τη συσκευή", και μετά μου ζητάει να επιλέξω το "upgrade your edition for Windows" προκειμένου να ενεργοποιηθεί η χρήση της ψηφιακής άδειας (δείτε παρακάτω, την εικόνα)

Windows_Not_Activated_3.jpg


Όταν το κάνω, εμφανίζεται ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο:

Windows_Not_Activated_4.jpg


...που μου ζητάει να κάνω εκκίνηση (start) της διαδικασίας, με τις ανάλογες προειδοποιήσεις να σώσω ότι εργασία κάνω και να κλείσω όλες τις εφαρομογές, ενώ με προειδοποιεί ότι θα πάρει λίγο χρόνο και δεν θα μπορώ να χρησιμοποιώ το PC μέχρι να τελειώσει η (θρυλούμενη) αναβάθμιση. Όταν το επιλέξω (πατήσω), για 1-2 δευετρόλεπτα φαίνεται να τρέχει η διαδικασία και στη συνέχεια το PC κάνει μόνο του επανεκκίνηση.

Μόλις ξαναμπουτάρει, στον έλεγχο που πραγματοποιώ, βλέπω ότι δεν έγινε τίποτα, τα Windows εξακολουθούν να εμφανίζονται απενεργοποιημένα. Όσες φορές κι αν προσπάθησα, μια από τα ίδια.

Ληφθεί υπόψιν ότι στον εν λόγω υπολογιστή δεν έχει εγκατασταθεί η νέα version 1809, βρίσκεται ακόμα στην 1803. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να περιμένω ακόμα μερικές μέρες ή ώρες (?) και να ξαναπροσπαθήσω ή να έλθω σε επαφή με τη Microsoft και να τους θέσω το ζήτημα.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Όσες φορές κι αν προσπάθησα, μια από τα ίδια.
Καλημέρα και πάλι.

Τελικά το πρόβλημα δεν έλεγε αν λυθεί με αυτόν τον τρόπο στον παραπάνω υπολογιστή.

Αφού ξαναπροσπάθησα 2-3 φορές σήμερα το πρωί, στο τέλος επέλεξα την προσπάθεια ενεργοποίησης μέσω τηλεφώνου. Συνδέθηκα με το διεθνές κέντρο της Microsoft για να κάνω την ενεργοποίηση. Η συνομιλία γίνεται στα αγγλικά και ο "εκπρόσωπος" είναι συνήθως κάποιος με Ασιατική προφορά (Ινδός, Πακιστανός κλπ.), που δυσκολεύεσαι να τον καταλάβεις, αλλά αγώ που τους έχω συνηθίσει τους καταλαβαίνω κατά 90% - όλο και κάτι θα μου ξεφύγει και ζητάω να επαναλάβουν αυτό που λένε.

Τους έδωσα το Installation ID number και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος με έβαλε να "τρέξω" (run) την εντολή "slui 3", όπου εμφανίστηκε ένα αναδυόμενο παράθυρο, στο οποίο έπρεπε να πληκτρολογήσω ξανά τον αριθμό κλειδιού που είχα και τα Windows ενεργοποιήθηκαν.

Προσοχή: Για όσους αναγκαστούν να μπουν στον κόπο να κάνουν την ενεργοποίηση μέσω αυτής της διαδικασίας, αυτή η εντολή δεν δέχεται Copy-Paste του κλειδιού στη γραμμή εισαγωγής του. Χρειάζεται πληκτρολόγηση ενός-ενός των ψηφίων του κλειδιού με το πληκτρολόγιο (οι παύλες μπαίνουν μόνες τους αυτόματα). Εννοείται φυσικά ότι πρέπει να έχετε διαθέσιμο μπροστά σας τον αριθμό του κλειδιού.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.786
Reaction score
83.716
@Παναγιώτη, η εντολή "slui 3" είναι το "slmgr.vbs /ipk" σε γραφικό περιβάλλον (GUI), δηλαδή η "ανώτερη" εντολή ενεργοποίησης των Windows.

Με αυτά που διαβάζω στα ξένα φόρουμ διαπιστώνω για άλλη μια φορά πως το ίδιο πρόβλημα σε διαφορετικούς χρήστες έχει άσχετες μεταξύ των λύσεις. Ενώ θα περιμέναμε στην ψηφιακή τεχνολογία να έχουμε μόνο σωστό/λάθος, λόγω των αμέτρητων διαφορετικών παραμετροποιήσεων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
@Παναγιώτη, η εντολή "slui 3" είναι το "slmgr.vbs /ipk" σε γραφικό περιβάλλον (GUI), δηλαδή η "ανώτερη" εντολή ενεργοποίησης των Windows.

Με αυτά που διαβάζω στα ξένα φόρουμ διαπιστώνω για άλλη μια φορά πως το ίδιο πρόβλημα σε διαφορετικούς χρήστες έχει άσχετες μεταξύ των λύσεις...
Καλημέρα, Άλεξ

Στέκομαι στην τελευταία σου φράση:
...Ενώ θα περιμέναμε στην ψηφιακή τεχνολογία να έχουμε μόνο σωστό/λάθος, λόγω των αμέτρητων διαφορετικών παραμετροποιήσεων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Με το ίδιο σκεπτικό, απάντησα κι εγώ σε σχετικό νήμα παραπονούμενων χρηστών στην κοινότητα της Microsoft - Ελλάς, στο οποίο κάποια εκπρόσωπος είχε χρεωθεί να δίνει απάντηση-λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Δες-δείτε τι έγραψα σχετικά (στη 2η σελίδα του νήματος):

https://answers.microsoft.com/el-gr/windows/forum/all/πρόβλημα/6ec17111-83bd-4128-ba5d-dac2d5231598
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Συνεχίζουμε - ακάθεκτοι - με άλλα προβλήματα.

Σε έναν άλλον υπολογιστή μου, που έχω στήσει πιο παλιά με Xeon X5482, ενώ δεν υπήρξε πρόβλημα απενεργοποίησης, ξαφνικά παρουσίασε πρόβλημα εγκατάστασης ενημερώσεων, από τις 21 Οκτωβρίου και μετά.

Για την ακρίβεια - και αφού ήμουν υποψιασμένος μετά τα τελευταία - όταν διαπίστωσα ότι αυτός παραμένει ανεπηρέαστος με το λειτουργικό του (W10 Pro, 64bit) ενεργοποιημένο, με το που τον άνοιξα, τον έβαλα να κατεβάσει ενημερώσεις. Ωστόσο, πήρα το εξής μήνυμα:

Παρουσιάστηκαν ορισμένα προβλήματα κατά την εγκατάσταση των ενημερώσεων, αλλά θα πραγματοποιηθεί ξανά απόπειρα. Αν εξακολουθεί να εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα και θέλετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο web ή να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη για πληροφορίες, ενδεχομένως να σας βοηθήσουν τα εξής: (0x80070424)

Δείτε το σχετικό screenshot:

αδυναμία_εγκατάστασης_ενημερώσεων.jpg


Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω (αν και ήδη έβαλα ένα ερώτημα στη Microsoft).

Υποψιάζομαι ότι και αυτού του είδους το πρόβλημα σχετίζεται με τη γενικότερη αναμπουμπούλα που έχει δημιουργηθεί στους servers (??) της Microsoft και που σχετίζονται με την προσπάθεια βελτίωσης των Win 10.

Κάνω λάθος;
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.786
Reaction score
83.716
Υποψιάζομαι ότι και αυτού του είδους το πρόβλημα σχετίζεται με τη γενικότερη αναμπουμπούλα που έχει δημιουργηθεί στους servers (??) της Microsoft και που σχετίζονται με την προσπάθεια βελτίωσης των Win 10.

Κάνω λάθος;
Μάλλον όχι, Παναγιώτη.
Και σε μένα, αφού διορθώθηκε το πρόβλημα της ενεργοποίησης, μου έκανε παρόμοια "κόλπα" στο update. Ένα-δυο restart μετά, επέστρεψε η ομαλότητα.

Σήμερα, έχουμε νέο πείραμα ... :D


Annotation 2018-11-14 093712.jpg
 







minas

Πισιά
Μηνύματα
3.933
Reaction score
3.741
Δηλαδή τα 8 είναι καλύτερα ? Να μη μπλεξω με 10αρια ? :)
Το μόνο πράγμα στο οποίο είναι καλύτερα τα 8 είναι ότι παραμένουν σταθερά μέτρια. Τα 10 είναι συνολικά καλύτερα, αλλά οι εξαμηνιαίες ενημερώσεις δεν είναι πάντα χωρίς προβλήματα...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.786
Reaction score
83.716
Τι να πω κι εγώ που είμαι beta tester και κάθε 2-3 μέρες έχω αυτό; :D

IMG_0919.jpg
 

Μηνύματα
1.237
Reaction score
1.559
Την βοήθεια σας
Μπορώ αγοράζοντας windows 10 pro cdkey να κάνω upgrade από 8.1 άλλα να μην είναι clear install ώστε να μην χρειαστεί να το στήσω από την αρχή?
 
Last edited:



Μηνύματα
1.237
Reaction score
1.559
Την βοήθεια σας με δύο θεματα
1)έχω δύο καρτες γραφικών την Asus gtx 960 str και του motherboard
Βάζοντας τα w10 έγινε conflict με τις δύο κάρτες που είναι λογικό έτσι έκανα από device manager disable την κάρτα του motherboard και είναι όλα καλα
Πρέπει να κάνω κάτι και στο bios??
2) βρήκα αυτό το έχει κανει κάποιος? Η υπάρχει άλλος τρόπος ??
 




Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.666
Μηνύματα
2.869.412
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top