Windows 7. Τέλος η υποστήριξη από την Microsoft από του χρόνου

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
H 14η Ιανουαρίου 2020 είναι η τελευταία ημέρα της δωρεάν υποστήριξης για τα Windows 7, μετά από την οποία τίθενται σε ισχύ τα επί πληρωμή updates.
Η καταληκτική ημερομηνία της υποστήριξης των Windows 7 από την Microsoft απέχει ένα έτος μακριά, αλλά ήδη έχει προκαλέσει αρκετό προβληματισμό στους χρήστες που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν, αντί να επιλέξουν τη μετάβαση στα Windows 10. Η επίσημη υποστήριξη για τα Windows 7 έχει λήξει από τον Ιανουάριο του 2015, αλλά συνεχίστηκε να υποστηρίζεται με security updates και κρίσιμα patches σε όσους συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το εν λόγω λειτουργικό σύστημα.
Από τον Ιανουάριο του 2020 και έπειτα, όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 θα πρέπει να πληρώνουν για τα updates που θα διατίθενται για το σύστημά τους, συνολικά για τρία έτη από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα. Η Microsoft ονομάζει τα πακέτα αναβάθμισης επί πληρωμή Extended Security Updates και θα αφορούν τόσο στους οικιακούς όσο και στους business χρήστες.
Μία ακόμα επιλογή που προσφέρει η Microsoft στους καταναλωτές είναι η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας Windows Virtual Desktop, μέσω των οποίων θα μπορεί να γίνει το downloading των κρίσιμων πακέτων αναβάθμισης. Το Office 365 ProPlus θα είναι δυνατό να το χρησιμοποιεί κανείς σε ένα σύστημα με λειτουργικό Windows 7, μόνο εάν είναι εγκατεστημένα σε αυτό τα Extended Security Updates, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ars Technica
 



Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Την είδηση την ανακάλυψα στην εφαρμογή "Ειδήσεις" του Windows Phone που έχω, από όπου δημιούργησα και το νήμα. Εντελώς τυχαία, και όσο κουράριζα τη μητέρα μου στο Ασκληπιείο, όπου βρίσκεται από την προηγούμενη Τετάρτη (δυστυχώς, υπάρχουν και αυτά στη ζωή μας :().

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή των "Ειδήσεων", αυτή παρέχεται από το pestaola.gr, προφανώς όμως δεν είναι αποκλειστικότητά του. Και θεώρησα καλό να την κοινοποιήσω και εδώ. Υπάρχουν βέβαια, μπόλικες αναρτήσεις και αλλού, με την ίδια είδηση. Η πιο "επίσημη" είναι αυτή της ίδιας της Microsoft:

https://support.microsoft.com/el-gr/help/4057281/windows-7-support-will-end-on-january-14-2020
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.443
Reaction score
15.136
Η υποστήριξη θα σταματήσει αλλά τα ίδια τα win7 είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν έτσι απλά.....
Εδώ έχουν ακόμα ποσοστό τα win XP !! που σταμάτησαν πριν 10 χρόνια... τα 7 θα πεθάνουν;;;
Το λειτουργικό είναι (έτσι στα χοντρά-χοντρά) το κομμάτι λογισμικού σ' ένα υπολογιστή που προσφέρει τη "βάση" για να τρέχουμε τα προγράμματα μας.
Αν αυτά τρέχουν σωστά, πολύς κόσμος αρνείται να μπει στη διαδικασία να τα αλλάξει.
(Ως παράδειγμα για το Hobby που αφορά εμάς, αν κάποιος έχει ένα λαπτοπάκι, τρέχει spotify & foobar και δεν τρελαίνεται να είναι ...updated, προφανώς θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του...)
Και μόνο αυτό αρκεί.... αν βάλεις στην εξίσωση το ότι πολύς κόσμος απλά δεν τα γουστάρει ή απεχθάνεται την αυξημένη τηλεμετρία κ.λπ. κ.λπ. ..... καταλαβαίνει κανείς πως θα αργήσουμε να τα χαιρετήσουμε...
 



gid

Μηνύματα
7.419
Reaction score
8.660
Το ζήτημα είναι ότι θα σταματήσουν τα security updates

Όποιος κρατήσει τα 7 θα πάρει σημαντικό ρίσκο.
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Περαστικά στη μητέρα του ΠΜ...
Εδώ σου λένε οτι δεν κάνουν ποτέ updates...
Από την άλλη πλευρά,θα είναι το καλύτερο έναυσμα για όσους θα διατηρούσαν laptop με Win7 αφιερωμένα στην αναπαραγωγή αρχείων να φόρτωναν την ανώτατη βαθμίδα λογισμικών όπως το fidelizer,η οποία θα αδρανοποιεί τελείως τις διαδικτυακές λειτουργίες.:p

Οι εκδόσεις Home & Ultimate έχουν ήδη σταματήσει να υποστηρίζονται από το 2015.Η έκδοση Professional είναι που χάνει τη δωρεάν υποστήριξη τον Ιανουάριο 2020.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Περαστικά στη μητέρα του ΠΜ...
Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά και πάντα μακριά από τέτοια.

Όταν καταφέρουμε να την πάρουμε πίσω από το νοσοκομείο, θα αφιερώσω ένα νήμα για τα δημόσια νοσοκομεία. Σε άλλη κατηγορία φυσικά.
 




Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.630
Μηνύματα
2.868.514
Members
37.942
Νεότερο μέλος
mdim051
Top