Wireless συνδεση pc - stereo

Reaction score
1
Καλησπερα σε όλους,

ειμαι νεος στο χωρο του ηχου εν γενει με αποτελεσμα να μην γνωριζω σχεδον τιποτα. Προσφατα επεσαν στα χερια μου δυο ηχεια NS-F51 μέσω ενός φίλου και προσπαθω να βρω ποια ειναι η καλυτερη λυση για ενισχυτη ή συνδυασμο ενισχυτη με καποιο receiver μιας και ο στοχος μου ειναι να ακουω μουσικη απο εναν υπολογιστη και ενα λαπτοπ που εχω στο σπιτι.
Επειδη 1) δεν θελω καλωδια λογω περιεργης διαρυθμισης του χωρου και 2) θελω να μπορω να ακουω απο 2 διαφορετικες πηγες (pc και laptop) υποθετω οτι ο ασυρματος τροπος συνδεσης ειναι μονοδρομος.

Η ερωτηση μου προς εσας που ειστε γνωστες του θεματος ειναι εαν αξιζει να δωσω παραπανω χρηματα για να παρω εναν network ενισχυτη (π.χ Υamaha R-N500) ή αν υπάρχει κάποια άλλη , ενδεχομενως πιο οικονομικη λύση, για να κανω τη δουλεια μου με κάποιον μη δικτυακο ενισχυτή. Για παράδειγμα, ψάχνοντας, είδα κάπου ότι μια λύση είναι η προσθήκη bluetooth transmitter/receiver.

Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδήποτε πληροφορία.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
85.422
Καλησπερα σε όλους,

ειμαι νεος στο χωρο του ηχου εν γενει με αποτελεσμα να μην γνωριζω σχεδον τιποτα. Προσφατα επεσαν στα χερια μου δυο ηχεια NS-F51 μέσω ενός φίλου και προσπαθω να βρω ποια ειναι η καλυτερη λυση για ενισχυτη ή συνδυασμο ενισχυτη με καποιο receiver μιας και ο στοχος μου ειναι να ακουω μουσικη απο εναν υπολογιστη και ενα λαπτοπ που εχω στο σπιτι.
Επειδη 1) δεν θελω καλωδια λογω περιεργης διαρυθμισης του χωρου και 2) θελω να μπορω να ακουω απο 2 διαφορετικες πηγες (pc και laptop) υποθετω οτι ο ασυρματος τροπος συνδεσης ειναι μονοδρομος.

Η ερωτηση μου προς εσας που ειστε γνωστες του θεματος ειναι εαν αξιζει να δωσω παραπανω χρηματα για να παρω εναν network ενισχυτη (π.χ Υamaha R-N500) ή αν υπάρχει κάποια άλλη , ενδεχομενως πιο οικονομικη λύση, για να κανω τη δουλεια μου με κάποιον μη δικτυακο ενισχυτή. Για παράδειγμα, ψάχνοντας, είδα κάπου ότι μια λύση είναι η προσθήκη bluetooth transmitter/receiver.

Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδήποτε πληροφορία.
εφόσον το λαπιτοπι έχει μπλουτουθ κ για το σταθερό βάζεις στικάκι bluetooth...
η πιο xtreme κατσιβέλικη οικονομική λύση στο 20ευρω είναι να βρεις ένα bluetooth ηχείο με έξοδο ακουστικών και από εκεί στα ηχεία σου με καλώδιο mini jack σε rca

από εκεί και πέρα υπάρχουν bluetooth boxάκια στο 100ρικο και αναλόγως ανεβαίνεις λέβελ;)

Reaction score
1
εφόσον το λαπιτοπι έχει μπλουτουθ κ για το σταθερό βάζεις στικάκι bluetooth...
η πιο xtreme κατσιβέλικη οικονομική λύση στο 20ευρω είναι να βρεις ένα bluetooth ηχείο με έξοδο ακουστικών και από εκεί στα ηχεία σου με καλώδιο mini jack σε rca

από εκεί και πέρα υπάρχουν bluetooth boxάκια στο 100ρικο και αναλόγως ανεβαίνεις λέβελ;)
Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Για να μην παω σε εντελως ... κατσιβέλικη λύση που λες, τα boxakia που ενοεις ειναι κατι σαν αυτο?

https://www.odes.gr/el/inakustik-00415003-bluetooth-audio-receiver-1.html

Reaction score
7.333
O Yamaha R-N500 εχει μονο ethernet συνδεση,δεν ειναι wireless,αρα πρεπει να συνδεθει στο ρουτερ με ethernet ή σε καποιο power line.Επισης ειναι παλιο μοντελο και δεν υποστηριζει την εφαρμογη musicCast της yamaha. Προσεξε ομως,με αυτον και με ολους τους αντιστοιχους ενισχυτες,δεν θα ακους ολους τους ηχους του υπολογιστη,οπως με ενα bluetooth.Για να το κανεις αυτο θα χρειαστεις μια εφαρμογη οπως το airfoil (νομιζω κοστος περιπου 30 ευρω). Επισης με εναν τετοιο ενισχυτη,θα χρειαζεσαι τον υπολογιστη σου μονο για να αναπαραγεις δικο σου υλικο,μιας και για spotify,tidal,net radio κλπ,αρκει ενα smartphone-tablet για να τρεξει την εφαρμογη.Φυσικα μπορεις να κανεις το ιδιο πραγμα,με εναν απλο δικαναλο ενισχυτη σε συνδυασμο με μια συσκευη οπως το Yamaha wxad-10,yamaha wxc-50 και φυσικα οποιο αλλο network streamer σηκωνει η τσεπη σου (απλα ανεφερα τα yamaha λογω του R-N500). Το πρωτο ειναι πολυ καλο και οικονομικο (150 ευρω) και γνωριζω καλα τις δυνατοτητες του, μιας και ειχα αγορασει δυο (αν και τωρα εχω μονο το ενα) και γυρω απο αυτο εχω στησει ενα δευτερο συστημα στο σπιτι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
85.422

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads