Wireless Network

Reaction score
2
Κύριοι, αγόρασα ένα Netgear USB 2.0 Wi-Fi Network Adaptor για το desktop, με σκοπό να το συνδυάσω με το επίσης Netgear PCMCIA Adaptor που έχω στο laptop και να φτιάξω ένα τοπικό (στο σπίτι) ασύρματο δίκτυο για πιο εύκολη μεταφορά αρχείων από και προς τα δύο PC. Ενώ λοιπόν μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφεραν να δουν το ένα το άλλο (σαν ad hoc), δε ξέρω τι πρέπει να κάνω για να το ρυθμίσω έτσι ώστε να μπορώ μέσω του explorer να ανταλλάσω αρχεία (να βλέπει το ένα τους δίσκους του άλλου κλπ.).
Help, if you please!

Reaction score
14
Αν και με ασύρματα δεν έχω δουλέψει, στο τοπικό δίκτυο τα πρώτα βήματα είναι να κάνεις τους δίσκους ή τμήματα αυτων κοινόχρηστα. Μετά μια επανεκίνηση και βλέπεις...

Reaction score
13
Τι λειτουργικό τρέχουν τα δύο συστήματα;Δωσε μερικές λεπτομέρειες ακόμη και θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.

Reaction score
13
Λοιπόν...έχουμε και λέμε....

Θα ξεκινήσουμε πρώτα ρυθμίζοντας τις IP των δύο μηχανημάτων (συνήθως είναι σαν default στην αυτόματη λήψη IP από κάποιον server και επειδή εδώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει θα τις ορίσουμε εμείς.Η παρακάτω εικόνα θα σου δείξει τα βήματα :

(1)Ξεκινάμε ανοίγοντας τις ιδιότητες του δικτύου με δεξί κλικ (επιλογή Status)

(2)Επιλέγουμε στο παράθυρο που εμφανίζεται το κουμπί Properties

(3)Στο Επόμενο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε το : Internte Protocol (TCP/IP)

(4)Πιέζουμε το κουμπί Properties

(5)Εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο και επιλέγουμε : Use the following IP address

(6)Στο κουτάκι IP address ορίζουμε την IP μας (για τοπικά δίκτυα ορίζουμε την 192.168.0.1 στο ένα μηχανάκι και την 192.168.0.2 στο άλλο μηχανάκι (δεν έχει σημασία ποια σε ποιο).

(7)Στο Subnet Mask ορίζουμε την τιμή 255.255.255.0 (αυτή η τιμή δίνει την δυνατότητα στο μηχανάκι μας να δει έως και 254 άλλα μηχανάκια στο ίδιο τοπικό δίκτυο)

Ως εδώ έχουμε δώσει τις "ταυτότητες" στα μηχανάκια για να μπορούν να ξέρουν πιο καλούνε....

Τώρα σειρά έχει να τα ταξινομήσουμε σε μια ομάδα εργασίας (Workgroup).

Ανοίγουμε το Control Panel

Η παρακάτω εικόνα είναι ο οδηγός μας :

(1) Επιλέγουμε System

(2)Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε Computer Name

(3)Σε αυτό το κουτάκι μπορούμε να ορίσουμε το όνομα του υπολογιστή μας.

(4)Τώρα θα πάμε να ορίσουμε το όνομα του υπολογιστή μας στο τοπικό δίκτυο καθώς και το όνομα της ομάδας εργασίας.Πιέζουμε το κουμπί Change

(5)Εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο.Στο κουτάκι Computer name πληκτρολογούμε το όνομα με το οποίο θα εμφανίζεται ο υπολογιστής μας στο τοπικό δίκτυο.

(6)Στο κουτάκι Workgroup πληκτρολογούμε το όνομα της ομάδας εργασίας (δεν έχει σημασία τι όνομα θα δώσουμε - μπορούμε να ορίσουμε ότι θέλουμε - ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ WORKGROUP ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ)

(7)Πιέζουμε το κουμπί OK είμαστε ένα βήμα πριν το τέλος.Ο υπολογιστής θα μας ζητήσει να κάνει επανεκκίνηση.Την δεχόμαστε.

Στη συνέχεια θα πρέπει να "μοιράσουμε" τους δίσκους , φακέλους , αρχεία που θα θέλουμε να είναι διαθέσιμα στους υπόλοιπους χρήστες του δικτύου.
Ακολουθεί η παρακάτω εικόνα οδηγός

Ανοίγουμε τον Explorer και επιλέγουμε τον δίσκο που θέλουμε να μοιράσουμε.Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα μοιράσουμε ένα φάκελο από τον δίσκο DVD (V:).

(1)Επιλέγουμε τον δίσκο που υπάρχει ο φάκελος

(2)Πηγαίνουμε πάνω στο φάκελο και πιέζουμε το δεξί πλήκτρο.Εμφανίζεται ένα κατάλογος με επιλογές

(3)Επιλέγουμε Sharing and Security...

(4)Εμφανίζεται ένα νέο πράθυρο.Εκεί τικάρουμε το Share this folder on the network

(5)Αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε και την ονομασία με την οποία θα που θα βλέπουν οι υπόλοιποι χρήστες τον φάκελο.

(6)Τέλος πιέζουμε το κουμπί OK.

Με αυτά τα βήματα ο φάκελός μας πλέον είναι διαθέσιμος και στα υπόλοιπα μέλη του δικτύου.

Τέλος μένει να εμφανίσουμε ένα εικονίδιο το οποίο θα μας δείχνει τι είναι διαθέσιμο από εμάς και τους άλλους χρήστες στο τοπικό δίκτυο

Ξεκινάμε λοιπόν με την βοήθεια της εικόνας οδηγού που ακολουθεί

(1)Πιέζουμε δξί πλήκτρο σε οποιοδήποτε άδειο σημείο της οθόνης.Από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Properties

(2)Εμφανίζεται ένα παράθυρο όπου επιλέγουμε το tab Desktop

(3)Εκεί πιέζουμε το πλήκτρο Customize Desktop...

(4)Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται τικάρουμε την επιλογή My Network Places

(5)Πιέζουμε OK και είμαστε έτοιμοι.Το εικονίδιο My Network Places έχει εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας μας και με αυτό είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε τους κοινούς πόρους (δίσκοι, φάκελοι, αρχεία) του τοπικού δικτύου.

Ελπίζω με την παραπάνω βοήθεια να σε βοήθησα στο μικρό σου δίκτυο.

Reaction score
13
Μου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω στην συγκεκριμένη απάντηση αλλά και από την άλλη μην γνωρίζοντας το επίπεδο γνώσης σου (ή οποιαδήποτε άλλου το διαβάσει) ήθελα να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται.Βέβαια τέλειος δεν είμαι και όπου έχω κάνει λάθος ή παράλειψη ας με συμπληρώσει κάποιος.Να 'σαι καλά!

Reaction score
14
Mono kai μονο η δουλειά που έκανες΄αξίζει συγχαρητήρια. Μπράβο.

Εντύπωση μου κάνουν οι πολλές εξωτερικές συσκευές που έχεις...!!!

Τέλος,συνήθως μετά την επανεκκίνηση βρίσκουν μόνα τους το IP. Ισως θα πρέπει να μας πει ο αναπληρωτής γενικός, αν έχει κάποιο firewall

Reaction score
2
Χμμμ, μου φαίνεται ότι μπορεί να φταίει και το Norton Internet Security 2005, τι λέτε; Firewall δεν έχω (στο σπίτι δεν έχω περάσει το SP2 ούτε στο ένα PC ούτε στο άλλο).

Εξωτερικές συσκευές έχω και εγώ κάμποσες (9 DVD-R/ROM/CD-R, 2 εξ.σκληρούς και 4 εσωτερικούς και άλλα 5 εσωτερικά DVD-R/ROM/CD-R). Για να μην πω για τους τρεις εκτυπωτές και τα scanners. Πώς είπατεεεε; Τρελός; Μόνο να σκεφτείτε ότι μέχρι το 1996, δεν ήθελα να βλέπω PCs ούτε ζωγραφιστά!!!

Reaction score
13
giotamike said:
Εντύπωση μου κάνουν οι πολλές εξωτερικές συσκευές που έχεις...!!!
Δεν είναι εξωτερικοί δίσκοι (πέρα από ένα USB2/Firewire 2,5" HD).Είναι εσωτερικοί χωρισμένοι σε partitions για πιο εύκολη και γρήγορη τακτοποίηση.

Costas Papazoglou said:
Χμμμ, μου φαίνεται ότι μπορεί να φταίει και το Norton Internet Security 2005, τι λέτε;
Αυτό είναι σίγουρο.Πρέπει να του ορίσεις τις IP που δήλωσες στο setup να τις αφήνει να "περνάνε" ελεύθερα αλλιώς θα τις μπλοκάρει....Επειδή πλέον δεν το το έχω εγκατεστημένο από το μηχάνημα που σου γράφω θα σου δώσω οδηγίες αύριο

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@