Wyred4Sound STP-SE (preamplifier)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Εκτός από τους τελικούς, εκεί στη Wyred4Sound φαίνεται να τα καταφέρνουν εξίσου καλά και με τους προενισχυτές..

Then you're greeted by resistor ladders composed of Dale rn55d cooper lead units, alleys of capacitors, banks of relays, a discrete dual FET buffer stage for impedance stabilization and a butch power supply with a 25A Schottky bridge rectifier and 164,560+ uF of capacitance to outmuscle more than one power amp. For ultra quiet operation -- Wyred specs <6uV in passive mode, <18uV in active -- there are two filter stages with Nichicon bipolar Muse capacitors. The volume control offers max attenuation of 128dB, isolation of >106dB, channel matching to +/- 0.05dB and half-dB steps.

...

There are two sets of XLR i/o ports, 3 RCA ins and 2 RCA outs. This anticipates most all reasonable scenarios. The VFD display allows input naming, HT Bypass input selection and several display dimming options. There are DC trigger ports (1 in, 2 out) and the remote offers balance in up to 15 steps per side, absolute polarity inversion (the fully dual-differential circuit is non-inverting), mute, volume, dim and input switching. Accessing the software menu presses both up/down buttons while powering up from standby by pushing on the optical encoder. A combination of up, down, mute and encoder presses then intuitively navigates and selects. For final specs, output impedance is 78 ohms at or above 64 on the volume display, 113 ohms at or below 63. Input impedance is 60.4K and max output voltage 9V RMS.

...

No matter how you turn this around in your hands and head, that's a seriously high-value proposition with extreme performance. Call it a Blue Moon Award winner with a big helping of Realsization sensibilities thrown in. Or in short, one helluva sweet deal!
Full Review: Click

Κι ένα ενδιαφέρον σχόλιο συναδέλφου του Srajan (σε άρθρο για τα αγαπημένα του μηχανάκια το 2009):

The first component I have lived with for now approaching six months yet I did not review it. That pleasure went to Srajan who granted it one of our Blue Moon Awards. I mean the Wyred4Sound STP-SE preamplifier.

To put things simply, I had been living with the Esoteric C03 preamplifier (another Blue Moon recipient) for over half a year and was ready to write the rather large check needed to keep the C03 permanently when Srajan’s review of the STP published to shatter my expectations. The W4S STP-SE, he wrote, was musically barely differentiable from the C03 in its +12dB setting, was fully balanced like the C03 and went for less than $2,000 compared to the C03’s $10,000. Mere days after that review published, I bought the STP-SE and ran both preamplifiers face to face for weeks, finally coming to the same conclusions as Srajan.
Frederic's 2009 Personal Favorites: Click

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.436
Πες μας σε τι σύστημα και ποιον αντικατέστησε.
Μισές δουλειές...:103::103::103:

Reaction score
12
Απάντηση: Re: Wyred4Sound STP-SE (preamplifier)

Ειναι οντως giant killer ?
Πες λιγα λογια.

Y

Yiannis_B

Guest
O.K. να σας πω δυο λόγια, αλλά να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι η ενασχόλησή μου με το Hi-Fi / Hi-End όπως θέλετε πέστε το, είναι αρκετά μικρή (γύρω στα 2 χρόνια).

Σύστημα:

weiss dac 202->Kimber 1116->W4S STP SE->Kimber 1116->Bryston 4B SST2->Kimber Select 3033->ATC SCM40

+ Clearaudio Concept MM + lehmann Black Cube SE II

O pre δεν αντικατέστησε κάποιον άλλο, πριν ο weiss ήταν κατευθείαν πάνω στον τελικό.

Όλα ξεκίνησαν από την αδυναμία που έχω με το house sound των ηχείων της ATC.
Μέχρι και στο γραφείο του σπιτιού μου ένα ζευγάρι ATC SCM7 κάνουν παρέα με ένα Yamaha A-S1000 και ένα Benchmark DAC-1 pre.

Αλλά πως κουνιούνται τα 40ρια;

Δεν είναι νομίζω τυχαίο, ότι σε διπλανό forum, το νήμα για την οδήγηση των 40ριων έχει ξεπεράσει τις 40 σελίδες!

Η αλήθεια είναι ότι δεν άκουσα και πάρα πολλούς ενισχυτές για να καταλήξω στον Bryston.

H λίστα περιλάμβανε, Plinius 9200, ATC SIA2, ASR Emitter I και Bryston bp-26 pre με 4B SST2 τελικό. Τον καλύτερο ήχο τον είχα με τον Emitter I, αλλά κανά – δυό thermal shutdown μετά από σχετικό μεράκλωμα, με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι μάλλον θα έπρεπε να είχα τον Emitter II για να νιώθω ότι έχω καθαρίσει από ενισχυτικά. Ο Bryston μαζί με τον ομόσταβλο pre είχαν τον αμέσως καλύτερο ήχο και σημαντικά περισσότερα αποθέματα ισχύος.
(κατάφερα όμως και σε αυτόν, να του ενεργοποιήσω τα προστατευτικά σε πολύ μεγαλύτερη ένταση είναι η αλήθεια – χωρίς τα ηχεία να δείχνουν να ζορίζονται!! – μιλάμε για περίπου 450-500 W στα 6 Ohm στην φάση του shutdown). Και από κατασκευή πραγματικά άψογος + 20 χρόνια εγγύηση.

Μια και το budget για ενισχυτικά δεν έφτανε για Emitter II, αποφάσισα να πάρω μόνο τον τελικό της Bryston και να δω στο μέλλον για pre.

Και εκεί άρχισε μια σχετική απογοήτευση. Ο ήχος με το benchmark DAC-1 pre σε ρόλο προενισχυτή δεν δούλεψε όπως θα ήθελα. Ο ήχος ήταν κάπως σκληρός και λεπτόηχος για τα γούστα μου, κάτι που δεν είχα παρατηρήσει όταν δοκίμασα τον pre της Bryston.
Δοκιμές με καλώδια φέραν κάπως τον ήχο αλλά και πάλι δεν ήμουν ικανοποιημένος.
Έριξα το φταίξιμο στο DAC, γιατί όποτε έπαιζα βινύλια ο ήχος ήταν πολύ καλύτερος.
Ξεροκέφαλος και απονήρευτος δεν είναι πολύ καλός συνδυασμός όταν πας να λύσεις τέτοια προβλήματα. Άκουσα και επανειλημμένα ότι το benchmark δεν είναι και ότι καλύτερο για προενίσχυση, και πήρα λάθος δρόμο:
Την θέση του benchmark πήρε ο Weiss.
Πολύ μεγάλη διαφορά από το benchmark, (ειδικά για ένα σύστημα που είναι τόσο αναλυτικό που ακούς σχεδόν πάντα διαφορές ότι και να αλλάξεις στην ηχητική αλυσίδα.)
Ο.Κ. είπα, ήμαστε σε καλό δρόμο…αλλά πως θα ακούω τους δίσκους μου?????
Άντε λέω, τον προενισχυτή δεν τον γλυτώνω….

Χρήματα μέχρι 2-3 χιλιάρικα, ήδη μαζί με rack, καλώδια και τα ρέστα πλησίαζα τα 20 χιλιάρικα και ΔΕΝ ήμουν ευχαριστημένος.

Έπιανα τον εαυτό μου να ακούει περισσότερο μουσική από το σύστημα του γραφείου, με την δικαιολογία ότι εκεί μπορούσα να καπνίσω…

Δανείστηκα έναν Densen Beat 250, έναν Conrad Johnson ET-3 και έναν Audio Research LS25 MKII.

Oι δύο τελευταίοι έφεραν με τις λάμπες τους μία άλλη μαγεία στον ήχο..χμ…. κάτι γίνεται εδώ…σκέφτηκα. Jazz, φωνές, και άλλα είδη μουσικής ήταν στο στοιχείο τους με αυτούς τους pre, ίσως περισσότερο με τον LS25MKII.

Αλλά, κάπως τα μπάσα ήταν χαλαρά ή ίσως όχι τόσο διευρυμένα και αναλυτικά. Οι Gotan Project κάπου έχαναν….

Και έτσι είπα να κάνω μία λίγο καμικάζι κίνηση, ή ο κρεμασμένος από το σχοινί πιάνεται…

Δεν πολυπιστεύω στα reviews, και όσο μπορώ προσπαθώ να δω πίσω από τις λέξεις και τις απόψεις ανθρώπων όπως εκφέρονται..

Τον Srajan από το 6moons τον ψηλό-είχα σε εκτίμηση, όπως και την Wyred4Sound που είχε φέρει τα ICE power στην τιμή που θα έπρεπε να βρίσκονται..
Άκουσα και για αυτό το περίεργο μείγμα λαμπάτων δυναμικών και κορεσμού ηχοχρωμάτων, σε συνδυασμό με εκτεταμένα άκρα του φάσματος και είπα μπας και..

Το αποτέλεσμα? Συνοψίζεται σε μία πρόταση. Συμφωνώ απόλυτα με το συγκεκριμένο review και μιας και ο Srajan τα λέει καλύτερα από μένα δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Τώρα αν είναι Giant Killer, πού να ξέρω? Μήπως έχω ακούσει και πολλούς pre στα 5-10 χιλιάρικα για να συγκρίνω?

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την ακρόαση του Emitter I, o συνδυασμός W4S με τον Bryston μου αρέσει περισσότερο.
Κάπου εδώ θα αράξω για αρκετό καιρό..

P.S.1. Και μην ξανακούσω ότι οι Bryston ναι μεν αλλά, γιατί τα περισσότερα είναι θέμα συνέργειας. Οι Bryston είναι διάφανοι και πανίσχυροι..

P.S.2. Αν μπείτε στο site της W4S, έχει και ένα review του pre από το Affordable Audio.
Πάλι για λάμπες μιλάει ο reviewer. Τυχαίο? Δεν νομίζω!!!

Reaction score
2.238
Από Αμερική τον πήρες; Πόσο βγήκε μαζί με τελωνεία, μεταφορικά κλπ;

Y

Yiannis_B

Guest
Επίσης σύμφωνα με την πολιτική της W4S - την οποία ακολουθεί και η Item Audio U.K. ως αντιπρόσωπος - έχεις την δυνατότητα να τον επιστρέψεις μέσα σε 30 ημέρες αν δεν μείνεις ικανοποιημένος και να επιβαρυνθείς με το 15% της αξίας του (γύρω στα 300 eur).

Αν έχει demo μπορεί επίσης να το στείλει και να πληρώσεις μόνο μεταφορικά.

Reaction score
6

Από Αμερική τον πήρες; Πόσο βγήκε μαζί με τελωνεία, μεταφορικά κλπ;
Από Ολλανδία πιστεύω θα σου έρθει πιο φτηνά:
http://www.americanaudioconsultants.com/wyred_4_sound/integrated_amplifiers
2000 ευρώ ο μεγάλος ολοκληρωμένος (sti-1000) όταν στην Αμερική έχει 2500 δολάρια και στο item audio 2000 λίρες. Τον προενισχυτή δεν τον έχει στο site αλλά αν επικοινωνήσεις μαζί τους πιστεύω να τον στέλνει.

Reaction score
62
Αυτά τα μηχανήματα δεν "παίζουν μουσική"...γνωστά πράγματα...
Επίσης τι όνομα είναι πάλι αυτό? W4S...σαν πρωτόκολλο διεπαφής μοιάζει...
Χάθηκε κανένα "Hypersonic Heartbeats SE IV" ή κάτι τέτοιο τεσπά?

Reaction score
6
Απάντηση: Wyred4Sound STP-SE (preamplifier)

Είναι όμως ενεργειακής τάξης Α! :116:

Reaction score
12
Απάντηση: Wyred4Sound STP-SE (preamplifier)

Λοιπον με αυτον προενισχυτη και τελικους 2 Hypex Ncore οταν βγουν με το καλο και κλεισαμε με
ενισχυτικα για πολλα πολλα χρονια ...:105::404:

Reaction score
29.717

Αυτά τα μηχανήματα δεν "παίζουν μουσική"...γνωστά πράγματα...
Επίσης τι όνομα είναι πάλι αυτό? W4S...σαν πρωτόκολλο διεπαφής μοιάζει...
Χάθηκε κανένα "Hypersonic Heartbeats SE IV" ή κάτι τέτοιο τεσπά?
Γιατί δλδ? εσυ παίζεις μουσική , άσε του τι κάνει το μηχάνημα??
Το Ονομα μια χαρά είναι .Τι δεν σου αρέσει ? το όνομα η κάτι άλλο.?

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Wyred4Sound STP-SE (preamplifier)

Γιατί δλδ? εσυ παίζεις μουσική , άσε του τι κάνει το μηχάνημα??
Το Ονομα μια χαρά είναι .Τι δεν σου αρέσει ? το όνομα η κάτι άλλο.?
Δεν το 'πιασες, πάρτο όλο αλλιώς...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67