Xτίζοντας το Software ενος HTPC

Reaction score
5
καποτε υπηρχε step by step ενας μπουσουλας πως να στησουμε τα προγραμματα, τους decoders, τα φιλτρα, κλπ κλπ για να εχουμε την καλυτερη εικονα...

μηπως θα μπορουσε να γραφτει κατι απο τους ειδικους... γιατι δεν αντεχω αλλο το ψαξιμο... οι επιλογες ειναι ατελειωτες και εχω θολωσει. (και χαθηκε και ο παλιος μπουσουλας του avforum)...

Ευχαριστω!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν είναι άσχημη η ιδέα σου.
Τα πράγματα είναι εύκολα με το MPEG2, αλλά με το Η264 υπάρχει ακόμη ένα μπάχαλο.
Γνώμη μου είναι να περιμένουμε λίγο μέχρι να παγιωθούν τα πράγματα με τους CODECS και το hardware acceleration.

Reaction score
5
και βασικα η απορια μου ειναι, πως γινεται να στηνω το συστημα με ολα τα φιλτρα, codecs κλπ κλπ... και ο zoom player να μη παιζει καθολου, και ο media player clasic (καλυτερος για μενα) να παιζει κανονικα HD.

οπως επισης πως γινεται ο επεξεργαστης (μολις βαλω τα φιλτρα και τα prossesing κλπ) να δουλευει στο 55% και παρα τ'αυτα να σπαει το βιντεο? (μολις αφαιρεσω μερικα -ειδικα τα ισχυρα deinterlace- ενω παραμενει 50-55% σταματαει το σπασιμο).
Η καρτα γραφικων παιρνει μερος σε αυτες τις διαδικασιες? (παντα για .ts αρχεια)

NLS

Reaction score
1
τα λες μάλλον φλου, πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος

"όλα τα φίλτρα, codecs" = ? ... και μήπως βάζεις και παραπάνω από ότι πρέπει (ΦΥΣΙΚΑ δεν βάζεις κάποιο CODEC Pack ε)

τι HD σου παίζει; MPEG2; MPEG4; WMV;

που βάζεις processing φίλτρα; ffdshow; και ποιό ffdshow; κάπου αλλού;
το σπάσιμο λογικά γίνεται γιατί δεν εξαρτάται από το CPU power αλλά είναι βλαμένο το φίλτρο (ειδικά αν μιλάμε για ffdshow μπορεί να είναι και κάνα πειραματικό)

η κάρτα παίρνει μέρος αν ο codec ξέρει να την χρησιμοποιήσει

Reaction score
5
NLS said:
τα λες μάλλον φλου, πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος

"όλα τα φίλτρα, codecs" = ? ... και μήπως βάζεις και παραπάνω από ότι πρέπει (ΦΥΣΙΚΑ δεν βάζεις κάποιο CODEC Pack ε)

τι HD σου παίζει; MPEG2; MPEG4; WMV;

που βάζεις processing φίλτρα; ffdshow; και ποιό ffdshow; κάπου αλλού;
το σπάσιμο λογικά γίνεται γιατί δεν εξαρτάται από το CPU power αλλά είναι βλαμένο το φίλτρο (ειδικά αν μιλάμε για ffdshow μπορεί να είναι και κάνα πειραματικό)

η κάρτα παίρνει μέρος αν ο codec ξέρει να την χρησιμοποιήσει

δε εχω βαλει καποιο πακετο φυσικα...
εχω dscaler,ffdshow, και τα ειχα σεταρει συμφωνα με καποιους οδηγους απο παλια (avforum)...
δουλευει σωστα μονο οταν αφαιρω τον dscaler... ο οποιος ναι μεν ειναι σχετικα αχρηστος στα HD, στα DVD ομως κανει καλη δουλεια..
απο HD παιζει τα παντα με media player clasic... απλα σπαει οταν εχω τον dscaler να κανει το prossesing...

Αν βρω το σεταπ που ειχα βαλει παλια θα το δωσω να μου πεις...

NLS

Reaction score
1
οκ

πάντως ο dscaler αρχίζει και γίνεται "εκτός μόδας" πια... βλέπεις το scaling/de-interlace που κάνουν οι VGA πια, είναι αρκετά καλό (και φυσικά hardware accelerated)

γενικά dscaler + ffdshow = χοντρό πακέτο για το CPU
μήπως βλέπεις 55% αλλά έχεις hyperthreading ή dual core CPU και τελικά βλέπεις ότι τερματίζει το ένα core (ή thread); σε αυτή την περίπτωση είσαι σαν 100% μια και αυτά τα προγράμματα δεν εκμεταλεύονται πλήρως πολλαπλά threads

NLS

Reaction score
1
ότι τελικά ΣΟΥ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ την εγκατάσταση σου και μπορεί να καταλήξεις να παίζουν λιγότερα από ότι πριν το βάλεις

το ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερο (ρώτα όπου θες) είναι να έχεις λίγα και "ψαγμένα" CODECs ανάλογα με τις ανάγκες κάθε AV format χωρίς περιττά overlaps (και ανάλογα το hardware σου) και γνωρίζοντας τι κάνεις και τι παίζει και τι δεν παίζει

Reaction score
0
Αν μιλάμε για H264 και PC τα πράγματα επί του παρόντος είναι ζόρικα.

Υπάρχει πάντως φως στο βάθος του τούνελ:

Στην IFA προχθές είδα στο περίπτερο της Terratec μια πρωτότυπη κάρτα PCI-Express που είχε DVB-S2 με εξωτερικό CI, αλλά το καυτό νέο είναι πως ενσωμάτωνε H264 Hardware decoder της Micronas ο οποίος μάλιστα, έκανε connection μέσω directshow στο overlay (επί του παρόντος) της κάρτας γραφικών (στο προσεχές μέλλον και στο VMR9). Με λίγα λόγια, δεν θα χρειάζεται εξωτερική σύνδεση στην TV αλλά παίζει σε (sizable window) μέσα στο desktop από την κάρτα γραφικών !!!

Reaction score
298
NLS said:
ότι τελικά ΣΟΥ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ την εγκατάσταση σου και μπορεί να καταλήξεις να παίζουν λιγότερα από ότι πριν το βάλεις
Ή μένεις χωρίς Windows :shock:

Reaction score
786
Ισως να ειμαι απο τους τυχερους, αλλα δεν ειχα ποτε προβληματα με εγκατασταση codec pack, ουτε σε γενικης χρησης PC ουτε σε HTPC. Δεν σημαινει βεβαια οτι συνιστω ανεπιφυλακτα ολα τα packs, παντα πρεπει να προσεχουμε τι βαζουμε και να εχουμε και ενα καλο restore καβατζα.

Αυτο παντως που ειναι το πιο σημαντικο (γενικα στα PC αλλα και ειδικοτερα στα HTPC) ειναι να εχεις μια γερη δοση κ#@$φαρδιας...

Reaction score
5
NLS said:
οκ

πάντως ο dscaler αρχίζει και γίνεται "εκτός μόδας" πια... βλέπεις το scaling/de-interlace που κάνουν οι VGA πια, είναι αρκετά καλό (και φυσικά hardware accelerated)

γενικά dscaler + ffdshow = χοντρό πακέτο για το CPU
μήπως βλέπεις 55% αλλά έχεις hyperthreading ή dual core CPU και τελικά βλέπεις ότι τερματίζει το ένα core (ή thread); σε αυτή την περίπτωση είσαι σαν 100% μια και αυτά τα προγράμματα δεν εκμεταλεύονται πλήρως πολλαπλά threads
οκ ο dscaler εφυγε...
Η CPU ηταν μεσο ορο 55%, κανενα task δεν ανεβαινε πανω απο 50%, και ως hyperthreeding και τα δυο "λογικα" CPU, ηταν στο 55%... δηλαδη οκ...

τελοσπαντων NLS αφου βλεπω οτι γνωριζεις... γιατι δε μας βοηθας τι πρεπει να βαλουμε για μια καλη εικονα για DVD και HD content...?

απο οτι ξερω ειναι 2-3 πραγματακια, σωστα σεταρισμενα και τελος!

GTX

Reaction score
39
Φίλιππος Αδαμίδης said:
Αν μιλάμε για H264 και PC τα πράγματα επί του παρόντος είναι ζόρικα.
Με την τελευταία έκδοση των drivers της Nvidia (αλλά και την προηγούμενη) σε συνδιασμό με το τελευταίο build του Power DVD 7 (προσοχή δεν αρκεί απλά το 7, πρέπει να είναι το πιο καινούριο!) τα Η.264 παίζουν μια χαρά!!! Εγώ με Athlon 64 3000+, 6600GT και 1GB RAM δίνω στην Amoi 1080p (με υλικό 1080i) και κάνει ελάχιστα σπασίματα στα πολύ δύσκολα μόνο (ειλικρινά είναι ελάχιστα). Πιστεύω με dual core και κάρτα της σειράς 7 θα παίζει τελείως άψογα. Πρίν το powerdvd έπαιζε απαράδεκτα. Τσεκάρετε τη λίστα της Nvidia για το ποιές κάρτες υποστηρίζουν το H.264, η 6800GT που έχω σε άλλο pc ας πούμε δε το υποστηρίζει γιατί είχε βγεί πρίν την 6600GT :wink:

Reaction score
5
Πάντως κανένας μα κανένας δεν μπορεί να πει για έναν συνδυασμό φίλτρων και codecs που δουλεύει άριστα σε όλες τις περιπτώσεις HD. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Ο GTXTC είπε για εμπορικό πρόγραμμα που πλησιάζει το 100% αν έχεις nVidia, πάλι καλά δηλαδή.
Αν αρχίσεις και μιλάς με κάποιον για codecs θα σου πει 'ε, εντάξει δεν μου παίζει το τάδε και το δείνα, αλλά με άλλο player και άλλα codecs παίζουν αυτά' κλπ κλπ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.209
Τα προβλήματα με τα codecs οφείλονται κατά κύριο λόγο στα μεταξύ τους conflicts. Πολλές φορές κάποιο video μπορούν να το
αναπαράγουν περισσότερα του ενός. Το αποτέλεσμα ποικίλει αναλόγως του software που αναλαμβάνει την αναπαραγωγή. Άλλα τα "βγάζουν πέρα" και έχουμε εικόνα, άλλα δεν τα καταφέρνουν και έχουμε "black screen" και όχι σπάνια δε μπορούμε να δούμε τίποτα με τίποτα...
Η σωστότερη λύση είναι πράγματι η επιλεκτική εγκατάσταση συγκεκριμένων codecs, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο για το μέσο χρήστη.
Όταν είχα περισσότερο χρόνο και οι codecs ήταν πολύ λιγότεροι την εφάρμοζα κι εγώ. Τώρα έχω γυρίσει στα πακέτα.
Έχω χρησιμοποιήσει όλα σχεδόν τα πακέτα codecs και έω καταλήξει στο "K-Lite Codec Pack". Παίζουν όλα με όλους τους players.

Και ένα tip που συχνά λύνει προβλήματα. Όταν κατά την εγκατάσταση κάποιου pack εμφανίζονται errors σε διάφορα .dll, συνήθως υπεύθυνο είναι το quartz.dll που σχετίζεται άμεσα με το Direct Show του DirectX. Για να επαναφέρουμε τα original associations του quartz.dll πηγαίνουμε στο : Start--> Run γράφουμε "regsvr32 quartz.dll" και "OK".

GTX

Reaction score
39
Γιατί να βάλετε πακέτα ρε παιδιά???
Άσε που αν γίνει καμιά στραβή και θές να τα κάνεις uninstall αφήνουν πίσω τους πολύ σκουπίδι :D

Για HD με κάρτα Nvidia (Ati δεν έχω, δεν ξέρω), τελευταίους drivers, powerDVD 7 και Theatertek 2.4 και απο HD παίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ άψογα! Έχω γύρω στα 2.5TB σε HD και μετά απο πρόσφατο format δεν έχω χρειαστεί κάτι παραπάνω. Πρίν απο τις τελευταίες εκδόσεις αυτών των 3 ήθελες 10 players και άλλα 10 decoders, δοκιμάστε αυτό το συνδιασμό και θα δείτε :wink:

Για DVD με τα παραπάνω είστε καλυμένοι, αν θές βάζεις και ένα fddshow να παίζει μέσω Theatertek και τελειώνει το θέμα. Για μένα που δε βλέπω πολλά DVD πιά αυτά είναι υπέραρκετα, άμα θέλω να δω καλύτερη εικόνα βλέπω HD.

Από codecs DivX και Xvid μόνο. Τώρα αν πέσει κάτι περίεργο στα χέρια σας, βρίσκεται τί είναι και προχωράτε ανάλογα. Μεταξύ μας αν μιλάμε για πρόσφατα rips δεν θα χρειαστείτε και τίποτα άλλο.

Reaction score
1
NLS said:

το ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερο (ρώτα όπου θες) είναι να έχεις λίγα και "ψαγμένα" CODECs ανάλογα με τις ανάγκες κάθε AV format χωρίς περιττά overlaps (και ανάλογα το hardware σου) και γνωρίζοντας τι κάνεις και τι παίζει και τι δεν παίζει
ayto to paketaki pandos ine mia xara kai psagmeno http://packs.matroska.org/latest/Matroska_Pack_Full.exe

NLS

Reaction score
1
ποιό... αυτό;

"Due to the lack of time to develop a consistent ever evolving and bug free pack,
we have decided that the best option for Matroska users is to get the CCCP pack instead."

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.641
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale